خیلی نوشتم
اما توضیحات جز به جز و ریز دادم ، ممنون میشم همشو بخونید
بقیه دوستان هم بنظرم بخونن خوبه ، تجربه های دیوونه وار منو امتحان نکنن
سلام .
خوب من مشکل حرارتی دارم !
دمای CPU خیلی بالاست و این معضل توی برنامه و جاهایی که لود زیادی از سی پی یو میکشه ، بدتر هم میشه و باعث فریز سیستم میشه .
اون صدایی که دوستمون میگه ، دقیقا مربوط به افزایش دما هست ، ولی از اسپیکر میاد ، صدای جیز جیز یا جیر جیر هم هست ! دقیقا هم همراهه با لگ و .. !
دلیلشم فکر کنم واضح باشه ، دمای بالای یک قطعه توی PC !
بنظر من بیشتر CPU تا GPU !
چون کارت گرافیک های سری های 65 نانومتری Nvidia کلا خیلی داغ میکنن ، ولی اینطوریم نیست که مشکلی براشون پیش بیاد !
اما مشکل سیستم من خیلی حادتره !
مشخصات سیستم
CPU : Intel Core i7 920 D0
VGA : EVGA GTS 250
RAM : 3*1 3GB G.SKILL 1333
M.B : Asus P6T
Power : 885B Green
Case : NZXT Apollo
خوب یک عکس از وضعیت دمای سیستم میزارم ، فکر کنم همه چیز رو خوب شرح بده ..
دمای CPU در حالت %0 لود 60 درجه سانتی گراد ! عکس رو همین الان گرفتم و تازه شب هست ، هرچند کولر همیشه توی اتاق روشنه .
توی زمستون روی 50 درجه هست در حالت %0 لود !
دمای کارت گرافیک هم حدود 58 هست ! اما من فکر میکنم جی پی یو در برابر افزایش دما مقاوت بیشتری داره و تو بازی نهایت به 80 برسه !
بنظر من مشکل اصلی مربوط میشه به CPU !
حالا سعی میکنم موقع بازی و وقتی که هر دو در حالت لود هستن هم از دماشون عکس بگیرم !
یک سری توضیحات اضافه :
کیس من 3 تا فن 12CM ــی داره ، یکی جلوی محفظه هارد ، یکی روی درب ، یکی هم پشت کیس !
این از سیستم تهویه .
از نظر فضای تهویه ، بنظر خودم فضای کمی برای هوا هست ، ولی بیشتر هم نمیتونم اختصاص بدم .
اما میمونه در مورد سی پی یو توضیح بدم خمیر سی پی یو رو ازین آشغالی های توی بازار زدم ،
همین یک ماه پیش بکل گرد و غبار ازش روفتم و خمیر رو عوض کردم ! قبلا خمیر ترمال استفاده میکردم ،
اما بجز اون اوایل که دما روی 45 بود ، وقتی دفعه دوم خمیر رو عوض کردم ، دما روی همین حدود الان با این خمیر آشغالی میچرخید حدود 50 اینا ، حدود شاید نهایت 3-5 درجه کمتر ! اونم دقیق یادم نیست !
بهترین راه حلی که من برای CPU در نظر گرفتم ، خریدن یک فن عالی هست ! چون تا همین الان هم با این دما پدرش در اومده !
و نکته دوم باید GPU رو هم درنظر بگیرم ، میتونه مشکل از اون هم باشه ، ولی بعید میدونم .
و اما یک سری موارد اورکلاکی :
چیزی که هست ، مادربورد رو من به آخرین ورژن بایوس موجود 2 سال پیش آپدیت کردم و جدیدترم نیومده .
مادربورد در حالت عادی تمام تنظیمات رو روی AUTO ست میکنه ، که وقتی لود CPU کم هست ، فرکانس را روی 1.6GH ست میکنه و وقتی لود میره بالا میبره روی 2.8GH !
یک چیزی بنظرم از طریق مادربورد میتونه باعث این افزایش دما باشه ، ولتاژ کاری هست که توی CPU-Z میبینیم روی 1.2V ست هست که بنظرم مقدار زیادی هست .
اگه دوستان کمک کنن بهترین تنظیمات دستی رو برای فرکانس 2.6GH ، پیدا کنم و بصورت دستی تنظیم کنم ، خیلی بهتر هست . خودم فکر میکنم حدود 1.1 یا حتی کمتر ، سیستم بتونه STABLE کار کنه !
اما خوب واسه بدست آوردن ولتاژ مناسب باید آزمایش و خطاهای زیادی کرد .
اشتباهات :
خوب من این سیستم رو نامردانه قبلا آورکلاک میکردم و ازش تست های سنگین گرافیکی و پردازشی CPU میگرفتم .
در مورد VGA من فرکانس رو تا 870-900 مگاهرتز ، شیدر کلاک کمتر و فرکانس رم هم تا 1380 ، حدودا افزایش میدادم و ازش تست میگرفتم که دما تا 95 درجه هم برای VGA ثبت شد و دیدم و نهایتا سیستم UNSTABLE شد
البته آزمایش های لحظه ای هم داشتم که فقط برای ران کردن سیستم باشه ، مثلا دادن فرکانس رم 1700 به GPU !!!!
خوب VGA از زیر دستم جون سالم بدر بُرد ! ممنون nVidia !
اما در مورد CPU !
CPU رو ماکزیمم با این فن استوک تا 4گیگاهرتز آورکلاک کردم .
البته فقط در حد ران کردن سیستم ، شاید تست هم گرفته باشم ، ولی قطعا افزایش دما و UNSTABLE شدن سیستم و بزور تکمه پاور ، سیستم رو خاموش کردن !!
کلا سی پی یو هم زیاد باهاش بازی کردم ، اما خوب واقعا مقاومت بالایی دارن و تا دمای 100 درجه رو میتونن تحمل کنن ، البته پدرشون در میاد و خوب کار نمیکنن در این دما و کاراییشون افت میکنه و دچار فریز و هنگ میشه که دقیقا مشکل همینه !
یک نکته ی دیگه اینک یک بار مقداری بسیار جزیی خمیر سیلیکون روی سوکت افتاد ، برداشتمش اما یکم مونده بود اثرش !
خوب رسانا هست ، وقتی سیستم رو دوباره بستم ، سیستم UNSTABLE بود ، و الکی سی پی یو روی لود 50% میچرخید ، و فکر کنم 2 تا از هسته ها اصلا لود نداشتن و انگار کار نمیکردن !
بازش کردم و تا جای ممکن اثرش رو پاک کردم طوری که سوکت های سی پی یو رو نابود نکنم ، الان فقط رنگ طوسیش خیلی جزیی مونده !
ولی خوب این سوتی ، بدترین سوتی بود و فکر میکنم خیلی شانسم گفت که مموری کنترلر و ازین برنامه ها نسوخت و بیچارمون نکرد !
فکر میکنم قبلا دمای سیستم روی 45 درجه بود بصورت IDLE و سی پی یو استوک ! اما ازون وقت رفت روی 50 درجه !
البته ازینم بگذریم بریم سر اصل مطلب .
خوب احتمال های ممکن + راه حل های ممکن رو بهم معرفی کنید .
150ت میتونم برای کولر سی پی یو هزینه کنم . یک چیز خیلی عالی میخوام
ممنون
حدود 15 دقیقه ، Sniper : GW2 رو با آخرین تنظیمات گرافیکی و 8X MSAA و رزولوشن 1600*900 و میانگین 30 فرم بازی کردم ...
سیستم فریز نشد ، شاید بیشتر بازی میکردم میشد ، اما این نتیجه دمایی :
دما
VGA : 92C
CPU : 88C
سی پی یو رو میتونم کولرش رو عوض کنم اما GPU رو چی ؟ میتونه احتمالا گرد و خاک زیر هیت سینک و .. رفته باشه و خودش باعث گرمای بیشتر بشه ؟! البته از فن و خروجی هاش بهش هوا گرفتم ، ولی منظورم بین هیت سینک ها و .. است .