دوستان این بحث *****ینگ هوشمند ک ب فنامون میده نه؟؟ یا دوشواری نی؟
این مطلب خوبه...
این جوری که من متوجه شدم، بیشتر برای شبکههای اجتماعی و سایتهای مسدود نشدهاست. به صورت علنی اعلام شده که محتوای دریافتی رو پالایش میکنه. مثلن همین بازیسنتر(!). کلمهای که خودتون نوشتید رو بهجاش ستاره گذاشته.
هوشمند بودناش مشکلاتی ایجاد میکنه. مثلن میشه گولش زد. یعنی از کلیدواژه جدید استفاده کرد. مثلن از این به بعد بین خودمون قرارداد میکنیم بهجای اون کلمهی ستارهدار بگیم: «اَلَکشکن»(!)، سیستماشون امکاننداره بهصورت اتوماتیک تشخیص بده.
(
این توضیح خوبی دادن که چرا اینجور سیستمها بیفایدهاس). در واقع توی پیادهسازی اینجور سیستمها همواره گفته میشه «هیچچیز جای نظارت مستقیم انسانی رو نمیتونه بگیره». این راهیه که قبلن خیلیها رفتن و به نقاط ضعفاش اشاره کردن.
همین الان آمار دادن که چهار میلیون سایت(صفحه؟) پالایه شده. خوب چهطور ممکنه؟ در واقع این روشهای (بهظاهر) هوشمند همین الان هم داره اجرا میشه. یکی از روشها مسدود کردن یکسری کلید واژه توی URL (آدرس سایت)هاست که حتمن باهاشون مواجه شدید. یا از روی meta-data بسیاری از سایتهای خاص رو میشه شناسایی کرد. پس این روشها چیز جدیدی نیست و همگی راههای خاص خودشون رو برای دور زدن دارن.
از این بحث گذشته، گفتم برای سایتهای مسدود نشده. یعنی اگه از تکنولوژیهایی استفاده بشه که دستکاری نشدن اطلاعات رو درجایی به غیر از مبدا و مقصد تضمین بکنه؛ عملن این روش بیتاثیره! و این تکنولوژیها مثل نقل و نبات در اختیار مردم هست!! همون سهحرفی که خودتون میدونید یکی از اونهاست... یا بعضی از اپهای موبایلی اینکار رو خودشون انجام میدن. شکستن این رمزنگاریهای ناممکن نیست، اما بسیار گران و زمانبره. بنابراین بعیده که روی یک رمز هزینهی زیادی انجام بدن در حالیکه امکان داره شرکت سازنده به راحتی رمزنگاری رو عوض کنه.
نتیجه: بنابراین برای سایتهای مسدود شده، تفاوتی ایجاد نمیشه، اما اگه این سیستم موفقیتآمیز باشه، احتمالن در فازهای بعدی، تعدادی از شبکههای اجتماعی معروف که الان مسدود هستن، به صورت مستقیم قابل دسترس میشن اما با اعمال پالایش هوشمند. تا مردم از اون ابزارهای غیرقانونی استفاده نکنن یا ...
جدای این بحث، چیزی که باید مردم رو بترسونه، علنی شدن موضوع دستکاری توی اینترنته. یعنی هیچ تضمینی وجود نداره که صفحهای جلوی روی من بازه، وسط راه بین سرور بازیسنتر و مودم من دستکاری نشده باشه. نمیدونم چرا هیچکسی از این ماجرا وحشت نمیکنه...
در مورد این مسائل و حفظ حریم خصوصی خیلی صحبت میشه کرد، اما فکر میکنم تا همینجا کافی باشه.
پ.ن. امیدوارم پستم پاک نشه...