متاسفم برای شما
شما اگر فرض بگیریم علامه ی دهر هم باشید اجازه ندارید اینطور صحبت کنید دوست عزیز... وقتی با شما محترمانه صحبت میکنم شما هم نباید به خودتان اجازه دهید اینطور صحبت کنید... الان بنده دارم بحث را به حاشیه میکشم تا شما شاید متوجه اشتباهتان بشوید.
شما آن چیزی که در ویکی پدیا نوشته شده است را با دقت نخوانده اید! و البته ویکی پدیا هم دانشنامه ی کاملاً معتبری نیست ولی اگر آن را معتبر فرض بگیریم هم باز هم صحبت شما دقیق نیست. دقت کنید
نوشته شده : پهنای باند به نرخ انتقال داده توسط یک اتصال شبکه و یا یک اینترفیس اشاره مینماید ، در حالی که شما میگویید پهنای باند همان نرخ انتقال دیتا است!!!!!!!!!!!!!! بیشتر دقت کنید!
شما هزار کتاب در زمینه ی شبکه هم پاس کرده باشید وقتی نتوانید به طور ساده و روشن یک مفهوم ساده ی شبکه را بیان کنید چه فایده ای دارد؟... ضمناً بنده خودم رشته ی برق هستم و ممکن است بسیاری از مفاهیم شبکه و ... را بهتر از شما متوجه شوم...
بحث کردن با من بی فایده است یا شما؟ یا شما که حرف خودتان را آخر درست بودن و لا اشکال بودن می دانید!
چشم من پاراگراف اول پست قبلی ام را یک بار برای خودم خواندم؛ شما هم لطف کنید یک بار دیگر با دقت بخوانید!
======================
اگر که محترمانه صحبت میکنید و نمیخواهید حرف خودتان بر کرسی بنشانید بحث را ادامه دهید وگرنه اگر باز هم ادعای فهم و کمال و ... میکنید بنده دیگر با شما بحثی ندارم.
خوش باشید!
اگر هم این که میگم اطلاعاتتون در زمینه شبکه ناقص و غلط هست قصد هیچگونه بیاحترامی رو ندارم و واقعیتی هست که میگم.
اگه شما هیچ منبعی رو حتی معتبرترین و بهروزترین و کاملترین دانشنامه دنیا رو هم نمی خوای قبول کنی که باز هم میگم بدون هیچگونه ادعایی بحث با شما بیفایده هست.
"اشاره میکند؟" نمیدونم شاید فارسی من ضعیف شده!!! در هر حال این کاری که شما انجام میدی بازی با کلمات و سفسطه برای فرار و قبول نکردن هست.
فارسی رو میگذاریم کنار و
تعریف پهنای باند در علوم کامپیوتر و شبکه از ویکیپدیا انگلیسی رو قرار میدم که کاملاً واضح گفته شده پهنای باند همان بیتریت (به قول شما دیتاریت.
شما هستی که مفهومشون رو قاطی کردی.) هست. واحد هم بیت یا بایت یا ... بر ثانیه. یعنی سرعت.
In computer networking and computer science, bandwidth[1], network bandwidth[2], data bandwidth[3] or digital bandwidth[4][5] is a bit rate measure of available or consumed data communication resources expressed in bits/second or multiples of it (kilobits/s, megabits/s etc.).
و اما در جواب مسعود عزیز. همون طور که میدونی، اون کیلوبیت در ثانیه یا کیلوبایت در ثانیه فرقشون هم یه ضریب 8 هست، هر دو واحد برای پهنای باند و نرخ اطلاعات هستند. ولی خوب همون طور که گفتی لزوماً اون پهنای باند اسمی که ISP به شما میفروشه لزوماً همون سرعت شما نیست (البته بیشتر در ایران اینطوره.) یعنی 128 کیلو بیت به شما میدن بعد DownStream Rate رو 2 مگابیت میبندند بعد آخر سرعت دانلود شما یه چیز دیگه میشه که کوچکتر یا مساوی Downstream Rate هست بسته به شلوغی شبکه.
و اما تعریف کامل و دقیق پهنای باند. این قسمت رو عیناً از چپتر 3 آخرین ویرایش
کتاب Garcia و Widjaja که تو معتبرترین دانشگاههای دنیا تدریس میشه قرار میدم و داستان اینکه چطور پهنای باند به شبکه وارد شد و تعریفش این شد:
تعریف اصلی پهنای باند (آنالوگ): رنج پهنای باند فرکانسهایی هست که از یک کانال عبور میکند. که با نمودار amplitude response function نمایش داده میشه.
به طور مثال پهنای یک باند یک سیم مسی، میتونه از 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز باشه برای انتقال صوت و این پهنای فرکانسی رو پوشش بده.
و حالا این که چطور به شبکههای کامپیوتری وارد شد:
سرعت انتقال اطلاعات یا همون Data Transfer Rate به میزان دادههایی گفته میشه که در واحد زمان از یک کانال عبور پیدا می کنند. واحدش هم بیت یا بایت بر ثانیه هست.
اما حداکثر میزان داده عبوری (حداکثر سرعت، Max Data Transfer Rate) از یک کانال چطور بدست میآید؟
و این رابطه شانون بود که از روی پهنای باند یا W تعیین می کرد. به این صورت:
C=W log 2 (1+SNR) bits/second
که این میزان،
پهنای باند دیجیتال نامیده شد.
تو مخابرات پهنای باند با مفهوم اصلی و اول یعنی حداکثر رنج فرکانسی قابل عبور و در شبکه کامپیوتر با مفهوم دوم یعنی حداکثر میزان دادهای که میشه روی این پهنای فرکانسی سوار کرد اطلاق میشه.
میشه پس منو حالی کنید پهنای باند چیه؟
و فرق پهنای باند و سرعت دانلود چیه؟
.......
مثلا من پهنای باند 1 مگابیت و سرعت دانلود 120 کیلوبایت دارم! اگر این جمله غلط باشه حرف شما درسته و اگر درست باشه حرف من درسته!
...............................
دوستان من امشب یه چیزی دیدم که هیچکدوم هیچوقت باور نمیکنید! اون دوستم گفت هیچی نگم! ولی فقط اینو میگم که اون دوستم با یاهو پینگش 12 بود! همین!
شما خودت حساب کن. سرعت انتقال سیگنال اگه وایرلس و تو فضا باشه دقیقاً اندازه سرعت نوره و اگه تو کابل باشه 2/3 سرعت نور. سرعت نور هم 300000 کیلومتر بر ثانیه. فاصله هم از Google Earth ببین. ببین میشه اصلا یکی از ایران همچین پینگی داشته باشه؟ مگه اینکه یاهو نزدیک ایران سرور زده باشه!!!
اینترنت ماهواره ای هم حدالاقل پینگش 250 میلیثانیه هست. یعنی یه سیگنال بره حتی تا یه ماهواره LEO بیشتر طول می کشه تا این. مدار geosynchronous که 35,780 کیلومتر فاصله داره. خودت تأخیر رو حساب کن. RTT معمولی یه ماهواره 1 تا 1.5 ثانیه است!!!!
اینجا رو بخون