میخواستم یک نکته ای راجع به رزیدنت اویل 3 بگم.متاسفانه یا خوشبختانه رزیدنت اویل 3 نسخه اصلی که نسخه پل استیشن یک میباشد میانگینی در متاکریتیک ندارد.
در عوض نسخه های دریم کست ، گیم کیوب و کامپیوتر دارن که به ترتیب 81 ، 75 و 60 میباشد.
میانگین نمرات بازی همون نسخه اصلی هست که تو گیم رنکینگز براش نمره ثبت شده.یعنی نسخه پلی استیشن
گفتم بعضی ها فکر نکنن رزیدنت 3 شاهکار نیست.شاهکار سبک ترس هست این بازی
هرکسی این تصور رو داشته باشه واقعا در اشتباهه.
بین تمامی نسخه های رزیدنت, هیچکدوم از نظر فضای مرده, حس تنهایی, ترس و ناامیدی که گوشه گوشه ی یک شهر که بوی مرگ ازش میباره, به پای رزیدنت: نمسیس نمیرسن.
در مورد داستان و روایت و مرموز بودن و البته منطق داشتن(تعادل بین غنای داستان و منطقی بودن اتفاقات) این موضوع در مورد رزیدنت دو صادقه و بهترین قسمت از این منظر دو هست.
در حقیقت اگه چهار تا عنصر اصلی رو برای رزیدنت در نظر بگیریم: 1)داستان(محتوای پلات بازی و مرموز بودن و بستر اتفاقات و شخصیت ها)،2) فضای کلی بحرانی مورد نیاز رزیدنت (ترس در این قسمت جا داره, و طراحی تم و فضای کلی بازی)، 3)منطق داستان های زامبی محور (real بودن و مفهومی که رزیدنت بر پایه اون ایجاد شد و باور پذیر بودن اتفاقات و داستان ها و شخصیت ها ) و4) گیمپلی(مکانیزم مبارزات, تعاملات بازی, و میزان معماها رو هم در این قسمت جا بدیم) میتونیم قسمت های مختلف رزیدنت رو باهم مقایسه کنیم.
مثلا نمسیس در مورد عنصر دوم در کل سری بی رقیبه. در عنصرهای سه و چهار هم خیلی خوبه و در مورد عنصر 1 هم در سطح مناسبی هست
قسمت دوم کاملترین قسمت در کل سری هست. در مورد 1کاملا بی رقیبه.و به طور کل در ترکیب این چهار عنصر بسیار متعادله.
ورونیکا در مورد داستان قوی هست, عناصر دو و چهار هم مناسب هستن اما در مورد عنصر منطق داشتن داستانی نسبت به دو ضعیف تره.
رزیدنت چهار در مورد گیمپلی بی رقیبه و میدونیم که کلا استاندارد و بیس شد در این زمینه در صنعت گیم, اما عنصر فضا رو نسبت به دو و سه ضعیف تره.
شاید بشه عنصر پنجمی هم تحت عنوان ارتباط داستانی با قسمت های قبل تعریف کرد که چهار تو این قسمت ضعف هایی داره اما هنوز پتانسیل داره که بتونن ربطش بدن.
قسمت پنجم عنصر یک رو در سطح خوبی قرار داره و داستان جالبی داره اما در بخش دوم و فضا میلنگه و فضاسازی به قدری با عناصر پایه ای ترس و محیطهای رزیدنتی فاصله داره که خیلی جاها یادت میره داری اویل بازی میکنی. گیمپلی هم که مشابه گیمپلی چهار هست و البته به شخصه گیمپلی سری کلاسیک رو بیشتر دوس دارم, در مورد عنصر منطق و باور پذیری اما هم پنج و هم چهار میلنگن و اون عناصر سوپر هرو بودن رو شاهدیم که در مورد پنج شدیدتر هم هست.
با این تفاسیر, من قسمت های 1،2 و نمسیس رو خیلی نرمال تر و متعادل تر میبینمیک و به همین دلیله که همه میگن سری کلاسیک یه چیز دیگه بود (با نظر تعادل عناصر) و قسمت دو رو برترین قسمت میدونم.
نکته اینه که من زیرو رو بازی نکردم و خود دوستان میتونن تو این طبقه بندی جا بدنش.
از منظر تک تک عناصر هم رای من اینه:
عنصر داستان محوری: دو و cv و یک
عنصر فضا و حس ترس: نمسیس و بعدش دو و یک
عنصر گیمپلی: نمسیس در کلاسیک و چهار در جدید
عنصر منطق و باورپذیری:
یک,دو,سه
بهترین از نظر میانگین تمامی عناصر : شماره دو