اینترنت ملی

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.
وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد: بهره‌برداري از فاز نخست شبكه‌ي ملي اطلاعات

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با تاكيد بر اينكه امروز عزم كشور براي توسعه پهناي باند جدي است، گفت: اميدواريم شبكه ملي اطلاعات در يك زمانبندي مشخص كه قبل از پايان برنامه پنجم است، ايجاد شود كه به زودي فاز نخست اين شبكه به بهره‌برداري مي‌رسد.

رضا تقي‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره مزاياي اقتصادي، اجتماعي و امنيتي راه‌اندازي شبكه ملي اطلاعات، با بيان اينكه افزايش اثرگذاري بر اقتصاد ملي، GDP، اشتغال، رشد كمي و كيفي خدمات دولتي، عمومي، ‌آموزشي و مهارتي از جمله مزاياي راه‌اندازي شبكه ملي اطلاعات براي كشور محسوب مي‌شود، گفت: بومي‌سازي محتوا و توسعه فرهنگ ايراني - اسلامي و امنيت از ديگر مزايا در اين رابطه است.

وي ايجاد موتور جست‌وجوي ملي، فناوري‌هاي هوش مصنوعي و اي‌ميل داخلي را از جمله تاثيرات راه‌اندازي شبكه ملي اطلاعات بر توسعه فاوا در كشور ذكر كرد.

وزير ارتباطات با بيان اينكه اميدواريم با اين شبكه اهداف كشور در برنامه پنجم محقق شود، ابراز كرد: در خصوص خدمات متعارف قابل ارائه بر بستر شبكه ملي اطلاعات بايد گفت كه مواردي مثل آموزش از راه دور، دسترسي به بازار، سلامت الكترونيك و كار از راه دور به راحتي برروي اين شبكه قابل دسترسي خواهد بود و از طريق اين شبكه تمام مسائل از راه دور ممكن مي‌شود.

تقي‌پور تاكيد كرد: امروز در كشور حداقل از نظر موانع قانوني براي كار از راه دور، هيچ خلاء قانوني وجود ندارد.

او خاطرنشان كرد: طبق تكليف برنامه پنجم توسعه، ميزان دسترسي حداقل 10ميليون مشترك ايراني به عنوان حداقل در نظر گرفته شده و نياز كشور بيش از 10 ميليون پورت است.
 
اپراتور چهارم آمد


رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران تاكيد كرد: اپراتور چهارم در واقع همان مجري پروژه FTTX است كه فيبر نوري را تا منازل، ساختمان‌ها يا ادارات مي‌برد كه خدمات و سرويس‌هاي زيادي برروي اين شبكه پياده و ارائه خواهد شد.

به گزارش ایتنا علي حكيم‌جوادي رييس سازمان فناوري اطلاعات ايران در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: اپراتور چهارم در واقع همان مجري پروژه FTTX است كه بستر مناسب براي در اختيار گذاشتن پهناي باند مناسب براي توسعه كسب و كارها از طريق فناوري اطلاعات است.

وي گفت: فيبر نوري تا در منازل به‌زودي راه‌اندازي مي‌شود و اپراتور مربوطه مي‌تواند دسترسي به پهناي باند بالا را براي خانواده‌ها و كسب و كار و ادارات ايجاد كند.

حکيم‌جوادي ابراز كرد: اپراتور چهارم به منظور فعاليت در لايه دسترسي ديتا، قرار است ارتباطات ديتا را بر بستر فيبر نوري تا در منازل افراد اجرا كند كه حداكثر پهناي باند اپراتور چهارم كه برخي آن را اپراتور فناوري اطلاعات نيز مي‌نامند، متناسب با كاربرد متفاوت خواهد بود.

وي افزود: به عبارت ديگر اين اپراتور شبكه‌اي است كه خدمات ديتا را ارائه مي‌كند و پهناي باند مورد نياز آن بستگي به كاربردها و سرويس‌هاي ارائه شده از طريق اين شبكه دارد.

به گزارش ايسنا حکيم‌جوادي پيش از اين نيز گفته بود:‌ موضوعاتي از قبيل تلويزيون‌هاي کابلي تا انواع و اقسام موضوعات مختلف مي‌توانند در راستاي اين پروژه تعريف شوند، بنابراين اپراتور چهارم براي ايجاد اين شبکه و ايجاد چنين سرويس‌هايي مي‌آيد، زيرا بسياري از آن سرويس‌ها با توجه به شبکه حال حاضر يا قابل استفاده نيست و يا با محدوديت مواجه است.

به گفته او در دورکاري با يک سيستم ويدئو کنفرانس با تکنولوژي HD، مي‌شود يک کنفرانس کاملا زنده و حتي بين استاني داشت و اپراتور چهارم مي‌آيد تا اين شبکه را ايجاد کند.
 
لطفا اينترنتمان را نشوييد

روزنامه خراسان - گلسا ماهيان

اينترنتي که قرار است پاک شود
بعضي وقت‌ها حرف‌هايي زده مي‌شود يا تصميماتي گرفته مي‌شود که تمام فکر و ذکرمان به اين معطوف مي‌شود که يا به‌اندازه کافي و به شکلي صحيح مشکلات در کشور ما ريشه يابي نشده‌اند يا اين که زمان آزاد ما به‌اندازه‌اي زياد شده است که به جاي پرداختن به مسائل اساسي و پيدا کردن مشکلات ريشه‌اي در زمينه‌هاي مختلف به صورت سطحي به تمامي موارد نگاه مي‌کنيم و ترجيح مي‌دهيم که زمانمان را با اهميت دادن به مواردي که اهميت زيادي ندارند، هدر دهيم.

همان طور که شما هم اطلاع داريد اينترنت در کشور ما هميشه داراي مشکلات اساسي بوده است و در هيچ دوره اي کاربران از کيفيت خدماتي که در اين رابطه به آنها عرضه شده است، به‌اندازه کافي رضايت نداشته‌اند. به خصوص در چند هفته اخير مشکلات اساسي در اين رابطه به وجود آمده است و قطعي‌هاي پياپي اينترنت و کم شدن محسوس سرعت آن صداي بسياري از کاربران را درآورده است.
با اين وجود اعتراض فايده اي نخواهد داشت زيرا به جاي درست کردن مشکلات پايه اي هميشه به فکر تعيين پروژه‌هاي جانبي هستيم که ممکن است با توجه به هزينه اي که صرف آن ها مي‌شود، هيچ گاه به بازدهي کافي دست پيدا نکنيم.
هميشه اينترنت حواشي مخصوص به خود را داشته است و شايد بتوان گفت که هيچ گاه کسي نفهميده که چرا بايد اين همه مشکل در رابطه با اين موضوع وجود داشته باشد و در ظاهر اقدامي هم براي حل آنها صورت نگيرد. به جاي اين موارد تا دلتان بخواهد به فکر پروژه‌هاي جديدي هستيم که شايد هيچ کدامشان به درستي به سرانجام نرسيده باشد و هميشه اما و اگرهاي بسياري در اجراي آنها به وجود آمده است که باعث به عقب افتادنشان شده باشد. در مورد اينترنت هم به طور حتم تا به حال اسامي عجيب و غريبي را از مسئولان کشور ما شنيده‌ايد که هيچ کدام دوايي براي درد بي درمان کاربران نبوده و نتوانسته است که رضايت آنها را به همراه داشته باشد. پروژه‌هايي چون اينترنت ملي، شبکه اينترانت، شبکه ملي ديتاسنتر، اينترنت حلال، اينترنت داخلي و تازگي ها هم اينترنت پاک که از اقسام جديد اينترنت در ايران به شمار مي رود. اين اسامي هميشه و هر از چند گاهي در گوشه و کنار بحثشان مطرح مي‌شود، اما باز هم همان بحث تصميم‌گيري غيرقطعي و پايه اي براي تمامي آن ها با توجه به شرايط به چشم مي خورد.
در اين هفته تصميم داريم که در موضوع ويژه نگاهي به پروژه اينترنت پاک در کشور داشته باشيم که چند وقتي است که بحث آن دوباره مطرح شده است.

بستني پاک بهتر از اينترنت پاک
ممکن است زياد هم غيرمنصفانه نباشد اگر بگوييم که اينترنت کشور ما به بدترين شکل ممکن به کاربران ارائه شده است. اينترنتي که يا قطع است يا سرعت آن محدود شده است و به همراه *****ينگ بسيار زياد، مسلما بستر مناسبي براي افرادي که به صورت تخصصي از اينترنت استفاده مي‌کنند، نيست و نمي تواند نياز آن ها را برآورده سازد. در شرايطي که چند وقتي اينترنت کشور ما به بدترين شکل ممکن به کاربران ارائه شده است. اينترنتي که يا قطع است يا سرعت آن محدود شده است و به همراه *****ينگ بسيار.

است که واژه جديدي با نام اينترنت پاک را در جامعه فناوري اطلاعات مي بينيم، هنوز هم تعريفات متفاوتي را از نظر فني از زبان مديران و کارشناسان در مورد آن مي شنويم.
تا کنون چندين بار در مورد اين پروژه به صورت جدي صحبت شده است ولي توضيحات فني ارائه شده در مورد اين پروژه کافي نبوده و همه چيز در قالب هسته‌هاي اوليه کار بيان شده است و هنوز تا زمان اجراي اين طرح به صورت عملياتي ظاهرا زمان زيادي باقي مانده است. تنها نکته جالبي که در رابطه با اين طرح به نظر مي-رسد اين است که وزير ارتباطات و اطلاعات اين امکان را در اختيار کاربران عادي قرار داده است که در صورتي که در رابطه با پروژه اينترنت پاک ايده يا برنامه خاصي دارند، به سايت وزارت ارتباطات يا سازمان فناوري اطلاعات مراجعه کرده و نظرات خود را براي اين سازمان ها ارسال کنند. البته اين را هم بگوييم که هيچ تضميني براي اين که از نظرات شما در اين رابطه استفاده شود، وجود نخواهد داشت. تنها چيزي که به صورت بسيار مشخص در اين زمينه قابل بيان است اين است که پروژه ديگري به ليست پروژه‌هاي ناتمام کشور ما مانند اينترنت ملي اضافه شده است که معلوم نيست به چه سرنوشتي مبتلا شده و چه مقدار هزينه براي آن صرف شود.
البته اين را نيز بايد بگوييم که اين پروژه هم مانند ديگر پروژه ها در اين فاصله زماني از نظر اجرايي در زمان‌هايي قوت گرفته است و اقداماتي هم در رابطه با آن انجام گرفته است اما هنوز هم بسياري از کارشناسان اعتقاد دارند که اين پروژه عملياتي نخواهد شد و امکان اجراي آن وجود نخواهد داشت. شايد اين قطعي‌هاي اينترنت در حال حاضر و باز نشدن سايت‌هاي مهمي چون گوگل و ياهو از دستاوردهاي مهم اجراي اين پروژه براي کاربران باشد. با اين اوصاف بايد منتظر آن روز باشيم که پس از اتصال به اينترنت ديگر نتوانيم به پايگاه‌هاي مورد نيازمان دسترسي پيدا کنيم.

آيا پاک سازي اينترنت همان *****ينگ است؟
با ارائه شدن طرح اوليه پروژه اينترنت پاک، ذهن بسياري از افراد متخصص و کاربران عادي به اين ماجرا مشغول شد که آيا مقصود از اينترنت پاک همين است که *****ينگ بيشتر شود و در کل ما به تعداد کمتري سايت دسترسي داشته باشيم يا اين که قرار است تغيير و تحولات بهتري صورت گيرد و اوضاع از حالت نا به سامان فعلي کمي بهتر شود؟. اگر اين موضوع ذهن شما را نيز به خود مشغول کرده است بايد بگوييم که مسئولان محترم اشاره کرده‌اند که پروژه اينترنت پاک به صورت کلي با مبحث *****ينگ تفاوت دارد. در واقع در مبحث *****ينگ اينترنت از نظر فني تمامي سايت‌هاي نامناسب با معيارهاي مختلف شناخته مي‌شوند و در ليستي به نام ليست سياه قرار مي‌گيرند و ديگر کاربران قادر نخواهند بود که به اين سايت‌ها دسترسي داشته باشند. اما در پروژه جديدي که از آن با نام اينترنت پاک ياد مي‌شود، در مورد برخي از پايگاه‌هاي اينترنتي يا پروتکل‌هاي مختلف انتقال اطلاعات اين بررسي انجام مي‌شود و بعد از بررسي مشخص خواهد شد که اين سايت‌ها اجازه حضور در ليست سفيد را دارند يا نه. آن چه که ما از اين تعاريف فهميديم اين بود که در عمليات *****ينگ تمامي سايت‌هايي که از نظر مسئولان دچار مشکل هستند از دسترس کاربران خارج خواهند شد و در ليستي به نام ليست سياه وارد خواهند شد هميشه آمار وحشتناکي از وضعيت اينترنت در ايران گزارش شده است و کشور ما از نظر سرعت اينترنت خانگي، از ميان ۱۵۲ کشور جهان در رتبه ۱۴۴ قرار گرفته است و اين بدان معني است که تنها ۸ پله با آخرين کشور در اين زمينه تفاوت داريم.

اما در تعريفي که براي اينترنت پاک آمده است، تمامي سايت‌هاي باقي مانده در عمليات *****ينگ در ليستي با نام ليست سفيد وارد خواهند شد و صرفا به کاربران اجازه دسترسي به اين سايت‌ها داده خواهد شد. خوب اگر کمي و فقط کمي فکر کنيم بايد به اين نتيجه برسيم که اينترنت پاک پروژه جديدي نخواهد بود و مسلما همان عمليات *****ينگ است که به صورت برعکس بيان شده است و به جاي اين که به ما بگويند که اين سايت‌ها را اجازه نداريد که ببينيد، گفته شده است که تنها اجازه بازديد از اين دسته از سايت‌ها را خواهيد داشت. حالا خودتان تصور کنيد که ما به عنوان يک کاربر دائمي اينترنت در آينده چه اختياراتي براي تصميم گيري در مورد استفاده از پايگاه‌هاي اينترنتي مورد نيازمان خواهيم داشت.

اين ايده از کجا بود؟
آذر ماه پارسال براي اولين بار ايده اينترنت پاک از سوي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات مطرح شد و پس از آن بود که اين موضوع توسط کارشناسان و کاربران مختلف مورد بررسي قرار گرفت و تا مدت ها به بحث داغي براي رسانه ها تبديل شد. با توجه به صحبت‌هايي که در آن زمان صورت گرفت، ما به اين نتيجه رسيديم که اينترنت به صورت لکه سياهي در آمده است و بايد آن را از کسب و کار کثيفي که به وجود آمده است، جدا کرد و با ايجاد اين فاصله مردم کشورمان را از آسيب‌هاي جدي که ممکن است به آن ها برسد حفظ کرد. تنها يک ماه پس از اين صحبت ها بود که وزير فناوري اطلاعات از عملياتي شدن اين پروژه خبر داد و اعلام کرد که تمامي مقدمات مربوط به اجراي طرح اينترنت پاک فراهم شده است و به زودي در کشور ما اينترنت پاک از ناپاک جدا خواهد شد. خلاصه در اسفند ماه ۸۹ بود که شاهد اين موضوع بوديم که هسته‌هاي اوليه اين ايده در کشور شکل گرفته است و اتاق‌هاي فکر در حال فکر کردن روي اين طرح هستند و با اين اوصاف پروژه اينترنت پاک به صورت کاملا قطعي کليد خورده است و حتي با صراحت اعلام شد که اين پروژه قدرتمند در سراسر جهان گسترش پيدا خواهد کرد و ما بسيار به خود افتخار کرديم که شروع اين طرح جهاني در کشور ما بوده است و ما هم براي اجرايي شدن آن نظرات سازنده اي را به سازمان فناوري اطلاعات کشورمان ارسال کرده ايم. شايد در حالتي خوشبينانه به اين موضوع هم فکر کرديم که نظرات ما در قالب يک طرح جهاني به اجرا درخواهد آمد و مي توانيم بگوييم که در يک پروژه جهاني مشارکت داشته ايم. البته تمامي اين خيالات خوش با اين پيش فرض بود که تمامي سوابق منفي را در اجراي پروژه‌هاي نيمه تمام و بي هدف گذشته، کاملا ناديده بگيريم.

اينترنت را بشوييم؟
شايد براي بسياري از افراد اين سوال پيش آيد که واقعا منظور از اينترنت پاک چيست؟ شايد لازم باشد که براي تميز شدن اينترنت آن را شسته و روي بند پهن کنيم، براي آگاهي اين دسته از عزيزان بايد بگوييم که خير. در واقع اينترنت پاک حاصلي از افکار مسئولان محترم کشورمان است که در بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات، فعاليت مي‌کنند. البته تفاوت بزرگي که اين پروژه با پروژ ه‌هاي قبلي دارد اين است که در ابتداي بيان اين طرح صحبت‌هاي بسياري در مورد اجراي قطعي آن به عمل آمد اما اين پروژه هم مانند تمامي پروژه‌هاي اينترنتي ديگر به خصوص اينترنت ملي، همچنان در حد همان حرف باقي مانده است و هنوز هم هيچ حرکت ويژه اي در رابطه با آن انجام نگرفته است.
ما در حال حاضر در حدود ۲۳ ميليون کاربر داريم که اين ميزان، جمعيتي در حدود ۳۴ درصد از کل جمعيت کشور را تشکيل مي دهند و طبق آمار ارائه شده شايد براي شما هم اين سوال به وجود آيد که مگر اينترنتي که به صورت جهاني به کاربران ارائه شده است، تا به حال سدي در برابر شکوفايي استعداد انساني بوده است؟

سهم تعداد کاربران کشور ما چيزي در حدود ۵۰ درصد از کل کاربران خاورميانه است و مي توان سال به سال رشد چشمگير تعداد اين کاربران را مشاهده کرد. اما هميشه آمار وحشتناکي از وضعيت اينترنت در ايران گزارش شده است و کشور ما از نظر سرعت اينترنت خانگي، از ميان ۱۵۲ کشور جهان در رتبه ۱۴۴ قرار گرفته است و اين بدان معني است که تنها ۸ پله با آخرين کشور در اين زمينه تفاوت داريم. با توجه به تعداد کاربران اينترنتي در کشورمان اين ميزان سرعت، ستم بزرگي به شمار مي آيد و حق است که هميشه به آن اعتراض بشود. با اين اوصاف اگر اين قطعي‌هاي مکرر و افت سرعت‌هاي ناگهاني وجود نداشته باشد باز هم کاربران زياد ناراضي نخواهند بود. اما مشکل اصلي اين است که حداقل‌ها هم از ما دريغ شده است.

اينترنت انساني يا اسلامي
ما که نفهميديم آخرش قرار است چه ترکيبي از اينترنت به ما ارائه شود، تنها چيزي که مشخص است، اين است که ما چاره اي به جز تحمل شرايط نداريم و بايد با سرعت و شرايط اينترنت فعلي کنار بياييم. در نمايشگاه رسانه‌هاي ديجيتال که به تازگي برگزار شد، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بيان کردند که در حال حاضر بسياري از کاربردهاي اوليه اينترنت با اينترنت فعلي توسعه يافته در تعارض است و اين موضوع باعث شده است که به اين نتيجه مهم برسيم که لازم است که توسعه پروژه اينترنت پاک در اولويت انجام قرار بگيرد. از جنبه ديگر هم بيان شد که منظور از اينترنت پاک اين نيست که محتواي اينترنتي که به کاربران ارائه مي‌شود اسلامي باشد، بلکه آن چه که در نظر گرفته شده است، اين است که محتواي انساني به کاربران عرضه شود. منظور از اينترنت انساني اين گونه بيان شده است که فضاي اينترنت بايد از آسيب‌هاي موجود تهي شده و باعث ايجاد شکوفايي و بالندگي استعدادهاي انساني شود.
شايد براي شما هم اين سوال به وجود آيد که مگر اينترنتي که به صورت جهاني به کاربران ارائه شده است، تا به حال سدي در برابر شکوفايي استعداد انساني بوده است؟. پاسخ اين سوال را بعد از اجراي اين پروژه دريافت خواهيم کرد. با همه اين توصيف ها اشتياق ما براي ديدن اين پروژه روز به روز بيشتر خواهد شد زيرا هنوز هم نفهميده ايم که دقيقا اين پروژه جديد، چه نفعي به حال ما خواهد داشت؟ در حالي که گفته مي‌شود که يکي از برنامه‌هاي اصلي که براي پروژه اينترنت پاک در نظر گرفته شده است اين است که پايه اصلي اين شبکه به دور از هر گونه کسب و کار کثيف باشد و تمامي آسيب‌هايي که ممکن است اينترنت فعلي، به بنيان خانواده ها وارد کند در اين پروژه از ميان خواهد رفت. مواردي مانند دفاع از حريم خصوصي کاربران در فضاي مجازي هم، در طرح اينترنت پاک ديده شده است. با اين حساب اين پروژه مانند يک پليس امنيتي عمل خواهد کرد که تنها به محتواي سفيد و سالم اينترنت اجازه وارد شدن و توسعه يافتن را مي دهد. با توجه به صحبت‌هاي مسئولان، اينترنت در کشور ما به يک ابزار اقتصادي بسيار با ارزش تبديل شده است و در شرايط فعلي اين ابزار بيشتر براي کسب و کارهاي کثيف مورد استفاده قرار مي گيرد و مسئولان کشور ما تصميم گرفته‌اند که اين بستر را به يک بستر پاک تغيير دهند و مطمئن هستند که اين پروژه توسط ديگر کشورهاي جهان هم اجرا خواهد شد و به صورت يک پروژه جهاني که پايه اوليه آن در کشور ايران بنيان گذاشته شده است، به هميشه اينترنت حواشي مخصوص به خود را داشته است و شايد بتوان گفت که هيچ گاه کسي نفهميده که چرا بايد اين همه مشکل در رابطه با اين موضوع وجود داشته باشد و در ظاهر اقدامي هم براي حل آنها صورت نگيرد.

جهانيان معرفي خواهد شد. انساني يا اسلامي بودن بستر جديدي که به ما ارائه مي‌شود در بسياري از جهات براي آينده کاربران اينترنت در کشور ما بسيار مهم خواهد بود، اما اين که اين پروژه در حالت خوشبينانه به درستي اجرا شود و مانند ديگر پروژه ها در مرحله عملياتي شدن باقي نماند، موضوعي است که بسيار مهم تر است.

چه خبر از اينترنت ملي؟
با اين تعاريف دقيق و متفاوتي که از پروژه بزرگ اينترنت پاک تا به حال به ما ارائه شده است، مانده ايم که چرا اين پروژه اينترنت ملي به ثمر نمي رسد که يکباره خيال همه راحت شود. برخي از کارشناسان اعلام کرده‌اند که آن چه از ظاهر ماجرا مشخص مي‌شود، اين است که اگر همان شبکه ملي اطلاعات يا اينترنت ملي ايجاد شود پس از آن با محدوديت‌هايي که گذاشته مي‌شود و با ايجاد دسترسي‌هاي داخلي به راحتي مي توان به محقق شدن پروژه اينترنت پاک هم دست پيدا کرد. با اين اوصاف چه نيازي به اين بوده است که پروژه اينترنت پاک به صورت جداگانه تعريف شود و باز هزينه اي به صورت جداگانه براي اجراي آن اختصاص داده شود؟ اگر به خاطر داشته باشيد طرح اينترنت ملي براي اولين بار در زمستان ۱۳۸۵ مطرح شد و بودجه آن هم در سال ۸۶ اختصاص داده شد و چيزي در حدود ۱۰ ميليارد تومان براي اجراي پروژه اينترنت ملي تعيين شد که در ابتدا تصويب نشد اما در خرداد ۸۶ شرکت مخابرات ايران و کليه شرکت‌هاي مخابراتي وابسته در استان‌هاي مختلف، اجازه پيدا کردند که در طول سال‌هاي ۸۶ تا ۸۸ مبلغي در حدود ۵۶۶۰ ميليارد ريال را از منابع داخلي خود در جهت اجراي پروژه اينترنت ملي سرمايه گذاري کنند. در طول اين سال ها بارها براي اجراي اين پروژه بودجه‌هاي مختلفي تصويب شد و هر بار که خبري از اين پروژه بزرگ گرفته شد، مسئولان مرتبط گفتند که اين طرح به فلان مرحله رسيده است و در تاريخي نزديک به صورت کامل از اين پروژه پرده برداري خواهد شد. اما بسيار واضح است که هنوز هم اين وعده ها در حد يک حرف باقي مانده‌اند و هيچ گاه به مرحله تحقق نرسيده‌اند و نکته بسيار ناراحت کننده اي که در اين ميان وجود دارد اين است که هنوز هم بسياري از ما نفهميده ايم که اينترنت ملي چيست؟ يا چرا بعضي به آن اينترنت ملي مي گويند و برخي ديگر آن را اينترانت کشوري مي نامند و در نهايت چرا در برنامه پنجم توسعه اسم اين پروژه را با نام شبکه ملي اطلاعات خطاب کرده‌اند و در نهايت نام آن هر چه که هست در چه زماني قرار است بعد از گذشت ۵ سال نتايج کوچکي از اجراي آن به ما نشان داده شود. شايد هم هنوز بودجه اي که تا به حال به آن اختصاص داده شده است، کافي نبوده و نياز باشد که باز هم براي اين پروژه سرمايه گذاري شود. البته اين را هم بگوييم که ما تصميم گرفته بوديم که از کنار اين پروژه به آساني بگذريم و هيچ وقت هم سراغي از آن نگيريم، اما با بحثي که در مورد پروژه اينترنت پاک به ميان مي آيد، چه کنيم که مدام ذهنمان به اين سمت مي رود که مگر نبايد اينترنت پاک نتيجه اي از اجراي پروژه اينترنت ملي مي بود؟ وقتي که خبري از پروژه اينترنت ملي نمي‌شود و به جاي آن صحبت از پروژه نو ظهور اينترنت پاک مي‌شود، تنها نتيجه اي که عايد ذهن به هم ريخته ما مي‌شود، اين است که پروژه اينترنت ملي را فراموش کنيم و به اين فکر کنيم که اين پروژه به هيچ وجه آن گونه که در ابتدا بيان شده است عملي نشده و نخواهد شد. با توقف اين پروژه صحبت از طرح اينترنت پاک بدون در نظر گرفتن مباحثي که در مورد *****ينگ گفتيم و مقايسه آن ها با هم، منطقي تر به نظر مي رسد.
 
مرحله اول شبكه ملي اطلاعات تا پايان سال جاري بهره برداري مي شود

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: فاز اول شبكه ملي اطلاعات با هداف ارايه پهناي باند بيشتر به كاربران اينترنت تا پايان سال جاري راه اندازي تا پايان برنامه پنجم توسعه تكميل مي شود.

به گزارش خبرنگار ايتنا، «رضا تقي پور» عصر روز دوشنبه در مراسم افتتاح دوازدهمين نمايشگاه بين المللي صنعت مخابرات و اطلاع رساني در يك نشست خبري در مورد ماهیت اپراتور چهارم نیز گفت: اپراتور چهارم داخل شبکه ملی اطلاعات است و تمام اپراتورها و حتی شرکت زیرساخت در قالب یک شبکه واحد که یک شبکه ملی اطلاعات است مدیریت واحد دارد.

تقی پور در پاسخ به خبرنگاران در خصوص طرح جدید مجلس شورای اسلامی در رابطه با پست بانک، گفت: جزییات طرح را نمایندگان مجلس و طراحان آن باید توضیح دهند ولی به طور کلی این طرح هم جهت و هم راستا با دیدگاه دولت و رئیس جمهور در رابطه با پست بانک است.

وی ادامه داد که رئیس جمهور سال گذشته با این موضوع که واگذاری پست بانک تا سال ۱۳۹۳ به تاخیر بیفتد موافقت کرده بودند؛ دلیل آن هم این است که توسعه دفاتر خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات در روستاها بدون وجود یک پست بانک دولتی ممکن نیست.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد حذف کدهای بین شهری توسط مخابرات گفت: دولت طرح حذف کدهای بین شهری و اجازه تامین هزینه مورد نیاز این طرح را از محل تغییر تعرفه ها به مخابرات داده است.

تقی پور گفت: بعد از یک سال ما یک راه حل نویی پیدا کردیم ، پیش از این دو نوع تعرفه تلفن ثابت داشتیم ، یکی تعرفه مکالمات شهری بود و دیگری تعرفه بین شهری که با توجه به مسافت شهرها متفاوت بود ، بعد از اجرای طرح هم کد سازی استانی توسط مخابرات ، تعرفه ها شامل دو نوع تعرفه استانی و تعرفه بین استانی خواهد بود.

وی تاکید کرد که هنوز تصمیم نهایی در مورد تعرفه های تلفن ثابت اتخاذ نشده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر در مورد تغییر مرجع تصمیم گیر در مورد تعرفه‌های مخابراتی تاکید کرد که چارچوب و مقررات قیمت‌گذاری را شورای رقابت اعلام می کند و کمیسیون تنظیم مقررات در این چارچوب قیمت‌ها را تعیین می‌کند.

تقی پور در مورد تذکر برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به یک اپراتور تلفن همراه در زمینه استفاده از آهنگ‌های غیرمتعارف بعنوان آهنگ پیشواز گفت: یکی از اپراتورهای تلفن همراه، یک آهنگی در فهرست آهنگ‌های پیشواز خود داشته که البته آن آهنگ هم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز داشته ولی بعنوان آهنگ پیشواز مناسب به نظر نمی‌رسد، بر این اساس تذکر لازم داده شد و اپراتور مربوطه نیز این آهنگ را از فهرست خود حذف کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بزرگ‌نمایی این گونه موارد را بی‌جهت دانست وگفت: توصیه من به رسانه‌ها این است که اینگونه مسایل را بی‌جهت بزرگ نکنند.
 
آماده حضور در اپراتور چهارم هستيم

وايمکس نيوز - صابر فيضي در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اينکه در شرايط حاضر هيچ خبري از اپراتور چهارم نيست ونمي توان در اين خصوص اظهار نظر کرد، گفت: مخابرات ايران از اين آمادگي برخوردار است که در اپراتور چهارم حضور داشته باشد.
وي با اشاره به اينکه شرکت مخابرات ايران اپراتور اول کشور محسوب مي شود، ادامه داد: با توجه به مقررات موجود، مخابرات مجاز نيست که در اپراتور چهارم سرمايه گذاري کند.
فيضي بيان کرد: اگرممانعت قانوني در اين زمينه وجود نداشته باشد، مخابرات مي تواند در اين اپراتور حضور داشته باشد.
چندي پيش مديرعامل شرکت ارتباطات زيرساخت با اشاره به سهم 20 درصدي اين شرکت در کنسرسيوم ايرانيان نت به عنوان اپراتور چهارم ارتباطات کشور که قرار است پروژه فيبرنوري منازل را اجرايي کند گفت: مصوبه کنسرسيوم ايرانيان نت در هيات دولت به تصويب رسيده و 20 درصد سهم دولت در اين پروژه قرار است توسط شرکت ارتباطات زيرساخت سرمايه گذاري شود اما هنوز ساير شرکت‌ها نهايي نشده اند.
وي افزود: مجري پروژه در بخش ارتباطات زيرساخت تعيين شده و از نظر انتخاب تکنولوژي و روش ايجاد FTTX و بيزينس پلن – طرح تجاري- اقدامات آغاز شده است همچنين چهارچوب پروانه اپراتور چهارم نيز در سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي نهايي شده و اين سازمان در انتظار مصوبات بعدي دولت است.
 
وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت در "شبکه ملی اطلاعات" 75 برابر می شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امیدواریم افزایش 75 برابری سرعت اینترنت را در شبکه ملی اطلاعات به مردم ارائه کنیم.

به گزارش واحد مرکزی خبر، تقی پور در گفتگو با خبر نیمروزی شبکه یک سیما با اشاره به اینکه امروز افزایش 75 برابری سرعت اینترنت در شبکه ملی اطلاعات آزمایش شد افزود: این شبکه برای انواع خدمات از جمله خدمات دولت الکترونیک و در زمینه های مختلف تجارت، کسب و کار و بانکداری کاربرد دارد.

وی به افتتاح طرح های مخابراتی اشاره و اضافه کرد: این طرح ها گام های اولیه در توسعه شبکه ملی اطلاعات و طرح اصلی شبکه ipmpls است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: آغاز به کار ظرفیت پهنای باند کشور به 500 گیگابیت بر ثانیه که به عنوان زیرساخت شبکه ملی اطلاعات است امروز اعلام شد.

تقی پور افزود: ارتقا و توسعه مرکز ارتباطات بین الملل با فناوری های جدید و ایجاد درگاه تلفن اینترنتی برای ارتباطات بین الملل از طرح هایی بود که امروز افتتاح شد.

وی ادامه داد: این طرح ها می تواند موجب توسعه ارتباطات به ویژه در زمینه کیفیت ارتباطات بین الملل و ارتقای ظرفیت داخل کشور برای ارتباطات دیتا باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شبکه ملی اطلاعات از پروتکل اینترنت استفاده و پهنای باند لازم را برای همه کاربردهای اینترنتی در داخل کشور فراهم می کند.

تقی پور با بیان اینکه امروز زیرساخت این شبکه را فراهم کردیم افزود: تکلیف ما در برنامه پنجم توسعه این است که پهنای باند زیاد را به درب منازل و همه کسب و کارها ، بنگاه ها و ادارات ارائه کنیم.

بهره برداری از 2746 طرح مخابراتی از جمله طرح های زیرساخت ارتباطی و و پست بانک امروز با حضور رئیس جمهور آغاز شد.


..............

با افتتاح زیرساخت اصلی شبكه ملی اطلاعات ، ظرفیت زیرساخت ارتباطی كشور حدود 12 برابر افزایش یافته است.
رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح همزمان دو هزار 746 پروژه ارتباطی كشور، كه با حضور رئیس جمهور در مركز مخابراتی انقلاب اسلامی شركت ارتباطات زیرساخت در تهران برگزار شد، افزود: بر اساس برنامه پنجم توسعه می بایست تا پایان برنامه، شبكه ملی اطلاعات برای همه كاربردهای دولت الكترونیكی ایجاد شود.
وی افزود: بر همین اساس و در این مراسم، زیرساخت اصلی شبكه ملی اطلاعات به بهره برداری می رسد كه به واسطه آن ظرفیت زیرساخت كشور به 500 گیگابایت خواهد رسید.
تقی پور ادامه داد : از مجموعه 500 گیگابایت موجود در زیرساخت ارتباطی كشور 35 گیگابایت مربوط به ظرفیت اینترنت بین الملل و باقی آن در داخل كشور در اختیار كاربردهای داخلی قرار خواهد گرفت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیت حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای افزایش سهم این حوزه در تولید ناخالص داخلی گفت: با بهره گیری از ظرفیت های موجود در این حوزه می توان حجم مبادلات را تا سه برابر افزایش داد.
تقی پور در خصوص دیگر پروژه های آماده بهره برداری نیز ادامه داد: درگاه اصلی ارتباطات بین المللی یكی دیگر از پروژه هایی است كه به واسطه آن ارتقاء كیفیت ارتباطات بین المللی و كاهش هزینه های این حوزه محقق می شود.
وی با اشاره به راه اندازی پروژه مركز اصلی ارتباطات بین الملل ، افزود: با بهره برداری از این پروژه مشكل ارتباطات بین الملل حتی در زمان شلوغی شبكه بر طرف خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: بهره برداری از دو هزار و 742 پروژه مخابراتی و 270 پروژه پست بانكی از دیگر پروژه های قابل بهره برداری در این مراسم محسوب می شود.
وی افتتاح همزمان چندین دفتر خدمات ارتباطی روستایی را از جمله این پروژه ها عنوان كرد كه به واسطه اجرای آن بسیاری از رفت و آمدهای زائد روستاییان كاهش یافته است.
 
از مجموعه 500 گیگابایت موجود در زیرساخت ارتباطی كشور 35 گیگابایت مربوط به ظرفیت اینترنت بین الملل و باقی آن در داخل كشور در اختیار كاربردهای داخلی قرار خواهد گرفت.
مسعود با این 35 گیگابیت باید بریم غاز بچرونیم ! نمیدونم چطور مملکت رو دادن دست اینا !‌ :-/:d
 
مسعود با این 35 گیگابیت باید بریم غاز بچرونیم ! نمیدونم چطور مملکت رو دادن دست اینا !‌ :-/:d
من نمیدونم چطور تا الان اینجا موندم! دعوتنامه هم دارم! من یکی فوقش دو سال دیگه اینجا عمرو به گند میکشم. میرم و شمارو با اسلام ناب تنها میذارم حال کنید خودتون! =))
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امیدواریم افزایش 75 برابری سرعت اینترنت را در شبکه ملی اطلاعات به مردم ارائه کنیم.

به گزارش واحد مرکزی خبر، تقی پور در گفتگو با خبر نیمروزی شبکه یک سیما با اشاره به اینکه امروز افزایش 75 برابری سرعت اینترنت در شبکه ملی اطلاعات آزمایش شد افزود: این شبکه برای انواع خدمات از جمله خدمات دولت الکترونیک و در زمینه های مختلف تجارت، کسب و کار و بانکداری کاربرد دارد.
من این گفتگو را دیدم ولی تا اونجایی که یادم هست وزیر ارتباطات نگفت که سرعت اینترنت 75 برابری را توی شبکه ی ملی اطلاعات به مردم ارائه میدیم!
اینطور که من یادمه و متوجه شدم گفت که سرعت انتقال اطلاعات در شبکه ی ملی اطلاعات 75 برابر سرعت اینترنت هست... (حالا دیگه با چه سرعت اینترنتی مقایسه کرده نمی دونم، شایدم با 128 کیلوبیت بر ثانیه - نمیدونم، حساب نکردم! )

من مطمئنم که این قسمت خبر اشتباهه.
 
بالاتر از سیاهی که دیگه رنگی نیست بزارین هر کاری دلشون میخواد بکنن شاید دست از سرمون بردارن راحت شیم یه دفه بگیم اینترنت نداریم
 
من نمیدونم چطور تا الان اینجا موندم! دعوتنامه هم دارم! من یکی فوقش دو سال دیگه اینجا عمرو به گند میکشم. میرم و شمارو با اسلام ناب تنها میذارم حال کنید خودتون! =))

لول !‌تو که میدونی منم مشکلاتی دارم با این !‌ کلا اگه منم میتونستم میرفتم حالا که نمیشه برم خودمو با موقعیت وفق میدم :d !‌
چی چی رو برم !‌من تازه یه اینترنت با پینگ 120 گیرم اومده زلزله طوفان جنگ طاعون هر چی بیاد من تکون نمیخورم !‌ اون 29 تا هم بزن به حساب :d
 
پروژه اتصال منازل به فیبر در مخابرات کلید خورد

پروژه اتصال منازل به فیبر نوری با استفاده از فناوری G.PON بر بستر فیبر در شرکت مخابرات استان تهران کلید خورد.

به گزارش ایتنا به نقل از عصر ارتباط، این شرکت برای اجرای این پروژه یک میلیون پورت تجهیزات مورد نیاز را خریداری کرده که تا پایان سال حدود ۲۰۰ هزار پورت آن در مراکز مخابراتی مناطق ۲ و ۸ مخابرات استان تهران نصب و واگذار خواهد شد.

سمیع‌الله صادقی معاون توسعه و مهندسی شرکت مخابرات استان تهران با اعلام این خبر گفت: «مقداری از تجهیزات خریداری‌شده در سال جاری و بخش دیگر آن سال آینده در مراکزی که مشتریان تجاری داشته و از پتانسیل مناسبی برخوردارند، عرضه خواهد شد.»

او ویژگی این فناوری را عدم محدودیت واگذاری پهنای باند برای دسترسی به اینترنت پرسرعت عنوان کرد و افزود: «متقاضیان امکان دسترسی به پهنای باند تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه را خواهند داشت و امکان عرضه آن روی این فناوری ممکن است.»

نصب و راه‌اندازی تجهیزات G.PON در شرکت مخابرات استان تهران همان پروژه اتصال منازل به فیبر نوری در شرکت مخابرات است که شرکت مخابرات استان تهران از سوی شرکت مخابرات ایران ماموریت دارد هر چه سریع‌تر آن را برای متقاضیان دسترسی به اینترنت پرسرعت از طریق فیبر در استان تهران اجرا کند که در قسمت دسترسی آن از فیبرهای نوری مبتنی بر فناوری G.PON بهره می‌برد.

در حالی که پس از طرح اجرای پروژه اتصال منازل به فیبر نوری از سوی اپراتوری موسوم به اپراتور چهارم و با نام تجاری ایرانیان‌نت، شرکت مخابرات ایران با برخورداری از ۸۵ هزار کیلومتر فیبر نوری مدعی شماره یک اجرای این طرح بود، شرکت مخابرات استان تهران را مامور کرد تا پیش از نهایی شدن تکلیف این اپراتور که به صورت انحصاری شبکه دسترسی به فیبر نوری را فراهم خواهد کرد، نسبت به اجرا و توسعه این طرح اقدام کند تا در زمان آغاز به کار آن به عنوان یک رقیب در برابر این شرکت خصوصی قدعلم کند.

صادقی درباره اجرای این پروژه گفت: «اجرای این برنامه چند فاز دارد که بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار پورت دسترسی آن تا پایان سال در دو مرکز مخابراتی نصب خواهد شد.»

G.PONیک تکنولوژی جدید مبتنی بر فیبر است که مخابرات به تازگی این فناوری را خریداری کرده است و می‌تواند تا خانه مشترک، خیابان‌ها یا ساختمان‌ها کشیده شود.

معاون توسعه و مهندسی شرکت مخابرات استان تهران گفت: «در اجرای این پروژه سعی می‌کنیم ابتدا فاصله مشترک تا مرکز را کم کرده و به زیر ۸۰۰ متر برسانیم. در بعضی جاها نیز این فاصله را به صفر می‌رسانیم تا در گام بعدی همه شبکه دسترسی را به فیبر تبدیل کنیم.»

او افزود: «اگر از مرکز تا مبداء دو کیلومتر فاصله باشد، در مرحله اول یک کیلومتر از مسیر را فیبر می‌کشیم و در مرحله بعد آن را کامل می‌کنیم. در همین حال در حال حاضر برخی نقاط را به صورت یکسره فیبر می‌کشیم، به طوری که در ساختمان‌های بزرگ تجهیزاتی را قرار می‌دهیم تا به طور مستقیم به آنجا فیبر ببریم.»

شرکت مخابرات استان تهران برای اجرای این پروژه نیز همچون دیگر پروژه‌ها مناطق ۲ و ۸ مخابراتی را هدف قرار گرفته است که بیشترین مشترکان تجاری در آنجا قرار دارند و نسبت به تهیه پهنای باند دسترسی با سرعت بالا اقدام می‌کنند.

اجرای این پروژه از سوی شرکت مخابرات استان تهران در حالی است که تاکنون موفق شده است ۱۵۰ هزار مشترک فعال اینترنت پرسرعت مبتنی بر کابل مسی یعنی ADSLدر تهران و کرج جذب کند.

این شرکت در حال حاضر حدود ۳۰۰ هزار پورت اینترنت پرسرعت منصوبه دارد که از این تعداد ۱۵۰ هزار پورت در حال کار است و قصد دارد تا پایان امسال آن را به ۵۰۰ هزار پورت منصوبه افزایش دهد.

در این میان از برنامه مخابرات استان تهران برای نصب ۶۰۰ هزار پورت دیگر اینترنت پرسرعت ۲۰۰ هزار پورت نصب شده و ۲۰۰ هزار پورت نیز تا پایان انسال نصب می‌شود.

صادقی گفت شرکت مخابرات استان تهران در حال حاضر ADSL خود را در همه مراکز به‌روز واگذار می‌کند و هیچ متقاضی‌ای در صف انتظار نیست و در بازه زمانی یک ساعت پورت متقاضیان واگذار می‌شود.
 
اينترنت از اينترانت داخلي جدا مي‌شود

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بخشنامه نحوه جداسازی ترافیک داخلی (اینترانت) و ترافیک خارجی(اینترنت ) را به شرکت‌های ارائه کننده خدمات اینترنتی ابلاغ کرد.

به گزارش ايتنا از عصر ارتباط، طبق مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شرکت‌های اینترنتی که در این بخشنامه مستقیما به شرکت‌های PAP، عرضه و توزیع‌کننده اینترنت و شرکت مخابرات ایران اشاره شده است، در راستای جداسازی ترافیک داخلی و اینترنت از یکدیگر در لایه دسترسی باید ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این بخشنامه صرفا از طریق آدرس‌های عددی معتبر اینترنتی نسبت به ارائه خدمات دسترسی اقدام کنند.

مخاطبان این بخشنامه مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در صورت استفاده از آدرس‌های عددی خصوصی اینترنتی در محدوده تعیین‌شده باید نسبت به جایگزینی آنها با آدرس‌های عددی معتبر اینترنتی اقدام کنند.

با جداسازی ترافیک داخل کشور از اینترنت، دسترسی به سایت‌های ایرانی میزبانی‌شده در داخل کشور با سرعت و پهنای باند بیشتر ممکن خواهد بود اما دسترسی به اینترنت همچنان طبق روال گذشته امکان‌پذیر است و با اختصاص آدرس‌های IP معتبر امکان شناسایی و رهگیری کاربران تسهیل می‌شود.

همچنین تنظیم و پیکربندی مودم‌ها باید مطابق با دستورالعمل ارائه‌شده توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران انجام شود.
تمامی مراکز ارایه‌دهنده خدمات میزبانی داخلی (IDC) نیز موظف شده‌اند نسبت به تامین و ارائه خدمات از طریق آدرس‌های عددی خصوصی اینترنتی اشاره‌شده در این بخشنامه اقدام کنند به نحوی که این خدمات از طریق تمامی آدرس‌های عددی اینترنتی داخل کشور قابل دسترسی باشد.

مراکز ارائه‌دهنده خدمات میزبانی داخلی نیز باید نام دامنه‌های سایت‌های میزبانی‌شده به آدرس‌های عددی خصوصی اینترنتی متناظر با آنها را صرفا از طریق سرورهای DNS که در آینده توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام خواهد شد، تبدیل کنند.

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در صد و بیستمین جلسه خود به منظور اجرای آیین‌نامه ساماندهی آدرس‌های عددی اینترنتی در کشور مصوبه جلسه شماره ۱۰۶ در اسفندماه سال ۱۳۸۹ کمیسیون و ساماندهی شبکه ملی اطلاعات، این بخشنامه را که پیشنهاد سازمان فناوری اطلاعات ایران بوده تصویب کرد.

در این مصوبه آمده است به منظور اجرای اهداف مصوبه جلسه شماره ۱۰۶ کمیسیون تنظیم مقررات با عنوان آیین‌نامه ساماندهی آدرس‌های عددی اینترنتی در کشور از این پس سازمان فناوری اطلاعات بخشنامه‌های مربوطه را راسا به ذی‌نفعان بخش ابلاغ کند.
در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خطاب به تمامی ثبت‌کنندگان محلی اینترنتی (LIR) (Local Internet Registry) و سایر شرکت‌ها و دستگاه‌های تامین‌کننده آدرس‌های عددی اینترنت در کشور آمده است که باید ضمن مراجعه به سامانه www.matma.ir/ripe نسبت به ثبت و به‌روزرسانی اطلاعات و تکمیل شناسنامه آدرس‌های عددی اینترنت خود مطابق آیین‌نامه مذکور حداکثر تا پایان آذرماه سال جاری اقدام کنند.

مطابق آیین‌نامه ساماندهی آدرس‌های IP در صورتی که ثبت‌کنندگان منطقه‌ای و محلی اینترنت نسبت به ثبت آدرس‌های خود حداکثر تا تاریخ اعلام‌شده در این سامانه اقدام نکنند، بازه آدرس‌های آنها به شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام خواهد شد تا آن شرکت نسبت به عدم مسیریابی و مسیردهی آدرس‌های عددی اقدام کند.

فهرست آدرس‌های عمومیIP که در سامانه مدیریت ثبت شده باشند، توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار خواهد گرفت تا فقط به مسیریابی و مسیردهی آنها اقدام کند.

آدرس‌هایIP واگذارشده چنانچه به مدت سه ماه مورد استفاده قرار نگیرند، باید به صورت کتبی به بازگرداندن آدرس مورد نظر به ثبت‌کننده محلی اینترنت یا تامین‌کننده آن اقدام شود و او نیز می‌تواند آدرس IPآزادشده را به مصرف‌کننده دیگری واگذار کند.

با توجه به آیین‌نامه ساماندهی آدرس‌های IPکه به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی رسیده، مقرر شده است بانک اطلاعات متمرکزی از تمامی آدرس‌های واگذاری IP اعم از خصوصی و عمومی شامل نسخه چهار و شش در سازمان فناوری اطلاعات ایران ایجاد شود.

با توجه به ضرورت مهندسی مجدد توزیع آدرس‌های عددی اینترنتی در کشور، مدیریت مهاجرت به نسخه شش و جلوگیری از بحران کمبود آدرس‌های عددی اینترنتی نسخه چهار و همچنین برای ایجاد امنیت در شبکه ملی IP و در راستای اجرای ماده ۷ اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات ایران و به منظور مدیریت و ساماندهی آدرس‌های عددی اینترنتی در کشور و تشکیل بانک اطلاعات متمرکز این آیین‌نامه تهیه شده است.

تمامی ثبت‌کنندگان محلی، تامین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان آدرس‌های IP موظف هستند اطلاعات مربوط به آدرس‌های IP موجود و تخصیص‌یافته از طرف ثبت‌کنندگان منطقه‌ای و همچنین واگذاری به تامین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان را در سامانه ثبت و در تجهیزات و شبکه خود صرفا از آدرس‌های IP ثبت‌شده استفاده کنند.
استفاده از سایر محدوده‌های آدرس IP با استفاده از عمل تونل‌زنی ممنوع است. تمامی آدرس‌های IP باید قبل از استفاده در شبکه، در سامانه مدیریت ثبت و علاوه‌ بر اطلاعات ثبت‌کنندگان محلی اینترنت مربوط، تامین‌کنندگان و مصرف‌کننده نیز باید به‌ طور کامل مطابق فرم‌های نمونه موجود در سامانه ثبت شود.

.............


[h=2]ظرفیت شبكه ملی اطلاعات به دو هزار گیگابایت می رسد[/h]
ظرفیت شبكه ملی اطلاعات تا پایان برنامه پنجم توسعه به دو هزار گیگابایت می رسد.
محمدعلی آریانیان موبنا معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی شركت ارتباطات زیرساخت با بیان اینكه بر اساس برنامه پنجم توسعه شبكه ملی اطلاعات باید بتواند 60 درصد خانوارها و تمامی كسب و كارها را پوشش بدهد، اظهار داشت: این شبكه از شبكه ملی اطلاعات مجزا است و كاربردهای ویژه خود را دارد.
وی ایجاد موتور جست‌وجوی ملی، فناوری‌های هوش مصنوعی و ای‌میل داخلی را از جمله تاثیرات راه‌اندازی شبكه ملی اطلاعات بر توسعه فاوا در كشور ذكر كرد.
وی با اشاره به خدمات متعارف قابل ارائه بر بستر شبكه ملی اطلاعات گفت: مواردی مثل آموزش از راه دور، دسترسی به بازار، سلامت الكترونیك و كار از راه دور به راحتی برروی این شبكه قابل دسترسی خواهد بود و از طریق این شبكه تمام مسائل از راه دور ممكن می‌شود.
شبكه ملی اطلاعات یك شبكه كامل و جامع برای تامین پهنای باند مورد نیاز فعالیت‌های مختلف تعریف شده به همین جهت و با توجه به همگرایی میان ارتباطات تصویر و دیتا در این شبكه ارائه پهنای باند بسیار زیاد به كاربران پیش‌بینی شده تا امكان استفاده از سرویس‌هایی چون ویدیو درخواستی (VOD) و تلویزیون اینترنتی (IPTV) و امكان آپلود این محتوا برای شهروندان ایرانی فراهم شود.
خبر ایجاد شبكه ملی اطلاعات و رساندن فیبر نوری به درب منازل از همان روزهایی كه اولین بار از زبان وزیر ارتباطات در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت، دچار حاشیه‌پردازی‌های بسیاری شد. برخی از كارشناسان ایجاد چنین شبكه گسترده‌ای كه نیاز به سرمایه‌گذاری هنگفتی در كشور دارد را به صلاح ندانستند و اجرای آن را تنها هدردادن سرمایه‌های ملی برشمردند و برخی دیگرنیز ایجاد آن را برای محدود كردن دسترسی اینترنت برای كاربران داخلی و یا ایجاد رقیبی برای اینترنت تلقی كردند
 
وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or