اینترنت ملی

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.
با جداسازی ترافیک داخل کشور از اینترنت، دسترسی به سایت‌های ایرانی میزبانی‌شده در داخل کشور با سرعت و پهنای باند بیشتر ممکن خواهد بود اما دسترسی به اینترنت همچنان طبق روال گذشته امکان‌پذیر است و با اختصاص آدرس‌های IP معتبر امکان شناسایی و رهگیری کاربران تسهیل می‌شود.
حالا با این اوصاف من باید بخندم یا گریه کنم ؟‌×2 !!
 
علنن میگن میخواییم زود گیرتون بندازیم! اینترنت هم همینی هست که هست! ناراحتی؟ ممنوع الخروجت میکنیم ناراحت تر بشی!
 
احتمالا زین پس شاهد بحث موتور جستجوگر ملی ... و ... ملی و ...ملی خواهیم بود !
حالا یه سوال پیش میاد این وسط ... اگر ببندن کلا ، ملت از کجا نرم افزار گیم و... که دوستان زحمت میکشن دانلود میکنن گیر بیارن !:)
 
"اینترنت امن" در كشور راه‌اندازی می‌شود

"اینترنت امن" در كشور بر بستر شبكه ملی اطلاعات و تا پایان برنامه پنجم توسعه راه اندازی می‌شود كه می تواند از نفودپذیری و حملات اینترنتی جلوگیری كند.
محمدطاهر شمس عضو هئیت مدیره شركت ارتباطات زیرساخت در تشریح بهره برداری از فاز نخست شبكه IP كشور- IPMPLS - كه هفته گذشته با حضور رئیس جمهور و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به انجام رسید، با بیان اینكه این شبكه می تواند سرویس های مختلفی را در زمینه IP ، MPLS و VPLS ارائه كند ، اظهار داشت: شبكه ملی IP كشور با مدیریت منسجم و به صورت امن زمینه ساز بستر دولت الكترونیك خواهد بود.
وی با بیان اینكه بخشی از ارتباطات مردم می تواند از بستر این شبكه انجام شود، ادامه داد: این شبكه امكان ارائه سرویسهای الكترونیكی را با بالاترین سرعت فراهم می كند.
شمس با تاكید بر اینكه با بهره برداری كامل از شبكه ملی IP و تا پایان برنامه پنجم توسعه ظرفیت شبكه اینترنت كشور تا 20 برابر افزایش می یابد، اضافه كرد: هم اكنون ظرفیت شبكه اینترنت 36 گیگابیت برثانیه است كه تا دو هفته آینده این ظرفیت به 65 گیگابیت خواهد رسید و تا پایان برنامه پنچم توسعه به نزدیك به 20 برابر ظرفیت فعلی یعنی 500 گیگابیت برثانیه می رسد.
عضو هیئت مدیره شركت ارتباطات زیرساخت با بیان اینكه شبكه ملی IP قابلیت ارائه سرویس های مختلف بر بستر اینترنت و اینترانت، VPLS و MPLS را دارد، گفت: بر بستر این شبكه " اینترنت امن" را می توانیم به متقاضیان ارائه دهیم.
وی با بیان اینكه "اینترنت امن" می تواند بعد از راه اندازی مركز SOC - مركز عملیات امنیت شبكه ارتباطات زیرساخت- به متقاضیان ارائه شود، افزود: این شبكه می تواند از نفوذ هكرها و تهدید حملات از طریق منابع داخلی و منابع خارجی در شبكه با امكانات بسیار جلوگیری به عمل آورد.
شمس با اشاره به اینكه "اینترنت امن" برای سازمانها و نهادها و بانكها كاربرد خواهد داشت و به نوعی می تواند تضمینی بر امنیت شبكه دسترسی برای این دستگاهها باشد، گفت: "اینترنت امن" در طول برنامه پنجم توسعه محقق خواهد شد كه مهمترین ویژگی آن جلوگیری از نفوذ در شبكه های رایانه ای است.
این مقام مسئول در شركت ارتباطات زیرساخت با تاكید بر اینكه راه اندازی "اینترنت امن" به این معنا نیست كه هم اكنون سرویس ها و اینترنت ناامن دراختیار كاربران قرار می گیرد، گفت: اما با وجود "اینترنت امن" شبكه ای با حساسیت بسیار بالا و با امنیتی به مراتب بالاتر برای كاربران غیرخانگی كه نیازمند امنیت اطلاعات شبكه ای هستند ایجاد خواهد شد.
 
ما بلاخره نفهمیدیم کی راه میفته این برنامه پنجم توسعه که سال 93 !!! :|
 
یعنی چی با این اینترنت دیگه نمیتونیم به سایتای بین المللی و خارجی وصل شیم ؟
باید حتما از اینترنت استفاده کنیم؟
 
شرکت ارتباطات زیرساخت: براي جلوگیری از حمله و نفوذ هکرها ، «اينترنت امن» راه‌اندازي م

عضو هئیت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت از راه‌اندازی «اینترنت امن» در کشور بر بستر شبکه ملی اطلاعات و تا پایان برنامه پنجم توسعه خبر داد که می‌تواند از نفودپذیری و حملات اینترنتی جلوگیری کند.

به گزارش ايتنا محمدطاهر شمس در گفت‌وگو با مهر در تشریح بهره‌برداری از فاز نخست شبکه IP کشور- IPMPLS - که هفته گذشته با حضور رئیس جمهور و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به انجام رسید، با بیان اینکه این شبکه می‌تواند سرویس‌های مختلفی را در زمینه IP ، MPLS و VPLS ارائه کند، اظهار داشت: شبکه ملی IP کشور با مدیریت منسجم و به صورت امن زمینه‌ساز بستر دولت الکترونیک خواهد بود.

وی با بیان اینکه بخشی از ارتباطات مردم می‌تواند از بستر این شبکه انجام شود، ادامه داد: این شبکه امکان ارائه سرویس‌های الکترونیکی را با بالاترین سرعت فراهم می‌کند.

شمس با تاکید بر اینکه با بهره‌برداری کامل از شبکه ملی IP و تا پایان برنامه پنجم توسعه ظرفیت شبکه اینترنت کشور تا ۲۰ برابر افزایش می‌یابد، اضافه کرد: هم اکنون ظرفیت شبکه اینترنت ۳۶ گیگابیت برثانیه است که تا دو هفته آینده این ظرفیت به ۶۵ گیگابیت خواهد رسید و تا پایان برنامه پنچم توسعه به نزدیک به ۲۰ برابر ظرفیت فعلی یعنی ۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد.

عضو هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه شبکه ملی IP قابلیت ارائه سرویس‌های مختلف بر بستر اینترنت و اینترانت، VPLS و MPLS را دارد، گفت: بر بستر این شبکه «اینترنت امن» را می‌توانیم به متقاضیان ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه «اینترنت امن» می‌تواند بعد از راه‌اندازی مرکز SOC - مرکز عملیات امنیت شبکه ارتباطات زیرساخت- به متقاضیان ارائه شود، افزود: این شبکه می‌تواند از نفوذ هکرها و تهدید حملات از طریق منابع داخلی و منابع خارجی در شبکه با امکانات بسیار جلوگیری به عمل آورد.

شمس با اشاره به اینکه «اینترنت امن» برای سازمان‌ها و نهادها و بانک‌ها کاربرد خواهد داشت و به نوعی می‌تواند تضمینی بر امنیت شبکه دسترسی برای این دستگاه‌ها باشد، گفت: «اینترنت امن» در طول برنامه پنجم توسعه محقق خواهد شد که مهم‌ترین ویژگی آن جلوگیری از نفوذ در شبکه‌های رایانه‌ای است.

این مقام مسئول در شرکت ارتباطات زیرساخت با تاکید بر اینکه راه‌اندازی «اینترنت امن» به این معنا نیست که هم اکنون سرویس‌ها و اینترنت ناامن دراختیار کاربران قرار می‌گیرد، گفت: اما با وجود «اینترنت امن» شبکه‌ای با حساسیت بسیار بالا و با امنیتی به مراتب بالاتر برای کاربران غیرخانگی که نیازمند امنیت اطلاعات شبکه‌ای هستند ایجاد خواهد شد.
 
پس از 6 سال تلاش اینترنت ملی به بن‌بست رسید !!!!!!

پروژه‌ای به نام اینترانت کشوری که در دنیا دارای طرح و سرنوشت مشخص و واضحی است، در ایران با سرنوشتی معلق و نهایتی پر از ابهام مواجه است.

به گزارش ايتنا از عصر ارتباط، پروژه اینترانت کشوری که طرح آن با نام اینترنت ملی کلید خورد و در این سال‌ها نام‌های مجزایی را به خود اختصاص داد، در آخرین مرحله با پروژه اپراتور چهارم یا کنسرسیوم ایرانیان‌نت معرفی شد که اکنون روند اجرایی شدن آن از سوی مجلسیان مورد سوال قرار گرفته است.

بهمن‌ماه سال ۱۳۸۴ وقتی عبدالمجید ریاضی معاون وقت فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طرح عجیب و متناقض اینترنت ملی را مطرح کرد، کسی گمان نمی‌کرد این طرح پرسر و صدا و با بودجه یک میلیارد دلاری بعد از گذشت شش سال هنوز هم در گیر و دار مراحل قانونی و نه اجرایی باشد؛ پروژه‌ای که در همه این سال‌ها علاوه بر تغییر نام‌های متعدد، به تناوب بودجه‌ها و اهداف متفاوتی را نیز با خود به همراه داشته است.

اینترنت ملی مورد نظر ریاضی قرار بود با بودجه یک میلیون دلاری راه‌اندازی شود تا به وسیله آن هزینه استفاده از اینترنت در کشور تا ۹۰ درصد کاهش یابد.
این شبکه قرار بود ظرف سه سال یعنی تا سال ۱۳۸۷ راه‌اندازی شود اما این امر محقق نشد و در مواجهه با تغییر دولت در سال ۱۳۸۸ بی‌نتیجه ماند.

پس از آن این طرح با نام اینترنت پاک و اینترنت حلال مطرح شد که این نیز قرائت‌های مختلفی را به دنبال داشت که چگونه قرار است اینترنت پاک یا حلال شود.
در همین راستا رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اسفندماه سال ۸۹ از تشکیل هسته‌های اولیه ایده اینترنت پاک در کشور و آغاز به کار اتاق‌های فکر خبر داده و گفته بود: «نقطه شروع طرح اینترنت پاک کشور ایران خواهد بود و پس از آن در اختیار تمام بشریت قرار می‌گیرد.»
در حالی که او اینترنت پاک را یک ایده توصیف کرده بود که باید دانشمندان و متفکران و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات راجع به این ایده نظرات خود را ارائه دهند، به صورت همان ایده باقی ماند و پس از آن با ابلاغ قانون برنامه پنجم توسعه، این طرح رنگ دیگری به خود گرفت.

در برنامه پنجم توسعه ماموریت‌های جدیدی در این زمینه بر عهده وزارت ارتباطات گذاشته شد و قرار شد با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات دسترسی کاربران به این شبکه از طریق اینترانت فراهم شود که بر این اساس پروژه‌ای به نام اپراتور چهارم طرح‌ریزی شد که مسئولیت فراهم کردن امکانات دسترسی به شبکه ملی اطلاعات با بستر اینترانت با سرعت بالا را برای کاربران بر عهده داشت.

در حالی که هفته گذشته شرکت ارتباطات زیرساخت طی مراسمی شبکه ملی اطلاعات را به اتفاق محمود احمدی‌نژاد با سرعت دسترسی ۸۰ گیگابیتی به اینترنت راه‌اندازی کرد اما هنوز بستر دسترسی به این شبکه با استفاده از اینترانت برای کاربران فراهم نشده چرا که گفته می‌شود راه دسترسی به این شبکه از طریق اپراتور چهارم که ماموریت اتصال منازل به فیبر نوری را بر عهده دارد، تعریف شده است.

اجرای پروژه دسترسی به اینترانت از طریق فیبر نوری طبق مصوبه دولت بر عهده اپراتوری با نام ایرانیان‌نت گذاشته شده که فارغ از نامشخص بودن اعضای خصوصی آن، با مشخص شدن مالک ۲۰ درصد دولتی آن یعنی شرکت ارتباطات زیرساخت اقدامات اولیه راه‌اندازی آن آغاز شد.

بر همین اساس این شرکت بنا بر ماموریت دولتی خود برخلاف آنچه در قانون برای او تکلیف شده و ممنوعیت ثبت و راه‌اندازی شرکت برای آن قید شده، نسبت به ثبت شرکت خدمات ارتباطی و الکترونیکی ایرانیان‌نت مجری پروژه اتصال منازل به فیبر نوری اقدام کرد که با عکس‌العمل مجلس مواجه شده است.

در نامه دیرهنگام علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس‌جمهور در بازگشت به رونوشت مصوبه هیئت وزیران که در تاریخ ۱۶ بهمن‌ماه سال ۸۹ تصویب شد، آمده است: «متعاقب بررسی‌ها و اعلام نظر مقدماتی هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و مستندا به صدر ماده واحده و تبصره ۴ الحاقی به قانون نحوه اجرای اصول ۸۵ و ۱۳۸ قانون اساسی‌ جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی و ماده ۱۰ آیین‌نامه اجرایی‌ آن، ‌مراتب متضمن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر‌ قانونی و اعلام نتیجه به این جانب ابلاغ می‌گردد. بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در ‌قانون، آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته است، ملغی‌الاثر خواهد بود.»

بر اساس ماده ۷۹ قانون محاسبات عمومی کشور مصوب سال ۱۳۸۶، معاملات وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی به جز موارد مستثنا‌شده حسب مورد باید از طریق مناقصه یا مزایده باشد و صدر مصوبه از این حیث که اعطای پروانه اجرا و بهره‌برداری از شبکه انتقال داده و دسترسی نوری را به کنسرسیوم خدمات ارتباطی و الکترونیکی ایران‌نت، بدون اینکه موضوع قرارداد، مشمول مستثنیات مذکور در ماده ۷۹ قانون باشد، از طریق ترک تشریفات مزایده‌ تجویز می‌کند، مغایر قانون است.

همچنین طبق بند الف ماده ۳ قانون نحوه اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب سال ۱۳۸۷، مشارکت دولت با بخش‌های خصوصی و تعاونی و بخش عمومی غیردولتی، به هر نحو و به هر میزان ممنوع است و تجویز مشارکت دولت با کنسرسیوم مذکور، مغایر قانون است.

بدین ترتیب پروژه‌ای که بیش از یک سال و نیم بر سر اجرای آن حرف و حدیث‌های زیادی منتشر شد، وارد فاز جـدیدی مـی‌شود که بایـد دیـد این بار دولت و در راس آن وزارت ارتباطات برای راه‌اندازی و دسترسی به اینترانت کشوری با سرعت ۲۰ مگابیت وعده داده‌ شده به هر کاربر چه تدبیری می‌اندیشد.
 
دولت اجازه دهد، پروژه اتصال فیبرنوری منازل را اجرا می‌کنیم

وایمکس نیوز - سید مصطفی سیدهاشمی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به توسعه شبکه فیبرنوری مخابرات کشور که روز به روز نیز در حال گسترش است، گفت: شرکت مخابرات ایران برای اجرای پروژه اتصال فیبرنوری منازل و کارخانه ها – FTTX – پیشنهاد خود را به وزارت ارتباطات و ریاست جمهوری ارایه داده و اعلام کرده که خواسته های این پروژه را با وضع موجود می‌تواند تامین کند.
وی با بیان اینکه با سرمایه گذاری کلانی که از سوی شرکت مخابرات ایران در بحث شبکه فیبرنوری انجام گرفته است دیگر نیازی به تعریف اپراتور چهارم فیبرنوری برای این موضوع نیست، بیان کرد: مخابرات در توسعه فیبرنوری به شدت فعال است و این شبکه در شهرستان ها نیز در حال گسترش است به نحوی که هم اکنون تمامی منطقه عسلویه تحت پوشش فیبرنوری قرار دارد و در هیچ جای این منطقه از سیم مسی برای ارتباطات استفاده نشده است.
سیدهاشمی با اشاره به نیاز کاربران به دسترسی به اینترنت پرسرعت تاکید کرد که مخابرات از طریق سیم مسی نیز می تواند نیازهای مشترکان را با پهنای باند حداکثر 2 مگابیت برثانیه نیز برطرف کند اما از طریق فیبرنوری نیز امکان ارایه سرویس وجود دارد که در صورت موافقت با این تقاضا مخابرات می تواند از ظرفیت ها و زیرساخت های موجود استفاده کند.
به گزارش وایمکس نیوز، هیات دولت طرح انتقال فیبرنوری به منازل و تشکیل کنسرسیوم "ایران نت " را برای اجرای این پروژه در بهمن ماه سال 89 تصویب کرد که براساس آن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجازه داده شد با صدور پروانه لازم، فیبرنوری را به درب منازل، کارگاه ها و مراکز کسب و کار انتقال دهد.
در این راستا و با رعایت اصل 44 قانون اساسی سهم دولت در این زمینه 20 درصد اعلام و مقرر شد مابقی این سهم به شرکت ها و موسسات بزرگی که در این باره سابقه فعالیت دارند و می توانند سرمایه گذاری کنند واگذار شود.
اما هفته گذشته رییس مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای خطاب به رئیس جمهوری، مصوبه دولت درباره اعطای پروانه اپراتور فیبرنوری به کنسرسیوم ایران‌نت را مغایر قانون اعلام و تاکید کرد که مشارکت دولت با بخش‌های خصوصی و تعاونی و بخش عمومی غیردولتی، به هر نحو و به هر میزان ممنوع است.
اتصالات باند پهن فیبرنوری به خانه یا همان اتصالات پهن باند FTTH، معرف اتصالات کابل فیبرنوری برای اماکن به صورت اختصاصی است که این سیستم ها براساس نور بوده و توان انتقال انبوهی از اطلاعات به شکل کارآمدتری از قبیل تلفن، ویدئو و داده را در مقایسه با شیوه سنتی کابل های مسی دارا هستند.
 
شبكه ملی اطلاعات، امنیت شبكه‌ داخلی مبتنی بر IP را فراهم می‌كند

تلنا:شبكه ملی اینترنت جایی برای كسب و كارهای كثیف وجود ندارد و با نهایی شدن آن ایران چهره‌ای متفاوت از فناوری اطلاعات به دنیا می‌دهد.
به گزارش خبرنگار تلنا رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در هفدهمین نمایشگاه بین المللی الكترونیك، كامپیوتر و تجارت الكترونیكی با اشاره به این كه شبكه ملی اطلاعات ،شبكه واحد یكپارچه اطلاعات با پهنای باند بالا و به دور از آسیب های سایبری به مردم می‌دهد كه پاسخگوی نیازهای ملی برای تبادل اطلاعات كشور خواهد بود گفت:این شبكه 2 مشكل پهنای باند اینترنت و امنیت را حل خواهد كرد.
تقی پور با اشاره به اینكه شبكه اینترنت امروزه تبدیل به ابزار جاسوسی و سرقت اطلاعات شده است، خاطرنشان كرد:نیاز توأم كشور به توسعه پهنای باند به صورت امن نیاز واقعی است كه شبكه ملی اطلاعات تمامی نیازها را تا ده سال آینده پاسخگو خواهد بود، این شبكه به صورت تخصصی برای نیازهای مشخصی طراحی شده كه هم اكنون عملیات اجرایی زیرساختی آن توسط دولت در حال انجام است.
وزیر ارتباطات با اشاره‌ به شبكه‌ ملی اطلاعات گفت: شبكه‌ ملی اطلاعات شبكه‌ یكپارچه ملی است كه اهداف بلندی را درنظر دارد و برمبنای آن توسعه‌ پهنای باند و امنیت شبكه‌ داخلی مبتنی بر آی.پی شكل خواهد گرفت.
وی با بیان اینكه شبكه ملی اطلاعات و شبكه های مكمل كه فیبر نوری یكی از آنها است باعث از بین رفتن دور باطلی می‌شود كه در سالهای گذشته دچار آن شده بودیم گفت: امروز در زمینه بازی های رایانه ای و رسانه های دیجیتال، ایران یكی از بهترین ها در دنیا است، اما به دلیل اینكه مدل كسب و كاری برای این صنعت دیده نشده است، نمی توان از این موضوع بهره اقتصادی برد.
وی به نهضت عمومی برای تولید محتوا در كشور اشاره كرد و گفت:با مشاركت بخش خصوصی و دولتی به زودی آپلود جای دانلود را گرفته تا آنجا كه تنها محتواهای تولید شده در كشور قابل دسترس و ارائه باشد.
وی شبكه دسترسی فیبر نوری را انقلاب در عرصه پهنای باند اینترنت در كشور دانست كه به زودی اجرایی خواهد شد و ادامه داد:یكی از برنامه های این وزارتخانه در كنار توسعه زیرساخت های ارتباطی كمك به توسعه مدل های كسب و كار با رویكرد حمایت از بخش خصوصی است و این گونه‌ نمایشگاه‌ها می‌تواند پایگاهی برای جهش به سوی اقتصاد دانش بنیان در كشور باشد.
 
تلنا:شبكه ملی اینترنت جایی برای كسب و كارهای كثیف وجود ندارد و با نهایی شدن آن ایران چهره‌ای متفاوت از فناوری اطلاعات به دنیا می‌دهد.
اینترنت به خاطر همین کارهای کثیفش محبوب شده و بدون اینا کلا به هیچ دردی نمیخوره !‌
تو مملکت ما بازی کردن و سر زدن به شبکه های اجتماعی و دوست یابی اینا کارهای کثیف هستند بماند اون +18 هاش !‌
 
بچه ها تبریک میگم اینترنت من ملی شد.... فقط سایت های ایران رو باز میکنه....
 
وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or