انجمن پیرهای دنیای گیم (افراد 30 سال به بالا)

بیشترین دورانی که از گیم لذت بردید

• مجموع رای دهنده‌ها
    1,286
یاد بازی Castlevania: Symphony of the Night پلی استیشن 1 بخیر :x

q7sr_rg12.jpg

رنگها قاطی میشد ،من یادمه. هنوزم دارمش. عکسشو یه بار اینجا گذاشتم.
تو بازیهاش استریت فایتر 2 هم بود
View attachment 144594
آقا، یادتونه به این کارتریج ها میگفتیم "چند لبه"؟ مثلا میگفتیم 4 لبه ست (یعنی 4 تا بازی توش داره).
من خیلی دوست دارم بدونم ریشه این "لبه" از کجاست... چرا میگفتیم چند لبه؟ اونیکه اولین بار این حرفو زده چه فکری کرده؟ خداییش قضیه چی بود؟ :D

آقا، یادتونه به این کارتریج ها میگفتیم "چند لبه"؟ مثلا میگفتیم 4 لبه ست (یعنی 4 تا بازی توش داره).
من خیلی دوست دارم بدونم ریشه این "لبه" از کجاست... چرا میگفتیم چند لبه؟ اونیکه اولین بار این حرفو زده چه فکری کرده؟ خداییش قضیه چی بود؟ :D
بنده ،با بیش از ربع قرن تجربه گیمینگ و خمس قرن تجربه pc gaming میگم. همچین چیزی امکان نداره.:D:D:D:D
چیزی که فهمیدم،بعدها و با گذر زمان.
photo_2020-06-04_14-58-32.jpg

،حافظه اینا متفاوته.این ای سی ها حجم متفاوتی دارن. این تا جایی که چک کردم 4 بیتی هست.
EPROMs : AT27C010(128KB) - AT27C020(256KB) - AT27C040(512KB) - AT27C080(1024KB)i
EEPROMs : AM29F010(128KB) - AM29F020(256KB) - AM29F040(512KB)i

بعضی بازیهای اونا تا چند مگ هم میرسید. برا همین حجم و ظرفیت ic ،باعث میشد که یه بازی یا چند بازی توش جا بشه.این دلیل ،تک لبه بودن یا چند لبه بودن
از سرنوشت ،فردی که برای اولین بار از لبه استفاده کرده. خبری نیست.شایعات بسیاری دهان به دهان میچرخه.که قابل گفتن نیست و روایت است ،اولین کسی که این کارتریج رو وارد ایران کرده ،در حال کاری بوده (که از گفتنش معذوریم) و فردی از او میپرسد این چیست و فکر میکنه منظورش کاری بوده که داشته در اون لحظه انجام میداده. و میگه این یه لبه.از سرنوشت فرد لبه گذار ،خبری در دست نیست
و از اونجا لبه استفاده میشه برای تعیین ظرفیت این کارتریج ها.

آخرین ویرایش:
لبه به معنی edge که بعیده منظور باشه چون به هر حال کارتریج یه لبه بیشتر نداره. شاید کلمه label به لبه تبدیل شده.سالها پیش یه بار رفته بودم یه فروشگاهی یکی اومده بود ps2 بخره یدونه 2 میل می خواست.هنوز بعد سالها نمی دونم منظورش 2 میلیمتر بود یا اینکه 2 تا میله داشته باشه.

از شما که روی هر چی چند لبه هست کم کرده اصلا تا به حال 9999999 تا بازی تولید شده؟
تقدیم کنم :D
s-l225.jpg

فکر نمیکنم.تا حالا 10 میلیون بازی تولید شده باشه. اینم 8 تایی هست فکر کنم. 8 تا عکس داره. اما برادرم میگه ،16 تایی بود. دقیق یادم نیست.
کلا برچسب هر چی دوست داشتن روش میزدن.

لبه به معنی edge که بعیده منظور باشه چون به هر حال کارتریج یه لبه بیشتر نداره. شاید کلمه label به لبه تبدیل شده.

لبه همون لعبه به زبان عربیه به معنای بازی. آتاری 2600 هایی که اونزمان از کشورای عربی میومدن روشون نوشته شده بود: "مجانا 32 لعبه مع الجهاز" ینی 32 تا بازی مجانی هم همراه کنسوله. همین لعبه تو دهن مغازه دارا به عنوان لبه جا افتاد و به جای اینکه بگن 4 تا بازی داره میگفتن 4 لبه س! و بعدم کلا باب شد.

از شما که روی هر چی چند لبه هست کم کرده اصلا تا به حال 9999999 تا بازی تولید شده؟
تقدیم کنم :D
View attachment 144829

فکر نمیکنم.تا حالا 10 میلیون بازی تولید شده باشه. اینم 8 تایی هست فکر کنم. 8 تا عکس داره. اما برادرم میگه ،16 تایی بود. دقیق یادم نیست.
کلا برچسب هر چی دوست داشتن روش میزدن.

اونزمان ازین کارتریج های 150 تا ده هزار بازی ای زیاد بود. اینا در نهایت ده، پونزده تا بازی توشون بود و بقیه ش یا همون بازی بود رنگ شخصیت اصلی یا سرش! فرق داشت یا بازی از مرحله 4،3،2 و ... شروع میشد یا سرعت بازی کند یا تند بود. خلاصه ش اینکه نوعی کلاه برداری بود. :D

آخرین ویرایش:

درباره لبه و ......

? اون زمان به بازیا میکرو و سگا میگفتن نوار یا میگفتن فیلم
بیشتر میگفتن نوار
مثل نوار میکرو . نوار سگا و فیلم میکرو . فیلم سگا

? اون دوران نوار کاست ها هم که رو بورس بودن دولبه بودن
یعنی یه نوار می‌ذاشتی وقتی تموم میشد . در میاوردی پشت رو میکردی اونورشم آهنگ ها دیگه بود ( هر طرف نوار یه تعداد آهنگ ضبط شده بود )

? از اونجا اسم دولبه شکل گرفت برا بازیا میکرو و سگا هر چی بیشتر بود عدد بیشتر میگفتن
مثلا ۳ لبه . ۴ لبه . ۸ لبه و .....

یه دهه ۶۰ ی بالا ۳۰ امکان ندارد اینا ندونه :D

دوستان ی بازی فوتبالی نینتندو (دندی)داشت که وسط بازی یهو رعد و برق میومد میزد به بازیکنها یا گرد باد میومد بازیکنها میرفتن هوا یا زمین باتلاقی بود و اگر بازیکنها رو حرکت نمیدادی میرفتن داخل زمین :))کسی یادش هست?خیلی میخندیدم با این بازی
ی بازی هم داشت بهش میگفتن بمبر من اونم خیلی باحال بود,دهن پسر داییم رو سرویس میکردم این بازی رو میکرد وقتی که بجای بن بستی میرسید یهو دکمه بمب گذاشتنش رو میزدم و تمام:)) اخه دسته دوم هم کار میکرد:D
144839

یه دهه ۶۰ ی بالا ۳۰ امکان ندارد اینا ندونه :D
مگه،دهه شصتی زیر 30 هم داریم.
فعلا سه تا روایت داریم. بزاریم ،نظرسنجی ببینیم کدوم بیشتر رای میاره.
آخه برای نوار کاستا لبه به کار نمی بردیم میگفتیم اونورشو بذار.
مثلا میگفتی نوار دو اونوره بده :D.من داداشم داشت. ضبط میکرد. اون خودکار بیکا ،چقدر کاربرد داشت اونموقع ها

از خوب های PS1

View attachment 144830

یادش بخیر قدیما تو کلوپ PS1 با داداشم اون رو میرفتم.
متاسفانه شماره دومش خیلی بد بود، در صورتی که حتی انتظار میرفت ایرادات نسخه اول رو رفع کنه و بهتر از اولش هم بشه.

یاد بازی "شورش 2" سگا جنسیس بخیر :x

خاطره
کلاس پنجم دبستان امام حسن عسگری یک دوست سیاهپوست داشتم که بهم گفته بود متولد "یمن" هست و چند بار خونه خودش دعوتم کرده بود و با هم "شورش 2" بازی میکردیم.

968b_rg17.jpg

خوب همه نوارا دو اونوره بودن لازم نبود چیزی بگیم. فعلا من به روایت دوست عزیز Version 7 رای میدم.
ضبط که اونموقع همه نداشتن. مثلا طرف میگفت یه طرفشو برام این بزن. اون طرفشو اون بزن. دستگاه دو کاسته که هم ضبط کنه و هم پخش کم بود.
البته ،اونموقع هم میتونستی ،بگی اینطرف رو این بزن و اونطرف رو اون.
من رای میدم به love console . به نظرم منطقی تره. چون آتاری کم بود واقعا و همه گیریش کمتر بود تا نوار. و اون میتونه موثرتر بوده باشه.

لبه همون لعبه به زبان عربیه به معنای بازی. آتاری 2600 هایی که اونزمان از کشورای عربی میومدن روشون نوشته شده بود: "مجانا 32 لعبه مع الجهاز" ینی 32 تا بازی مجانی هم همراه کنسوله. همین لعبه تو دهن مغازه دارا به عنوان لبه جا افتاد و به جای اینکه بگن 4 تا بازی داره میگفتن 4 لبه س! و بعدم کلا باب شد.
اونزمان ازین کارتریج های 150 تا ده هزار بازی ای زیاد بود. اینا در نهایت ده، پونزده تا بازی توشون بود و بقیه ش یا همون بازی بود رنگ شخصیت اصلی یا سرش! فرق داشت یا بازی از مرحله 4،3،2 و ... شروع میشد یا سرعت بازی کند یا تند بود. خلاصه ش اینکه نوعی کلاه برداری بود. :D
آقا دمت گرم این قضیه «لعبه» و «لبه» عجب ماجرایی داشته و خبر نداشتیم! :D
اون کارتریج‌ها هم یادمه دقیقاً همین‌طور که گفتی بودن، یعنی چند تا دونه بازی بودن که با یه سری دستکاری تبدیل شده بودن به چندهزارتا بازی! مثلاً یه Contra معمولی بود، یکی دیگه بود که از مرحله ‌۲ شروع می‌شد، یکی دیگه رنگ موهاش بنفش بود و یکی دیگه هم شخصیتش تبدیل شده بود به ماریو مثلاً! :D
کلاً این مدل جنگولک‌بازی‌ها توی NES خیلی مُد بود و انواع و اقسام بازی‌های دستکاری‌شده و جعلی رو اون موقع ساخته بودن که ماها خبر نداشتیم رسمی نیستن. مثلاً من یه بازی داشتم که ماریو توش رفته بود زمان دایناسورها و به شدت هم حال می‌کردم با این بازی. چند سال پیش دنبال یه چیزی بودم و یه دفعه این رو یادم اومد و یه سرچی زدم ببینم اسمش چی بوده و هیچی پیدا نکردم! :D تا اینکه توی Neogaf سؤال کردم و از روی توضیحاتی که داده بودم، یکی گفت این توضیحات برای بازی Joe & Mac هست و بعدش هم مشخص شد عزیزان یه نسخه هکی و دستکاری‌شده از Joe & Mac رو با حضور ماریو تولید کرده بودن! :D
watch?v=Tt2wqInv3WE

ceus_xvxv.jpg

یه چیز دیگه هم که تا ۱۰،۱۱ سال پیش نمی‌دونستم این بود که اون کارتریج‌ها یا نوارهای سگا و میکرویی که می‌گرفتیم، به جز موارد خیلی نادر هیچ‌کدوم اوریجینال نبودن و اصغر و شرکا همین‌طوری دستی توی فلان کارگاه شرق آسیا یا شاید کشورهای همسایه و حتی خود ایران درست می‌کردن!
یه ماریوی جعلی و خفن دیگه هم داشتم که هنوز نتونستم اسمش رو پیدا کنم. یادمه نوارش بنفش‌رنگ بود و خود بازی هم تم جدی‌تری نسبت به ماریوهای واقعی داشت و موسیقی‌ش رو با اینکه هیچی ازش یادم نیست، ولی چیز سنگین و تاریکی بود نسبت به اکثر بازی‌های NES اون زمان. ماریو هم به یه سری جادو و این جور چیزا دسترسی داشت و فکر کنم یه شنلی هم پشتش بود. :D

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or