اگر انحصاری PS5 بود اونایی که الان متعصبانه دفاع میکنن از عملکرد بازی و میگن فقط لذت مهمه، میگفتن بازی ضعیف ظاهر شده و ...... - فن متعصب همینه و فقط بازی که تو پلتفرم خودشه بی نقصه(سونی و ایکس باکس و ... هم نداره)
دقیقاً همینه.
کافیه آدم یه مدت با فضای انجمنهای گفتگو درگیر باشه تا ببینه اکثر بحثها دو طرفه هستن و هی توی یه چرخهی باطلی تکرار میشن.
مثلاً فلان بازی پلی استیشن امتیازهایی پایینتر از سطح انتظار میگیره، فنهای ایکس باکس میان تیکه میندازن و باهاش شوخی میکنن و فنهای پلی استیشن هم میگن توطئه بزرگ در کار است و فلان سایت طبق تحلیلهای ما مشکوک به نظر میرسه وگرنه امتیاز بهتری میداد و...
عین همین اتفاق در طرف مقابل بیفته، دوباره همه چیز تکرار میشه ولی برعکس. این دفعه فنهای پلی استیشن تیکه میندازن و فنهای ایکس باکس دنبال توجیه برای فلان امتیاز میگردن و...
یا مثلاً همین بحث فروش Starfield هم توی این دستهبندی جا میگیره. بازی بدون شک فروش به شدت خفنی خواهد داشت و از الآن هم بحثها شروع شده که این فروش عالی نشوندهنده کیفیت بسیار بالای بازی هست. در طرف مقابل هم مثلاً همین بحثها رو در مورد Gran Turismo داشتیم و خیلیها (از جمله خودم!
) میگفتن عیبی نداره که GT5 با اون سابقه درخشانی که این مجموعه داشته، به خاطر ایرادات مختلف میانگین ۸۴ گرفت و فدای سر استاد یامائوچی. به جاش فروش همین یه نسخه از کل Forza Motorsportهایی که تا آن روز اومدن بیشتر هست و این قضیه هم نشوندهنده سطح بالای بازیه و امتیازها به درد شوهرعمه منتقدها میخوره!
کلاً یه بار بحث امتیاز مهم میشه، یه بار بحث جوایز، یه بار فروش و... همه اینها هم حالت چرخشی دارن و همون افرادی که یه روز اینا رو مهم نمیدونن، چند وقت بعدش بیشترین اهمیت رو برای اینها قائل میشن و برعکس.
مثلاً اگه زبونم لال امتیاز کاربرهای متاکریتیک به Starfield به هر دلیلی پایین باشه، همون دوستانی که تا دیروز میگفتن کیفیت TLoU2 با امتیاز کاربرها سنجیده میشه، این دفعه میگن این امتیازها در حد آب بینی بز هم ارزش نداره!
---------------
مختصر و مفید اینکه این بحثها همیشه بوده و اکثر بچههایی که توی تاپیکهای امتیاز پست میذارن هم درگیر پارادوکسهای زیادی هستن. یعنی مثلاً توی فلان تاپیک میگن «امتیازها بسیار مهم هستن و به طور کامل نشوندهنده کیفیت بازی»، ولی ۲ ماه بعدش توی یه تاپیک دیگه میگن: «امتیازها اصلاً اهمیتی ندارن و مهم عشق و علاقه طرفدارهای بازی هست و معنویات بالاتر از مادیاته.» یا توی یه تاپیک در مورد اعتبار بالای IGN و GameSpot و Edge صحبت میکنن و ۶ ماه بعد تو سر همین رسانهها میزنن و اونها رو مزدور میدونن.
بهترین کار اینه که آدم شُل بگیره و زیاد حرص و جوش نخوره و از بازیهای محبوبش لذت ببره. من انقدر زمان GT5 حرص خوردم که ۵ سال از عمرم کم شد! یعنی واقعاً برام عذابآور بود که بازیای که به خاطرش کنسول خریدم و عاشق نسخههای قبلیش بودم، قبل از اینکه خودم تجربهش کنم تا این حد مورد تمسخر قرار میگیره و بهش تیکه میندازن و براش میم میسازن. ولی حداقل همین قضیه باعث شد یه تحولی پیدا کنم و به تدریج خودم رو با شرایط وفق دادم و از یه جایی بعد، خیلی کمتر حرص و جوش میخوردم. حتی رفتم یه
تاپیک مخصوص برای بحث در مورد مشکلات بازی و آینده GT هم زدم و نظرسنجی در این زمینه گذاشتم که بعید میدونم همچین اتفاقی برای بازیهای زیادی توی بازیسنتر افتاده باشه.
توی همه این سالها هم دیگه موقعیتی مثل GT5 برام تکرار نشد و آرامش پیدا کردم، البته به جز ماجراهای TLoU2. بازیای که میانگین ۹۳ گرفت و رکورد جوایز رو زمان خودش شکوند و از هر جهت یه چیز فوقالعاده بود، ولی انقدر بحثها و حواشی فجیعی داشت (از دو ماه قبل از انتشار تا همچنان سه سال بعدش) که یه ۱۰ سالی از عمرم کم شد و در مجموع ماجراهای GT5 و TLoU2 باعث شدن اگه قرار بود ۸۰ سال عمر کنم، الآن توی ۶۵ سالگی بمیرم!