نه بابا من با این خل و چل ها چیکار دارم!
خوب من خودم بازی رو زدم (یعنی هنوز تمومش نکردم!) با بازی کامل آشنا هستم پس بهتره یه توضیحی بدم:
- گفته بازی بسیار خطی و بدون ازادی عمل هست که به نظرم درست گفته ( به جز انتهای بازی کمی ازادی عمل به گیمر میده )
این دیگه رسما از ان حرف ها بود!

کلا تو بازی های JRPG عملا آزادی عمل معنی نداره و باید مسیر مشخص داستان رو بری جلو و یا نهایتش وسط کار مراحل مخفی رو بری. کل آزادی عمل هم تنها تو انتخاب دیالوگ های مختلف خلاصه میشه! حالا این بابا زیادی OW زده جو گیر شده یه چیزی پرونده، چون من کل نقد Famitsu رو هم که خوندم که هیچ کدوم از چهار منتقدینش به یه همچین ایراد کذایی اشاره نکرده بود...
در ضمن FFXIII از لحاظ ماموریت های جانبی هم خیلی عالی عمل کرده و در واقع به نظر عموم گیمرها بهترین تو کل مجموعه هست...
2 - داستان رو هم من ننویسم راحت ترم ! ( 2 داده ) یه چیزی در حد
طرف با این امتیازش رسما نشون داده اسگلی بیش نبوده!! داستان FFXIII چیزی هست که الان تو همه فروم های FF دارن ستایشش میکنن. شخصیت پردازی بازی هم که واقعا در سطح بالایی قرار داره. کلا طرف مثل اینکه یه چیزی زده بوده...
اما مثلا بابک میگه این ور انور خونده شخصیت پردازی ها زیاد چنگی به دل نمیزنه، من با این حرف 100% مخالفم!! البته در اینکه این اثر از این حیث با FFVII نمیتونه رقابت کنه اصلا شکی نیست اما از FFVIII, FFIX, FFX, FFXII به مراتب خیلی بهتر هست!! خود Lightning که رسما از Cloud چیزی کم نداره و بقیه شخصیت ها هم هر چند به جذابیت شخصیت های دیگه FFVII نیستن اما از بقیه شخصیت های FF های دیگه خیلی خفن ترن. به نظر من بزرگترین مشکل FFXIII نداشتن یه شخصیت منفی در حد Sephiroth هست!
3 - از گرافیک تعریف کرده ( بهش 9 داده )
هرچند امتیاز بدی نداده اما 9 براش کمه. طراحی هنری بازی که یک شاهکار به تمام معنی هست، از لحاظ تکنیکی هم هرچند ضعف هایی داره اما برای یک بازی JRPG خیلی خوبه. در هر صورت من با این 9 مشکلی ندارم چون اصلا مهم نیست....
4 - به صدا گزاری هم 7 داده ! گفته کیفیت قابل قبولی داره ! ( عمدتا با کیفیته ) !!
هرچند چون موسیقی بازی دیگه ساخته امتسو نیست از کیفیت FF های قبلی برخوردار نیست اما بازم مطمئن باشید یک سر و گردن از بقیه بازی هایی که تو این نسل امدن بهتره!! فقط کافیه Them این Lightning رو گوش بدید تا مجنون بشید!
از لحاظ تکنیکی هم دوبله و صدا گذاری واقعا حرف نداره و هیچ چیزی از FF های دیگه کم نداره.
5 - به جذابیت 1 داده !!!! گفته اگه شما فکر میکنید میتونید 100 ساعت اینو بازی کنید من 8 ساعت هم نمیتونم
جذابیت بازی یه مساله شخصی هست، برای همین این مورد یکم احتیاج به تفکر بیشتر داره:
FFXIII یه JRPG مدرن هست که شاید خیلی ها بگن اصلا JRPG نیست! به همین دلیل مثلا یکی مثل من که از گیم پلی بازی های JRPG خوشش نمیاد (

) با این بازی به شدت حال میکنه و انهایی که با گیم پلی کلاسیک و نوبتی آروم حال میکنن ....
ولی در هر صورت وقتی این یارو میاد به جذابیت بازی میده 1 یعنی خیلی ... بوده...
در کل در این که این مجله شر و ور هست هیچ شکی نیست و برای دیدن امتیاز های منطقی باید منتظر گولد شدن نسخه انگلیسی بازی باشید ولی در مجموع باید بگم FFXIII بازی نیست که همه رو راضی کنه. پس نمیشه زیاد انتظار داشت از سایت های بزرگ هم امتیاز های خیلی بالا بگیره! یعنی همه چیز بستگی به سلیقه شما و منتقدین داره. اگه منتظر دیدن همون چیزی که 10 سال پیش تو FFVII دیدیم بودید باید بگم FFXIII نا امیدتون میکنه اما اگه شما هم مثل منتظر حرکت رو به جلو بودید FFXIII بهترین گذینه هست...