9.5
همیشه وقتی اسم بازی underrated میاد دوتا بازی هست که تو ذهن من خیلی ویراژ میرن. Spec ops-subnautica
Spec ops تو بازی سنتر شناخته شده است و خیلی ها مثل من عاشقشن
اما subnautica........
داخل دوران کرونا سونی یه سری بازی ها رو رایگان کرد، تمام بازی ها رو من میشناختم به جز این بازی که حتی اسمش رو نشنیده بودم.
حجم بازی کم بود و مطلقا هیچ ایده ای نداشتم بازی در مورد چیه، پس گذاشتم دانلود بشه.
داخل بازی شدم و قبل از شروع بازی 3 حالت درجه سختی رو پیشنهاد داد که آخرین درجه این بود اگه بمیری تموم سیو ها پاک میشن و به اول برمیگردی،منم گفتم challenge accepted you mother f&#@er.
منی که حتی نمیدونستم سبک بازی چیه و اصلا چی به چیه و با کی کار داره بازی رو آخرین درجه سختی پلی دادم و راحت بگم که بدون شک این یکی از بهترین تصمیم های دوران گیمری من بود.
بازی از دید اول شخص شروع میشه(خدا رو شکر دو بعدی نبود)
شخصیت اول داخل یه سفینه است به اسم appolo که مورد اصابت یه چیزی قرار میگیره و سقوط میکنه(کلیشه)
زنده میمونیم و از سفینه میایم بیرون و اون لحظه برای اولین بار با دنیا پر رمز و راز بازی آشنا میشیم.
به سیاره که همش آبه و ما تنها انسان تو این سیاره عجیب هستیم هدف اینه که از این سیاره به بیرون بریم.
داستان بازی چیز خاصی نداره ولی کشش ایجاد میکرد و نحوه روایتش رو من خیلی دوست داشتم.
ولی مهمترین بخش subnautica چیزی نیست جز گیم پلی محشرش
به معنا واقعی کلمه بازی یه معجون خاصه که شدیدا معتادش میشید و از لحظه لحظه این اعتیاد لذت میبرید.
بازی با کمترین امکانات شروع میشه و شما جز یه دستیار هوش مصنوعی و یه دست لباس داغون غواصی هیچی ندارید، و آروم آروم شروع میکنید به ساختن تجهیزات و آشنایی با محیط بازی و پیشرفت کردن و حرفه ای شدن که تمام اینها با یه روند مناسب و قابل لمس و لذت بخش رخ میده، یه مثال میزنم تا بهتر جا بیافته:
اوایل بازی شما تنها میتونید 30 ثانیه نفس. خودتون رو زیر آب نگه دارید و بعد از اون حتما باید بیاین رو اب و نفس بگیرید، حالا با یکم پیشروی و جمع کردن یه سری آیتم شما میتونید لوله درست کنید و یه سر لوله رو روی سطح آب نگهدارید و اون یکی سرش رو با خودتون بیارید به عمق های پایین تر تا دیگه نیازی نباشه برای تنفس به سطح آب برید و بتونید با خیال راحت تر به جستجو ادامه بدین.
مثا بالا یکی از صدکاری بود که تو بازی ما میتونیم انجام بدیم.
از اونجایی که دنیا بازی یه دنیا ناشناخته است موجودات ناشناخته هم داخلش زیاده، فکر کن یه موجود گوگولی میبینی و میخوای بری سمتش اما میزنه نابودت میکنه
و زحماتت به فاک میره.
بالاتر هم گفتم من بازی رو رو آخرین درجه سختی بازی کردم و یه بار مردن برای من مساوی از دست دادن همه چی بود ولی این نکته باعث شده بود به راحتی لذت بازی چندبرابر بشه.
تصور کنید 12 یا 13 ساعت زنده موندین و پیشرفت خیلی خوبی کردین و داستان هم تا حد خوبی بردین جلو، حالا میخواین به عمقهای زیرین برید که هیچ نور خورشیدی نیست و تاریکی مطلقه(دقیقا مطلق) که ناگهان صدای بسیار عجیبی میشنوی که داره هی نزدیک میشه و. تنها چیزی که داخل دستته یه چاقو زپرتیه که برا خورد کردن میوه است
یه تیکه نقد خوندم اون زمان که خودم واقعا قبولش دارم، گفت که :
ترسیدن واقعی شامل یه سری صحنه جامپ اسکر نمیشه، ترسیدن یعنی 20 ساعت زنده موندی و الان تو عمق 2 هزار متری سوار زیردریایی که خاموش شده و بیرون اون یه predator منتظره تیکه پارت کنه، چه تصمیمی میگیری؟
نکته آخر :سعی کنید از بازی تریلر زیادی نبینید تا امکانات بازی لو نره و اینکه حتما. رو درجه آخر سختی بازی کنید که براتون خاطر انگیز بشه