درود
طی 8/9 ماه گذشته حدود 20 بازی رو ps5 زدم، واس اینکه شلوغ نشه سعی میکنم نظرمو تنها راجب یه سری هاش و کوتاه بیان کنم
اول اینکه کنسول چه از لحاظ ظاهری چه قدرت و سرعت پردازش و ... خارق العاده بود
تنها ایرادی که میتونم بگیرم به حافظه اش برمیگرده که اونم در حال حاضر کاملا اوکی هستش
شاید در اواسط و درواقع انتهای نسل که به احتمال بازی ها همگی حجیم خواهند بود، تا حدودی اذیت کنه!
اولین نکته ایی که سریع بهش پی بردم صدای فن بود که کاملا سایلنت هستش و ادم بعد از داشتن تراکتور نسل قبلی(یه فت 2014 داشتم
) قشنگ سوپرایز میشد
به هر حال بریم سراغ خود بازی ها و تجربه ی حدود 800/700 ساعتی که با دوال سنس و کنسول داشتم
ASTRO'S PLAYROOM
بدون اغراق و در یک جمله، تجربه ی باورنکردنی!
بازی سوا از نشان دادن ابلیتی های دوال سنس، رسما ادای احترامی بود بر تاریخ پلی استیشن
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
BUGSNAX
شخصیت های بانمک و فان رو در دنیای رنگارنگ و کلی باگزنکس متنوع تصور کنید!
در مجموع سرگرم کننده و فان بودش
7/10
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
DEMON'S SOULS
ریمیک به معنای کلمه!
بلوپوینت یه بازی تاریخ مصرف گذشته رو به شکیل ترین حالت احیا کرد
خروجی انقدر قوی از آب در اومد که خیلیارو با فرام و میازاکی و سولزلایک آشنا کرد
بازی واس ما پیرمردها هم که مرکر خاطرات گذشته بود
9/10
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
THE PATHLESS
ایندی ایندی ایندی ایندی ایندی...
به شکل عجیبی داستان خیلی از بازی هارو بعد یه مدت فراموش میکنم، ولی وقتی پای یک ایندی وسط باشه همه ی سکانس ها، باس فایت ها، پازل ها، غم ها و شادی ها و .. در خاطرم مهر و موم میشن
اگر بخوام داستانو در یک جمله بیان کنم:
"تلاقی خیر و شر"
گیم پلی و مکانیسم بازی در عین سادگی و عدم پیچیدگی، به شکلی هست که تا انتها تکراری نمیشه.
در کنار داستان جا داره از گرافیک هنری و رنگ بندی هاش، طراحی باس ها و موسیقی دلچسبش یاد کنم
8/10
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
RESIDENT EVIL VILLAGE
از تک تک دقایق و لحظاتش لذت بردم، رنگ و بوی RE4 رو میداد و نسبت به نسخه ی قبل اکشن بیشتر و حس ترس و دلهره ی کمتری داشت
لوکیشن های متنوع و گاها آشنا در کنار داستان قوی و طراحی انمی و باس فایت های گوناگون همراه گرافیک مناسبش این عنوان رو درخور تحسین میکنه
8.5/10
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
IT TAKES TWO
گوتی قلب ها!
حس CO-OP رو در من زنده کرد
توی سبک خودش اگر بهترین نباشه، بلاشک برای من در میان تاپ فایو این سبک قرار خواهد گرفت!
ماجراجویی جذاب همراه با همکاری های متنوع و همچنین گیم پلی ای روان و کلی مکانیک جورواجور، لول دیزاین خفن و کلی آپشن و ابزار و سلاح های متنوعدر کنار روایتی درام و پر پیچ و خم و پرمفهوم، این بازی رو تبدیل به اونی کرده که جامعه ی گیمری بهش نیازمند بوده و خواهد بود
10/10
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
RATCHET & CLANK: RIFT APART
وقتی با دقت و تبحر، المان های سه سبک هک اند سلش، پلتفرمر و اکشن ماجراجویی رو با هم ترکیب کنید یه همچین گیم پلی جذابی خلق خواهید کرد
حال این گیم پلی مخلوط شده با جلوههای بصری وپر جزییات و باعث شده مخاطان از تجربه مکرر بازی خسته نشن!
از تنوع سلاح هایی با قابلیت ارتقا و همچنین موسیقی و صدا گذاری بسیار عالی بازی هم نمیشه به سادگی عبور کرد چرا که دوتا دیگر از نقاط قوت بازی به حساب میان
در زمینه ی گرافیکی که دیگه اصلا صحبتشو نکنیم که در بخش جوایز با بلدوزر از روز اکثر عناوین عبور کرد
در نهایت این بازی رو شدیدا به دارندگان کنسول نسل نهم پیشنهاد میدم
9.5/10
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
ELDEN RING
سرزمین میانه، قربانی نخوتِ مهتران
و باز در دنیایی غریب رها میشویم تا کاشفِ جذابیتها و خشونتهای و... شویم
الدن کامل ترین بازی فرام هستش
گیم پلی و لول دیزاین بازی در بالاترین سطوح ممکنه قرار داره
طی حدود 200 ساعتی که بازی رو پلی دادم اتفاقات عجیب و غافل گیر کننده ی بسیاری واسم رخ داد
از دید مکانیک های بازی که وارد شیم هم چندین و چند تغییر رو به نسبت سایر بازی های فرام شاهد خواهیم بود
فست تراول در لحظه، سوارکاری، اش اُ وارها، اسپریت اش ها، راهنمای مسیر و...
بلاشک به غیر مورد اول که باهاش مخالفم، سایر موارد تصمیمات صحیحی هستن، چرا که دنیای الدن رینگ به حدی وسیع هستش که با پای پیاده نمیشه به راحتی به نقاط مختلف سفر کرد
به هرحال بازی آزادی عمل زیادی رو به پلیر میده!
پوئن مثبت بعدی اینکه تنوع انمی ها، سلاح ها، آرمورها، جادوها و ... به شکل حیرت اوری گسترده هستش که این باعث تنوع در بیلدهای پلیرها شده به نسبت بازی های قبلی، بنابرین در بخش انلاین دائم با موجودات عجیبی روبه رو میشم
البته این تنوع رو در ایتم های کرافتینگ هم داریم که میشه گفت در 90% موارد بی کاربرد باقی میمونن و با بودن امکاناتی که بالاتر بهشون اشاره کردم عملا اکثر این موارد بلااستفاده باقی میمونن
همچنین نمیشه از تنوع باس ها که کلکسیون عجیبی رو با طراحی های متنوع و یونیک تشکیل داده به سادگی عبور کنیم
به مانند سایر عناوین فرام، در مبحث موسیقی بازهم
کولاک کردن
و راجب مپ بازی اینکه بسیااارر غنی هستش و حس اکتشاف و ماجراجویی رو در آدم زنده میکنه
بازی دارای لوکیشن های فراموش نشدنی هستش که تا سالها مطمئنم راجب یه سری هاش صحبت خواهد شد
از موارد منفی اینکه همچنان از نظر فیزیک بازی مشکلاتی رو داره که از این به بعد واقعا نمیشه ازشون به سادگی گذشت
چه معنا داره که از پشت یه ساختمان یا درب یا صخره یا... وقتی شما مخفی شدی و با کاور گرفتی، یهو اتک انمی ها بهتون اصابت کنه و دیمیج وارد شه!
و اما بحث گرافیک فنیه!!!
لااقل اون موتور کوفتی رو عوض و یا درست حسابی ارتقا بدن، چه اشکال داره بعد از یه دهه یه بازی سولزلایک با گرافیک روز تجربه کنیم(تو مایه های ریمیک دیمن)
البته گرافیک بازی از نظر هنری مثل سایر عناوین فرام حیرت انگیره!
به هرحال از این موارد که بگذریم بعد از چندین و چند آپدیت، متاسفانه همچنان شاهد افت فریم در بعضی مناطق هستیم!
خلاصه اینکه بازی نکات مثبت بسیاری داره که به نکات منفیش هم میچربهن، منتهی از یه سری ایرادات دیگه نمیشه گذشت کرد
9.5/10