اطلاعات رسمی در مورد پلی استیشن 5 اعلام شد

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

Amin.AP

کاربر سایت
همین الان سایت Wired مقاله داده و با مارک سرنی مصاحبه کرده در مورد نسل بعد PlayStation که اطلاعات کلیش میشه این

- CPU: 7nm Zen 2, 8 cores
- GPU: custom Navi, including raytracing support
- SSD + custom interfacing to massively increase bandwith (Spiderman freetravel demo: 15 seconds to 0.8 seconds)
- PS4 Backwards compatibility (other platforms not confirmed)
- Physical media
- PSVR '1' compatible
- on-chip 3D audio support

PlayStation’s next-generation console ticks all those boxes, starting with an AMD chip at the heart of the device. (Warning: some alphabet soup follows.) The CPU is based on the third generation of AMD’s Ryzen line and contains eight cores of the company’s new 7nm Zen 2 microarchitecture. The GPU, a custom variant of Radeon’s Navi family, will support ray tracing, a technique that models the travel of light to simulate complex interactions in 3D environments.
Exclusive: What to Expect From Sony's Next-Gen PlayStation

من دارم میرم جایی کسی تونست خلاصه اش رو ترجمه کنه.

آخرین ویرایش:
سونی احتمالا از تکنولوژی ریتریسینگ amd استفاده میکنه که تا حالا نمایشی نداشته بعید میدونم خودش روی چیز اختصاصی کار کرده باشه

البته ssd اینقدرها هم که می گن دیگه در لود تاثیر نداره در بعضی از بازی ها که تاثیرش خیلی کمه البته رم با cpu هم بی تاثیر نیستن. ssd که من دارم 3.5 گیگ بر ثانیه سرعتشه و بعید می دونم سونی همچین ssd بخواد روش بذاره(که تازه با اینم تاثیرش اینقدرا نیست) پس اینا چرنده
اون بخش لودینگ رو خود سرنی گفته ها، حرف اینسایدرها نیست... بعید میدونم دیگه اون چرند بگه:دی

البته ssd اینقدرها هم که می گن دیگه در لود تاثیر نداره در بعضی از بازی ها که تاثیرش خیلی کمه البته رم با cpu هم بی تاثیر نیستن. ssd که من دارم 3.5 گیگ بر ثانیه سرعتشه و بعید می دونم سونی همچین ssd بخواد روش بذاره(که تازه با اینم تاثیرش اینقدرا نیست) پس اینا چرنده
اسپایدرمن رو روش تست کردن لودینگ 0.8 ثانیه طول می کشیده در حالیکه روی Pro پونزده ثانیه طول میکشیده.

چندتا نکته :

۱- اون بحث 14TF/24GDRR6+4DDR4 فعلا در حد شایعه است. مشخص نیست که واقعی باشه. ولی خب چیزی که مشخص هست این سیستم یک سیستم واقعا خیلی قوی میتونه باشه و همین الان بحث قیمت هست که با SSD و اینا خیلیا حتی ۵۰۰ دلارم خوشبینانه میدونن برای همچین سیستمی. پس فعلا در حد شایعه اینو در نطر بگیرین

۲- خب مشخصه اخبار سونی را اینسایدر های خودش میدن مال ماکروسافت را هم اینستیدر های ماکروسافت. اون بحث قدرت بیشتر آناکوندا را یکی از اینسایدرهای ماکرو گفته و اونیکی هم تایید کرده که به نظر شواهد قوی وجود داره. ولی خب کماکان اینم شایعه است.

3- ترافلاپس AMD با ترافلاپس NVidia فرق داره

خودم این سیستم سونی را یکم برای قیمت حتی 500 دلار هم بالا میبینم. از اون طرف هم اگه بخاد ماکرو از این کنسول، سیستم قوی تری ببنده دیگه باید بره روی ۶۰۰ دلار اینا.

با تایید پشتیبانی از PS4 دیگه نیازی به خرید بازیهای PS5 ندارم.همون عناوین PS4 رو دوباره میخوام روی 4K 60fps بازی کنم که این خودش یه سالی وقتمو میگیره:D

آخرین ویرایش:
این مورد عجیب نیست که چرا با اینکه هنوز 2 ماه تا E3 زمان باقی مونده و حتی سونی توی E3 هم کنفرانس نداره باید بیاد و مشخصات کنسولش رو اعلام کنه؟؟؟؟چرا توی یک پادکست اختصاصی اعلام نشد؟؟ یا PSX؟؟
یا خیلی مطمئن به قدرت کنسول هستن و شک ندارن که کنسول مایکروسافت ضعیف تره و سونی دست بالا رو داره
یا میدونن که کنسول مایکروسافت قوی تره و یه حالت پیش دستی گرفتن که تا قبل از برگزاری E3 مشخصات رو زود تر از مایکرو بدن
دیگه از این 2 حالت خارج نیست

اول یک نکته
نحوه محاسبه ترافلاپ
یک فرمول ساده است
مقدار هسته های Shader (شیدر) ضرب در سرعت کلاک ضرب در 2 تقسیم بر 1 میلیون
PS4
1152 شیدر x 800 مگا هرتز x 2 ساختار بر کلاک = 1.843.200 مگافلاپس = 1.84 ترافلاپس
PS4
2304 شیدر x 911 مگا هرتز x 2 ساختار بر کلاک = 4.197.888 مگافلاپس = 4.2 ترافلاپس
اون لینکی که دادی منظورش اینکه که نسل بعدی گرافیک های AMD از نظر قیمت خیلی به صرفه تر از انویدیا هست نه اینکه حداکثر قدرتش اون باشه. بگذریم که قدیمی هم هست و همه اینها از روی حدس و گمانه
همین الان کارت Radeon 7 که بر اساس معماری قدیمی Vega ساخته شده، قدرتی تقریبا برابر RTX 2080 داره بعد چطوری انتظار داری که نسل بعدی با این همه نوآوری و معماری ساخت جدید حداکثر قدرتش برابر RTX 2070 باشه؟!!

Radeon 7 یه بخاری 300 واتی 700 دلاری
NAVI یک GPU حداکثر 300 دلاری
اگه AMD چنین معجزه تو جیب داشت تا به حال انویدیا نابود می کرد
14 ترفلاپس حتی در حال حاظر از قویترین محصول گران قیمت انویدیا یعنی GeForce RTX 2080 Ti هم مقداری قویتره که این کارت گرافیک به تنهایی تو ایران 23 ملیون قیمت داره.

اون 13.5 ترافلاپ بر اساس فرکانس مرجع
وگرنه به لطف GPU BOOST و معماری بی نظیر انویدیا راحتی روی 2100 و حتی بیشتر اورکلاک میشه

4352 *2100*2= 18.278.400
قدرت حقیقی 2080TI حدود 18.2 ترافلاپ

چندتا نکته :

۱- اون بحث 14TF/24GDRR6+4DDR4 فعلا در حد شایعه است. مشخص نیست که واقعی باشه. ولی خب چیزی که مشخص هست این سیستم یک سیستم واقعا خیلی قوی میتونه باشه و همین الان بحث قیمت هست که با SSD و اینا خیلیا حتی ۵۰۰ دلارم خوشبینانه میدونن برای همچین سیستمی. پس فعلا در حد شایعه اینو در نطر بگیرین

۲- خب مشخصه اخبار سونی را اینسایدر های خودش میدن مال ماکروسافت را هم اینستیدر های ماکروسافت. اون بحث قدرت بیشتر آناکوندا را یکی از اینسایدرهای ماکرو گفته و اونیکی هم تایید کرده که به نظر شواهد قوی وجود داره. ولی خب کماکان اینم شایعه است.

3- ترافلاپس AMD با ترافلاپس NVidia فرق داره

خودم این سیستم سونی را یکم برای قیمت حتی 500 دلار هم بالا میبینم. از اون طرف هم اگه بخاد ماکرو از این کنسول، سیستم قوی تری ببنده دیگه باید بره روی ۶۰۰ دلار اینا.
درود
متفاوت نیست سرعت کلاک که تغییر ایجاد میکنه
Annotation 2019-04-16 131348.jpg

به احتمال زیاد چیزی شبیه به VEGA 56 با کمک معماری 7 نانو متری کلاک به حدود 2000 رسوندن
3584*2000*2= 14.336.000
ترافلاپ 14.3

همین الانشم تو بازی ها ۱۶ گیگ رم هم تاثیری نداره حتی تا نسل بعد خیلی از این رم اضافه میاد ولی بحث Cpu اهمیت زیادی داره برای بازی های نسل بعد

• Like
Reactions: samadi741
همین الانشم تو بازی ها ۱۶ گیگ رم هم تاثیری نداره حتی تا نسل بعد خیلی از این رم اضافه میاد ولی بحث Cpu اهمیت زیادی داره برای بازی های نسل بعد
فکر کنم منظورت روی پی سی باشه.
درست میگی اما به این هم باید دقت کنیم که استاندارد بازیهارو قدرت کنسول ها تعیین میکنن، کنسولها 8 گیگ رم داشتن بنابراین شما روی PC با 12 یا 16 نهایت خروجی گرافیکی میتونستی بهش برسی.
با توجه به اینکه ما از PS3/360 با 256/512 مگ رم رسیدیم به 8 گیگ (16 برابر)، رم 24 گیگ اونهم برای 2 سال بعد خیلی چیز گرونی نمیتونه باشه، همینطور SSD برای گیمینگ امروزه یه استاندارد هست، اینجارو نباید نگاه کرد اما SSD هم مثل سابق گرون نیست .
من اصلا از این کانفیگی که دراومده تعجب نکردم.

قسمتهای مهمی که خوندم :

مارک سرنی با لبخندی مبهم میگه ، کنسول نسل بعدی 2019 لانچ نخواهد شد ، تعدادی از استودیوها با Devkits کار کرده اند و سونی به تازگی به این عملیات سرعت بخشیده ، تا سازندگان زمان لازم برای آشنایی با قابلیت های آن را داشته باشند .

تغییر نسل (واقعی) مستلزم تعدادی از اصلاحات پایه ای است . CPU و GPU کنسول قدرتمندتر می شوند ، در خدمت جلوه های بصری هستند. حافظه سیستم در حجم و سرعت افزایش می یابد ؛ برای همین مستلزم حجم بیشتر در حافظه کنسول بخاطر رو به رشد بودن فایلهای بازی و همچنین ظرفیت بیشتر دیسک بازی خواهد بود .

کنسول نسل بعدی سونی در قلب خود از چیپ AMD استفاده می کنه ، پردازنده (CPU) بر اساس تکنولوژی نسل سوم AMD با نام Ryzen ، که دارای 8 هسته و از معماری جدید این کمپانی که 7nm Zen 2 (نانومتر) نام برده می شود بهره میبرد .

GPU کنسول یک نوع سفارشی (جادوی مارک سرنی !) از خانواده Radeon’s Navi خواهد بود که از ray tracing برای معادلات پیچیده در محیطهای 3 بعدی مانند جلوه های بصری هالیوودی استفاده میکنه .

مفهوم ray tracing رو بخاطر اینکه بهتر متوجه بشید ، سطوحی که نور رو بازتاب میدن در نظر بگیرید ، نوری که به سمت اجسام مختلف مانند شیشه یا مایعات تابیده میشه باعث میشه بصورت طبیعی عمل بازتاب نور (رفلکت) از شی به شی رو شکل بده که منجر به واقعگرایی دقیق محیط مانند دنیای واقعی میشه . مارک سرنی میگه کاربردی فراتر از مفاهیم گرافیکی داره ، مثلا دشمنان در بازی به صداهای تولید شده از بازیکن عکس العمل واقعی نشون میدن . یا منبعهای صدا رو بازیکنان میتونن در قسمت خاصی دنبال کنند .

چیپ AMD دارای تراشه سفارشی شده 3D audio خواهد بود که توسط مارک سرنی بازنویسی شده ، مانند صداهای چند بعدی ، ولی در اینجا شما نیاز به سخت افزار خاصی برای شنیدن صداهای تفکیک شده افقی یا عمودی ندارید !!! ، از طریق بلندگوهای تلویزیون و هدستهای فراگیر مجازی کار خواهد کرد .

بقیه ی موارد در مورد امکانات VR و قدرت بالای اجرای بازیهاست . گفته ی خبرنگار اینه که تمرکز بنظر روی 4Kست ، 8K پشتیبانی میشه ولی بین عموم مردم هنوز جا نیفتاده (مثل 4K در اوایل نسل)

آخرین ویرایش:
نکته ی دیگه ای که سرنی گفته اینه که هاردی که در PS5 استفاده شده سریعتر از سریعترین SSD موجود در بازار PC هست و اینکه سرعت هارد به خودی خود تاثیر آنچنانی نداره بلکه رابط بین هارد و کنسول هم باید بتونه از سرعتش بهره ببره. اطلاعات دقیق نداده ولی دوستانی که تعجب کردن چطور سرنی داره میگه لودینگ کمتر از یک ثانیه دلیلش استفاده از تکنولوژی اختصاصی در کنسول هست

من از زمان PS1 منتظر PS5 بودم! چون میدونستم طراحی لوگوش بخاطر شباهت S و 5 به اوج خودش میرسه! :D
با خوندنِ این اطلاعات بعد از مدتها بوی نسل بعد (به معنای واقعی) به مشام آدم می خوره..

آخرین ویرایش:
خیلی کنجکاوم ظاهر کنسول رو ببینم .فکر کنم چیز غولی باشه از لحاظ حجم.هیچ وقت هم طرفدار کنسول های اسلیم نبودم تو طراحی.همیشه مدل های fat رو بیشتر میپسندیدم.هنوز از نظر طراحی رو دست ps3 fat نیومده.لامصب خیلی خوشکل بود و هم ابهت داشت

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or