حالا جو در مورد بانجی یک طرفست و بخش زیادی بهش بدبینن.
ولی در مورد ناتی داگ و Factions من اینطور فکر میکنم که ببینین چقدر بازی بد بود که چیزی مثل کنکورد چراغ سبز گرفت ولی فکشنز نه.
بحث بودجه ساخت و... رو بزاریم کنار به نظر من اگه بازی خوب و باکیفیتی بود حتما کنسل نمیشد و منتشرش میکردن.
با این فرض چرا باید مثل کنکورد منتشر میشد که در ابتدا اعتبار ND به فنا میرفت و کلی دری وری میشنید که به جای بازی سینگل پلیر این چیه که ساختین و...
و دوم اینکه ضررهای مالی که سونی متحمل میشد هم بار مضاعف بود.
تا وقتی هیچی از بازی نبینیم من چشم بسته به بانجی ، ND و تصمیم سونی برای کنسل کردن فکشنز اعتماد میکنم.
=========
در مورد شرایط خود بانجی هم خب یه دید و هدفی داشتن و میخواستن چندتا بازی بسازن و پشت بندش نفرات جدید جذب کردن.
وقتی اون بازیها کنسل میشن حالا به هر دلیلی که نمیشه نفرات اضافه تو استودیو رو نگه داشت که گل کوچیک بازی کنن!
باید برن پی کارشون خب.
آره گند زدن تو طراحی بازی و اجرای ایده ها و... ولی خب این اخراج ها نتیجه اونه و کاریش نمیشه کرد.
خیلی از استودیوها همین امسال این شرایط رو داشتن.
البته انصافا سونی تو این مورد دست بالا رو داره ، تیم و استودیو تشکیل میده و بعد شکست بازی و کل استودیو رو کنسل میکنه.
اما این اتفاقیه که این روزها کم نمیفته و فقط مختص سونی هم نیست.
EA هم اخیرا شرایط مشابهی با مثلا بتلفیلد سینگل پلیر داشته.
تو همه کمپانیها حتما میشه یکی دو مورد مشابه پیدا کرد.
بد بودن فکشنز، به نظرم اشتباهه.
چون ما که بازی نکردیم ولی میگن مولتی تلو قشنگ بوده، شاید بشه گفت گس نبوده ولی بد بعیده بوده باشه.
چراغ سبز گرفتن کنکوردم بخاطر اینکه یه معجون از دستینی و اورواچ و فورتنایته و معلومه یه گس ساز میگه، این اوکیه.
و نکته بعدی، اون هل دایورزی که چراغ بانجی نداشت و خوداخته بود، به چنین موفقیتی رسید، از کجا معلوم تو دادن اون چراغا بانجی اشتباه نکرده
و اگه بانجی ساره بون بود این dlc اش با این همه تاخیر و بودجه از قبلیش کمتر نمیفروخت ( شایعه اش هست)
_____
ضرر ساخت این همه عنوان کوچیک نیست، از برنامه ریلیز 12 عنوان تا 2025 برسه به 6 عنوان، چه بودجه عظیمی هدر رفته.
سونی تو جولای 2022 بانجی رو خریده و کرده مسئول گس
اونموقع تو دسامبر 2023 یدفعه میفهمه که بعد معرفی و ... عنوان بدیه. اینا دیگه چقدر ابله بودن که بعد یکسال و نیم فهمیدن
______
به این ضعف تو جذب هم میگن ضعف مدیریت، که بازم اشتباه مدیریت بانجی هست که میخواستن مستقل باشن.
پس تمام کاسه کوزه ها درست شکسته، بانجی مستقل بوده و ونی صرفا شوگر ددی بوده و عنوانی که کاملا تحت رهبری هین بانجی هم بوده (کنکورد) دو هفته مونده به ریلیز، تو ویش لیست استیم 759 هست.
یه همچین شاهکاری، با این حجم ضرر، جدا یگانه بوده و فقط از دست جیمبو و بانجی بر میومده.