آنالیز گرافیکی Forza 4 و مقایسه با GT5 توسط DF

• Thread starter Thread starter DieDie
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز
جفتشون خيلي خوبن تو گرافيك ، به نظر من رنگ بندي جي تي 5 بيشتر به واقعيت نزديك هست ؛ البته كسي خيلي به گرافيك و اين جور چيزا اهميت نميده تو بازي شبيه سازي ، مهم هندلينگ هست كه يه بحث سليقه ايه ؛ نظر شخصي من اينه كه گرن توريزمو 5 بيشتر از فورتزا 4 شبيه ساز واقعي رانندگي هست ، اما در عوض اف 4 ، همگاني تر هست ... و توده بيشتري از گيمرها ميتون باهاش ارتباط برقرار كنن ...

• Like
Reactions: Zack_Fair
وقتي سايه پردازي دايناميك باشه دايناميكِ ديگه در اون لحظه و زمان نداره چون نسبت به موقعيت منبع نور اصلي (خورشيد) تشكيل ميشه.منبع نور تغيير كنه موقعيت سايه هم تغيير ميكنه. تو همون دوتا عكسي كه گذاشتي موقعيت سايه هاشون رو ببين.
تو Forza 4 هم چون تغيير زمان و شب نداريم منبع اصلي نور ثابتِ نيازي هم به نورپردازي دايناميك براي محيط نيست چون يه عمل بيهوده ست به اين دليل كه تو بازي ريسينگ نه تخريب پذيري داريم نه با محيط اطراف تعامل داريم.
Lighting و Shadowing دو مقوله جداست.
آره نورپردازی و سایه پردازی رو جدا راجبشون صحبت کردم و خب به عنوان یه بازی شبیه ساز وجود نغییر زمان و شرایط نورپردازی همراه با اون مهمه و تاثیرش رو روی گیم پلی مسلما داره . سایه ها و نورپردازی هم در صورت داینامیک بودن تغییرات 360 درجه ای دارن در طول روز که به هر حال در عنوانی که فاقد شبانه روز هست بی معنیه.

اینطور که از مقاله میشه برداشت کرد:
نور پردازی محیط:
GT5
رفلکشن و نور پردازی روی ماشینها:
Forza 4 به خاطر IBL و HDR
جزئیات در محیط و جاده ها:
Forza4
هندلینگ:
Forza4
صدا:
Forza4
تجربه بازی در محیطهای مختلف:
GT5
فریم ریت بهتر:
Forza4
گسستگی فریم کمتر:
Forza4
قابلیتهای اضافی:
Forza 4 به خاطر کینکت و مد Autovista
بخش آنلاین بهتر:
Forza4
نمای داخلی بهتر:
GT5

آخرین ویرایش:
البته این برداشت شماست و محترمه .
بخش آنلاین GT5 خیلی گستردست حالا من هنوز تجربه نکردم بخش آنلاین FM4 رو . شاید بهتر باشه .
تخصص DF در مقایسه گرافیکی و مسائل مربوط به اونه در مورد هندلینگ یه جمله کلی گفته که نظر آنالیزورش بوده
in terms of the handling and audio Turn 10 could well have moved ahead of its competition while Polyphony's minute attention to detail (to the point of implementing working headlights/dynamic shadows in the cockpit view) plus the sheer range of different driving scenarios remains second to none.
به نظر من در هندلینگ و مسائل شبیه سازی برتری کاملا با GT5 هست .
و نظرشون هم در مورد کینکت آنچنان مثبت نبوده این یکی از مشکلاتی هست که در مقاله توضیح داده شده :
there's also the controversial inclusion of Kinect functionality too. The headline motion-driven interface sees steering reasonably implemented, but the lack of acceleration and brake control makes it feel like a bizarre throwaway novelty rather than any kind of viable replacement control scheme and feels oddly out of place in a focused, core game like Forza Motorsport.

• Like
Reactions: DieDie
به نظر من در هندلینگ و مسائل شبیه سازی برتری کاملا با GT5 هست .
:
از اون حرفا بود !!! اخه چه جوری یه بازی که دارای ابتدایی ترین ویژگی شبیه سازی ( یعنی دمیج فیزیکی و مکانیکی ) نیست اونوقت از لحاظ شبیه سازی برتره ؟؟؟؟؟؟
هیچ کاری به اپدیت های بعدش ندارم چون اصلا اهمیتی ندارن در نقد بازی .

من فکر میکنم هرکس که بحث هندلینگ و گیم پلی و... رو بکشه وسط و کمی واقع بین باشه قبول کنه GT5 بهتر از Forza 4 هست. البته Froza 3 خیلی بدتر بود، الان توی Forza 4 خیلی این بخش بهتر شده.

اما این نورپردازی و ایجاد سیاه و سفید شدید خیلی رو اعصابه عملا در قسمت هایی از پیست امکان رانندگی وجود خارجی نداره و باید با حدس و گمان رد کنی.

قبلا هم گفتم فورزا 4 تو گرافیک فقط نون نورپردازیش رو میخوره. که کاملا مصنوعی و غیر رئال هم هست.
درحالی که توی GT5 شاهد چنین چیزی نیستیم.
اینم بگم که این مسئله همچین شوخی بردار نیست تو یک بازی شبیه سازی شده، چرا؟ چون شب شدن یا روز بودن یا غروب یا بارون یا برف یا هر کوفت و زهر مار دیگه شدیدا روی گیم پلی باید تاثیر بزاره. از نوع ترمز گرفتن، میزان سرعت سر پیچ ها، رعایت فاصله با ماشین جلویی بگیر بیا تا هرجا که دلت میخواد. همه اهمیت خاصی پیدا می کنند در تغییر آب و هوایی ...
پس الکی نگید یک آب و هواست دیگه نداره خب.

از نظر کلی بگیم خوب فورزا 4 عالی هست و GT5 هم خیلی خوب ... من مساله ای با اذعان این حرف ندارم .

ولی در کل خودم GT5 رو بیشتر ترجیح میدم و واقعاً همه چیش واسم لذت بخش تره ... مخصوصاً تو بحث هندلینگ که به نظر خودم جی تی بیشتر تونسته شبیه سازی رو پیاده کنه و روندن با ماشین ها باهاش واقع گرایانه تر و سخت تر هست ، در حالی که وقتی فورزا 4 رو بازی میکنم حس میکنم بازی بیشتر جنبه عام داره و به اون صورت مثل GT5 بهم نمیچسبه .

ولی به هر حال واقعیت اینه که هر کدوم از بازیها غولی هستن تو کنسولای خودشون و کسی هم که این وسط سود میبره ما هستیم !

@Miesam

واقعاً در عجبم !! تو یعنی از خونه بیرون نرفتی تا حالا ؟ اصلاً تو جاده بودی ؟ یا اتوبان و جاهایی که نور مستقیم میخوره به سطح جاده ؟ حالا خوبه عکس گرفتم و گذاشتم از چیزی که در واقعیت دیده میشه ( در تاپیک Forza 4 ) و باز داری همین حرفها رو میزنی ! یعنی روش بحث کردنت خیلی ( شکلک نمیدونم چه کلمه ای باید بکار ببرم ) هست ! این خوردن نور روی سطح جاده و انعکاس شدیدش یا انعکاس شدید نور از داشبورد و ... چیزهای کاملاً عادی و طبیعی هست ! جالب هم اینه مثلاً تو پیست ابری Top Gear یا Nurbergering نور ردازی خیلی نرم و متناسب با هوای ابری هست و نور پردازی هوای آفتابی هم همنطوری هست که باید باشه ! حالا برم خونه عکسهای واقعی از شرایط واقعی رو برات میذارم تا ببینی Forza 4 از این نظر ( نور پردازی ) هم واقعی تر از هر چیزی هست که تا حالا توی بازار اومده !

در مورد واقع بینی در مورد هندلینگ و فیزیک هم خود Dan گفته بود یسری بازی ها در انتقال دادن دست اندازها و ... اغراق میکنن و خیلی از این دست اندازها قبل از رسیدن به داخل کابین بواسطه سیستم تعلیق خنثی میشن و ما نمیخوایم این کار رو بکنیم ! در عوض برای بالا بردن سختی کنترل و انتقال دادن حس سرعت انیمیشن های دوربین رو بهتر و تأثیر گذار تر طراحی میکنیم ! GT5 هم از اون دست بازیهایی هست که اغراق میکنه توی دست اندازها ! یه عده هم فکر میکنن هر چقدر دسته بیشتر بلرزه پس خیلی شبیه ساز تر هست ! فقط یک بار که تو Forza 4 دارین با سرعت حرکت میکنید از روی عمد کاری کنید که ماشین دور خودش بچرخه و گاز و ترمز هم ندید ( روی آخرین درجه شبیه سازی ) اون موقع میبینید لرزشها و کشیده شدن و سر خوردن چرخها چطور از طریق دسته به شما منتقل میشه ! حتی دفورمیشن چرخها رو ( که در GT5 حضور نداره ) رو میتونید حس کنید ! در کل سیستمی که T10 بکار برده برای شبیه سازی فیزیک انقدر یونیک و جدید هست در ژانر شبیه سازهای کنسولی که حرفی برای گفتن باقی نمیذاره !

آب و هوا هم یه بحث تکراری هست که میدونستم دوباره میخوای بکشیش وسط تو تاپیک بازی هم به شوخی بهت گفتم ولی میدونستم این کار رو میکنی ! جوابش هم سادست ! شما برای لذت بردن از مودهای مختلف GT5 دوست داری که اینها باشن توی بازی در حالی که فریم رو بعضاً تا 28 فریم بر ثانیه هم پایین میاره ( از 60 ------>28 ) در حالی که Forza 4 افت فریم نداره اصلاً و تیرینگ هم نداره ! و برای یه بازی شبیه ساز 60 فریم حیاتی هست ! با این اوصاف GT5 بیشتر یه بازی سرگرم کننده هست تا حرفه ای !

حالا فقط میتونم بگم یا تو خیلی غریب نوازی یا اینکه کلاً فن GT5 هستی ! یادمه زمان Forza 3 هم یه نفر اومده بود از GT5 تعریف میکرد و از Forza 3 اشکال میگرفت ولی من اون موقع دوزاریم نیافتاده بود ! اما الان دیگه میشانسمش ! تو هم تو همین مایه هست رفتارت ! اگر یه فن GT بیاد این حرفها رو بزنه من نمیگم چرا این حرفها رو زدی ! چون بازی مورد علاقش رو دوست داره و میخواد بنحوی ازش تعریف کنه اما وقتی یه نفر میاد و به اسم انتقاد نظرات این مدلی میده دیگه نمیشه این حرف رو در موردش زد ! کلاً خسته شدم از بس تو هر تاپیکی رفتم همچین پستهایی ازت دیدم ! نظرات غیر حرفه ای مغایر با نظر اکثریت منتقدین و غلط اونم با طرز بیان حق به جانب !

من برام سواله چجوری میگین گرافیک gt5 بهتر از فورتزا 4 هست؟؟؟ خود پیستا که مسلما فورتزا بهتره! طراحی فورتزا 4 هم که منو کلا دیوانه کرده! واقعا عالیه!
حداقلش اینه 6 سال کار نکرد آخر 200 تا ماشین با یه پیست 2 بعدی تحویل بده!
بازی كه رو 1080p و 3D اجرا می شه (حالا شما بگو رو 20 فريم،كاری به اينش ندارم) مسلما از بازی كه بزور روی 720p اجرا می شه بهتره.
این عکس به خوبی بیانگر همه چیز هست !!!
اقا خوب تابلو که گرافیک Gt5 از Fm4 بیشتر دیگه:))
تازه گرافیک age of empires هم از rage بیشتره..................
ترول هاتون رو ببريد جای ديگه وگرنه گزارش می شه.
اون عكس برای يكی از پيست های ضعيف GT5 ـه ثانيا برای نسخه پچ نشده س.Forza هر موقع گستردگیش به GT رسيد و ضمنا انقدر طرفدار پيدا كرد كه يه ماه بعد ريليزش تاپيك زير خاك نرفت اونوقت از اين شكلك ها استفاده كنيد.
از اون حرفا بود !!! اخه چه جوری یه بازی که دارای ابتدایی ترین ویژگی شبیه سازی ( یعنی دمیج فیزیکی و مکانیکی ) نیست اونوقت از لحاظ شبیه سازی برتره ؟؟؟؟؟؟
هیچ کاری به اپدیت های بعدش ندارم چون اصلا اهمیتی ندارن در نقد بازی .
تو بازی اصلی هم بود،در مورد پچ ها هم چرا كاری نداری؟گيمرها می شينن بازی می كنن لذت می برن چرا ربط نداشته باشه؟
ايشالا PD بياد همين GT5 پچ شده رو با يه DLC بده بيرون اونوقت ببينيم سلطان اين سبك كيه...
فورزا بازی خوبيه ولی در حد خودش.اگه GT5 با يكی دو ماه تاخير میومد و مشكلاتش برطرف می شد الان شرايطش 180 درجه فرق داشت،كما اينكه الانم چيزی ازش كم نشده.

آخرین ویرایش:
Forza هر موقع گستردگیش به GT رسيد
GT هم هر وقت به کیفیت بیشتر از کمیت اهمیت داد و می تونه با FM4 مقایسه بشه ... متای بازی خودش گویای همه چیز هست ... تعداد زیادی از سایتها FM4 از لحاظ شبیه سازی بهتر از GT دونستند ...
از نظر من :
فیزیک , گیم پلی , گستردگی Eventها , گرافیک فنی و هنری , مدلینگ فقط Forza 4 ...

بازی كه رو 1080p و 3D اجرا می شه
gt5 1080p نیست!3d هم تو ریسینگ خیلی به درد نمیخوره! هر چند ربطی به کیفیت بافتها نداره بازم
اگه GT5 با يكی دو ماه تاخير میومد و مشكلاتش برطرف می شد
اگه دقت کنید کسایی که اومدن تو این تاپیک هیچکدوم فن نیستن! الان این حرف شما دقیقا آخر فن بازیه! PD 6 سال کار کرده 200 تا ماشین ساخته شما فکر کردی 2 ماهه میتونه بیشترش کنه؟

GT هم هر وقت به کیفیت بیشتر از کمیت اهمیت داد و می تونه با FM4 مقایسه بشه ... متای بازی خودش گویای همه چیز هست ... تعداد زیادی از سایتها FM4 از لحاظ شبیه سازی بهتر از GT دونستند ...
از نظر من :
فیزیک , گیم پلی , گستردگی Eventها , گرافیک فنی و هنری , مدلینگ فقط Forza 4 ...
ربطی به كيفيت نداشت اتفاقی كه افتاد يه اشتباه بود كه يكی دو ماه بيشتر رو بازی كار نكردن،همين.
الان همين GT5 پچ شده با يه DLC با اسم GT5: X بياد بيرون انصافا متای چند می گيره؟
gt5 1080p نیست!3d هم تو ریسینگ خیلی به درد نمیخوره! هر چند ربطی به کیفیت بافتها نداره بازم

اگه دقت کنید کسایی که اومدن تو این تاپیک هیچکدوم فن نیستن! الان این حرف شما دقیقا آخر فن بازیه! PD 6 سال کار کرده 200 تا ماشین ساخته شما فکر کردی 2 ماهه میتونه بیشترش کنه؟
خب نباشه!
1440x900 ـه (اگه اشتباه نكنم) كه كمتر بازی كنسولی روی اين رزولوشن اجرا می شه!
3D هم خوب بدرد می خوره،رو 3D بازيش كنی انگار همه چی يه روتوش می خوره،ضمنا رو 3D وقتی از ديد داخل ماشين بازی كنی يه حس ديگه ای به آدم دست می ده...
200 ماشين؟تو رو خدا بی انصافی نكنيد...
بعد يعنی چهارتا ماشين استاندارد عهد بوقی اينهمه برای شما مهم بودن و ديده شدن؟
والا من ماشين های استاندارد (كه بعضياشون مشكل دار بودن) رو فقط موقعی كه بازی بهم هديه می دادشون می ديدم...
اصلا كسی كه اين بازیا رو بازی می كنه بخاطر چهارتا ماشين عهد بوقی نيست...
منظورمم از بيشتر كار كردن يه باگ گيری كوچيك،برطرف كردن مشكلات آنلاين و باز كردن دميج مكانيكی بود كه تو يكی دو ماه امكان پذير بود و متای بازی رو هم +90 می كرد.

آخرین ویرایش:
این هم عکسهایی که گفتم میذارم ! یکیش رو از داخل اتوبوس در خیابان کارگر گرفتم ! قبل از فاطمی ! ساعت 11:20 دقیقه ! خواستید بیاید با چشمهای خودتون ببینید ! ماشینها هم پراید و پژو هستن که جنس داشبوردشون رو همگی از نزدیک دیدیم !

حالا باز بیاید بگید چرا چشم رو میزنه، واقعی نیست و ...

• Like
Reactions: kayne
ربطی به كيفيت نداشت اتفاقی كه افتاد يه اشتباه بود كه يكی دو ماه بيشتر رو بازی كار نكردن،همين.
الان همين GT5 پچ شده با يه DLC با اسم GT5: X بياد بيرون انصافا متای چند می گيره؟
6سال وقت داشتن , مشکلشون توی 2 ماه حل می شد ?! :-/
با اومدن FM4 وضعیت GT بدتر هم شده , مخصوصا این پچ آخری که دادن فاجعه عمیقتر کرده ... بماند که همین پچی که دادن خیلی طول کشید ...

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or