این تاپیک مخصوص ارائه و بحث در مورد کلیه آمار فروش ، درامد و تعداد پلیر ها در صنعت Gaming (PC ، موبایل ، کنسول و ....) و نرم افزار های مرتبط به آنها میباشد
من خودم به شخصه خسته شدم از بس دیدم که هر چی میشه میگن اگه اول نسل اونطور می شد یا اونطور نمی شد و یا یه اقایی یه حرفی رو می زد یا نمی زد و سونی از این شرایط استفاده کرد و ... باعث فروش چشمگیر ps4 شده و ...
نمی گم دخیل نیست ولی خیلی مهمم نیست
اولا برگردیم به نسل قبل همون دو سال اول ps3 چیزه خاصی نداشت و از 2008 استارتش خورد و بخوایم مقایسه بکنیم ps4 وضعیت خیلی بهتری نسبت به اون زمان ps3 داره و کما فی السابق تمام استدیو هاشم مثل قبل دارن بازی فرت فرت معرفی می کنند
دومین مسئله ای که خیلی مهم تر هستش اینه که سونی خیلی کار ها این نسل داره می کنه و کلی از گذشته درس گرفته.
مثلا
1- قیمت کنسول از ابتدا نجومی نبود
2-بهای بیشتر دادن به سازندگان مستقل( یعنی حتی کسی که ایندی باز هم نباشه ولی وقتی یهو 40-50 تا ایندی معرفی شه حداقل از دو سه تاش خوشش میاد و عاشقش میشه)
3-اهمیت دادن به بازی های مولتی پلتفرم در مجموع اگه این بازی ها بهتر از وان روی ps4 اجرا نشن بدتر نمیشن
4-عرضه بهترین عناوین vita برای ps4 که فقط یک پورت ساده نیست و قشنگ از قابلیت های DS 4 استفاده میشه
5-پوشش دادن همه ی سلیقه ها
به عنوان مثال این دو سال واقعا برای ماهایی که عاشق بازی های شرقی هستم کنفرانس های TGS سونی واقعا عالی بوده و راحت ارضامون کرده
6-درک اینکه انحصاری زمانی کردن برخی از عناوین چقدر می تونه سود مند باشه
7-زنده کردن و باعث بازگشت کلی عناوین پر خاطره گذشته مثل FF VII و کرش که یجورایی تایید شدو یا حتی TLG که یوشیدا گفت به خاطر طرفدار ها ساختشو ادامه دادیم و ...
و کلی کار دیگه
نسل قبلم Microsoft اوایل اینجوری بود و برای مثال بازی هایی مثل Condemned برای 360 بدون صرف ریالی انحصاری میشد و بعدا اصلا برای PS3 عرضه نمیشد چون کنسول فروش خوبی نداشت تا اون زمان.
زمان عرضه ps3 اصلا قابل مقایسه نیست با الان ... سونی اون موقع هیچی نداشت جز پز دادن با تکنولوژی کنسولش ... کدوم یکی از بازی ها و استودیو های سونی در موقعیت و شهرت امروز بودن ؟ ... سونی یه gow و سانتا مونیکا داشت که تازه بازی اونها هم سال ۲۰۰۷ برای ps2 عرضه شد ... ناتی داگ رو با جک و دکستر میشناختن و کراش هم که از دست رفته بود .... کوانتوم دریم رو کی فکر میکرد کجا بود و کی غکر میکرد همچین انحصاری هایی بسازه .. مدیا مولکول که الان همه کف و خون براش قاطی میکنن ..فقط یک قدم با فرست پارتی شدن مایکرو سافت فاصله داشت ... توی شوتر سونی یه کیلزون با متای 64 داشت (هر چند من خودم خیلی باهاش حال کردم) در مقابل هیلو ها ... کی فکر میکرد نسل بعدش کیلزون انقدر رشد کنه ... استودیو ژاپن و بند و غیره هم رسما رفته بودن تو کما ... سونی نسل ۵و۶ رو با انحصاری های شرکت های دیگه مثل ff و tekken و dmc و ..... غیره سر کرده بود که نسل هفت اونها هم بهش پشت کردن ... .. علت اینکه ps3 تو همچین باتلاقی گیر افتاد ..این بود که هیچی نداشت برای عرضه ... سونی از صفر شروع کرد ... ولی الان فقط اسم استودیوهاش کافیه بیاد تا طرفدارای سبک رو دست به جیب کنه ... به نظر من ps3 یه بازنده نبود ...یه پدر فداکار بود ...
بازیهای مشترک XBO و PC که خیلیاین بازی هایی که bold کردم برای PC هم عرضه میشند یا همزمان یا با تاخیر .سیستم سونی تو این نسل خیلی خیلی منو یاده مایکرو نسل قبل می اندازه.حالا سرمایه گذاری روی بازی هایی مثل Ace combat 7 که ip شون متعلق به سونی نیست و فقط برای یک نسخه انحصاری قرار بسته اند زیاده تو همین لیست.
فقط انحصاری ها نیستن. خیلی از مولتی هایی که سال دیگه میان هم میتون روی فروش PS4 تاثیر زیادی داشته باشن. مثلا همین FFXV قطعا اختلاف فروش وحشتناکی روی PS4 خواهد داشت و با توجه به تاکید SE رو عرضه بازی در سال جاری (یعنی همون اواخر)، روی فروش آخر سال تاثیر محسوسی داره. خصوصا بازار ژاپن.
کلا سال بعد هم سونی و هم مایکرو میتونن رکوردهای فروش خودشون رو جا به جا کنن. ولی شرایط برای فروش بهتر سونی مساعد تره. چون میتونه از اول سال به واسطه عرضه بازی های خوبی مثل SFV فروش خوبش رو شروع کنه. و بعد مارچ جناب UC4 میاد. مایکرو تو این بازی یا کلا بازی نداره یا مثلا QB هست که نمیتونه روی فروش تاثیر مطلوبی بزاره.
بازیهای مشترک XBO و PC که خیلی
بیشتر هستند.
هرچی رو XBO میاد و کلی سروصدا میکنه چند ماه بعد واسه PC میاد!!
نمونه هاشم که الاماشاالله...ولی رو بازی که Only On Playstation بیاد دیگه هیچ رقمه واسه کنسول دیگه ای عرضه نمیشه.
من نسل پیش 360 داشتم ولی انحصاری های کاملا انحصاری SONY این نسل منو به سمت PS4 کشوند.
از ایکس باکس فن این حرف عجیب بودااا
...
FFXV فکر نمیکنم آنچنان در خارج از ژاپن کنسول سلر باشه، یعنی شماره های قبلی سری نبودن حالا باز منتظر میمونیم ببینیم این شماره چطور عمل میکنه.
اوایل سال بعد هم (حدودای مارچ) توی همون بازهای که SFV میاد KI:S3 هم عرضه میشه (روی XB1 و Xbox Store) و یکی دو هفته بعد از U4 هم QB عرضه میشه.
به نظر من سال دیگه میتونه بهترین سال واسه X1 از نظر فروش باشه به شرط اینکه تو E3 بیان یه مدل اسلیم از کنسول معرفی کنن و قیمت پایه هم 300 دلار بیشتر نباشه ![]()
درسته اما هیچ کدوم این بازی ها قابل مقایسه با SFV و UC4 نیستن. منظورم بیشتر اهمیت تو فروش هست نه خود بازی. هرچند از نظر کیفی هم قابل رقابت نیستن.
فلان بازی انحصاری بودنش مهم نیست و تو لیست حساب نمیشه چون واسه پرفروش بودن کنسول انحصاری شده. گووووود![]()