این تاپیک مخصوص ارائه و بحث در مورد کلیه آمار فروش ، درامد و تعداد پلیر ها در صنعت Gaming (PC ، موبایل ، کنسول و ....) و نرم افزار های مرتبط به آنها میباشد
غیر معتبر هست و بیشتر پیش بینی هست تا مثلا داده رسمی شرکت هاچرا هیچ آماری از سایت ویجی چارتز نمیزارید؟!!
چند روز پیش یه ماجراهایی برای PD پیش اومده بود و یه کمپانی ازشون شکایت کرده بود که بی اجازه از لوگوهاش توی بعضی پیست ها استفاده کردن!(بار اول و دوم نیست که PD تحت پیگرد قانونی قرار میگیره!
) حالا این بحث ها به کنار، از طریق همین شکایت ها آمار فروش GT6 هم در اومد که اصلاً جالب نیست. (نسبت به یه بازی ریسینگ آمار خوبیه، ولی نسبت به نسخه های قبلی GT افتضاحه!)
این طور که به نظر میرسه GT6 تا الآن 2.37 میلیون نسخه فروخته. مشخص بود که فروشش نسبت به نسخه های قبلی خیلی کمتر هست، ولی انتظار فروش بیشتری رو داشتم. مثلاً آگوست 2014 بود که استون مارتین اعلام کرد 2.5 میلیون نفر ماشین VGT این کمپانی رو دانلود کردن. ماشینی که در جولای اومده بود و یعنی در عرض یک ماه 2.5 میلیون نفر باید سراغش رفته باشن. یه عده هم که کلهم کاری با بخش آنلاین ندارن و یه عده دیگه هم فقط سرشون توی کار خودشون هست و میرن سراغ مسابقات آنلاین و حالشون از ماشین های مفهومی بهم میخوره و اینا هم به اون 2.5 میلیون نفر اضافه میشن. برای همین ملت پیش بینی میکردن فروش بازی تا آگوست 2014 مثلاً 3 میلیون اینا باشه. از اون موقع هم 1 سال میگذره و هنوز بعضی وقت ها توی لیست بازی های پرفروش PSN دیده میشه یا همین دو ماه پیش بود که دوباره 2،3 هفته توی لیست بازی های پرفروش اروپا اومد (البته در رتبه های پایین) به خاطر همین چیزا آمار 2.37 میلیون یه کم عجیبه!ولی امیدوارم این قضیه PD رو به خودش بیاره، هرچند دیگه امیدواری به PD هم کار سختیه وقتی دوباره میگن میخوایم ماشین های استاندارد رو توی GT7 هم قرار بدیم! امتیازهای GT5 خیلی خوب نبود ولی فروش بازی عالی بود. حالا GT6 نه امتیازهاش خفن هست نه فروشش. درسته که خیلی از اهالی فن بیس قدیمی همچنان بازی رو میخرن و با محتوای عالی و گیم پلی فوق العاده ـش (که سایت های مختلف هم توی نقدها اشاره کردن) حال میکنن و احتمالاً فروش GT7 هم دوباره بهتر از قبل میشه (چون روی کنسول مناسب میاد نه کنسول نسل قبل اون هم بعد از عرضه کنسول های جدید) ولی به هر حال اگه PD زودتر نجنبه، همین فن بیس هم به مرور زمان پیر و بازنشسته (!) میشن و از دنیای بازی خداحافظی میکنن. یعنی در کنار رفع مشکلات بازی، باید یه تجربه تر و تازه و مناسب با نسل جدید همراه خودش داشته باشه تا بتونه به مسیرش ادامه بده.
دو سال و نیم پیش (قبل از معرفی GT6) وقتی گفتم عرضه ی GT6 برای PS3 حماقت محض ـه ، ملت چرتکه دستشون گرفتند و گفتند PS3 با +80 میلیون IB گزینه ی بهتری نسبت به PS4 برای عرضه ی این بازی هست. الان داریم نتیجه این تصمیم رو می بینیم.این طور که به نظر میرسه GT6 تا الآن 2.37 میلیون نسخه فروخته.
دقیقاً! بدون شک امتیازها و نقدها هم تأثیر زیادی روی فروش پایین بازی داشته، ولی اون حماقتی که سر عرضه بازی روی PS3 کردن واقعاً چیز عجیبی بود. دو مورد از پست هایی که توی دو تا تاپیک مختلف زده بودم:دو سال و نیم پیش (قبل از معرفی GT6) وقتی گفتم عرضه ی GT6 برای PS3 حماقت محض ـه ، ملت چرتکه دستشون گرفتند و گفتند PS3 با +80 میلیون IB گزینه ی بهتری نسبت به PS4 برای عرضه ی این بازی هست. الان داریم نتیجه این تصمیم رو می بینیم.
مثل اینکه قضیه واقعاً جدیه !اگه واقعاً قرار باشه برای PS3 بیاد که خیلی خنده داره. ولی اگه بخواد همین پاییز 2013 بیاد ، دیگه کار از خنده میگذره و رسماً تبدیل میشه به یکی از احمقانه ترین اتفاقات تاریخ بازی های کامپیوتری !! یعنی سونی بیاد مهم ترین بازی خودش رو دقیقاً وسط عرضه کنسول های نسل بعد (از جمله کنسول خودش PS4) بفرسته بازار !!!
فعلاً نمیشه به عنوان خبر 100% قبولش کرد و توی بقیه جاها مثل Neogaf هم به عنوان شایعه مطرحش کردن.
چون خود GT6 هنوز معرفی رسمی نشده و یه تیزر یا لوگو هم نداره ، چه برسه به معرفی کنسولش ! :biggrin1:
اینجا هم 3 تا احتمال داره :
1. ایشون منظورش رو بد رسونده یا توی حالت خوبی نبوده که این طوری گفته ! :biggrin1: اگه یه دفعه اعلام میکرد GT6 برای PS3 معرفی شد ، میشد گفت خبر رسمیه. ولی وقتی چند تا بازی رو نام برده و وسطش GT6 هم هست ، میشه احتمال داد که اشتباهی در کار بوده. کمتر از یه سال دیگه PS4 داره میاد ، از این طرف هنوز GT6 به طور رسمی معرفی نشده و نمایشی نداشته. حتی اگه فرض کنیم صد تا نمایش هم داشته ، نمیان وسط عرضه PS4 یه دفعه محبوب ترین بازیشون رو برای PS3 عرضه کنن !!! دیرتر از اون هم که دیگه خنده دار هست. کلی بازی نسل جدید اومده و این وسط GT6 هم روی PS3 ! :biggrin1:
2. سونی حتی شعورش به همچین موردی هم نرسیده و واقعاً قصد همچین کاری رو داره. این دیگه God of War نیست که بگیم نسخه دومش سال 2007 اومد و با اون مقایسه کنیم. این GT هست ، یعنی بازی ای که خیلی راحت باعث فروش کنسول میشه. خود من فقط به خاطر GT5 کنسول PS3 رو گرفتم و تا یکی دو ماه قبل از عرضه ـش اصلاً سراغ PS3 نرفته بودم. خیلی های دیگه هم این کار رو کردن و برای PS4 هم خواهند کرد. الآن هم دیگه کسی نمونده که بخواد فقط به خاطر GT6 بره PS3 بخره ، چون همچین آدمایی قبلش به خاطر GT5 این کار رو کردن. GT مهم ترین عنوان سونی هست و بازی ای هست که با میانگین 84 هم باز پرفروش ترین بازی PS3 و یکی از پرفروش ترین بازی های این نسل میشه. یعنی کافیه نسخه بعدی برای PS4 بیاد تا یه فروش اولیه خیلی خوبی رو برای این کنسول تضمین کنه. ولی مثلاً فرض می کنیم GT6 قراره سال 2014 برای PS3 عرضه بشه. با سابقه ای که PD داره ، ایشاالله GT7 میرسه به سال 2019 و دیگه نسل هم تموم میشه میره ! :biggrin1:
3. GT6 بازی ای هست که هم برای PS3 میاد و هم PS4. در این حالت هم رسماً گند کشیده میشه به بازی و تمام.
سونی از عرضه GT6 برای خراب کردن رونمایی X1 داشت استفاده میکرد! یادتون باشه همزمان با معرفی X1 سونی هم یه کنفرانس برای معرفی GT6 گذاشت. بنظر من سونی هدفش از عرضه GT6 کلا منتشر کردن یه عنوان بزرگ تو آخرین سال و همزمانی معرفی و مارکتینگش با رونمایی از کنسول رقیب بوده. و از اونجایی که GT6 به عنوان یه بازی لانچ یا حداقل سال اول به PS4 نمیرسید مجبور شدن بیان رو همون PS3. اقدام کاملا موثری هم بود. آریا یادت باشه اون موقع خودت خبرهاش رو میگفتی که با وجود کنفرانس رونمایی X1 چقدر هایپ و خبر درباری معرفی GT6 بود و مردم در موردش خیلی صحبت میکردن.
با این تفاسیر من فکر میکنم منتشر کردن GT6 برای PS3 برای خود بازی اقدام جالبی نبود اما برای تبلیغ برند سونی و PS اتفاقا حرکت مثبتی بود.