این تاپیک مخصوص ارائه و بحث در مورد کلیه آمار فروش ، درامد و تعداد پلیر ها در صنعت Gaming (PC ، موبایل ، کنسول و ....) و نرم افزار های مرتبط به آنها میباشد
بازی State of Decay 2 طی ۴ روز ( از ۱۸ ماه May که برای دارندگان نسخهی Ultimate Edition منتشر شد تا ۲۲ May یعنی ۲ روز بعد انتشار رسمی ) به آمار بیش از ۱ میلیون بازیکن در جهان رسیده. همچنین مجموع ساعتهایی که تو این مدت بازی شده بیشتر از ۶ میلیون ساعت بوده .
State of Decay 2 Breaks Record with Over 1 Million Players in First Two Days of Global Release - Xbox Wire
===========================================================================
همین چیزاس که باعث میشه یه آدم نادونی مثل اسپنسر همه کاره ی اکس باکس بشه و کل اکوسیستم رو سر بازیای غیر داستانی نابود کنه.
متریک که هنوز بعد 5 سال دلیل اخراجشو نفهمیدم جز اینکه به یه مشت گیمر بی سواد و جاهل گفت برید 360 بخرید اگه نت ندارید، کلی قرارداد انحصاری خوب برای وان جور کرده بود اونم نه از استودیوهای در پیت و ناشناس. Quantum Break از رمدی که هنوز یکی از بهترینای نسل حاضره تو سال 2018 با بودجه ی بالا و تمرکز روی سینگل پلیر. TitanFall از ریسپاون که بهترین fps سازای دنیا رو داشت. Ryse از کرایتک که غول گرافیکی صنعت بوده و هست. Sunset Overdrive از اینسامنیک که عملا به انحصاری ساز برای سونی تبدیل شده بود و اومد یه بازی به شدت فان و متفاوت واسه اکس باکس آورد و کلی قرارداد دیگه مثل Ori که زمان اون بسته شده بود.
اسپنسر از وقتی اومد فقط و فقط هدفش جذب مخاطب زیر 12 سال بوده و هست. اول تمام استودیوهایی که میخواستن با مایکروسافت کار کنن و متریک جور کرده بود قرارداداشو مثل پلاتینیوم گیمز و رمدی رو فراری داد. بعد جای اینکه 4 تا استودیو جایگزین کنه رفت تومب ریدر رو انحصاری زمانی کرد و از اون موقع هیچ انحصاری تازه و درجه یکی نداشته اکس باکس وان! 5 سال گذشته از اخراج متریک و اومدن این مردک ولی هنوز اکس باکس لنگ گیرز و هیلو و فورتزاس و این اسپنسر عملا هیچ چیزی به مایکروسافت اضافه نکرده. از اونور استودیوهایی مثل لاین هد رو هم تعطیل کرده. تمام تمرکز تیم اکس باکس با مدیریت اسپنسر شده بازیای 2 زاری یا آنلاین. Sea of thieves , state of decay و بزودی crackdown همگی یه کار میکنن. هیچ تنوع و هیچ بازی سینگل پلیر درست حسابی و هیچ استودیوی خوبی که امیدوار کنه ملتو به بهتر شدن اوضاع وجود نداره. طرف 5 ساله داره میگه ما انحصاریای بیشتری میسازیم ایشالا، ما استودیوی فرست پارتی تاسیس میکنیم ایشالا. تهش بازیای با هزینه ی خیلی پایینو تو بوق میکنه بعنوان سیستم سلر بگه ما انحصاری خوب داریم. واقعا کاری که اسپنسر با برند و فنای اکس باکس کرد هیتلر با یهودیا نکرد.
4 روز دیگه ملت از این بازیای آنلاین بدون داستان و محتوا خسته میشن، الان طرف به استناد آمار فروش خوب Sea Of Thieves و SOD 2 میگه داریم خوب کار میکنیم و شرکت سود میکنه ولی این جو توی 1-2 سال میخوابه همین بتل رویال رو 2 سال دیگه کسی اسمشو نمیاره. تهش بازیای AAA درست حسابین که میمونن با استودیوهای درست حسابی که الان اسپنسر هیچکدومو برای اکس باکس نذاشته. قطعا اگر حماقتای مایکروسافت سر برخورد با متریک و اهدافش نبود الان اکس باکس مثل نسل قبل پا به پای سونی جلو میرفت، انحصاریا و استودیوهای درست حسابی پشتش بودن و مجبور نمیشد هر کنفرانس 45 دیقه ماینکرفت 4K نشون بده که یکی مثل من مجبور نباشه بعد 10 سال کنسول و اکو سیستم مورد علاقشه ول کنه بره سمت سونی.
بحث در مورد سیاست های Xbox خیلی مفصله و تو حوصله این تاپیک نمی گنجه ولی Sea of Thieves و State of Decay هیچ ربطی به هم ندارن، یعنی در واقع SoD اصلا بازی آنلاین محور نیست. یه بازی تک نفره Survival هست که میشه چهار نفره هم بازی کرد ولی تمرکزش روی حالت تک نفره هست. نمیدونم چطوری این بازی رو گذاشتی تو دسته بازی های آنلاین آمار کاربرهاش هم به نظرم بد نیست، پتانسیل این بازی در حد 2 تا 3 میلیون نسخه فروش هست که با این مشکلاتی که داشته و امتیازاتی که گرفته و گندی که سر مسائل تکنیکی زدن، اگر رو گیم پس نمی اومد احتمال فیل اساسی بازی وجود داشت، الان به نظرم وضعیتش خوبههمین چیزاس که باعث میشه یه آدم نادونی مثل اسپنسر همه کاره ی اکس باکس بشه و کل اکوسیستم رو سر بازیای غیر داستانی نابود کنه.
متریک که هنوز بعد 5 سال دلیل اخراجشو نفهمیدم جز اینکه به یه مشت گیمر بی سواد و جاهل گفت برید 360 بخرید اگه نت ندارید، کلی قرارداد انحصاری خوب برای وان جور کرده بود اونم نه از استودیوهای در پیت و ناشناس. Quantum Break از رمدی که هنوز یکی از بهترینای نسل حاضره تو سال 2018 با بودجه ی بالا و تمرکز روی سینگل پلیر. TitanFall از ریسپاون که بهترین fps سازای دنیا رو داشت. Ryse از کرایتک که غول گرافیکی صنعت بوده و هست. Sunset Overdrive از اینسامنیک که عملا به انحصاری ساز برای سونی تبدیل شده بود و اومد یه بازی به شدت فان و متفاوت واسه اکس باکس آورد و کلی قرارداد دیگه مثل Ori که زمان اون بسته شده بود.
اسپنسر از وقتی اومد فقط و فقط هدفش جذب مخاطب زیر 12 سال بوده و هست. اول تمام استودیوهایی که میخواستن با مایکروسافت کار کنن و متریک جور کرده بود قرارداداشو مثل پلاتینیوم گیمز و رمدی رو فراری داد. بعد جای اینکه 4 تا استودیو جایگزین کنه رفت تومب ریدر رو انحصاری زمانی کرد و از اون موقع هیچ انحصاری تازه و درجه یکی نداشته اکس باکس وان! 5 سال گذشته از اخراج متریک و اومدن این مردک ولی هنوز اکس باکس لنگ گیرز و هیلو و فورتزاس و این اسپنسر عملا هیچ چیزی به مایکروسافت اضافه نکرده. از اونور استودیوهایی مثل لاین هد رو هم تعطیل کرده. تمام تمرکز تیم اکس باکس با مدیریت اسپنسر شده بازیای 2 زاری یا آنلاین. Sea of thieves , state of decay و بزودی crackdown همگی یه کار میکنن. هیچ تنوع و هیچ بازی سینگل پلیر درست حسابی و هیچ استودیوی خوبی که امیدوار کنه ملتو به بهتر شدن اوضاع وجود نداره. طرف 5 ساله داره میگه ما انحصاریای بیشتری میسازیم ایشالا، ما استودیوی فرست پارتی تاسیس میکنیم ایشالا. تهش بازیای با هزینه ی خیلی پایینو تو بوق میکنه بعنوان سیستم سلر بگه ما انحصاری خوب داریم. واقعا کاری که اسپنسر با برند و فنای اکس باکس کرد هیتلر با یهودیا نکرد.
4 روز دیگه ملت از این بازیای آنلاین بدون داستان و محتوا خسته میشن، الان طرف به استناد آمار فروش خوب Sea Of Thieves و SOD 2 میگه داریم خوب کار میکنیم و شرکت سود میکنه ولی این جو توی 1-2 سال میخوابه همین بتل رویال رو 2 سال دیگه کسی اسمشو نمیاره. تهش بازیای AAA درست حسابین که میمونن با استودیوهای درست حسابی که الان اسپنسر هیچکدومو برای اکس باکس نذاشته. قطعا اگر حماقتای مایکروسافت سر برخورد با متریک و اهدافش نبود الان اکس باکس مثل نسل قبل پا به پای سونی جلو میرفت، انحصاریا و استودیوهای درست حسابی پشتش بودن و مجبور نمیشد هر کنفرانس 45 دیقه ماینکرفت 4K نشون بده که یکی مثل من مجبور نباشه بعد 10 سال کنسول و اکو سیستم مورد علاقشه ول کنه بره سمت سونی.
اون پروژه 100 میلیونی که کنسل شد باشه بهتره ارتاش که خیلی خوب بودفقط لازمه ذکر کنم ! احتمال ۹۹ درصد بازی جدید سانتا ip جدید باشه و خیلی محتمل تر از gow ه !
Gowهم فرانچایزی برای سونی نیست که برای لانچ یا اینستال بیس ۱۰ میلیونی عرضه اش کنه
همین چیزاس که باعث میشه یه آدم نادونی مثل اسپنسر همه کاره ی اکس باکس بشه و کل اکوسیستم رو سر بازیای غیر داستانی نابود کنه.
Resistance که پروندش بسته شد Killzone هم احتمالا به تاریخ پیوست چون GG داره رو OW بعدیش کار میکنه که احتمالا همون Horizon 2 هستمن واقعا منتظر resistance 4 یا killzone 4 هستم. حداقل مایکروسافت این نسل یه halo داد ولی سونی
Fortnite's overwhelming popularity has led to some recordbreaking sales, but there's still room to be surprised. Analyst Michael Pachter has revealed that, per Epic Games, 5 million Fortnite Battle Passes were sold on the first day of season 3 (February 22).
این نوع فروش بهترینه، بدون تاثیر توی گیم پلییه سری آمار از فروش battle pass فورتنایت منتشر شده. فصل 3 بازی که 22 فبریه 2018 شروع شد فقط تو روز اول 5 میلیون BP فروخت. هر کدوم 10 دلار قیمت داره که میشه 50 میلیون دلار فقط تو یه روز بدون احتساب آیتم های cosmetic-emote
منم با این دوستمون موافقم دن متریک آدم لایقتری بود برای این سمت تا اسپنسر. نکته در اینه که اسپنسر PR بمراتب بهتری داره و خوشگل حرف میزنه و با لغات خیلی زیبا بازی میکنه. شما ممکنه با حرفاش قانع بشی صد نفر دیگه رو هم قانع کنی. ولی منی که دارم خارج از گود اتفاقات رو میبینم پیش خودم فکر میکنم در زمان متریک درسته اشباهات زیادی اتفاق افتاد ولی حداقل Xobx برای خودش هویت مستقلی داشت. من وقتی اسم Xbox میومد میدونستم چیه قراره برای من چکار کنه. بزرگترین اشتباهش قضیه DRM و بازی دست دوم بود که اونم قبل لانچ درستش کرد. من انتظارم این بود که مایکرو درست مثل نسل قبل سونی سیاستش بر ارائه بازی پشت بازی باشه تا بتونه آبروی رفته رو برگردونه و هم نسل رو آبرومندانه جمع کنه و هم اینکه نسل بعد پرقدرت ظاهر شه. حتی دن متریک چند تا استودیو هم تاسیس کرده که بجز کولیشن همه رو اسپنسر سرشونو زیرآب کرد. اینجوری میشد Xbox تا حد زیادی بر میگشت. دقیقا کاری که سونی با PS3 کرد. ولی اصلا اینجوری نشد. الان XBox معلوم نیست چیه. هر روز هم یه طرح روش میدن و یه سیاستی پیاده میکنن.در اواخر دوران دان متریک این اتفاقات افتاد برتری گرافیکی تو بازیهای مولتی پلتفرم که جزئی از DNA برند Xbox بود رو سر عشق و علاقه اش به کینکت نابود کرد و تیم اکس باکس مجبور شد One رو به خاطرکاهش هزینه ها ضعیف تر بسازه که هنوزم فرست پارتی از بابت این مسله تحت فشار هستند. تو دوره طلایی Xbox 360 که یک بازیی مثل نسخه اول همین SoD راحت بالای 2 3 میلیون میفروختند دنبال خرید و تاسیس استدیوهای کوچیک برای بازیهای کینکت بود که اسپنسر از بیخ همه رو تعطیل کرد خداروشکر
متای سری FM برای اولین بار پایین تر از 90 امد با نسخه پنچم
Halo 5 هم که احتمالا خودت بازی کردی و میدونی چه بلایی سر استوری ش اوردند و پایین ترین متای یک نسخه اصلی سری رو گرفته
گیرز هم در که در استانه مولتی پلتفرم شدند بود... فرانچایز دوم برند Xbox فرض کن به لطف متریک نزدیک بود برای پلی استیشن عرضه بشه
یکبار هم اسپنسر واضح سر این قرارداد DLC و بازیهای انحصاری زمانی گفت قرارداد Rise of the tomb raider در زمان قبل از من بسته شد و هیچ کنترلی روش نداشتم ! شما خودت حساب کتاب کن تا اخر 2016 مستقیما شاهد اثار مدیریت دان متریک بر Xbox بودیم.
از دستاوردهای متریک برای Xbox چی مونده؟ الان کینکت اینده صنعت گیم شده و یا ای پی الن ویک در اختیار مایکروسافت هست یا همین SO و تایتان فال و Ryse و دد رایزینگ و ... رو میتونه دنباله اشون رو بسازه ؟
منم با این دوستمون موافقم دن متریک آدم لایقتری بود برای این سمت تا اسپنسر. نکته در اینه که اسپنسر PR بمراتب بهتری داره و خوشگل حرف میزنه و با لغات خیلی زیبا بازی میکنه. شما ممکنه با حرفاش قانع بشی صد نفر دیگه رو هم قانع کنی. ولی منی که دارم خارج از گود اتفاقات رو میبینم پیش خودم فکر میکنم در زمان متریک درسته اشباهات زیادی اتفاق افتاد ولی حداقل Xobx برای خودش هویت مستقلی داشت. من وقتی اسم Xbox میومد میدونستم چیه قراره برای من چکار کنه. بزرگترین اشتباهش قضیه DRM و بازی دست دوم بود که اونم قبل لانچ درستش کرد. من انتظارم این بود که مایکرو درست مثل نسل قبل سونی سیاستش بر ارائه بازی پشت بازی باشه تا بتونه آبروی رفته رو برگردونه و هم نسل رو آبرومندانه جمع کنه و هم اینکه نسل بعد پرقدرت ظاهر شه. حتی دن متریک چند تا استودیو هم تاسیس کرده که بجز کولیشن همه رو اسپنسر سرشونو زیرآب کرد. اینجوری میشد Xbox تا حد زیادی بر میگشت. دقیقا کاری که سونی با PS3 کرد. ولی اصلا اینجوری نشد. الان XBox معلوم نیست چیه. هر روز هم یه طرح روش میدن و یه سیاستی پیاده میکنن.
دقیقا از همون اوایل اسپنسر و این سیاست انتقال بازی های وان روی پی سی به اسم اکوسیستم این قضیه شروع شد و هر روز هم بیشتر به قهقرا رفت.
ممکنه خیلیا از Xbox راضی باشن. ولی من نیستم. و احساس میکنم این نسل جای مایکرو واقعا خالیه. من دلم برای مایکرو قدیم تنگ شده
من ادعا نکردم که دن متریک مدیر سال بوده و در حقش ظلم کردن. نه کاملا برعکس کارنامه ایشون قابل دفاع نیست. منتها بحث من اینه که فیل اسپنسر هم بعد متریک گلی به سر Xbox نزده. البته وقتی میگم Xbox منظورم صرفا کنسول هست وگرنه بخش گیمینگشون موفق هست نیست اینا من زیاد سر در نمیارم. ببین دیگه چه کرده که من و امثال من به دن متریک راضی شدیم. در ضمن این گفتمان من نیست تو خیلی از فرومها یا توییتر و باقی شبکه های اجتماعی خیلیا این نظر رو دارن. نمیدونم چرا ازش دفاع میکنین. جای دفاع نداره اصلا.یکی از استدیوهایی که متریک سال 2009 خرید BigPark بود که دو سه تا بازی کینکت محور منتشر کردند و چندسالی خروجی نداشتند تا اسپنسر تعطیلش کرد.
استدیو Twisted Pixel سال 2011 توسط متریک خریده شد و یک بازی خوب برای کینکت ساختند و بازی بعدی شون برای لانچ وان LocoCycle با متای چهل بود. و بعد از اون توسط اسپنسر مستقل شدند
سال 2009 استدیو Good Science توسط مایکروسافت تاسیس شد و سه تا بازی کینکت منتشر کردند و چندسالی خروجی نداشتند تا اسپنسر تعطیل کرد
سال 2012 مایکروسافت استدیو Press Play رو خریداری کرد و بهترین ساخته اشون یک بازی دوبعدی به اسم Max... بود با متای 71 و از اخر اسپنسر تعطیل شون کرد
و دو سه تا تیم کوچیک دیگه به همین منوال (که البته کارمندهاشون اکثرا به بخش های مختلف Xbox پخش شدند)
جدا از این استدیوها که هیچی برای Xbox نداشتند قراردادهای ترد پارتی هم میبسته اکثرا مایکروسافت هیچ کنترلی روشون نداشته مثل همین تایتان فال بزرگترین مثالش هست، الن ویک و دد رایزینگ، رایز، سانست و غیره که همه با عقب افتادن مایکروسافت در فروش سخت افزری پشت کردند به Xbox در مقابل سونی که روی اکثر پروژه های انحصاری که کار میکنه ای پی هم تصاحب میکنه مثل دث استرندینگ و بازیهای دیوید کیج و خیلی مثال های دیگه
جدا از این استدیو های ابکی یکی از موارد بزرگی که Xbox رو در دو نسل ششم و هفتم از پلی استیشن و نینتندو متمایز میکرد شبکه انلاین قوی و پیشرو ش بود ولی اول نسل هشتم با سرمایه گذاری سونی روی سرورهاش، Live هیچ برتری دیگه به PSN نداشت و حتی بازیهای رایگان اول نسل Plus خیلی بهتر بود مثلا اوت لست همون اول عرضه برای plus دارها رایگان بود.
به نظرم اگر هویت Xbox رو به سه بخش سخت افزار، شبکه انلاین و بازیهای انحصاری تقسیم کنیم اسپنسر تونسته با سرویس هایی مثل Game ass، Game preview backward compatibility و .. در کنار One S و One X اعتبار و برتری دو ضلع مثلث به رو xbox برگردونه ولی انحصاری که بخش مهمی هم هست واقعا قابل مقایسه با نسل قبل نیست. ناتی داگ در عرض یک نسل چهارتا بازی منتشر کرد که دوتاش گوتی شدند، چهارتا گیرز داشتیم، بانجی در عرضه ده سال چهارتا نسخه اصلی از هیلو برای دو نسل مختلف منتشر کرد، پلاتینیوم گیمز از اواسط تا انتهای نسل هفتم بایونتا 1 و 2، متال گیر رایزینگ و ونکویش رو منتشر کرده و حتی اکتیویژن چرخه ساخت هر نسخه از COD رو از دوسال به سه سال افزایش داد و خیلی از مثال های دیگه
عملکرد اسپنسر به نظرم اصلا wow نبوده ولی واقعا ویرانه تحویل گرفت چون مدیریت دان متریک رو بشدت گلخونه ایی میدونم