این تاپیک مخصوص ارائه و بحث در مورد کلیه آمار فروش ، درامد و تعداد پلیر ها در صنعت Gaming (PC ، موبایل ، کنسول و ....) و نرم افزار های مرتبط به آنها میباشد
مور کارش درست بود به جرعت میشه گفت به راحتی میتونست سگا رو نجات بده اگه عواملش میزاشتن کارش به درستی انجام بده هیچی از گیم سرشون نبود و یکی مثل یوجی ناکا باهاش مخالفت میکرد (اگه درست گفته باشم)یک نکته ای میان بحث بگم ک در موفقیت یک کنسول فقط تصمیم یک نفر تاثیر نداره، ولی اگر هریسون از مایکروسافت جدا نمیشد یا پیتر مور در مایکرو بود اتفاقات متفاوتی می افتاد، هنوزم فکر میکنم هریسون جاش در مایکروسافت خالیه.
فیل اسپنسر عالی کار کرده تو هم کار عالی کردی که رفتی به سمته سونی،همین چیزاس که باعث میشه یه آدم نادونی مثل اسپنسر همه کاره ی اکس باکس بشه و کل اکوسیستم رو سر بازیای غیر داستانی نابود کنه.
متریک که هنوز بعد 5 سال دلیل اخراجشو نفهمیدم جز اینکه به یه مشت گیمر بی سواد و جاهل گفت برید 360 بخرید اگه نت ندارید، کلی قرارداد انحصاری خوب برای وان جور کرده بود اونم نه از استودیوهای در پیت و ناشناس. Quantum Break از رمدی که هنوز یکی از بهترینای نسل حاضره تو سال 2018 با بودجه ی بالا و تمرکز روی سینگل پلیر. TitanFall از ریسپاون که بهترین fps سازای دنیا رو داشت. Ryse از کرایتک که غول گرافیکی صنعت بوده و هست. Sunset Overdrive از اینسامنیک که عملا به انحصاری ساز برای سونی تبدیل شده بود و اومد یه بازی به شدت فان و متفاوت واسه اکس باکس آورد و کلی قرارداد دیگه مثل Ori که زمان اون بسته شده بود.
اسپنسر از وقتی اومد فقط و فقط هدفش جذب مخاطب زیر 12 سال بوده و هست. اول تمام استودیوهایی که میخواستن با مایکروسافت کار کنن و متریک جور کرده بود قرارداداشو مثل پلاتینیوم گیمز و رمدی رو فراری داد. بعد جای اینکه 4 تا استودیو جایگزین کنه رفت تومب ریدر رو انحصاری زمانی کرد و از اون موقع هیچ انحصاری تازه و درجه یکی نداشته اکس باکس وان! 5 سال گذشته از اخراج متریک و اومدن این مردک ولی هنوز اکس باکس لنگ گیرز و هیلو و فورتزاس و این اسپنسر عملا هیچ چیزی به مایکروسافت اضافه نکرده. از اونور استودیوهایی مثل لاین هد رو هم تعطیل کرده. تمام تمرکز تیم اکس باکس با مدیریت اسپنسر شده بازیای 2 زاری یا آنلاین. Sea of thieves , state of decay و بزودی crackdown همگی یه کار میکنن. هیچ تنوع و هیچ بازی سینگل پلیر درست حسابی و هیچ استودیوی خوبی که امیدوار کنه ملتو به بهتر شدن اوضاع وجود نداره. طرف 5 ساله داره میگه ما انحصاریای بیشتری میسازیم ایشالا، ما استودیوی فرست پارتی تاسیس میکنیم ایشالا. تهش بازیای با هزینه ی خیلی پایینو تو بوق میکنه بعنوان سیستم سلر بگه ما انحصاری خوب داریم. واقعا کاری که اسپنسر با برند و فنای اکس باکس کرد هیتلر با یهودیا نکرد.
4 روز دیگه ملت از این بازیای آنلاین بدون داستان و محتوا خسته میشن، الان طرف به استناد آمار فروش خوب Sea Of Thieves و SOD 2 میگه داریم خوب کار میکنیم و شرکت سود میکنه ولی این جو توی 1-2 سال میخوابه همین بتل رویال رو 2 سال دیگه کسی اسمشو نمیاره. تهش بازیای AAA درست حسابین که میمونن با استودیوهای درست حسابی که الان اسپنسر هیچکدومو برای اکس باکس نذاشته. قطعا اگر حماقتای مایکروسافت سر برخورد با متریک و اهدافش نبود الان اکس باکس مثل نسل قبل پا به پای سونی جلو میرفت، انحصاریا و استودیوهای درست حسابی پشتش بودن و مجبور نمیشد هر کنفرانس 45 دیقه ماینکرفت 4K نشون بده که یکی مثل من مجبور نباشه بعد 10 سال کنسول و اکو سیستم مورد علاقشه ول کنه بره سمت سونی.
بعد از استفاده از کلماتی مثل خوب، خیلی خوب و عالی برای میزان فروش کنسول رسیدیم به استفاده از تایم پلی برای تشخیص اینکه یه بازی چقدر خوب عمل کرده!فیل اسپنسر عالی کار کرده تو هم کار عالی کردی که رفتی به سمته سونی،
تایم پلی بالای sea of thieves و state of decoy هم نشون دهنده همین هست.
در ضمن اکثر کسانی که بالای پنجاه ساعت تایم پلی تو sea of thieves دارن که تعدادشون هم کم نیست سنشون بالای بیست و اکثرا سی هست. اتفاقا به خاطر ریتم کند sea اکثر پلیرای کم سن و سال بازی رو بعد از ده بیست ساعت ول میکنن چون هیجانی رو که نیاز دارن تامین نمیکنه.
همین طور با اینکه به شخصه state of decoy رو دوست ندارم ولی تعداد بسیاری رو میشناسم که شدیدا بهش علاقه دارن و در همین چند روز بالای سی ساعت تایم پلی داشتن.
از طرفی ماینکرفت ای پی هست که سونی خواب داشتنش رو میبینه و فروشش تا حالا شاید رو همون کنسول سونی از تمام ای پی های سونی بیشتر بوده.
در کنار اینا برای سرویس های عالی و وان ایکس هم باید از فیل اسپنسر تشکر کرد.
شاید این چیزی بهش میگید "گفتمان" یه حرف درستی نباشه.در ضمن این گفتمان من نیست تو خیلی از فرومها یا توییتر و باقی شبکه های اجتماعی خیلیا این نظر رو دارن. نمیدونم چرا ازش دفاع میکنین. جای دفاع نداره اصلا.
اگه مثل بیاند بفروشه مشکلی پیش نمیاد ! بتونه ۲ میلیون بفروشه برای جبران هزینه ها کافیه و سودم میکنه ! البته این جور بازیا نرمک نرمک میفروشن ! هایپ مثلgow براشون وجود نداره که یه هفته ای ۳ میلیون بفروشهنشون ميده فروش ديترويت خوب نيست زياد و تازه با بياند برابر بوده ! خيلي سخت احتمالا بتونه به سوداوري برسه ولي حمايت سوني بازم تمجيد داره بازم ميخوان فرست پارتي هاش تقويت ميكنن
بعلاوه اینکه فروش جهانی بیاند حتی تا آخر سال اول بهتر از هوی رین بود سالهای بعد رو نمیدونم. احتمالا فروش جهانی خیلی متفاوتن باشه. اصلا عجیب نیست که انگلیس فروش خوبی نکنه ولی مثلا تو اروپای بدون انگلیس بکنه.اگه مثل بیاند بفروشه مشکلی پیش نمیاد ! بتونه ۲ میلیون بفروشه برای جبران هزینه ها کافیه و سودم میکنه ! البته این جور بازیا نرمک نرمک میفروشن ! هایپ مثلgow براشون وجود نداره که یه هفته ای ۳ میلیون بفروشه
ظاهراً پست منو کامل نخوندی.به نظر من نکته دقیقا همینجاست. دقیقا از زمانی که اسپنسر امده درآمد زایی بخش Xbox بیشتر شده اما این به معنی بهتر شدن شرایط گیمینگ برای گیمرها نیست. دقیقا ممکنه تخته کردن استدیوهایی که سوددهی نداشتن و بهبود سرویس ها باعث شده باشه درآمدزایی بره بالا اما گیمرها به این چیزها اهمیت نمیدن. متر و مقیاس گیمرها برای سنجش میزان خوب بودن یه مدیر تعدد و کیفیت انحصاری هاست. برای من اهمیتی نداره که چقدر درآمد روسا مایکروسافت رفته بالا، برای تخته شدن استدیوها، کنسل شدن بازی ها، کاهش انحصاری ها، افت کیفی اونها و ... مهمه. در نتیجه شخصا زا اسپنسر بدم میاد. قطعا مجموعه اقداماتش به نفع رییس هاش بوده اما به نفع من نه.
به نظرم اینکه برخی از دوستان معتقدن کارهای اسپنسر زیرساختی بوده و نیاز به زمان داره و ... هم خیلی درست نیست، چون نسل قبل هم سونی توی یه بازه زمانی مشابه و حتی کمتر تونست استدیوهاش رو به خطر کنه و بازی های باکیفیت بسازه اما مایکرو نتونسته، حتی در مورد استدیو بزرگ و پرحرجی مثل 343 که دیگه تازه تاسیس هم نیست. سونی تونست ND رو از ساخت J&D برسونه به UC2 و TLoU، ساکرپانچ رو از سری Sly برسونه به InFamous و حالا هم GoT، گوریلا رو از یه شکست کامل به اسم KZ برسونه به KZ2 و Horizon و تاسیس استدیوهای موفقی مثل MM و کلا خلق این همه انحصاری. همه این اتفاق ها تو یک نسل افتاد دیگه. پس مایکروسافت هم میتونست حداقل به نصف این برسه اما نتونسته. این نشون دهنده ضعف مدیریتی اسپنسر هم هست.
من فکر میکنم شما پستا رو نمیخونی. کسی به موفقیت بخش گیمینگ مایکرو سافت نداره. ما بحثمون دقیقا همون کنسول Xbox هست که شما باهاش کار نداری. اگه کار نداری نمیدونم چرا من و ماکان رو کوت میکنی؟ظاهراً پست منو کامل نخوندی.
اونجا گفتم اینکه Xbox برای من نوعی جذابیت نداره اصلاً اهمیتی نداره، Xbox با وجود اینکه اول نسل اونجوری بدنام شد و تو این چند سال به نسبت رقیبش به اونصورت بازی پر سر و صدای انحصاریای براش نیومده، دور و بر 40 میلیون کنسول تونسته بفروشه، حالا اینکه سونی 80 میلیون فروخته دلیل بر عدم موفقیت Xbox نیست، مایکروسافت جنگ رو باخته اما در عین حال جیبش نه تنها خالی نشده بلکه پر پولتر هم شده. منو جذب نکرده و فعلاً آیندۀ روشنی هم از نظر انحصاریای که بخواد منو جذب کنه نداره (و اگه انحصاریهای آیندهش تو مایههای Halo و Gears باشه کماکان منو جذب نخواهد کرد) اما 40 میلیون نفر رو جذب کرده و روز به روز مشتریهای سرویسهاش بیشتر شدن. بله، 3-4 میلیارد از سونی درآمدش کمتر بوده اما به همین مقدار هم از نینتندو موفقتر بوده که قصۀ موفقیت 2017ش سقف آسمون رو جر داده بود. اما به طور واضحی از هر دو رقیبش کمتر هزینه کرده بود.
بله، مایکروسافت باید آخر نسل قبل یه سری افراد و استودیوها مثل کلیفی و بانجی و ... رو حفظ میکرد اما نکرد (که تقصیر اسپنسر نیست این قضیه). از اونطرف به یه سری استودیوی شناخته شده هم اعتماد کرد و نتیجهش شد Ryse و QB و این وسط یه سری پروژۀ نیمه کاره هم بودن که با توجه به نمایشهاشون امیدی به موفقیتشون نبود. رژیم قبل از اسپنسر یه سری استودیو راه انداخت و یه سری پروژه رو چراغ سبز داد که خروجی قابل توجهی نداشتن.
تقریباً تمام بازیهایی که توی مدت 3-4 سالۀ مدیریت اسپنسر عرضه شدن، با توجه به سال شروع ساخت و معرفیشون پروژههای رژیم قبل هستن. پروژههای اسپنسر تو این مدت فقط همین سرویسهای مختلف بودن. مأموریت واقعی اسپنسر در زمینۀ بازیهای انحصاری E3 امساله. اگه 4-5 تا بازی انحصاری رو نکنه یعنی واقعاً تو اون خراب شده کسی نیست که بتونه بازی انحصاری بسازه و وقتی توانمندیش نباشه اسپنسر معجزۀ خاصی نمیتونه بکنه و با همین جادو و جمبلها (سرویسها) باید بخش تحت مدیریتش رو سر پا نگهداره.
ولی بازم میگم، این مهم نیست که من و تو Xbox نمیخریم، مهم اون 40 میلیون نفری هستن که خریدن.
بحث در مورد این بود عملکرد فیل اسپنسر چطور بوده و باید عوض بشه یا نه،برداشت من از صحبت این دوستمون هم این بود که عملکرد اسپنسر به دلیل سود دهی خوب بخش اکس باکس از نظر مایکروسافت خوب بوده دلیلی برای عوض کردن مدیریت اکس باکس وجود ندارهمن فکر میکنم شما پستا رو نمیخونی. کسی به موفقیت بخش گیمینگ مایکرو سافت نداره. ما بحثمون دقیقا همون کنسول Xbox هست که شما باهاش کار نداری. اگه کار نداری نمیدونم چرا من و ماکان رو کوت میکنی؟
اینکه مایکروسافت سود میکنه یا نه به من ربطی نداره. من که نمیتونم لیست اموال مایکرو رو پرینت بگیرم بکنم تو درایو کنسول باهاش بازی کنم که. من نوعی که کنسول خریدم بازی میخوام. ساپورت نرم افزاری میخوام. وگرنه پول مایکرو به من نمیرسه
داخل پرانتز بگم که امروز بازی انحصاری جدید مایکرو هم معرفی شد که انحصاری پی سی هست. قبلا هم هیلوی آرکیدی معرفی شده بود در Inside Xbox قبلی که اونم انحصاری دستگاههای آرکید هست رو کنسول نمیاد. جالب اینه که نتنها انحصاری های کنسول رو همه جا داده الان سری جدید بازی ها رو حتی روی کنسول ارائه نمیکنه. اینا همه پولهاییست که میشد روی بهتر شدن وضعیت اسفبار انحصاری کنسول هزینه بشه.
درضمن وان 40 میلیون نفروخته به پستای قبلی همین تاپیک مراجعه کنید
در مورد فروش detroit بگم در مقایسه با فروش هفته اول آثار کیج:امار فروش انگلیس تا 26 May
State of Decay 2 حدود 4,000 نسخه فیزیکی کمتر از دیترویت فروخته. فروش detroit هم تقریبا مثل فروش Beyond Two Souls در سال 2013 بوده،فروش Heavy Rain نسبت دیترویت چهار برابر بیشتر بوده در نسخه فیزیکی.
فروش FIFA 18 هم به لطف تخفیف در همه پلتفرم ها 59% بهبود داشته است. God of War هم5%افزایش فروش به رتبه 5 سقوط داشته است. Overwatch هم به لطف تخفیف برخی فروش های و عرضه بازی با قیمت 15 پوند به رتبه 7 امده رتبه قبلی 33 بوده است یعنی 710% رشد فروش.
فروش God of War از هفته اول عرضه در انگلیس:
[Week 16, 2018] GOD OF WAR (SONY COMPUTER ENT.) - 96,000 / NEW
[Week 17, 2018] GOD OF WAR (SONY COMPUTER ENT.) - 62,000 / 158,000 (-35%)
[Week 18, 2018] GOD OF WAR (SONY COMPUTER ENT.) - 27,000 / 185,000 (-56%)
[Week 19, 2018] GOD OF WAR (SONY COMPUTER ENT.) - 19,000 / 204,000 (-30%)
[Week 20, 2018] GOD OF WAR (SONY COMPUTER ENT.) - 12,350 / 216,350 (-35%)
...
فروش بازی ها در اسپانیا:
01 (05) PS4 FIFA 18 - 6,200 / 670,000
02 (01) PS4 God of War - 5,100 / 117,000
03 (02) NSW Donkey Kong Country: Tropical Freeze - 4,200 / 20,000
04 (03) NSW Super Mario Odyssey - 3,500 / 250,000
05 (NE) NSW Hyrule Warriors: Definitive Edition - 3,500 / NEW
...
Hyrule Warriors Legends - 3DS: >22,000
Hyrule Warriors - Wii U: >22,000
مقایسه فروش کلی Hyrule Warriors در اسپانیا