saeedonly
کاربر سایت
منم دو سه صفحه کتابشو خوندم احساس کردم دارم مستند تاریخ یجایی رو دارم میخونم که اهمیتی برام ندارهنمیدونم بچهها تریلر سریال Three Body Problem رو که چند روز پیش منتشر شد، اینجا گذاشتن یا نه (لینک یوتیوب هست و فیلـترشکن میخواد):
یکی از سریالهای جدید نتفلیکس هست و اساتید والامقام دیوید بنیاف و دی بی وایس روش کار کردن. قبل از اینکه یاد خاطرات فصلهای آخر Game of Thrones بیفتین و وحشت کنین، به این قضیه اشاره کنم که اینا تا وقتی منبع اصلی و کتابهای جرج آر آر مارتین دم دستشون بود، خیلی خوب کار میکردن و سریال تقریباً از جایی به فنا رفت که دیگه کتابی دم دست نبود!ولی الآن کل داستان آماده هست و برای همین شاید بشه به سریال امید داشت.
![]()
Three Body Problem که ترجمهش توی ایران با اسم «سه جرم کیهانی» توسط کتابسرای تندیس منتشر شده، برای یه نویسنده چینی به نام لیو سیشین هست که سال ۲۰۰۸ اومد و ۲۰۱۴ هم ترجمه انگلیسی کتاب منتشر شد و استقبال خیلی خوبی ازش کردن. این کتاب قسمت اول از یه سهگانه به نام Remembrance of Earth's Past هست و من همین چند وقت پیش قسمت اول رو تموم کردم و هنوز سراغ دو جلد بعدی نرفتم.
خیلی کم برام پیش اومده که یه تجربهای در این حد متناقض از یه کتاب داشته باشم. ۲/۳ اول کتاب در کنار بعضی بخشهای جالبی که داشت، اکثر جاهاش به شدت خستهکننده و عذابآور بود و دیگه یه جاهایی میخواستم ولش کنم! یعنی هم خود داستان جذابیتی نداشت، هم یه داستان جانبی داشت که هر چند فصل یه بار میرفت سراغش و خیلی حوصله سربر بود، هم بعضی جاها شبیه کلاس فیزیک فوق پیشرفته میشد!
یه بدبختی دیگه هم اسامی شخصیتها بود که چینی بودن و بعضی جاها توی نیمه اول کتاب قاطیشون میکردم. مثلاً فقط توی یه صفحه، اسم این سه تا شخصیت در عرض چند جمله دیده میشد: «ونگ»/«دینگ»/«یانگدونگ». قشنگ مغزم تبخیر شد دیگه!یا چون با اسامی چینی آشنا نیستم و خود کتاب هم تا مدتها نگفته بود فلان شخصیت زنه یا مرد، توی ذهنم به عنوان زن تصورش کرده بودم و یه دفعه یه جایی یه شخصیت دیگه بهش گفت «آقای فلانی» و کل تصورات ذهنی من ترکید رفت!
ولی امان از ۱/۳ پایانی کتاب که یه دفعه وارد یه مسیر دیگهای میشه و به شدت خفن و جذاب! در حدی که این بخشها رو با سرعت نور خوندم که ببینم چی میشه و البته اصل ماجرا رفت برای دو تا کتاب بعدی.
در مجموع به نظرم رمان خیلی سختی برای اقتباس سریالی هست و نمیدونم میخوان چیکار کنن که برای مخاطب جذاب باشه. یعنی اگه سریال بخواد مثل رمان پیش بره، نیمهی اول یه جوری میشه که ملت خوابشون میبره و دیگه ادامه نمیدن!ولی احتمالاً یه تغییراتی توی داستان بدن یا یه جوری بخشهای مختلف رو به همدیگه بچسبونن که جذابیتش از اول تا آخر حفظ بشه.
راستی یه سری از بازیگرهای GoT هم اینجا حضور دارن و از لیام کانینگام (سِر داوس) و جاناتان پرایس (گنجشک اعظم!) تا جان بردلی (سم) رو میتونین توی اثر جدید بنیاف و وایس هم ببینین.بندیکت وانگ (وانگ توی MCU) هم توی سریال حضور داره.