والا راه حل خاصی که چه عرض کنم. بستگی به نوع و تعداد نیروهای تو و دشمن داره که داره از قلعه محافظت میکنه!اگه نوع نیروهارو برحسب عملکردشون به 4 دسته (تیرکمان، نیزه دار، شمشیرشزن و سواره نظام) در نظر بگیریم - این 4 دسته بیشترین کاربرد رو تو بازی دارن و اینجا از انواع دیگه مثل نارنجک انداز، تفنگدار، منجنیق، نینجا، مانک، توپ و ... صرف نظر می کنیم)
1. کماندار رو هیچوقت وارد نبرد تن به تن نکنین همیشه Skirmishشو روشن کنین تا اتوماتیکوار همیشه یه فاصله مشخصی از دشمن داشته باشه.
2. نیزه دارها مقابل سواره نظام فوق العاده قوی هستن و براحتی میتونن هر سواره نظامی رو قلع و قمع کنن ولی نیزه دارا رو هم هیچوقت وارد نبرد تن به تن با شمشیرزنا نکنین.
3. شمشیرزن ها میتونن هم نیزه دارها و هم کماندارها رو شکست بدن ولی طعمه لذیذی هستن واسه سواره نظام.
4. تو هر جبه جنگی نیزه دار و شمشیر زن رو باهم بفرستین وسط جنگ اگه قراره دو گردان بفرستین، یه نیزه دار یه شمشیرزن. 3 گردان، یه نیزه، یه کمان یه شمشیر.
5. تصرف یا دفاع از قلعه، بستگی زیادی به تعدد نفرات پیاده (با فرض بسته بودن درهای قلعه) مخصوصاً کماندار داره
6. همیشه از چند ناحیه مختلف حمله کنین و همه نیروهاتونو 1 جا متمرکز نکنین. نیروهاتونو حداقل از 3 منطقه درگیر کنین.
7. در صروت بسته بودن درهای قلعه، بیشتر بودن سواره نظام نه تنها مزیتی محسوب نمیشه بلکه ارتشتونو ممکنه ضعیف تر هم بکنه چون تعداد سربازای پیاده نظام کم میشه و ممکنه نتونین درا رو باز کنین تا سواره نظام درگیر بشه.
7-1. اگه سواره نظامتون زیاده بهترین کار فرستادن یه نینجا قبل از حمله به قلعه و تخریبش و باز شدن درهای قلعه هست. درهای قلعه هنگام جنگ باز باشن، سواره نظام براحتی می تونه با ساپرت نیزه دارا و شمشیر دارا خاک قلعه رو به توبره ببره.
8. اگه دشمن کماندارای بسیار بیشتری داره، بهترین حالت حمله پراکنده هست. اجازه بدین یک گردان کماندارتون فدا بشه در عوض 2-3 گردان کماندار اونا رو مشغول کنه (در جناح های مختلف) و شما با پیاده نظام (شمشیر و نیزه) براحتی از دیوار قلعه بالا برین. البته در این حال Morale خیلی مهمه.
کلاً گرفتن قلعه تاکتیک مشخصی نداره و به قابلیت و تجربه فرد بستگی داره. من خودم ده ها بار مفتضحانه شکست خوردم تا تونستم یه قلعه معمولی رو فتح کنم و کم کم رفتم سراغ قلعه های سخت تر.