امروز دروس دانشگاهی رو بیخیال شدم و فیلم دیدم
فیلم To kill A Mockingbird رو به بازی Gergory Peck و Rubert Duvall و گارگردانی Robert Muligan به سال 1962 دیدم
خلاصه داستان
فیلم از جایی شروع میشه در اصل اسکات یکی از دو فرزند آتیکاس راوی داستانه و مشخص میکنه آتیکاس که دو بچه داره که اون یکی اسمش جم هست یک وکیل خوب هست که یه پرونده درباره تجاوز یه سیاه پوست به یه دختر سفید پوست رو در پیش داره و او وکیل مدافه راب پسر سیاه پوست هست و .....
نظر شخصی
یه فیلم تمام عیار , بچه ها با بازی های روان و ساده دنیای خودشون رو با بازیگوشیاشون نشون میدن در کنار استاد بزرگ گریگوری پک با یه داستان عالی که کاملا به نقشش مسلط هست فیلم شدیدا پیشنهاد میشه
حواشی
فیلم در هشت رشته نامزد اسکار شد که در سه رشته زیر برنده شد
- بهترین بازیگر مرد
- بهترین داستان
- بهترین کارگردانی هنری (سیاه و سفید)
بهترین سکانسها از نظر بنده
- سکانس دادگاه
- سکانسی که اسکات با حرفهای خودش از پدرش محافظت میکنه
نمره 8/10
نمره IMDB 8.5/10
فیلم Hairspray رو به بازی John Travolta و MichellePfriffer و Christopher Walken و Zac Efron و کارگردانی Adam Shankman به سال 2007 دیدم
داستان فیلم
سبک فیلم موزیکال هست داستان از جایی شروع میشه که تریسی یه دختر چاقی هست که عاشق برنامه شو رقص هست و به خصوص سوپر استار اون لینک پسری که دوست دختری داره به اسم امبر . و در اون زمان شو رقص به دو گروه مجزا سیاه پوستان و سفید پوستان تفکیک میشد . تا اینکه یه جای خالی تو گروه ایجاد میشه و متقاضی های زیادی برای شانس خود میان که تریسی هم جز اون ها هست و ....
نظر شخصی
فیلم به شدت سرگرم کننده و شاد هست و به نظرم بعد از سوئنی تاد بهترین فیلم تو این ژانر میتونه باشه با موسیقی های زیبا و بازیگران قویی که داره بیشتر از حد انتظارم خوب بود
نمره من 6/10
نمره IMDB 7.3/10
فیلم 12 Angry man رو به بازی Henry Fonda و Jack Klugman و کارگردانی Sidney Lumet به سال 1957 دیدم
داستان فیلم
داستان فیلم خیلی ساده است داستان از این قراره متهم جوانی بر اساس جرمی که مرتکب شده در دادگاه مورد قضاوت قرار میگیره و همونطور که میدونید دادگاههای امریکا یه هئیت 12 نفره دارند که همه بر اساس شواهد باید نظر خود رو بگن و هر 12 نفر باید هم عقیده باشند پس این 12 نفر میرن داخل یه اتاق تا بحث کنن . سرنوشت پسر برای هیچ کس مهم نیست و هوا گرم هست , همه می خوان زود کار تموم شه و برن پی کارشون مثل یه نفر که بلیت مسابقه فوتبالی داره و میخواد زود بره و به بازی برسه و غیره ... پی وقتی مسئول هیئت از افراد میپرسه که کیا میگن گناهکاره کی میگه بی گناهه همه سریع و بدون فکر و وقفه میگن گناهکار بجز نفر آخر که میگه بیگناه وقتی ازش میپرسن چرا همچین نظری دادی میگه نمیدونم ولی دوست دارم بیشتر در مورد این پرونده بحث شه و ......
نظر شخصی
داستان فیلم همونطور که در بالا بهش اشاره شد خیلی ساده است ولی بازی خارقالعاده و بیاد ماندنی بازیگرانه که این اثر رو با این داستان تا این حد بالا میبره اگر توجه کرده باشید فیلم فقط در سه لوکیشن اجرا میشه :
- داخل دادگاه
- داخل اتاق
- نمای خارج دادگاه
که کلا بجز اتاق فیلم در دو لوکیشن دیگر5 دقیقه بشتر اجرا نمیشه ولی تا حدی بازیگران و دیالوگهای محشر فیلم عالیند که اصلا خستگی نداره این فیلم یکی از بهترین فیلمهایی هست که در تمام عمرم دیدم و هرگز از یاد نمیبرم و به همه توصعه میکنم این شاهکار رو .
حواشی
این فیلم در سه رشته نامزد اسکار شده که در هیچ یک برنده نشده
- بهترین کارگردانی
- بهترین داستان
- بهترین فیلم
واقعا عجبیه که چرا بازیگری نامزد نشده
از هنری فوندا خواسته شده بود تا تهیه کنندگی فیلم رو بر عهده بگیره و او که از دیدن خودش تو فیلم بیزار بود پس در اتاق پروجکشن فیلم رو کامل ندید اما وقتی به بیرون اومد به سیدنی گفت : این باشکوه ـ
نمره من 10/10
نمره IMDB 8.9/10