Birdman 9.0
فیلم داستان بازیگری رو نشون میده که بعد از سالها میخواد خودش رو به عنوان یه هنرمند و نه یک ابرقهرمان به مردم بشناسونه و به رستگاری برسه. بصورت کوتاه فیلم در چیزی که میخواست نشون بده فوق العاده بود. فکر کنم به سختی بشه (و یا حتی نشه) این فیلم رو بهتر از این درآورد. تک تک عناصر فیلم در بهترین شرایط ممکن بودن و از همه مهمتر ترکیب همین عناصر بود که هر یک از اونا رو به بالاترین سطح اثرگذاریشون میرسوند. ترکیب تصویربردای فوق العاده و در ظاهر بدون کات (که فیلم رو به یک نمایش تئاتر تبدیل کرده بود) با آهنگ سازی فیلم (که البته آهنگسازی فیلم جوری بود برام که در انتظار شنیدن whiplash بودم
) ارزش کار بازیگرا رو بالاتر برده بود و اثرگذاری چندین صحنه رو بالاتر برده بود. در کنار این موارد روایت داستان هم بسیار در سطح خوبی بود و سویچ های مداومش بین رویا و واقعیت و ذهنیات riggins فوق العاده در اومده بودن. پایان فیلم هم بسیار خوب بود و هر چند برداشت های متفاوتی دارم ازش ولی بخوبی بستر رو برای نتیجه گیری فراهم کرده و این انگیزه رو میده که بازم برای درک بهترش فیلم رو دوباره ببینم.
Gone Girl 8.0
همونطور که در پوستر فیلم هم میشه دید، تم کلی فیلم یجورایی تقابل ظاهر و باطن هست. اینکه ممکنه واقعیت با اون چیزی که دیده میشه تفاوت های زیادی داشته باشه. فیلم هم بر همین اساس پیش میره. از صحنه آغازینش گرفته که برداشتی که ازش میشه کرد با اون چیزی که در نهایت نشون داده میشه بسیار متفاوته تا تاثیر رسانه ها در پیشروی داستان و حتی تغییر سبک و ریتم ناگهانی فیلم از اواسطش. البته بنظرم اگه مثلا بصورت مینی سری ساخته میشد کار بهتری درمیومد ولی با این حال بازم فیلم رو میشه موفق دونست و جذابیتش رو تا آخر حفظ کرده بود.
Whiplash 8.5
ویپلش از بعضی جهات یادآور full metal jacket کوبریک بود برام با این تفاوت که اینبار تفنگ و اسلحه و جنگ جاشونو به سازهای موسیقی و جاز داده بودن. حتی میشه شخصیت j.k. simmons رو الهام گرفته شده از شخصیت r. lee ermey در اون فیلم دونست. بازی simmons بسیار خوب بود و حتی من ببینده هم نسبت به عکس العملاش استرس داشتم. (بخصوص نسبت به حرکت دستش
)
هر چند به بعضی قسمتهای داستان به اندازه کافی پرداخت نشده بود ولی در کل فیلم خوبی بود.
Nightcrawler 8.5
gyllenhaal در این فیلم در نقش فردی کاریزماتیک و در ظاهر معمولیه که در باطن بسیار سرد و خطرناک هست که البته فوق العاده از پس نقشش براومده. فیلم داستان زنگی lou bloom رو نشون میده که چطور با استفاده از اتفاقات و حوادث بدی که برای دیگران میافته پول بدست میاره. فیلم داستان تاریکی داره که البته توجه به قسمتهای مختلفش تاریکترش هم میکنه. از تصویربرداری فوق العاده فیلم هم نمیشه گذشت که نماهای بسیار زیبایی از شهری که این داستان تاریک درش جریان داره ارائه میده.
The Interview 5.0
باز هم ایده ای بسیار خوب که به بدترین شکل ممکن هدر میره. انتظار آنچنانی از فیلم نداشتم و با توجه به کارهای قبلی زوج روگن و فرانکو فکر میکردم که بازم کاری معمولی میبینم ولی خب این رو میتونم ضعیف ترین کاری که ازشون دیدم بدونم. به نظر من وقتی یه فیلمی (بخصوص کمدی) رو یه موضوع و ستینگ خاصی متمرکز میشه باید روند داستانیش و اتفاقاتش هم در همون چارچوب باشه. به عبارتی یه فیلم کمدی باید صحنه هایی داشته باشه که در اون حالت جالب و خنده دار باشن. این فیلم اکثر صحنه های خنده دارش (!) میتونن در هر ستینگ و داستان دیگه ای هم به همین اندازه خنده دار باشن و جوری نیستن که بشه اینارو مختص به داستان کره شمالی رفتن اینا دونست. این فیلم خیی میتونست بهتر از این باشه و برای من حداقل به غیر از چندین دقیقه ابتدایی فیلم (قسمت مصاحبه با em) چیز خاصی نداشت.
Reservoir Dogs 9.5
فوق العاده بود. یعنی اگه این بهتر از pulp fiction نباشه قطعا بدتر هم نیست. فیلم هرچیزی که میشه از یه فیلم تارانتینویی انتظار داشت رو داشت. از دیالوگ ها و سکانس های فوق العاده گرفته تا روایت جالب توجه و عالی داستان. تنها مشکلش بنظرم کوتاهیش بود و وقتی فیلم تموم شد یجور احساس ناقص بودن بهم دست داد. هر چند که پایان فیلم ایرادی نداشت و خوب تموم شد.
Brokeback Mountain 8.5
نسبت به دیدن فیلم یجور مقاومت نشون میدادم و احساس میکردم موضوع فیلم برام زننده باشه. چند روز پیش بالاخره خودمو راضی کردم که ببینمش و هر چند یکی دو تا صحنه بودن که جالب نبودن برام ولی بصورت کلی از فیلم لذت بردم. بنظرم کلید دیدن و لذت بردن از فیلم پیدا کردن یجور روش برای همذات پنداری هستش. با در نظر گرفتن این مورد، داستان فیلم بسیار تاثیرگذار بود و روایت جالب و متفاوتی از زندگی دو فرد بود. بازی هر دو بازیگر نقش اول (gyllenhaal ledger) و همچنین مکمل ها بسیار عالی بود و بخصوص ledger که فوق العاده بود. صحنه پایانی فیلم هم بسیار تاثیرگذار بود برام که البته (همانند اندینگ tlou) از نقش موسیقی فوق العاده سانتائولایا نمیشه گذشت.
The Silence of The Lambs 10
بی شک یکی از بهترین فیلمهایی که تابحال دیدم. تمامی عناصر فیلم در بالاترین سطح ممکن بودن. از تصویربرداری، شخصیت پردازی و داستان و روایتش گرفته تا بازیهای محشر (بخصوص هاپکینز و فاستر).
Dazed And Confused 8.0
فیلم داستان خاصی نداره و فقط اتفاقاتی که در یک روز (آخرین روز مدرسه) میافته رو نشون میده. با اینحال بسیار سرگرم کنندست و میتونه برای خیلی ها جذاب باشه.
alright, alright, alright
Mean Streets 9.0
بعد از دیدن فیلم حس عجیبی داشتم. یجورایی فیلم حس واقع گرایانه بودن عجیبی داشت و همین بسیار جذابش کرده بود. این فیلم هم داستان آنچنان خاصی نداره و فقط برهه ای از زندگی دو دوست رو در محیط گنگستری نشون میده که در کنار فیلم نامه، بازیها ها هم به هرچه واقع گرایانه تر شدنش کمک شایانی کرده.
Capote 8.5
سال 2005 واقعا برای انتخاب بهترین بازیگر نقش اول مرد سال سختی بوده!
هافمن تو این فیلم بسیار فوق العاده ایفای نقش میکنه. نقشی که قبل دیدنش اگه بهم میگفتن نمیتونستم برای هافمن متصور بشم. بقیه عناصر فیلم (از جمله داستان و شخصیت پردازی) هم در حدی هستن که سطح فیلم رو بالا نگه دارن.
A Space Odyssye: 2001 10
حتی تصور اینکه این فیلم سال 68 ساخته شده هم دیوونه میکنه آدمو. فیلم هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ داستانی بسیار نسبت به زمانش جلوتر هست و معدود صحنه هایی هست که یادآور میشه این فیلم در چه سالی ساخته شده. اتمسفر بی نظیر و به همراه موسیقی فوق العاده و روایت مرموز فیلم حس و حال عجیبی رو در سرتاسر فیلم به بیننده القا میکنه. در کل این فیلم از شاهکارهای تاریخ سینما هست و دیدنش برای هرکسی واجبه.
Beowulf 9.0
یکی از بهترین انیمیشن هایی که تابحال دیدم و واقعا دلیل امتیازهای پایینش رو نمیتونم درک کنم. انیمیشن هم از نظر ظاهری بسیار زیباست و هم از نظر داستانی که نسبت به خیلی انیمیشن های دیگه داستان تاریکتری داره. در کل انیمیشن بسیار زیبایی بود.
Watchmen 7.5
نه اینکه خوب نباشه، کلا فیلم درآوردن از واچمن کار بسیار سختیه. مینی سری بهترین حالت ممکن بود اگه قرار بود فیلم و سریالی از روش ساخته بشه. با اینکه بعضی صحنه ها خوب ساخته شده بودن ولی خیلیهاشونم بدلایل متعددی جالب نشده بودن. در مورد بازیگرا هم به نظرم فقط رورشاک و منهتن و کمدین انتخابای خوبی داشتن و بقیه زیاد جالب نبودن. در کل بهتر از چیزی بود که انتظارشو داشتم ولی خیلی هم خوب نبود.
فیلمهایی که توضیح خاصی ندارم براشون:
Now You See Me 7.0
The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring 8.5 (پس از کش و قوس های فراوان بالاخره دیدمش
[MENTION=12089]FaRd!N[/MENTION] )
As Good As It Gets 8.0
Eraserhead 8.0
Natural Born Killers 8.5
Fargo 8.5 (با اینکه فیلم بسیار خوبی بود ولی با مینی سریش به مراتب بیشتر حال کردم
)
A Time To Kill 8.0 (تقابل Matthew McConaughey و Kevin Spacey در نقش دو وکیل از نکات جالب توجه فیلم بود. شخصیت کوین یجورایی یادآور شخصیت سردش در house of cards هم بود)
The Great Escape 8.0
Sin City 8.5 (سبک بصری فیلم و حالت کامیک بوک مانندش اتمسفر منحصربفردی رو بوجود آورده بود)
A Christmas Carol 8.5
Kingdom of Heaven 8.0
Taxi Driver 10
Misery 9.0
Dirty Harry 8.0
The Informant 8.0
Predestination 8.0
In Bruges 8.5