خب 9 گانه استار وارز هم فرصتی شد تا بالاخره ببینم، البته 6 تا فیلم (سه گانه اصلی و پیش درآمد) رو 7 8 سال پیش وقتی نسخه بلوری اومد دیدم و خب باید بگم جزو اون دسته ایم که خیلی فن این سری نیست! حالام منتظر بودم تا سه گانه جدید کاملا پخش بشه و کل مجموعه رو یکبار دیگه ببینم
کلییت این 9 گانه که در یک کهکشان دوردست و ظاهرا در سال ها قبل اتفاق افتاده یه سری آدم و سفینه فضایین که یه مدام سر برقراری یه حکومت دیکتاتوری و دموکراتیک در کهشکان شون باهم در جنگن و تیرهای لیزری به هم پرتاب میکنن!
و حالا این وسط همون مفاهیم کلیشه ای و نخ نمای هالیوودی مثل خیر و شر به اون شکل کلاسیکش و ظهور شخص منجی هم به مجموعه اضافه میشه و درنهایت همه بدون نیاز به تماشای فیلم میدونیم که پایان این قصه چی میشه! (البته چندتا از به یادماندنی ترین شخصیت های سینما توی این مجموعه معرفی شد که به نظرم تنها نقطه قوت این مجموعه است)
به صورت خلاصه نظرم:
سه گانه اصلی به لحاظ کیفی نسبتا خوب و یکنواخت بود هر چند که قسمت آخرش بسیار کلیشه ای بود و پایان کودکانه ای داشت به نظرم. جلوه های ویژه توی این سری تقریبا یکی از ارکان اصلیشه که الان توی سال 2020 و مخصوصا توی نسخه بلوری خیلی توی ذوق میزنه و یه جورایی میشه گفت جورج لوکاس توی اون سال ها لقمه خیلی بزرگ تر از دهنش برداشته بود!
A New Hope
8/10
Empire Strikes Back
8/10
Return of the Jedi
5/10
من سه گانه پیش درآمد رو بر عکس نظر منقدین به صورت کلی بیشتر از سه گانه اصلی پسندیدم به چند دلیل:
اول اینکه جلوه های ویژه فیلم تازه به حدی رسید که فیلم بهش نیاز داشت و حتی دست کارگردان رو هم باز تر کرد.
دوم پختگی و پیچدگی بیشتر داستان نسبت به داستان ساده سه گانه اصلیه که بیینده مشتاق میشه ببینه چه اتفاقاتی Antagonist های اصلی سه گانه اصلی (دارف ویدر و امپراطور) رو ایجاد کرد
سومین دلیلم اینه که من عاشق ناتالی پورتمنم! و به نظرم اضافه شدن رومنس به این مجموعه یک بعد دیگه به این مجموعه داد.
در نهایت قسمت آخر این مجموعه رو بهترین فیلم کل این 9 گانه میدونم و به نظرم توی این قسمت از همه نظر به کمال رسید.
Phantom Menace
7/10
Attack of Clones
5/10
Revenge of the Sith
8.5/10
خب برسیم به سه گانه جدید این فیلم.
اول بگم که اگه سه گانه اصلی رو دیده باشید میدونید که در پایان Return of the jedi عملا خط داستانی فیلم بسته شد و فقط در صورتی که بخوایم شیر این مجموعه رو بدوشیم باید سه گانه جدید بسازیم! خب کدوم کمپانی ید طولایی در این زمینه داره؟! بله دیزنی! که با خرید امتیاز این مجموعه از جورج لوکاس تصمیم گرفت تا این 6 گانه رو نابود کنه.
به جرات میتونم بگم این سه گانه یکی از مزخرف ترین Sequel های تاریخ سینماست. خط داستانی و حتی کاراکترهای این سه گانه تقریبا یک کپی برداری بسیار ناشیانه و مضحک از سه گانه اصلیه! Protagonist این سه گانه ازونجایی که در دهه دوم قرن بیست و یکم بودیم طبیعتا باید یه دختر مستقل و قدرتمند باشه که همه مردا براش حکم Damsel in Distress رو دارن. جالبه نویسنده ها اینقدر عجله داشتند که شخصیت رِی از همون ابتدای فیلم اول کاملا آماده و ایده آل به نظر میرسه و به هیچ آموزشی نیاز نداره! بوی فرند این کاراکتر کی باید باشه؟! آفرین به شما، یک فرد سیاه پوست!
قدرت Jedi ها در این سه گانه مطابق نیاز کارگردان (جی جی آبرامز عزیز) تغییر میکنه، جایی طی الارض میکنن، جای دیگری ذهن خوانی میکنن، جای دیگری از دست هاشون الکتریسیته ساطع میشه، گاهی بدون هیچ لباس محافظی از سفینه خارج میشن میرن توی فضا!!! و سالم برمیگردن داخل سفینه، حتی مردگان رو زنده میکنن!! Wooow واقعا دوست دارم بدونم کی اولین بار این ایده رو آورد توی هایوود که افراد با دستاشون بتونن اشیارو جابه جا کنن، نیرو از نوک انگشتاشون ساطع کنن و ...؟!
این سه گانه کاملا شناسنامه خودشو گم کرده و شده تلفیقی از هری پاتر و ارباب حلقه ها. هیچ منطقی روی اعمال و تصمیمات کاراکترها وجود نداره و هیچ کدوم هیچ هویت مشخصی ندارن (چه تلاش خنده داری کردن تا Kylo Ren رو یه دارف ویدر جدید معرفی کنن!). یک مدام فقط سفینه ها لیزر پرتاب میکنن، انفجار، بوم بوم، دیالوگ های پوشالی و صدتا یه غاز و نهایتا هپی اندینگ. زنده باد دموکراسی!
در مجموع کلیشه های فیلمای هالیوودی توی این سه گانه بیداد میکنه فقط چرا هیچ کاراکتری به نمایندگی از جامعه مظلوم LGBT توی این سری نبود
؟! (یا شاید من دقت نکردم؟)
نکته بسیار غم انگیز اینجاست که این سه گانه با بودجه ساخت 800 میلیونی نزدیک 4.5 میلیارد فروخته که نشون میده هالیوود توی یکی دو دهه اخیر سلیقه مخاطب عام رو تا چه اندازه تنزل داده و قطعا در آینده شاهد بلاک باسترهایی به مراتب ضعیف تر ازین سه گانه هم خواهیم بود.
من در آخر توی کل این سه گانه حتی 1 نکته مثبت هم پیدا نکردم و علتی که به قسمت اول هم یک دادم فقط به خاطر تجدید خاطره با یک سری از کارکترهای قدیمی و معرفی BB-8
بود.
در مجموع زباله به تمام معنا
Force Awakens 1/10
Last Jedi 0/10
Rise of Skywalker 0/10