متأسفانه همون طور که گفتم، طبق عادت افتضاح همیشگی قبل از دیدن فیلم رفتم کلی از مواردش رو خوندم و تقریباً چیزی رو سالم نذاشتم.
یعنی فیلم 3،4 تا سورپرایز داشت که من همه رو از قبل میدونستم.
ماهیت کاراکتر Kylo Ren و ارتباطش با بقیه
مرگ Han Solo
حضور یک کاراکتر جدید و عجیب
سکانس پایانی فیلم و نمایش Luke Skywalker
بدون شک اگه اینا رو نمیدونستم، تأثیر فیلم چندین و چند برابر میشد و تجربه به مراتب خفن تری داشتم، ولی حیف که نمیتونم از این عادت دست بردارم. بگذریم...
به Kylo Ren میشه از دو جهت نگاه کرد. از یه طرف برخلاف خیلی از کاراکترهای منفی SW توی فیلم های قبلی، یه حالت نیمچه خاکستری داشت و شخصیتش آدمیزادی تر بود. البته باید در مورد گذشته ـش بیشتر بدونیم تا بفهمیم چرا این طوری شده، ولی همین که بچه دو تا از کاراکترهای قدیمی به این روز افتاده، نکته جالبی ـست.
البته کاراکترهای خبیث قبلی هم کم و بیش حالت خاکستری داشتن، ولی نه توی فیلم های اولشون. یعنی Darth Vader که توی فیلم اول شر مطلق بود و هیچ چیز سفیدی توش دیده نمیشد و بعداً قضیه فرق کرد. Darth Maul هم یه کاراکتر کاملاً خبیث و بی احساس بود، هرچند این طور که شنیدم توی جاهای دیگه مثل کمیک ها و انیمیشن ها کاراکترش بیشتر پردازش میشه و جنبه های متفاوتی ازش می بینیم. در همین راستا به همه دوستان پیشنهاد میکنم که حتماً این فیلم کوتاه رو ببینن که فن های SW ساختن و واقعاً چیز جالبیه! با اینکه رسمی نیست و طرفدارها ساختن، ولی کیفیت بسیار بالایی داره.
watch?v=Djo_91jN3Pk
به Kylo Ren بپردازیم! دوست داشتم ایشون یه کمی قدرتمندتر باشه. البته قدرت زیادی داشت و مثلاً همون اوایل فیلم یه تیر لیزری رو توی هوا نگه داشت!
ولی خب اواخر فیلم جلوی دو تا بچه (!) کم آورد و کلاً هرچی بیشتر میگذشت، از شمایل یه کاراکتر خبیث درجه یک به سمت یه کاراکتر بدبخت و نالان حرکت میکرد و ابهتش رو از دست میداد.
انتظار داشتم نبرد سخت تری جلوی یه Stormtrooper و یه دختر تازه شمشیر دست گرفته داشته باشه. البته از حق نگذریم بنده خدا خیلی هم شرایطش خوب نبود. از کشتن پدرش که هنوز تأثیرش همراه طرف بوده تا تیری که بهش برخورد کرد و وضعیت خوبی نداشت. Finn هم مثلاً یکی از Stormtrooperهای ماهر بوده و Rey هم قدرت های معنوی (!) زیادی داشته، ولی باز هم به عنوان یه کاراکتر مخوف و villain اصلی این نسخه انتظار بیشتری ازش داشتم و به عنوان کسی که مثلاً باید یه شمشیرباز حرفه ای باشه، نباید جلوی دو نفر که تا اون روز شمشیر دستشون نگرفتن به مشکل میخورد.
کاراکتر Snoke هم چیز جالبی بود! گذشته از حدس هایی که ملت میزنن، کاراکتر بسیار با پتانسیل و خفنی به نظر میرسه و توی فیلم های بعدی باید منتظرش باشیم.
اون طرف هویت Rey هم مشخص نشد، ولی خب خیلی ها میگن بچه Luke هست و بنده امیدوارم نباشه.
چون دیگه این طوری فیلم خیلی خونوادگی میشه و لابد بعدش هم میگن Finn از نوادگان Mace Windu یا بچه Lando Carlissian هست!
کلاً دوست دارم هویت Rey همراه با سورپرایز جالبی باشه. حتی اگر شده بچه Leia باشه، ولی از کسی به جز Han!
در مقابل نکات مثبت فیلم، به نظرم یکی از معدود نکات منفی این بود که سعی داشتن خیلی به نسخه های کلاسیک نزدیکش کنن. ارجاع دادن به اون نسخه ها کار خوبیه، ولی دیگه یه کم بیش از حد شده بود. از کاراکتر Rey که مثل بینوایان وسط بیابون بود، تا اولین صحنه BB-8 که به شدت شبیه اولین صحنه R2D2 بود. یا مثلاً قبلاً با Death Star طرف بودیم و اینجا هم یه چیزی شبیه اون به نام Starkiller Base. توی هر دو مورد هم یه اتاق فرمانی وجود داره و یه عده بحث میکنن و بعد جنگنده ها عازم میشن و کاراکترهای اصلی هم اون داخل پایگاه دارن مخفیانه یه کارایی میکنن و یه جا Obi Wan توسط شاگردش شهید میشه و اینجا Han توسط بچه ـش. کلاً این جور شباهت ها رو دوست دارم، ولی یه کمی ملایم تر و کمتر بود بهتر بود.
راستی پایان فیلم رو داشت یادم میرفت. واقعاً پایان زیبایی بود و با اینکه از قبل در جریانش بودم، ولی موقع دیدن فیلم موهام سیخ شد و بدجوری حال کردم! Luke با اون شکل و شمایل درویش مانندش خیلی عالی بود و به شدت منتظر دیدارش توی فیلم بعدی هستم، البته اگه سریع نزنن شهیدش کنن.
دلمون برای Yoda هم تنگ شده. حالا به صورت روح هم نه، ولی مثلاً یه فلش بکی چیزی بزنن و ببینیمش.