اهم...
در جریان جشنواره فیلم ونیز، جایزه شیر طلای lifetime award رو به عاقای Tony leung دادن، و جدا از واکنشش به برنده شدن و مصاحبه بامزه ای که بعدش داشت، گفتم دوباره یه نیم اشاره ای کنیم به فیلم های ایشون
کارنامه ایشون لامصب خیلی پرباره ولی فکر کنم معروف ترین فیلمش توی ایران و بین بچه های فارسی زبون Infernal affairs باشه، داستان یه پلیس مخفی که وارد یه گروه خلاف کار میشه و از اونور یه خلافکار وارد نیروی پلیس میشه و... (departed در کل ریمیک این فیلمه یجورایی
)
اگه اشتباه نکنم از تلوزیون ایران هم خیلی سال پیش ها فیلم رو پیش کردن (چند بار)، جدا از این فیلم رزمی the grandmaster هم تقریبا معروفه
ولی به نظر من اوج بازیگری ایشون رو توی فیلم های دهه 90 wong kar wai میشه دید، happy together, chungking express, in the mood for love و 2046 همگی به خودی خودشون فیلم های خوبی هست ولی بازی tony leung توی تک تک فیلم ها به یاد موندنی هست.
شاید تا حدودی بخاطر این باشه که شخصیت هایی که بازی میکنه معمولا خسته، غمگین و ... هستن و ادم راحت باهاشون ارتباط میگیره ولی در کل یه چیزی در مورد چهره این بشر هست که باعث میشه شخصیت هایی که بازی میکنه خیلی باورپذیر بشن.
یه ویدیو داخل یوتیوب با عنوان "چطور تونی لئونگ با چشم هاش نقش بازی میکند"
هم هست که به همین بازیگری ایشون و اینکه به دیالوگ لازم نداره تا احساساتش رو نشون بده میپردازه:
از این فیلم های جدی که بگزریم، ایشون توی یه سری فیلم های کمدی و به شدت خُنُک هم بازی کرده، مثل hard boiled، و البته به طرز عجیبی نقش های کمدی رو هم خوب بازی میکنه
و اخیرا هم نقش منفی فیلم shang chi از مارول رو ایشون بازی کرده بود، و اونجا هم واقعا به نقشش میخورد و از نکات مثبت فیلم بود:
به جز این فیلم شانگ چی هم توی سینمای غرب کلا حضور نداشتن ایشون
خلاصه اینکه پست طولانی شد، فقط خواستم بگم لعنتی خیلی بازیگر خوبیه و کارنامه قوی و بزرگی هم داره.