وحشتناک ترین فیلمای تاریخ چه واقعی چه تو سینما را در ایران مشاهده کنید
ولی جدی من تا حالا نشده کوچگترین خوف و ترسی از فیلمای غربی بهم وارد بشه. در عوض مثلا از شب بیست و نهم بطرز وحشتناکی ترسیدم
اون که بله . اخیرا هم دیدیم که یک مورد هانیبال لکتر و لدر فیس در دنیای واقعی در ایران رویت شدوحشتناک ترین فیلمای تاریخ چه واقعی چه تو سینما را در ایران مشاهده کنیدولی جدی من تا حالا نشده کوچگترین خوف و ترسی از فیلمای غربی بهم وارد بشه. در عوض مثلا از شب بیست و نهم بطرز وحشتناکی ترسیدم
رویکرد اصلی مشخص شدن بهترین های این ژانر هست. عوامل مختلفی هم میتونه در انتخاب های ما نقش داشته باشه. این نظر سنجی معیاری رو تعیین نکرده و انتخاب رو به عهده مخاطبان قرار داده تا بر اساس اولیت های خودشون فیلم مورد نظر رو انتخاب کنند. ترس های ما ریشه در دوران کودکی ما دارند که از بدو تولد در تعامل با جهان پیرامون شکل گرفته و به همین دلیل عواملی که در ترساندن ما دخیل هستند فرد به فرد متفاوت هست. مثلا شخصی ممکنه با دیدن فیلم جنگیر دچار ترس و اضطراب بشه بدلیل الگوهای رفتاری خانواده که در کودکی بارها اون رو از لولو خرخره و عوامل فراطیبعی میترسوندن و وقتی این ماشه چکانده میشه دوباره این اضطراب به اون غلبه میکنه. مهمترین عامل ترس، ناخودآگاه انسان هست.الان سوالی که برای من پیش اومده معیار این نظر سنجی چیه ؟ ترسناک بودن و توانایی اون فیلم در ترسوندن افراد یا بهترین فیلم و فیلم های ارزشمند در ژانر ترسناک ؟ چون من شخصا از دیدن جن گیر یکم وحشت کردم ولی ضعف های فیلم نامه ای اش بدجور رو اعصابم بود. در مقابل مثلا از دیدن طالع نحس و سه قسمت اول بازی کودکانه نترسیدم اما از منطق و چفت و بست فیلم نامه و حوادث خر کیف شدم یا حتی از دیدن برخی آثار رده ب این ژانر بیشتر ترسیدم تا شاینینگ اما خب از نظر فضاسازی و بازی و کارگردانی و روایت شاینینگ جزو شاهکارهای عمرمه
اینا همه آرامش قبل از طوفان ان
مثال راه رفتن توی راهرو باریک تاریک رو آوردی؛ این مورد در اولین نسخه F.E.A.R به طرز عجیبی دیوانه کننده است. وقتی که با آلما روبرو می شی. فکر کنم نسخه Extraction Point هست که فیس تو فیس پوینت من با آلما برابر است با اسلحه رو بزار و فرار کن!آمار نظرسنجی چقدر با سلیقه من جوره!
ترسناکترین فیلم تاریخ برای من همین The Shining هست. کلاً آدمی هستم که زیاد از فیلمهای ترسناک نمیترسم (برعکس بازیهای ترسناک که یه راهروی باریک تاریک هم بیچارهم میکنه) ولی The Shining واقعاً من رو به فنا داد!
Alien هم تقریباً در همون حد و اندازهها بود و فقط چند میلیمتر پایینتر.
ولی بقیه گزینهها زیاد برام ترسناک نبودن. Halloween که از نظر ترس هیچی! The Texas Chain Saw Massacre رو خیلی دوست داشتم، ولی به جز یکی دو صحنه برام چیز ترسناکی نداشت. The Evil Dead یه ذره از اینا ترسناکتر بود ولی اونم خیلی از این نظر با The Shining و Alien فاصله داشت برام.
کلاً مقوله ترس خیلی چیز جالب و پیچیدهای هست و نسبت به حال و هوای هر آدم، میزان تأثیرگذاری فیلمهای ترسناک هم متفاوته. مثلاً جنگیر رو اکثراً به عنوان یه فیلم ترسناک خفن میشناسن، ولی من بعضی جاهاش خندهم میگرفت.یا Paranormal Activity و The Conjuring واقعاً بعضی جاها برام بیشتر خندهدار بودن تا ترسناک! ولی توی فیلمهای جدیدتر، It Follows چیز ترسناکی بود برام و همینطور Midsommar، برعکس چیزی مثل Hereditary که اواخرش حکم کمدی رو برام پیدا کرده بود.
![]()
منم با شما موافقم shining بیشتر بخاطر کارگردان و بازیگری غولش و همینطور سکانسهای که خود آمریکایی ها توی تمام مدیاهاشون هی بهش اشاره می کنند معروف شد و اینکه اصلا برای من ترسناک نبود ولی با thing و alien خیلی ترسیدم.فکر کنم ۱۰ سالی هست هرچی سعی میکنم از بازی یا فیلمی بترسم ولی دریغ از لحظه ای ،دلیلش هم اینه که نوجوونی افراطی سبک horror رو جویدم دیگه همش ریخته
ولی با این شرایط هنوز از فیلم ترسناک ایرانی میترسم.
خداییش shining کجاش ترسناکه؟؟؟ بین همه گزینه ها اتفاقا shining از نظر ترس میره ته لیست
اینو من باز up کنم که از لیست یه مرور خاطرات کنید
THE 200 BEST HORROR MOVIES OF ALL TIMEView attachment 214094
پ.ن: با مرورش کلی خاطره از دهه های گذشته َم واسم زنده شد
پ.ن۲: اِبی واس نظرسنجی میتونی بپرسی:
؟What's your favorite horror movie ever
و پنج شیش سری عه برتر رو قرار بدی و گزینه اخریش رو هم بزنی سایر
شاید باور نکنین ولی اینو جدی میگم