Cloud Strife
Loyal Member
من کلیت فیلماش دستگیرم میشه اما کاملاً درک مفهمومیشون نمیتونم بکنم تو کل زندگیم خیلی اهل فلسفه نبودم و هر کی که گفته خوشش اومده بهم گفته باید فلسفه و اینا بدونی ولی خودش تو دو تا جمله نتونسته دلیل خوش اومدنش رو بگه!
فقط چیزی که برام عجیبه اینه که مثلاً ToL اونقدر میانگین امتیازهاش خوبه و کلی جایزه هم نامزد شده اما فیلمایی که بعدش داده تو یه گوشه ای اکران شدن و تحویل گرفته نشدن و بعد هم فراموش شدن و در عین حال به چشم من دقیقاً عین همون ToL بودن. این تفاوت بازخوردها رو اصلاً درک نمیکنم.
من که همون کلیت رو هم دستگیرم نمیشه. و به نظر من ربطی هم به فلسفه دونستن یا ندونستن نداره. چون خود من حداقل مطالعه خیلی خیلی زیادی در این زمینه دارم و قاعدتا اگه فهم فیلم منوط به این دانش باشه باید کامل فیلم رو بفهمم.
البته من از ترنس ملیک فقط همین Tree of Life رو دیدم. ولی باز نظر شخصیم این هست که درک فیلم وابسته به درک مدل روایت هست و شخصا پیچیده و گنگ گویی رو اصلا نمیپسندم. کما اینکه حتی تو فلسفه هم بسیاری از فلاسفه بزرگ، از نیچه تا مارکس و راسل و دریدا و ... مخالف پیچیده کردن یه مفهوم هستن و اعتقاد دارن باید به اثر بتونه به عنوان یک فاعل کامل منظور رو به مخاطب برسونه. در نتیجه من به عنوان یک علاقه مند به داستان و کسی که فیلم هارو هم به عنوان یه چیزی که داستان میگه برای مخاطب دوست داره علاقه ای به سینمای ملیک ندارم و قادر به درکش هم نیستم. راستش خیلی هم خوشم نمیاد برم زور بزنم دهن خودم رو صاف کنم که بزور یه معنی از فیلم بکشم بیرون. اینکه کارگردان وسط زندگی یه خانواده یهو دایناسور نشونم میده معنی رو در من ایجاد نمیکنه!
بعد با قسمتی که بولد کردم هم به شدت موافقم. چون اتفاقا تو جمع دوستانی که طرفدار ملیک و همین تری آو لایف بودن زیاد شده در مورد معنی فیلم پرسیدم. و اینکه واقعا منظور کارگردان از خیلی از سکانس ها چی بوده. ولی عملا کسی جوابی نداشته.