من سال هاست فیلم ایرانی نمی بینم،حتی جدایی رو هم هنوز ندیدم! ولی افتخار می کنم به اینکه فرهادی تونست تا این حد پیش بره، نمی دونم جاش هست یا نه،ولی شغلم معماریه،و ازون جایی که ایجاب می کنه قدم به قدم خشت هارو مدیریت کنی، می تونم با پوست و استخونم درک کنم، که مهمترین جایزه رو بردن توو یه فضای بین المللی چقد سخته (معماری یه جایزه داره به اسم پریتز کر که دقیقا مثه اسکاره...منتها هیچ ایرانی ای تاحالا نامزد هم نشده،چه برسه به بردن، چون نظام فکریه غرب آزادتره و دستشون هم بازتره...کلا اینکه صحبتمون نیست اصلا
) هممون می دونیم، فیلم سازی علاوه بر اینکه هنره،یه طیف گسترده ای از اداره کردن رو می طلبه، اینکه چطور بتونی خط فکریت رو با تمام فیلترهایی که داریم دیکته کنی، واقعا کار ساده ای نیست،اصلا مثه مربی های ورزش دیگه، فرض کن ایران بره جام جهانی قهرمان بشه، هه هه، واقعا الان که فکرش رو کنم می بینم مربیا هم برا خودشون یه پا کارگردانن توو دنیای ورزش
این یک!
دوم اینکه،من در عجبم،به نظرم دوستانی مثه سینا و آریا و ماکان، نمی دونم چرا صورت مسئله رو دارن پاک می کنن، من سالهاست اینجا نظراتشون رو خوندم و می فهمم چی میگین،یعنی همه نظر موافقم باهاتون، ولی یه چیزی هست، به قوله کریس راک که پارسال همون اول توو مراسم اسکار گفت!
Is hollywood racist? you're damn right Hollywood's racist
من نمیگم اسکار جوانب افراطی ای از سیاسته ،یا مثه امثالهم فراستی دست نشونده یه سری افرادن که مستقیما محافظه کارانه حرف بزنن ُ نقد کنن، ولی اصلا کدوم هنرمندیه که روشن فکر نباشه؟! (به قوله اپیزود اول سریال بلک میرور که در نهایت کاشف به عمل میاد یه هنرمند همچین چالشی رو توو فضای عصر ارتباطات شکل می ده و بهمون تلنگر می زنه که خط سیرش دست ما نیست، یه جورایی نامرئیه و در نهایت این همون روشن فکرای جهانن که می تونن تاثیرگذارترین باشن!) اصلا اونوریا تمام هوش حواسشون همین چیزاس، مگه میشه توو راستای متمدن کردن،آدم بودن،نیان هنر نسازن؟! یا اصلا توو رای هاشون دخیل نکنن؟!
چرا راهه دور میریم،فروید میاد توو یکی از مقالاتش که در مورد یه بیمار با اختلال وسواس فکری بوده میگه وقتی من تونستم این بیمار رو درمان کنم،متوجه شدم یکی از مهمترین دلیلاش این بود که این بیمار زمانی که 1.5 سال (یا شایدم 2 سال،خوب یادم نیست) داشت، پدر و مادرش رو با هم می بینه که در حال آمیزش ان! میاد میگه بچه حالیش نمیشه که،ولی توو ناخودآگاهش که میمونه و ته نشین میشه؟!!! (جاش نیست ولی نتیجتا میاد میگه که به این دلیل،به اون دلیل،از اونجا اختلال شکل میگیره!)
خلاصه اینکه، همه اون حرفی که می خوام بزنم،اینه که شما واقعا قبول دارین اون کارگردان،نویسنده،بازیگری که به عنوان داور داره رای میده،با اون ذاتی که از فکرای از فیلتر رد شده دارن،توو ناخودآگاهشون به این چیزا به اصطلاح سیاسی،یا تبعیض جنسی یا امثالهم... فکر نمی کنن؟ اگه آره پس قبول داریم که موجه زیادی از این آدما،در نهایت بوجود میاد،یعنی داورا با این موج فکریشون سیاستم توشون دخیله...اگه تا اینجا رو هم قبول داریم،پس اسکار یا هر جایزه ی دیگه ای، مشمول همه نظام های سیاسی،اقتصادی،فرهنگیه...
و اینکه در نهایت،مطمئنم فرهادی دیگه ایران نمی مونه، آقا سرت درد می کنه،بزن به دیوار خوب؟!
تو بهت بال بدن،میدون بدن،عرصه و امکانات بدن،پرواز نمی کنی؟! مگه آدم مریضه،سادیسم داره تحمل کنه یه مشت درب و داغون رو؟! اصلا این جیه،من اگه پریتز کر رو ببرم، خود به خود، شناخته شده میشم، استدیو های بزرگ میفتن دنبالم، ابر غول های تهیه کنندگی سرمایه گذاری می کنن؟!اون وقت باشم اینجا که آیا ارشاد مجوز بده یا نده؟!
اسکار اول کافی بود تا فرهادی پرواز کنه،این دومی سنگ صبورشه و مطمئن باشین آخریشه!