PlayStation Intergalactic: The Heretic Prophet

270d1eea399ddeaea096c20afd887d2c5c7a8196.png
توجه: هرگونه بحث نامربوط جهت برهم زدن جو تاپیک از جمله موارد اقلیتی شامل قطع دسترسی از انجمن خواهد بود
ما برگشتیم! می‌دونم که خیلی منتظر بودید ببینید پروژه بعدی ما چیه و حالا خیلی خوشحالم که می‌تونم بگم: بازی جدید Naughty Dog اسمش Intergalactic: The Heretic Prophet هست و در حال حاضر برای کنسول پلی‌استیشن ۵ در دست توسعه است. ما از سال ۲۰۲۰ روی این ماجراجویی جدید کار می‌کنیم! این بازی قراره جذاب‌ترین و خلاقانه‌ترین داستانی باشه که تا حالا ساختیم.

Intergalactic داستان شخصیت جدید ما، جردن اِی. مان رو روایت می‌کنه؛ یک جایزه‌بگیر خطرناک که به طرز عجیبی توی یه سیاره دورافتاده به اسم سمپیریا گیر می‌افته. ارتباط این سیاره با دنیای بیرون صدها سال پیش قطع شده و هر کسی که سعی کرده به اونجا سفر کنه و رازهای گذشته‌اش رو کشف کنه، دیگه برنگشته. حالا جردن باید از تمام مهارت‌ها و هوشش استفاده کنه تا اولین نفری باشه که بعد از ۶۰۰ سال از مدار این سیاره خارج می‌شه.

بیشتر از این نمی‌تونیم داستان رو لو بدیم – حداقل فعلاً. اما چیزی که می‌تونیم بگیم اینه که این بازی هم مثل تمام کارهای قبلی ما یه ماجراجویی احساسی و شخصیت‌محور خواهد بود. اهداف داستانی ما فقط با جاه‌طلبی‌هامون تو گیم‌پلی قابل رقابت هستن. این بازی عمیق‌ترین گیم‌پلی‌ای خواهد داشت که تا حالا تو تاریخ Naughty Dog ساختیم و قراره تمام تجربیات‌مون از فرنچایزهای قبلی رو برداریم و اون‌ها رو به مرحله‌ای جدید ببریم.

نقش جردن رو تاتی گابریله، بازیگر بااستعداد، ایفا می‌کنه و بقیه تیم بازیگران هم عالی هستن (اشاره به ستاره‌ها تصادفی نبود!). توی تریلر ممکنه بعضی از بازیگرای دیگه رو هم شناسایی کنید. اطلاعات بیشتری درباره تیم بازیگران در آینده منتشر می‌کنیم.

ماجراجویی فضایی خفن ما به یه موسیقی متن خفن‌تر هم نیاز داره. برای همین، با افتخار اعلام می‌کنیم که قراره موسیقی این بازی رو ترنت رزنر و اتیکوس راس بسازن! کارهای اون‌ها فوق‌العاده هستن و تریلر فقط یه بخش کوچیک از شاهکارشون برای این بازی رو نشون می‌ده.

می‌دونیم که برای اطلاعات بیشتر بی‌صبرانه منتظرید – و باور کنید ما هم خیلی هیجان داریم که چیزای بیشتری بهتون نشون بدیم. ولی فعلاً باید سرمون رو بندازیم پایین و کار روی این ماجراجویی فوق‌العاده رو ادامه بدیم.

از طرف کل تیم Naughty Dog، از همه طرفدارامون ممنونیم! حمایت شما باعث می‌شه بتونیم بازی‌های رویایی‌مون رو بسازیم و دنیاها و شخصیت‌های جدید و فوق‌العاده‌ای رو خلق کنیم. نمی‌تونیم صبر کنیم تا چیزای بیشتری بهتون نشون بدیم!

- نام شخصیت اصلی "جردن" است، یک شکارچی جایزه بگیر که به سیاره Sempiria کشیده می شود، سیاره ای که صدها سال پیش ارتباطش با دنیای بیرون قطع شد.
- داستان حول یک دین ساختگی و عواقب ایمان آوردن به نهاد های مختلف متمرکز است.
- بازی در یک جهان موازی جریان دارد که در آن سفرهای فضایی از سال 1986 به طور قابل توجهی پیشرفت کرده است.
- از انیمه های کلاسیک مانند "Akira" و "Cowboy Bebop" الهام گرفته شده.
- بازیگران عبارتند از: Tati Gabrielle - Kumail Nanjiani - Tony Dalton - Halley Gross - Troy Baker
- بازگشت به ریشه های Naughty Dog در ژانر اکشن ادونچر.
- عمیق ترین گیم پلی تاریخ Naughty Dog را خواهد داشت.
- تریلر به طور کامل In-game کپچر شده.
- موسیقی متن توسط Trent Reznor و Atticus Ross ضبط می شود.
- هنوز تاریخ انتشار رسمی ندارد.

آخرین ویرایش:
یه تفاوت مشهود این بازی با بازی‌های قبلی ناتی داگ که با همین تریلر مشهوده، اهمیت بیشتر lore بازی هست. یه نگاه به این تاپیک و کلا مباحث پیرامون بازی (به غیر از اون مباحث مسخره) بکنید متوجه می‌شید که فارغ از شخصیت اصلی و شخصیت‌های بازی، چقدر به این مسئله داره پرداخت می‌شه که "دنیای بازی چی هست و چجوری کار می‌کنه؟" و این واقعا خیلی جالبه.

در مورد قیافه و استایل جردن که خیلی راجع بهش بحث میشه؛ با توجه اینکه به نظر میاد با یه کاراکتر زنی که badass بوده طرفیم بهش میاد و تو این چند دقیقه هم بازیگرش زبان صورت خیلی خوبی داشت. مثلاً الی تو لست 1 بچه بود و نسخه 2 badass شد. فکر می کنم هم کلاً فضا، موسیقی، کارگردانی و داستان بازی یه دارک عجیب غریبیه که تا حالا ندیدیم :D

میگن این گرافیک با این ایمیج کوالیتی فورکی و شصت فریم شاید نشه رو فایو معمولی باشه و خیلی عجیب غریبه رو اون. شاید ناتی داگ حالا یجوری تونسته باشه این مسئله رو حل کنه ولی میگن شاید یه چیزاییش تو نسخه نهایی حداقل رو فایو معمولی کمتر بشه مثل آنچارتد چهار
صرفا جهت یادآوری، ناتی داگ همچین چیزی روی کنسول 1.8 ترافلاپسی با سی پی یو ذغالی Jaguar تحویل داد:

View attachment ssstwitter.com_1734518560336.mp4

هنوز هم بعد از 7 سال و گذشتن یک نسل، از 80-90 درصد بازی های مثلا نسل نهمی چشم نواز تره! :D

به نظر من تمام این مسائل از گیر دادن ها به Fable جدید شروع شد! :دی
بیاید اونم قبول کنیم که اگه بازی خوبی شد ازش استقبال کنیم و تموم :دی
خودم روی This is Xbox یعنی PC یا PS5 اولین نفر میرمش:دی
چون واقعا این جریان که راه افتاده رو نمیشه جمعش کرد

من بازم میگم، بخش کوچکی از جذابیت یه کارکتر به ظاهرشه. اصلی ترین چیزی که باعث میشه به یه کارکتر علاقهمند بشی و بره تو لیست مجبوب ترین هات شخصیت پردازی و ارتباطی هست که با تو بازی باهاش میگیری. صرفا با دو سه تا شات و اینکه چه شکلی هست نمیشه نتیجه خاصی گرفت.

در نتیجه قضاوت در خصوص شخصیت ها باید موکول بشه به بعد بازی کردن.

به نظر من تمام این مسائل از گیر دادن ها به Fable جدید شروع شد! :دی
اون موجود کریه که معلوم نیست انسانه یا چی رو کنار این بنده خدا نذار! این ۱۰۰ هیچ اون نامعلوم زشت رو میزنه با اون سیبیلاش! :D

1000004904.jpg

به عنوان به فن هورایزن میتونم اعتراف کنم ، حالات چهره ، واکنش ها و بروز احساساتی که جوردن تو همین دو سه دقیقه داشت ، ای لوی تو کل سری نداشته ... همین هم یکی از دلایلی هم که ناتی رو پیشتاز و غیر قابل دسترس کرده همین توانایی ارتباط مخاطب با خود کارکتر ها نه فقط با داستان که با زبان بدن و بروز احساسات و چهره شون هست ...
یه جورایی این شکلی از فیلم و سریال هم تاثیر گذار تره چون مستقیما با کارکتر ها تعامل داریم و صرفا تماشاگر نیستیم

من بازم میگم، بخش کوچکی از جذابیت یه کارکتر به ظاهرشه. اصلی ترین چیزی که باعث میشه به یه کارکتر علاقهمند بشی و بره تو لیست مجبوب ترین هات شخصیت پردازی و ارتباطی هست که با تو بازی باهاش میگیری. صرفا با دو سه تا شات و اینکه چه شکلی هست نمیشه نتیجه خاصی گرفت.

در نتیجه قضاوت در خصوص شخصیت ها باید موکول بشه به بعد بازی کردن.
انصافا چند تا از کاراکترای اصلی مورد علاقت تو ویدیوگیم ظاهر غیر جذاب در حد جردن عزیز دارن؟ :D اینکه دراکمن بتونه از همچین ظاهری یه کاراکتر اصلی محبوب خلق کنه واقعا شاهکار کرده ولی تو ویدیوگیم من اصلا این حرفو قبول ندارم که ظاهر، بخش کوچیکی از جذابیت کاراکتر اصلیه. مثلا من با تو درمورد گالاهاد صحبت کنم اولین چیزی که تو ذهنت نقش میبنده منش و مرامشه؟ یا اون سیبیل کاریزماتیکش؟ یا مثلا بلادبورن که اصلا کاراکتر کریشن داشت ولی بهش فکر کنی اون ظاهر یونیکی که تو تریلرها میدیدیم تو ذهنمون میاد.
بابا اصلا تو همین بازی ای که خودتون دارید میسازید اولین چیزی که جلب توجه میکنه ظاهر کاراکتره :D

کموبیش تصور می کردم @vaan 2 و @Cloud Strife از کاربرانی باشن که نسبت به مدل کارکتر موضع بگیرن، از این حیث که با عناوین ف ف، پرسونا و جاپانی طور بزرگ شدن، ولی بالعکس تحت تاثیر کارکتر و رفتارهاش فارغ از حواشی اولیه قرار گرفتن و دیدگاه هاشون نسبت به حالت های جردن، نکات منطقی و دقیقی ارائه دادن که به مرور باعث شد برخی که نظر خنثی ای با توجه به جو سمی نسبت به کارکتر داشتن با دقت بیشتری تریلر رو ببینن و در نهایت اعلام کردن بازیگر درستی براش انتخاب کردن.

از همون لحظه ابتدایی عاشق کارکتر جردن شدم ولی انقدر جو این فروم رو سمی کردن (که تاپیک TGA بخاطرش مدتی قفل شد) نخواستم در اون زمان در موردش صحبت کنم، ولی الان که جو سمی کمی خوابیده باید بگم با همین تریلر، جردن نه تنها برام یکی از بهترین کارکترهاییه که ND خلق کرده، بلکه از همین تریلر می شه متوجه شد این کارکتر یکی از عمیقترین شخصیت پردازی ها رو داره که البته ND هم بهش اشاره کرد

انصافا چند تا از کاراکترای اصلی مورد علاقت تو ویدیوگیم ظاهر غیر جذاب در حد جردن عزیز دارن؟ :D اینکه دراکمن بتونه از همچین ظاهری یه کاراکتر اصلی محبوب خلق کنه واقعا شاهکار کرده ولی تو ویدیوگیم من اصلا این حرفو قبول ندارم که ظاهر، بخش کوچیکی از جذابیت کاراکتر اصلیه. مثلا من با تو درمورد گالاهاد صحبت کنم اولین چیزی که تو ذهنت نقش میبنده منش و مرامشه؟ یا اون سیبیل کاریزماتیکش؟ یا مثلا بلادبورن که اصلا کاراکتر کریشن داشت ولی بهش فکر کنی اون ظاهر یونیکی که تو تریلرها میدیدیم تو ذهنمون میاد.
بابا اصلا تو همین بازی ای که خودتون دارید میسازید اولین چیزی که جلب توجه میکنه ظاهر کاراکتره :D

ببین باز خلط مبحث شد:دی

من نظرمو از ابتدا در مورد جردن گفتم. کارکتر محبوبم نیست. انقدر که همه دارن میگن زشت نیست، اتفاقا بازیگرش به نظرم خیلی خوشگله و روش کراشم هستم(:دی) اما خوب اینجا بخاطر یجور واقع گرایی یا هرچی خیلی ساده و بی آلایشه و بخاطر کچل بودن زشت هم به نظر میاد. کما اینکه اکثرا هر دختری رو کچل کنی زشت میشه:دی اما مشکلم با جردن زشتیش نیست اصلا. شخصا چندتا مشکل فلسفی باهاش دارم که در ادامه میگم. اما باز میگم دلیل اصلی "ارتباط برقرار کردن" با یه کارکتر قیافه اش نیست، شخصیت پردازیشه. من کامل متوجه منظورت میشم و دلیل سوم خود منم که گفتم در ادامه میگم همینه تقریبا، اما این سوال رو هم من میتونم بپرسم ازت، کدوم یکی از شخصیت های فوق محبوبت تو ویدئو گیم این جایگاه رو بخاطر قیافه و چهره شون بدست آوردن؟ ما اکثرا جذب شخصیت کارکترها میشیم، و مطمعنم جردن هم شخصیت پردازی خوبی داره و بعد تجربه بازی نظر همه نسبت بهش مساعد میشه. نمیگم عاشقش میشن اما دست کم کسی متنفر هم باقی نمیمونه. کمااینکه همین الان هم نظرات خیلی ها تقریبا برگشته و دیگه تحت تاثیر شوک اولیه انقدر منزجر نیستن.

اما مشکلات من با جردن یه چیز کلی تر هست و به فلسفه پشت این مدل طراحی شخصیت که خاص این بازی هم نیست برمیگرده.

اولین مساله اینه که به نظر من این مدل طراحی شخصیت، یعنی اجتناب از خوشگل و جذاب طراحی کردن دخترها و رفتن به سمت جایگزین کردن شخصیت های مرد و LGBT و شخصیت های رنگین پوست یا حتا اقلیت مذهبی به بهانه دایورسیتی یا برابری و مبارزه برای عدالت تقلیل دادن یک موضوع خیلی بزرگ و مهم به سطحی ترین لایه ممکنه است. من معتقدم مشکلاتی که الان برای زن ها وجود داره و نابرابری که باهاش واقعا درگیر هستن نه دغدغه این آدم هاست و نه اصلا تو بازی هاشون نشونش میدن، و یحتمل هیچ دختری هم مساله و منظورش از برابری زشت نشون دادن دخترها نباشه. کما اینکه خودشون به شدت دنبال زیبایی هستن و چیز بدی هم نیست و کلا هم دخترها خوشگلن دیگه، شبیه مرد نشون دادنشون میتونه خودش یجور توهین باشه و هیچ برابری و عدالتی هم درش نیست. مثلا من نوعی که دارم تو این جامعه پر از تبعیض زندگی میکنم و هر روز نابرابری و خشونت علیه زن هارو با پوست و گوشت و خونم حس میکنم، فکر میکنم این چیزا نه دردی از زن ها دوا میکنه و نه اصلا به مشکلاتشون اشاره ای داره. صرفا ادا در آوردن و گرفتن ژست روشنفکریه. زن قوی که برای حقوقش میجنگه آیا زن زشت مرد گونه کچل عضله ای همجنسگرا یا ترنسه؟ از نظر من، چون آدم هایی مثل پرستو احمدی رو میبینم که با شجاعت تمام دارن برای زن بودن و حقوق خودشون میجنگن و اتفاقا خیلی هم خوشگل و جذابن، نه! منظور من از تقلیل دادن یک موضوع مهم به یک چیز سطحی و کمابیش احمقانه اینه.

مساله دوم با ذات شخصیت های ویدو گیمه. من بارها گفتم به نظر من ویدئو گیم درباری شخصیت هاست. همه بازی های محبوبی که من شخصا دوست دارم شخصیت محور بودن و اکثرا هم جذب این بازی ها میشیم. و دوست داریم یه قهرمان رو کنترل کنیم. ویدئو گیم برای من بنا به اعتباری راهی برای فرار از واقعیت و پناه بردن به خیاله. مثل هنر و بخصوص ادبیات. در نتیجه برای من وجه قهرمانی کارکترها خیلی مهمه. و اینکه یه شخصیت خفن و کاریزمات رو کنترل کنم. از فانتزی لذت ببرم. برای همین واقع گرایی و رفرنس دادن به دنیای واقعی به این شکل رو کلا نیستم! گیم رو اساسا چنین مدیومی نمیبینم.

مساله سوم هم مشخصا با رویه ای هست که کلا نوتی داگ در پیش گرفته. اینو قبلا هم گفتم، من میتونم با افکار حال حاضر نوتی داگ کنار بیام. بگم خوب گیم اون هاست، با سلیقه خودشون ساختن، در نتیجه باید افکار خودشون رو هم پوشش بده، قرار نیست مثل من فکر کنن، و من هم میپذیرم اون چه میسازن رو. میتونم با ابی کنار بیام، میتونم با جردن کنار بیام، احتمالا خوشمم بیاد ازش تو بازی و واقعا شخصیت کول و باحالی باشه. اما این مدل شخصیت پردازی علی رغم همه نکات مثبتی که میتونه داشته باشه یه ایراد بزرگ هم داره، و اونم اینه که هیچ وقت این مسیر به خلق یک شخصیت فوق محبوب و مسکات گونه ختم نمیشه. جردن رو شاید خیلی ها حال کنن باهاش، اما هیچ وقت به محبوبیت نیت و جول نمیرسه. این رو من تنها ایراد لست 2 هم میدونم، از همه نظر پرفکت بود، کاری کرد که از ابی دیگه بدم نیاد، اما ابی کارکتر محبوب من نشد و کاری که کردن در عمل کشتن جول و از بین بردن یه کارکتر فوق محبوب و جایگزین کردنش با یه شخصیتی بود که در بهترین حالت تو فقط دیگه ازش متنفر نیستی. جردن هم همین مسیرو میره. هیچ وقت شخصیت محبوبی نمیشه. و این برای یه بازی داستانی شخصیت محور ضعفه. انکار ناپذیرم هست.

این مشکل رو به نظر من GoW هم تو آرک جدیدش داره. کارکتر کریتوس خیلی خفنه و با ابهته، اما تمام وجه یونیک و اسطوره ایش رو از دست داده و تقلیل پیدا کرده به یک کارکتر مارولی. این مدل پدرهای فرزند دوست فداکار رو تو ان تا مدیوم مختلف دیدیم، تو کل فیلم های مارول و کامیک ها، ولی کریتوس وحشی خدا کش بود که مثلش جایی پیدا نمیشد!

کلا حرکت به سمت دایورسیتی وجه یونیک کارکترهارو میکشه، واقعگرایی به این شکل فانتزی رو میکشه و باعث میشه در مجموع دیگه هیچ وقت شخصیت هایی مثل دانته و اسنیک و کریتوس سابق و نیت و ... رو نداشته باشیم. همه در نهایت یک شکل و یک دست میشن و فقط شاید کلوز شات فرق های اندکی با هم داشته باشن، وگرنه لانگ شات همه یه چیزن، چیزی که قایت نگاه چپ به دنیاست.

اگه بخوایم badass بودن رو ملاک قرار بدیم شخصیت های در حد ناموس badass داریم که جذاب هم هستند نمونه روی توی مرداب سیاه

یا نمونه واضح دیگه که خود ناتی میگه ازش الهام گرفته فی توی کابوی بیباب

G89kyozspj831.jpg

اینکه خواستن شخصیت رو اینجوری طراحی کنند باز هم دستای پشت پرده هستند که دقیقا الوی هم توی هوایزن آخری زشت و چاق کرده بودند.
ولی این رو بگم باز هم از نظر من این جردن از شخصیت فیبل جذاب تره. اون واقعا کریه و نچسبه :D

به نظرم یک زن قدرتمند، باید با تمام صفات زنانگیش، توانایی هاشو نشون بده...!
وگرنه بله ما زن با قد 190سانت و هیکل مردونه و حتی زن صدا بم داریم ولی آیا اکثر زن ها که این ویژگی های ظاهری و جسمی رو ندارند، یعنی باید کامل بگیم توانایی های خودشون رو ندارن؟! حتما یک زن توانا، باید با ویژگی هایی که در تصویر ذهنی از مردان سراغ داریم، پتانسیل خودشون رو نشون بدن؟! آیا این توهین به اکثریت زنان نیست؟!
چند سال پیش یادمه یک خبری جنجالی شد و بیbسی هم خبرو رفت... یک زن فمنیستی اومد گفت، برای برابری ما هم بیایم موهای زائدو اصلاح نکنیم و بدنمون مثل مردان باشه تا از نگاه جنسیتی به جنس ما جلوگیری بشه:))
که باز تو خوده همین، توهین به زنان هست که می خوان مقامی رو با کسب صفات ظاهری مردانه(که مرد نرمالم باید اصلاح رو انجام بده و ربطی به زن و مرد نداره) بدست بیاره....!

یک زنی حتی اگه چهره اغواگر داره... خللی در این نیست که از نظر عقلی مشکلی داره! اتفاقا باید از چهره اش استفاده کنه... مثل اینکه یکی صدای خوبی داره یا اندام خوبی داره...

اینکه مخاطب های مرد دنبال کاراکتر زن زیبا و خوش اندام باشن اصلا چیز عجیبی نیست... چون خوده زن ها هم مرد خوشتیب و خوش اندام بدن تراشیده، رو به مردان چاق یا لاغرمردنی ترجیح میدن!
یا فرقی نمی کنه چه زن چه مرد، اون جنس مخالفی که به ظاهرش می رسه رو دوست دارن... گاهی وقتا تیپ و مرتب بودن و خوش اندام بودن جذابیتی میاره که شاید صورت کامل زیبا به تنهایی به همراه نداره...
.
.
.
در نهایت این جردن از چند کاراکتر اخیر صنعت بهتره... و خوده بازیگرش جزو چهره های اوکی تو رنگین پوستا هست... ولی خب می تونست خیلی بهتر باشه...

آخرین ویرایش:
ببین باز خلط مبحث شد:دی

من نظرمو از ابتدا در مورد جردن گفتم. کارکتر محبوبم نیست. انقدر که همه دارن میگن زشت نیست، اتفاقا بازیگرش به نظرم خیلی خوشگله و روش کراشم هستم(:دی) اما خوب اینجا بخاطر یجور واقع گرایی یا هرچی خیلی ساده و بی آلایشه و بخاطر کچل بودن زشت هم به نظر میاد. کما اینکه اکثرا هر دختری رو کچل کنی زشت میشه:دی اما مشکلم با جردن زشتیش نیست اصلا. شخصا چندتا مشکل فلسفی باهاش دارم که در ادامه میگم. اما باز میگم دلیل اصلی "ارتباط برقرار کردن" با یه کارکتر قیافه اش نیست، شخصیت پردازیشه. من کامل متوجه منظورت میشم و دلیل سوم خود منم که گفتم در ادامه میگم همینه تقریبا، اما این سوال رو هم من میتونم بپرسم ازت، کدوم یکی از شخصیت های فوق محبوبت تو ویدئو گیم این جایگاه رو بخاطر قیافه و چهره شون بدست آوردن؟ ما اکثرا جذب شخصیت کارکترها میشیم، و مطمعنم جردن هم شخصیت پردازی خوبی داره و بعد تجربه بازی نظر همه نسبت بهش مساعد میشه. نمیگم عاشقش میشن اما دست کم کسی متنفر هم باقی نمیمونه. کمااینکه همین الان هم نظرات خیلی ها تقریبا برگشته و دیگه تحت تاثیر شوک اولیه انقدر منزجر نیستن.

اما مشکلات من با جردن یه چیز کلی تر هست و به فلسفه پشت این مدل طراحی شخصیت که خاص این بازی هم نیست برمیگرده.

اولین مساله اینه که به نظر من این مدل طراحی شخصیت، یعنی اجتناب از خوشگل و جذاب طراحی کردن دخترها و رفتن به سمت جایگزین کردن شخصیت های مرد و LGBT و شخصیت های رنگین پوست یا حتا اقلیت مذهبی به بهانه دایورسیتی یا برابری و مبارزه برای عدالت تقلیل دادن یک موضوع خیلی بزرگ و مهم به سطحی ترین لایه ممکنه است. من معتقدم مشکلاتی که الان برای زن ها وجود داره و نابرابری که باهاش واقعا درگیر هستن نه دغدغه این آدم هاست و نه اصلا تو بازی هاشون نشونش میدن، و یحتمل هیچ دختری هم مساله و منظورش از برابری زشت نشون دادن دخترها نباشه. کما اینکه خودشون به شدت دنبال زیبایی هستن و چیز بدی هم نیست و کلا هم دخترها خوشگلن دیگه، شبیه مرد نشون دادنشون میتونه خودش یجور توهین باشه و هیچ برابری و عدالتی هم درش نیست. مثلا من نوعی که دارم تو این جامعه پر از تبعیض زندگی میکنم و هر روز نابرابری و خشونت علیه زن هارو با پوست و گوشت و خونم حس میکنم، فکر میکنم این چیزا نه دردی از زن ها دوا میکنه و نه اصلا به مشکلاتشون اشاره ای داره. صرفا ادا در آوردن و گرفتن ژست روشنفکریه. زن قوی که برای حقوقش میجنگه آیا زن زشت مرد گونه کچل عضله ای همجنسگرا یا ترنسه؟ از نظر من، چون آدم هایی مثل پرستو احمدی رو میبینم که با شجاعت تمام دارن برای زن بودن و حقوق خودشون میجنگن و اتفاقا خیلی هم خوشگل و جذابن، نه! منظور من از تقلیل دادن یک موضوع مهم به یک چیز سطحی و کمابیش احمقانه اینه.

مساله دوم با ذات شخصیت های ویدو گیمه. من بارها گفتم به نظر من ویدئو گیم درباری شخصیت هاست. همه بازی های محبوبی که من شخصا دوست دارم شخصیت محور بودن و اکثرا هم جذب این بازی ها میشیم. و دوست داریم یه قهرمان رو کنترل کنیم. ویدئو گیم برای من بنا به اعتباری راهی برای فرار از واقعیت و پناه بردن به خیاله. مثل هنر و بخصوص ادبیات. در نتیجه برای من وجه قهرمانی کارکترها خیلی مهمه. و اینکه یه شخصیت خفن و کاریزمات رو کنترل کنم. از فانتزی لذت ببرم. برای همین واقع گرایی و رفرنس دادن به دنیای واقعی به این شکل رو کلا نیستم! گیم رو اساسا چنین مدیومی نمیبینم.

مساله سوم هم مشخصا با رویه ای هست که کلا نوتی داگ در پیش گرفته. اینو قبلا هم گفتم، من میتونم با افکار حال حاضر نوتی داگ کنار بیام. بگم خوب گیم اون هاست، با سلیقه خودشون ساختن، در نتیجه باید افکار خودشون رو هم پوشش بده، قرار نیست مثل من فکر کنن، و من هم میپذیرم اون چه میسازن رو. میتونم با ابی کنار بیام، میتونم با جردن کنار بیام، احتمالا خوشمم بیاد ازش تو بازی و واقعا شخصیت کول و باحالی باشه. اما این مدل شخصیت پردازی علی رغم همه نکات مثبتی که میتونه داشته باشه یه ایراد بزرگ هم داره، و اونم اینه که هیچ وقت این مسیر به خلق یک شخصیت فوق محبوب و مسکات گونه ختم نمیشه. جردن رو شاید خیلی ها حال کنن باهاش، اما هیچ وقت به محبوبیت نیت و جول نمیرسه. این رو من تنها ایراد لست 2 هم میدونم، از همه نظر پرفکت بود، کاری کرد که از ابی دیگه بدم نیاد، اما ابی کارکتر محبوب من نشد و کاری که کردن در عمل کشتن جول و از بین بردن یه کارکتر فوق محبوب و جایگزین کردنش با یه شخصیتی بود که در بهترین حالت تو فقط دیگه ازش متنفر نیستی. جردن هم همین مسیرو میره. هیچ وقت شخصیت محبوبی نمیشه. و این برای یه بازی داستانی شخصیت محور ضعفه. انکار ناپذیرم هست.

این مشکل رو به نظر من GoW هم تو آرک جدیدش داره. کارکتر کریتوس خیلی خفنه و با ابهته، اما تمام وجه یونیک و اسطوره ایش رو از دست داده و تقلیل پیدا کرده به یک کارکتر مارولی. این مدل پدرهای فرزند دوست فداکار رو تو ان تا مدیوم مختلف دیدیم، تو کل فیلم های مارول و کامیک ها، ولی کریتوس وحشی خدا کش بود که مثلش جایی پیدا نمیشد!

کلا حرکت به سمت دایورسیتی وجه یونیک کارکترهارو میکشه، واقعگرایی به این شکل فانتزی رو میکشه و باعث میشه در مجموع دیگه هیچ وقت شخصیت هایی مثل دانته و اسنیک و کریتوس سابق و نیت و ... رو نداشته باشیم. همه در نهایت یک شکل و یک دست میشن و فقط شاید کلوز شات فرق های اندکی با هم داشته باشن، وگرنه لانگ شات همه یه چیزن، چیزی که قایت نگاه چپ به دنیاست.
تو این زمینه حس میکنم هم نظریم کلا، فقط من منظورمو دقیق نرسوندم. منظور من از جذابیت کاراکتر به هیچ وجه زشتی یا زیبایی نبود بلکه اون خصلت های ظاهری بود که باعث میشه کاراکتر تو ذهنت ثبت شه. مثل یه کلید عمل میکنه که هر موقع بخوای کاراکترو تو ذهنت بیاری سریع اون فعال میشه. اون کلید رو من توی جردن ندیدم همونجور که تو ابی هم تا حدی ندیدم. برای همین به قول تو یه سری کاراکترا نهایت کاری که بتونن کنن که اینه ازشون بدت نیاد یا اینکه حسی نداشته باشی. برای محبوب شدن و موندگار شدن دقیقا به اون کلید نیازه. مثل صورت سایه افتاده و ردای تماما سفید الطیر و تکون خوردنش موقع راه رفتن، مثل خاکستر رو تن کریتوس و تتوهای قرمزش و صورت عصبانیش، مثل دوربین دید در شب سه اسکوپ اسپلینتر سل، مثل اون suit عجیب غریب و ظاهر پیر و چروکیده اسنیک تو MGS4، مثل ظاهر میانسال و خسته و موهای جوگندمی جوئل تو لست یا قد کشیده و پاهای بلند و عینک بایونتا یا حتی گوردون فریمن با اینکه اصلا قیافشو نمیبینیم.
اینا رو من میگم جذابیت تو خلق یه کاراکتر. به نظر من گیم مثل فیلم نیست که هر چی گذاشتن جلوت بتونی باهاش کنار بیای چون قراره چند ده ساعت با اون کاراکتر وقت بگذرونی و اگه اون المان های خاص ظاهری رو نداشته باشه مخصوصا اینکه با یه بازی کاملا داستان محور طرف باشی خب به مشکل میخوری.
من تو جردن هیچکدوم اینا رو ندیدم. نه صحبت کردن خاصی داشت نه تیپ خاصی داشت، قیافشم که یه چیز کاملا معمولی بود. با کفش آدیداس و کت آکیرا اون جذابیت به وجود نیومده به نظرم. من حتی وقتی گفتم تریلر مشکل داره همون موقعم گفتم اگه سیدنی سویینی هم میذاشتن جاش باز تریلر مشکل داشت. الانم میگم کاری به زیبایی یا زشتی هیچ کاراکتری ندارم ولی به نظر من جردن تو استانداردهای ویدیوگیم تا الان یه از نظر طراحی کاراکتر اصلی ضعیفه. البته من شک ندارم که دراکمن کاملا عمدی شخصیتشو فاقد تمام این ویژگی ها کرده که یه مرحله جدیدی از واقع گرایی رو تو ویدیوگیم تجربه کنیم ولی من به شخصه کاملا مخالف این داستانم. ویدیوگیم فیلم دو ساعته نیست و هیچوقتم تجربه فیلم و بازی به هم شبیه نخواهد شد و نبایدم بشه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or