Horizon ، حقه اي از Quantic Dream

• Thread starter Thread starter MANIX
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

MANIX

کاربر سایت
309295-quantic_dream_logo_large.png

چندي پيش شايعه شده بود ديويد كيج (David Cage) خالق Heavy Rain و Fahrenheit مشغول ساخت بازي جديدي به نام Horizon است. اما ماجراي اصلي چه بوده ؟

كيج اعلام كرد:" Horizon يك حقه اي بود كه يكي از همكاران ما براي رد گم كني به كار برد. او يك سناريو دروغين نوشت تا مبادا بازيگران پروژه بعدي چيزي از بازي جديد بگويند. " كيج مي گويد:" اين تصميم بسيار عاقلانه اي بود".

كيج در ماه جولاي اعلام كرد روي دو پروژه كاملا متفاوت كار مي كند. او مي گويد:" پس از موفقيت Heavy Rain ما تحقيقات بيشتري كرديم تا ببينيم چطور مي توان سبك Interactive Drama را پيش ببريم و روي يك داستان احساسي و فعل و انفعالي ديگر براي مخاطبان بزرگ سال كار كنيم؛ اما مي خواستيم داستاني كاملا متفاوت با ديدگاهي متفاوت تر داشته باشيم"

كيج در مورد بازي جديد خود مي گويد:" طرفداران Heavy Rain با بازي جديد ما سورپرايز خواهند شد"

من هم یک نکته رو به حرف های حمیدرضا اضافه کنم :

بعضی ها در این تاپیک و تاپیک های دیگه ای گفتند که بازی ها باید ما رو به دنیایی غیر از دنیای خودمون ببرن و فرصت انجام کارهایی رو به ما بدند که ما خودمون نمی تونیم انجام بدیم .
ولی آیا همون دوستان به این نکته توجه کردن که این بازی ما رو در نقش چه شخصیت هایی و از اون مهمتر ، چه موقعیت هایی میبره ؟!
شما تو کدوم بازی در نقش یک پدری قرار گرفتید که می خواد پسرش رو نجات بده ؟!
شما تو کدوم بازی در نقش یک دختری قرار گرفتید که برای کمک به عشقش دست به هر کاری میزنه ؟! و ...

Dead Rising 2 که البته مبنای بازی بر اساس همین نجات فرزند هستش ! ( الان میگن قبول نیست اونجا دخترش رو می خواد نجات بده و اینا ... :دی )
شما تو کدوم بازی در نقش یک دختری قرار گرفتید که برای کمک به عشقش دست به هر کاری میزنه ؟!
از JRPG باز های عزیز تقاضا می کنم هزاران بازی با این مضمون مثال بزنن ... :دی
------------------------

صرفا قرار دادن مخاطب تو موقعیت های عجیب و ویژه نمیتونه تضمینی واسه موفقیت یه محصول باشه . من الان یه بازی بسازم و مخاطبم رو در نقش یه باکتری تو معده ی یه شتر قرار بدم که دلیل بر برتری ساخته ی من نیست !

کیج تو هوی رین یه کار رو به نحو احسن انجام داد و اونم دست گذاشتن روی یه سری از احساسات انسانی بود . یه تعدادی از کسایی که هوی رین رو بازی کردن آدمای احساساتی بودن و تحت تاثیر قرار گرفتن و در نتیجه ایرادای بازی رو ندیدن , یکی هم مثل من سر صحنه ی بریدن انگشت و ... خیلی ریلکس داشتم به خاطره های خوبم با داستان چندلایه فارنهایت فکر می کردم ...

• Like
Reactions: Dreadlord
یه موضوعی رو هم من اظافه کنم که بازی HR در مورد داستان بود اما در اصل نبود در مورد انتخاب های افراد بود وقتی شما خودتون رو جای طرف میزاشتین چه عملی رو انجام میدادین این بود که این بازی رو با بازی های دیگه متفاوت میکرد .

برای مثال در یه باخشی از بازی پسر ش گم میشه چند نفر این احساس رو داشتن که خیلی از بچه ها در فروشگاه ها گم میشن و امکان داره دزدیده بشن و پدر مادر هاشون در اون موقعیت ممکنه به چه چیز های فکر کنه و چه آسیب های به خانواده زده میشه بعد این اتفاق ؟

برای مثال صحنه CUT YOUR FINGER به شما نشون میداد که در صورتی که برای خانوادت داری یه کاری رو انجام میدی تا کجا واقعا پیش میری خیلی ها فکر کردن یه بازی اما به نظر من به نکته خیلی بزرگی نشون داد من دفعه اول اون صحنه بدون برو برگرد وقتی گفت زدم انگشتش رو کندم میدونی اون موقع چی فکر میکردم که اگه یکی از خانواده خودم بود ایا واقعا دلش رو داشتم این کار رو بکنم آیا واقعا اون شخص برای من اگه عزیز نبود ایا تا این جا پیش میرفتم برای نجاتش ؟

یا بخش بعدی وقتی بهت میگه یه مواد فروش رو بکش واقعا خیلی ها شک ندارم ماشه رو کشیدن اما من اون موقع پیش خودم گفتم اون هم خانداده داره و ازش گزشتم .

همین چیز ها بود که HR رو برای من خاص کرد .

Dead Rising 2 که البته مبنای بازی بر اساس همین نجات فرزند هستش ! ( الان میگن قبول نیست اونجا دخترش رو می خواد نجات بده و اینا ... :دی )

عزیز شما در DR 2 افراد رو نجات میدی چون باید نجات بدی وگرنه خیلی از امکانات بازی واز نمیشه یا بعضی وقت ها بعضی از اون ماوریت ها رو از دست میدی این فرق داره با اون شما در DR2 بچه مثل یه زیگیل هستش که دست شما رو بن کرده شما سر یه زمان میری سر یه زمان برمیگردی کار های بزرگ که هی بری واکسن بیاری بزنی اما HR نه شما داری برای زندگی بچه خودت رو به آب و آتیش میزنی پدری که از همه چی رونده شده هستش هیچ کس بهش اعتماد نداره پدری که بد بخت هستش شکسته بعد از کشته شدن یه بچش و دزدیده شدن بچه دیگش .

لطفا HR رو با DR2 مقایسه نکن که خنده دار هستش .

صرفا قرار دادن مخاطب تو موقعیت های عجیب و ویژه نمیتونه تضمینی واسه موفقیت یه محصول باشه . من الان یه بازی بسازم و مخاطبم رو در نقش یه باکتری تو معده ی یه شتر قرار بدم که دلیل بر برتری ساخته ی من نیست !

بله درسته اما مهم این هستش که شما از موقعیت ها بخوبی استفاده کنی . اون مثال باکتری هم مسخره بود.

برای مثال شما رو روی یه پشت بام قرار بدن که بگن بپر یا اگه نپری میکشمت به این صحنه میگن صحنه خاص یا صحنه ای که میشه بر مبناش اتفاق ها مختلفی بیفته که خودش مخاطب روموجب میکنه که کار درست رو انجام بده .

کیج تو هوی رین یه کار رو به نحو احسن انجام داد و اونم دست گذاشتن روی یه سری از احساسات انسانی بود . یه تعدادی از کسایی که هوی رین رو بازی کردن آدمای احساساتی بودن و تحت تاثیر قرار گرفتن و در نتیجه ایرادای بازی رو ندیدن , یکی هم مثل من سر صحنه ی بریدن انگشت و ... خیلی ریلکس داشتم به خاطره های خوبم با داستان چندلایه فارنهایت فکر می کردم ...

من با این بخش 100000000000000000% مخالفم من خودم ادم احساستی نیستم ادم منطق گرا هستم یعنی هرچی منطقم بهم بگه درسته همون رو انجام میدم این که شما در یه همچین بازی به روش یه بازی مثل COD رفتار کنی که ماشه رو فقط بچکونی نشون میده که شما اصلا بازی ها رو درک نمیکنید بازی برای این نیست که شما فقط بکشی بری جلو یا مرحله رو رد کنی برای این هستش که شما در موقعیت های قرار بگیری و انتخاب های بکنی که به نظرت درست هستش حالا در هر بازی به یه صورت .

اگه این که شما این بازی رو درک نکردی و بشی ادمی که ایراد های بازی رو فهمیده همون بهتر که ما که بازی رو درک کردیم ایراد ها رو نفهمیم بهتر هستش .

اون بخش انگشت رو که گفتی واقعا فهمیدم اصلا تو حال و هوای این بازی نبودی بهتره اصلا با شما راجبش دیگه صحبت نشه .

آخرین ویرایش:

از JRPG باز های عزیز تقاضا می کنم هزاران بازی با این مضمون مثال بزنن ... :دی
------------------------

اگر بخواهید اینجوری فکر کنید و اینجوری مثال بزنید که هیچ بازیی در کل صنعت گیم وجود نخواهد داشت که یک نکته منحصر بفرد و نو آورانه داشته باشه .
تو Dead Rising 2 یک پدر که حرفه اصلیش موتور سواریه ( اگر اشتباه نکنم ) ، یکهویی تبدیل میشه به قاتل زامبی ها و کوهی از زامبی ها رو از بین می بره تا دخترش رو نجات بده . ولی در Heavy Rain شما در نقش یک پدر بدون هیچ قدرت خاصی قرار میگیرید که باید بسته به انتخاب های خودتون ، از خود گذشتگی هایی انجام بدین تا در نهایت پسرتون رو نجات بدید و با لحظه لحظه اون پدر زندگی کنید . این موضوع ارزش کار رو بالا میبره که شما حق انتخاب دارید ، می تونید هیچ کاری برای نجات فرزندتون انجام ندید ولی در DR2 یا شما باید برای نجات فرزندتون کاری انجام بدید یا بازی رو بزارید کنار .
-------------
این مثال بهتر بود ...
بازی های JRPG هم از لحاظ داستانی در سطح بالایی قرار دارند و به Heavy Rain نزدیک تر هستند .
ولی باز هم شما در شرایط های متفاوتی نسبت به بازی های JRPG قرار میگیرید که خوب توضیحات بالا در این مورد هم صادق هستش ...
ولی برای تکمیل می تونم اون مرحله Blue Lagoon رو مثال بزنم که شما باید انتخاب کنید که آبرتون رو گرو بزارید تا بتونید به عشقتون کمک کنید .
همچنین مراحلی در کمتر بازیی و یا در هیچ بازیی دیده نمیشه !

بقیه پستتون رو هم که جوابش توسط vivanred داده شد و من با ایشون موافقم .

آخرین ویرایش:
جناب sami_19 HR رو با DR2 مقایسه نکرد ! بلکه بگه نکته ی بکار رفته توی HR خیلی نو نبوده !

یه سوال دارم از شما تو چند بازی شما چیز های جدید میبینی ؟

مهم این نیست که جدید باشه مهم این هستش که ازش به بهترین شکل استفاده بشه حالا اگه جدید هم بود باز هم به صورتی باشه که عالی کار شده باشه این مثال U2 هستش بازی که شاید خیلی چیز شاقی رو نمایش نداد بلکه از حالت ها و امکانات به خوبی استفاده کرد .

HR هم به همین صورت با موضوع عالی شاید به قول شما تکراری با دادن حق انتخاب یه چیز مرده یا تکراری به قول شما رو خدا کرد .

یه سوال دارم از شما تو چند بازی شما چیز های جدید میبینی ؟

مهم این نیست که جدید باشه مهم این هستش که ازش به بهترین شکل استفاده بشه حالا اگه جدید هم بود باز هم به صورتی باشه که عالی کار شده باشه این مثال U2 هستش بازی که شاید خیلی چیز شاقی رو نمایش نداد بلکه از حالت ها و امکانات به خوبی استفاده کرد .

HR هم به همین صورت با موضوع عالی شاید به قول شما تکراری با دادن حق انتخاب یه چیز مرده یا تکراری به قول شما رو خدا کرد .
قبل از تفسیر کردن توجه کنید که من حرف ایشون رو براتون زیرنویس کردم ! نه اینکه بگم درست میگن یا غلط !

واویلا لیلی .ستاد مبارزین خط H R رو داشته باشد.:)) جان خودم اگه به سازندش انتقاد میکردید میپذیرفت که این ستاد نمیپذیره:دی
کسی نمیگه Heavy rain اشغال بود ،فوق العاده بود(حد اقل به نظر من) ولی گیم پلی بازی حوصله سر بره.

مطمئنن خیلی بهتر از اینها هم میتونست باشه.یکمی هم باید به اونهایی که با انگلیسی اشنا نبودند هم کمک میکرد،رفیق من بازی کرده و میگه اشغاله،نمیفهمم ،همش دارم دکمه میزنم:دی=))
ولی وقتی داستانش رو بقلش بودم و تعریف میکردم و جلو میرفت نظرش عوض میشد.

در کل جای کار داشت تا به گیم هم نزدیک بشه.
:d
H R بیشتر یه فیلمی بود که به بازی نزدیک بشه،نه یه بازی که به فیلم شبیه بشه(قضیه MW2 که فیلم بود ولی بازی هم بود رو در نظر بگیرید)

-------------------------------

شرمنده پیر شدیم،حوصله بحث نداریم:دی

پس دست گلتون درد نکنه که مارو میبخشید

آخرین ویرایش:
واویلا لیلی .ستاد مبارزین خط H R رو داشته باشد.:)) جان خودم اگه به سازندش انتقاد میکردید میپذیرفت که این ستاد نمیپذیره:دی
کسی نمیگه Heavy rain اشغال بود ،فوق العاده بود(حد اقل به نظر من) ولی گیم پلی بازی حوصله سر بره.

مطمئنن خیلی بهتر از اینها هم میتونست باشه.یکمی هم باید به اونهایی که با انگلیسی اشنا نبودند هم کمک میکرد،رفیق من بازی کرده و میگه اشغاله،نمیفهمم ،همش دارم دکمه میزنم:دی=))
ولی وقتی داستانش رو بقلش بودم و تعریف میکردم و جلو میرفت نظرش عوض میشد.

در کل جای کار داشت تا به گیم هم نزدیک بشه.
:d
H R بیشتر یه فیلمی بود که به بازی نزدیک بشه،نه یه بازی که به فیلم شبیه بشه(قضیه MW2 که فیلم بود ولی بازی هم بود رو در نظر بگیرید)

مگه بازیی تا بحال تولید شده که عیبی نداشته باشه ؟!!
Uncharted 2 : AT و Halo : Reach که جزو خوش ساخت ترین بازی ها و پولیش شده ترین بازی ها به شمار میان هم دارای عیب و ایراد هایی هستند . Heavy Rain هم از این قاعده مستثنی نیست .
------------------
گیم-پلی Heavy Rain حوصله سر بره ؟! اون مرحله اتوبان حوصله سر بر بود یا مرحله Mad jack و یا مرحله ای که با مدیسون میری خونه اون دیوونه ؟ یا مرحله ای که باید اون قاچاقچی رو بکشی ؟! و یا ...
اون مراحلی هم که جو آرومی داشتند ، بیشتر برای تقویت ارتباط با شخصیت ها طراحی شده بودند ، مثلا مرحله ای مدیسون باید از ایثن پرستاری میکرد .
----------------------
در مورد مسئله زبان هم با شما موافقم ولی خوب این عیب نیست ، و اگر عیب باشه ، باید به شاهکاری مثل ME2 هم نسبت داده بشه .

آخرین ویرایش:
مگه این کاری که کیج انجام داده مشکلی داره ! :دی به شخصه این موضوع رو چیز بدی نمیدونم همون طور که Halo: Reach هم دقیقآ متمرکز شده بود روی تحت تآثیر قرار دادن احساسات مخاطبی که Combat Evolved رو بازی کرده و باهاش خاطره داره ! قسمت آخر بازی که اوج احساساتی شدن بازیکن هست , برای پوشش دادن ایرادات Reach طراحی شده ؟!
هر بازی ای ایراداتی داره. از معروف ترین FPS ها و Racing ها گرفته تا RPG ها. بازیهایی که منشاء ـشون به 20 سال پیش برمیگرده ! اون وقت باید انتظار داشته باشیم بازی ای که از یه سبک متفاوت و بکر هست و تعداد بازیهای این سبک به نصف انگشتای یه دست هم نمیرسه بی ایراد باشه ؟! :دی همین که این میانگین امتیازا رو گرفته و اون فروش رو هم نسبت به سبکش کرده , نشون میده نکات مثبتش به نکات منفیش غلبه میکنه !

من یک سوال مطرح میکنم اینجا : آیا ، و تنها آیا ، اگر Heavy Rain یک بازی مولتی پلتفرم میبود ، باز هم همچین فروشی میکرد ؟!
یا اینقدر ازش تعریف و تمجید میشد ؟
خیلیا این رو قبول دارن که فارنهایت نسبت به HR بازی بهتریه ، اما چرا این بازی روی سه تا پلتفرم 20% فروش HR رو که انحصاری هم هست نکرد ؟!
یا حضرت عباس ! :دی تا دیروز رسم بر این بود که هر شرکتی میخواد پول بیشتری بدست بیاره بازیهاش رو مولتی پلتفورم میکنه ! :دی این نسل هم دقیقآ برای همین اکثر بازیهایی که قبلآ اختصاصی بودن به طرف مولتی پلتفورم شدن رفتن که سود بیشتری نصیب سازنده بشه تا هزینه های ساخت جبران بشه ! حالا این وسط اسثتناهایی مثل Halo , Gran Turismo هم هستن ولی بازیهایی مثل Assassin`s Creed , Call of Duty , GTA و ... خیلی چیزا رو نشون میده.
حرفت یه پارادوکس کامله ! خیلی ها قبول دارن فارنهایت بهتره ===> فروش HR بیشتر شده ! خب اگه قبول دارن فارنهایت بهتره پس باید بیشتر میخریدنش ! نمیشه که من بگم فارنهایت بهتره ولی برم HR رو بگیرم :دی نظر منتقدها هم که برتری HR رو نشون میده !
========================
کیج خواسته برخلاف 99% بازیهای دیگه که داستان تخیلی دارن , یه داستان واقعی که امکان اتفاق افتادن توی هر لحظه رو داره بیان کنه. ایشون میتونست خیلی راحت به المان های تخیلی پناه ببره تا داستان بازی رو الکی پیچیده کنه و مخاطب حال کنه. ولی ترجیح داده کاری رو انجام بده که توی کمتر بازی ای شاهدش بودیم.
بازم میگم چیزی که از نظر من ارزش این بازی رو بالاتر از خیلی بازیها قرار میده و باعث میشه برعکس بقیه بازیها اگه 10 بار بازی کنیم یه نتیجه تکراری نگیریم , این هست که برخلاف اکثر بازیها این شما هستین که با عملکردتون داستان بازی رو تغییر میدین و پایان مخصوص به خودتون رو میسازین. همون چیزی که GameSpy هم بهش اشاره میکنه :
If you can buy into the idea that the ending you get is your ending, and that your characters are really your characters, then you just might find yourself feeling moved by a videogame.

• Like
Reactions: u.s.a
یا حضرت عباس ! :biggrin1: تا دیروز رسم بر این بود که هر شرکتی میخواد پول بیشتری بدست بیاره بازیهاش رو مولتی پلتفورم میکنه ! :biggrin1: این نسل هم دقیقآ برای همین اکثر بازیهایی که قبلآ اختصاصی بودن به طرف مولتی پلتفورم شدن رفتن که سود بیشتری نصیب سازنده بشه تا هزینه های ساخت جبران بشه ! حالا این وسط اسثتناهایی مثل Halo , Gran Turismo هم هستن ولی بازیهایی مثل Assassin`s Creed , Call of Duty , GTA و ... خیلی چیزا رو نشون میده.
حرفت یه پارادوکس کامله ! خیلی ها قبول دارن فارنهایت بهتره ===> فروش HR بیشتر شده ! خب اگه قبول دارن فارنهایت بهتره پس باید بیشتر میخریدنش ! نمیشه که من بگم فارنهایت بهتره ولی برم HR رو بگیرم :biggrin1: نظر منتقدها هم که برتری HR رو نشون میده !
یه بازی به متفاوتی و نامتعارفی Heavy Rain به یه همچین هایپی نیاز داشت ... هممون میدونیم یه بازی انحصاری،به مراتب هایپ و انگیزه خریدش بالا تر میره ... (به لطف پدیده FAN )
البته من فکر میکردم این مورد دوم فقط در ایران هست !!! اما با اندکی سرچ و جستجو ، به کامنتهایی نظیر : It's Exclusive ? Ok , I'll buy it ... برخوردم :دی
Heavy Rain و فروشش ، یک استثناست آریا جان ...
اما در مورد بازخورد منتقدین من دستام رو به نشانه تسلیم بالا میبرم !
ازونجایی میگم فارنهایت به از HRـه ، که از دید گیم پلی ،HR یه کپی محض از F بود ، خود داود هم گفته عین این جمله رو ... اصلا" انتظار همچین نمراتی نداشتم ...
heavy rain یک شاهکار بود و با نظرات بچه گانه بعضیها هیچ خدشه ایی بهش وارد نمیشه.
LOL...just...

آخرین ویرایش:
یه بازی به متفاوتی و نامتعارفی Hevy Rain به یه همچین هایپی نیاز داشت ... هممون میدونیم یه بازی انحصاری،به مراتب هایپ و انگیزه خریدش بالا تر میره ... (به لطف پدیده FAN )
البته من فکر میکردم این مورد دوم فقط در ایران هست !!! اما با اندکی سرچ و جستجو ، به کامنتهایی نظیر : It's Exclusive ? Ok , I'll buy it ... برخوردم :دی
Heavy Rain و فروشش ، یک استثناست آریا جان ...
اما در مورد بازخورد منتقدین من دستام رو به نشانه تسلیم بالا میبرم !
ازونجایی میگم فارنهایت به از HRـه ، که از دید گیم پلی ،HR یه کپی محض از F بود ، خود داود هم گفته عین این جمله رو ... اصلا" انتظار همچین نمراتی نداشتم ...
کیوان سبک Interactive Drama (فکر کنم همین باشه) با همین فارنهایت بوجود اومد بعدش Heavy Raing اونو کاملتر کرد. من که به لطف نداشتن PS3 نتوستم HR رو تجربه کنم اما تجربه شیرینی که فارنهایت بهم داد مسلما تو HR هم هست (با توجه به نقدها و امتیازهای بازی).

آقا شما همش میگید سبک نو :دی خب قبول بازی های کیج نامتعارف هستند. اما صرفاً نامتعارف بودن و ارائه یه سبک متفاوت به معنی کیفیت بالاست؟
برای مثال من الان دارم از دیدگاه یک گیمر به قضیه نگاه میکنم، میبینم یه سبک متفاوته پس امتحانش میکنم، اما از لحاظ گیم پلی تجربه خوبی بهم انتقال نمیده، درسته این بازی شما رو توی موقیعت هایی قرار میده که تاحالا تجربه نکردید و خیلی هم احساسی هست، قبول این خیلی خوبه اما اولین لازمه یک "بازی" چیه؟ اینه که سرگرم کننده باشه، شخصاً با همچین گیم پلی که فقط دکمه بزنم سرگرم نمیشم. من مشکلی با سبک بازی ندارم اما به شرط اینه کمی بیشتر به گیم پلیش توجه بشه، کمی چاشنی اکشن یا معما یا حداقل حرکات چالش آمیز توش وجود داشه باشه. همچین چیزهایی در Fahrenheit وجود داشت اما تو Heavy Rain نه.

حالا از دیدگاه یه منتقد بخوام به قضیه نگاه کنم ایرادهای کوچک و بزرگ توش وجود داشت، اولینش صداگذاری کاراکترها بود که در بعضی موارد اصلاً هیچ احساسی انتقال نمیداد، دلیلش هم ناتوانایی بازیگرانه و اینکه دیالوگ ها رو برای هر بازیگری جدا جدا ضبط کردند. نکته دوم انیمیشن صورت کاراکترها که بازهم در بعضی موارد حالات چهره ضعیف کار شده بود، مثلاً انیمیشن صورت بچه ها و کاراکتر Lauren Winter

جدا از اینها Heavy Rain اثر قابل قبولی بود اما نه به عنوان بازی، نه به عنوان فیلم.

انصافا من موندم بعضیها اگر با کلمه هایپ آشنا نمیشدن چه اتفاقی می افتاد.قطعا اون موقع انقدر شاهد نظرهای فوق العاده خنده دار نبودیم.هرکسی که بنا به دلایلی از بازی ایی خوشش نمیاد سریع موفقیتهای اون بازی(اعم از نمرات-فروش-)رو ربطش میده به هایپ بازی.

heavy rain یک شاهکار بود و با نظرات بچه گانه بعضیها هیچ خدشه ایی بهش وارد نمیشه.

جالبه خيلي ها داستان HR رو كليشه اي ميدونند. دو ماه پيش جورج لوكاس مي گفت براي فيلم سازي و داستان نويسي به ابزار خودتون توجه نكنيد، مهم چيدمان و تخيل شما هست. بگذاريد ابزارهاي داستاني HR رو با هم بررسي كنيم: يك قاتل عقده اي- پليس كه با بررسي تمام سرنخ ها به دنبال قاتل ميگرده - يك خانواده از قرباني و يك دختر كه نقش عاطفي كار رو بر عهده داره. ابزارهاي داستاني خيلي ساده هست ولي چيدمان مهم هست كه كيج به نحو احسنت تونست اون رو اجرا كنه. براي مثال فيلم The Secret in Their Eyes خيلي شبيه به HR بود و دقيقا از همين ابزارها استفاده مي كرد ولي چيدمان داستان و استفاده از اين ابزارها باعث شد كه اسكار بهترين فيلم خارجي رو ببره. آيا درسته ما داستان اين فيلم رو كليشه بناميم چون از همون ابزارهايي استفاده كرده كه Se7en و يا صد فيلم ديگر استفاده كرده اند ؟
من این حرف رو قبول دارم که ابزار به اندازه چیدمان مهم نیست ، اما جالبه بدونید که چیدمان داستان HR هم در حدی که باید میبود نبود! و از مشکلات فراوانی رنج میبرد. HR یک بازی داستان محور بود و میبایست داستانش از بازی های دیگر خیلی بهتر میبود این در حالی هست که بازیهایی وجود داره که علاوه بر اینکه ابزارهاشون خیلی بهتر از ابزارهای HR انتخاب و پرداخته شده بلکه از چیدمان و پیوند به مراتب بهتری بهره میبرند.
باگ ها و مشکلات داستانی رو اصلا به حساب نیاوردم ، چون قاعدتا اگه بخوایم اون ها رو هم لحاظ کنیم باید داستان HR رو یک داستان ناامیدکننده دونست. یکی از ایرادات و ضعف های داستانی که مربوط به باگ ها هم نیست رو میگم:
وقتی که Madison وارد خونه Scott میشه و اتاق مخفیش رو پیدا میکنه ، لحظه ای که اسکات سرمیرسه و مدیسون رو با اسلحه تهدید میکنه ، از اونجا که قاتل بی رحمی بود میتونست راحت Madison رو بکشه که در آینده مشکلی براش بوجود نیاره اما مثل این فیلم های ایرانی تو اتاق زندانیش کرد که مثلا در آتیش بسوزه! در حالی که دیوار اتاقش براحتی میشکست و خطر فرار مدیسون خیلی زیاد بود!
3- بخش QTE: اين بخش كاملا بر مبناي تست هاي روانشناسي و سرعت عمل طراحي شده كه لذت بي نظيري داره. به هيچ وجه نميشه اون رو يك دكمه زني ساده ناميد و موضوع وقتي هيجاني تر ميشه كه شما ميدونيد با يك اشتباه در بازي خواهيد مرد و اين هيجان بيشتري از هر بازي كه سريع شما رو به Checkpoint قبل ميبره داره.
یه مشکل دیگه که به HR وارده اینه که چپتر هایی که انجام دادید در منوی اصلی بازی براتون باز میشه ، وقتی یک نفر شخصیتش میمیره براحتی میتونه به منوی اصلی رفته و چپتر مربوطه رو دوباره از اول بازی کنه ، خودم به شدت از این کار تنفر دارم و بهیچوجه چنین کاری رو در تجربه اولم انجام ندادم ، اما خیلی ها با این کار لذت واقعی بازی رو از بین میبرند در حالیکه QD میتونست کاری کنه که چپتر ها بعد از اینکه گیمر بازی رو یک دور تموم کرد آزاد بشن و اینجوری به ارزش های بازی می افزود.
اين در حالي هست كه بازي هاي امروزي فقط و فقط به بخش حركت كردن بدون فكر محدود ميشه
منظور از بازی های جدید رو نمیفهمم ، Dragon Age: Origins پارسال اومد و بازی جدیدی محسوب میشه در این بازی شما اگه بخواید بدون تفکر و استراتژی پیش برید به هیچجا نمیرسید و مطمئنا در برخی مراحل گیر خواهید. این بازی هم تصمیم گیری های بسیاری داشت ، انتخاب دیالوگ ها تاثیر بسزایی در روند بازی میذاشت و از همه مهمتر گیمپلیش خیلی طولانی تر از یک بازی مثل HR بود ، خیلی بازی های دیگه هم از این روند پیروی میکنند و HR تنها بازی این شکلی محسوب نمیشه!
من يك موضوع جالب هم تو بازيسنتر متوجه شدم كه اگر شما نظرتون با ديگران فرق كنه خيلي آدم خفني هستيد و اگر هميشه بر خلاف ديگران حرف بزنيد يعني شما جزو عام نيستيد. HR بازي متفاوتي بود و من هم خيلي منتظرش بودم و هميشه سعي داشتم مثل خود ديويد كيج اين بازي رو به مردم بفهمونم به همين خاطر هست كه بزرگترين آرشيو اطلاعاتي از اين بازي رو تو سايت بازيسنتر ميتونيد ببينيد. خيلي ها بدون توجه فقط به اين خاطر كه HR يك بازي متفاوت و نه چندان عامه پسند هست خودشون رو فن بازي ناميدند كه بگن ما از همه متفاوت تريم و ما سليقه خاصي داريم و ... اما بازي كم كم از يك مرزي گذشت (تويه سايت بازيسنتر رو ميگم) و خيلي هايپ شد. حالا همه چيز برعكس شد و اگر شما HR رو دوست نداشته باشيد يعني با مردم عادي فرق مي كنيد و ديگه عضوي از عام نيستيد. اين در حالي هست كه خيلي از بچه هايي كه تو اين تاپيك بر ضد اين بازي حرف مي زنند قبل از بالا رفتن هايپ بازي طرفداري هاي زيادي از اون مي كردند و حتي تاپيك هاي متفاوتي هم براش زدند. نمي خوام اسم ببرم ولي ميدونم همتون ميدونيد.
وقتی که یک بازی هنوز نیومده و تریلر و اخبار مهم و جذابی ازش بیرون میاد همه رو بطرف خودش جذب میکنه و به نوعی بازی پرطرفداری میشه ، اما وقتی که بازی عرضه بشه ممکنه همون طرفداران رو راضی نکنه و باعث بشه که بیان و از بازی انتقاد بکنند این مساله اصلا موضوع جالب و عجیبی نیست و یک امر کاملا عادیه ، در ضمن گذر زمان و خوندن نقد های بازی هم میتونه طرفداران دوآتیشه یک بازی رو نسبت به مشکلات اون بازی آگاه کنه و مقدار قابل توجهی از علاقه اونها به اون بازی بکاهه پس لطفا اگر میتونید این چیز ها رو به عام بودن ، خاص بودن یا خفن بودن ربط ندید.
عزیز شما اصلا پروسه ساخت بازی میدونی چی هستش ؟

اول داستان
دوم انجین بازی
سوم ساخت بازی
نه من اصلا نمیدونستم(!) الان که شما گفتید کاملا یادگرفتم;)
هم به همین صورت بازی بوده انجین جدید باید کلی کار موشن کپچر انجام میشده برای این که در هر صحنه امکن داشته با 1 دیالوگ 10 تا اتفاق مختلف بیفته برای همین پروسه ساخت بازی طولانی شده بازی بعدی این شرکت زود تر اماده میشه برای این که انجین آماده هستش و فقط میمونه کار های موشن مپچر و... برای بازی ساختن تازه از کد های اماده که برای HR بوده هم نمیشه چشم پوشی کرد.
این قضیه رو خودم هم میدونم ، منظور اینه که می شد از انجین های آماده هم استفاده کرد و با پیشرفت دادنشون یه گرافیک خوب و حتی عالی بدست آورد ، چیزی که در HR مهمترین قسمت بازی بود داستان بازی بود نه گرافیک بازی ، اما این دلیل نمیشه که گرافیک فوق العاده بازی رو تحسین نکرد.
ولی آیا همون دوستان به این نکته توجه کردن که این بازی ما رو در نقش چه شخصیت هایی و از اون مهمتر ، چه موقعیت هایی میبره ؟!
اینو سامان خیلی خوب بهش اشاره کرد ، بازی ما رو در نقش شخصیت هایی مثل خودمون میبره و موقعیت هاش هم انقدر پیچیده نیست که توی دنیای روزمره نشه تجربش کرد.
شما تو کدوم بازی در نقش یک دختری قرار گرفتید که برای کمک به عشقش دست به هر کاری میزنه ؟! و ...
این ها همونطور که دوستمون هم اشاره کرد همش ابزار هستند و مهم چیدمان داستانی بازی هست وگرنه خیلی راحت بازی ساز های دیگه هم میتونن چنین شخصیت هایی در بازی هاشون بگنجونن.
-------------------
در ضمن گیم پلی بازی هم بسته به سلیقه هر گیمر میتونه حوصله سربر یا هیجانی باشه ، من خودم شخصا اصلا در هنگام بازی حوصلم سرنرفت و براحتی در جو بازی قرار گرفته بودم و مقدار زیادی هم اظطراب داشتم چون نحوه پیشبرد داستان خیلی برام مهم بود و خیلی اهمیت میدادم که پایان بازی چگونه باشه.

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or