درود
دیگه از خواندن نظرهای عجیب و غریب دوستان درباره گرافیک Halo 3 و اینکه همش بیام و تاکید کنم که پایه و اساس این بازی گیم پلی و داستان گیرا و درگیر کننده اون ـه خسته شدم ( جالبه کسانی که حتی 5 دقیقه از گیم پلی قسمت اول و دوم رو تجربه نکردن در مورد این بازی بد گفتن ) تا اینکه در شماره مرداد ماه مجله بازیرایانه چیز جالبی دیدم که میدونم برای عزیزان منتقد و طرفدارن این ابر بازی خالی از لطف نیست.
تقریبا هموم مجله بازیرایانه رو به عنوان اولین و تخصوصی ترین مجله ایران قبول داریم. در یکی از بخشهای جدید و انقلابی این شماره نظر هیت تحریریه مجله رو در مورد 37 بازی برتر سال 2007 میخونید که صحبتهاشون واقعا جالبه. این دوستان در مرود بازی Halo 3 صحبتهای داشتن که خوندنش رو به همه توصیه میکنم، چه طرفدار و چه مخالف.
نکته: مطلبی که میخوانید بدون کوچکترین تغییری نوشته میشه.
هدف: روشن کردن برخی از مسائل.
Halo 3
Microsoft / Bungie - X360 Action / FPS
محمد رضا دشتی
دیگر کمتر بازیبازی حتی در ایران پیدا میشود که نام این پدیده را نشنیده باشد، Halo نامی که خیلی ها آن را مساوی با XBOX قرار میدهند. Halo 3 در E3 برای عموم فقط حکم یه تریلر بود که در کنفرانس ماکروسافت به نمایش در امد، ولی برای مهمانان ویژه ماکروسافت در قالب یک دمو قابل بازی آماده شده بود. تریلر بازی شاید نمایشی بود که انتظارات عده ای را براورده نکرد; البته این عده تنها توانستند به گرافیک بازی خرده بگیرند. به هر حال کسانی که دمو بازی را انجام دادند همگی نظر مثبتی روی بازی داشتند. شاید بهتر بود ماکروسافت به جای آن تریلر، همین دمو را در کنفرانس نشان میداد نظیر کاری که سال گذشته برای GoW انجام داد. به هر حال هم اگر گرافیک Halo 3 همان قدر که بعضی ها! میگویند متوسط یا بد باشد، اما این موضوع مسلم است که طرفدارن Halo3، انتظار گرافیکی در حد GoW را ندارند، بلکه انتظار گیم پلی و کیفیت ساختی در خور نام Halo را دارند; یعنی عنوانی که سطح بازی های اول شخص کنسولی را یک دجه ارتقا بخشد و استاندارد جدیدی برای آن تعریف کند و من در این موضوع به Bungie ایمان کامل دارم. پس از همین حالا به استقبال بزرگترین بازی نسل جدید میرویم.
نیما شاه صاحبی
در وهله اول به عنوان یک منتقد حقیقتا بیطرف و یک بازیباز که به هیچ وجه تعصب روی پلتفرم خاصی ندارد و در وهله دوم به عنوان کسی که همه پلتفرم های اصلی رو به یک اندازه تجربه کرده و البته به تعداد انگشتان دستانش به توان 3 بازی اول شخص تمام کرده!!! اعلام میکنم که تا حالا اکشن اول شخصی به اندازه Halo ندیده ام. به نظر من شاهکار به تمام معنای ماکروسافت در E3 امسال به لحاظ بصری نمایش در حد انتظاری نداشت، اما در عوض حیرت تمام کسانی که برای لحظاتی تجربه اش کردند، با طراحی بازی فوق العاده و گیم پلی بینهایت عالی خود برانگیخت. در عین حال معتقدم بازی نهائی از ان چه در نمایش E3 دیده ایم، خیلی بهتر جلوه خواهد کرد.
کیانوش کنی
این بازی نماد کنسول XBOX360 است، به علاوه شرکت سازنده موفق Bungie سازنده آن است پس مسلما با یک شاهکار روبرو هستیم. Halo3 در نمایشگاه E3 از نظر گیم پلی و Level Design حرفهای زیادی برای گفتن داشت و نشان داد سازندگان آن به هدف خود مبنی بر دوباره تعریف کردن سبک FPS بر روی کنسول ها بسیار نزدیک شدند. گرچه بازی نمایش داده شده از نظر گرافیکی ضعیف بود اما آن چه Halo را Halo کرده است داشتن بهترین گیم پلی سبک اول شخص بر روی کنسول هاست و آن طور که پیداست Halo3 نیز این رویه را ادامه خواهد داد.
آرش حسن زادگان
شاید این بازی از نظر گرافیکی در حدواندازه های مورد انتظار کسانی که بازی Halo را به عنوان یکی از بهترین بازی های X360 میشناسند، نباشید;اما گیم پلی متنوع و درگیر کننده بازی، عنصری است که تمام شماره های Halo را به یک بازی موفق تبدیل کرده و Halo3 از این قاعده مستثنی نیست.
بهروز اجاقیان
وقتی Gears of War عرضه شد، با خودم گفتم با توجه به زمان باقی مانده تا انتشار Halo3 مطمئنا شاهد گرافیک خیره کننده ای خواهیم بود، اما دموی نمایش داده شده در E3 حداقل انتظارات من را براورده نکرد ( از نظر گرافیکی ). با این حال اکیدا معتقدم که موفقیت یک بازی بیشتر وابسته به گیم پلی ان است تا گرافیک و Halo3 در این زمینه کمبودی نخواهد داشت. بنظر من سه ماه آخر سال را باید متعلق به این بازی و X360 دانست.
وحید عبدالهی
زمانی که Halo اصلی روی Xbox عرضه شد با تمام تعریف و تمجیدهایی که از آن شد، در کنار دیگر اول شخصهای بزرگ PC جایگاه خوبی برای ان نمی دیدم. بعد از دوسال Halo برای PC هم منتشر شد روزی از سر کنجکاوی آن را روی PC خودم نصب کردم و با بی میلی سعی کردم مقداری آن را بازی کنم. زمانی که به خودم امدم نیمه های شب بود و همچنان مشتاقانه با مستر چیف و ماجراهایش درگیر بودم. اصلا تصور داستان و گیم پلی به آن خوش ساختی را از Halo نداشتم. با وجودی که گرافیک Halo زمانی که روی PC منتشر شد حرف خاصی برای گفتن نداشت و کاملا از رده خاج بود اما آنچنان محو داستان و گیم پلی بازی بودم که هیچ گاه گرافیک پائین بازی به نظر نمیامد. البته هنوز موفق به تجربه Halo2 نشده ام اما تمام اطلاعات و صحبتهایی که در رابطه با Halo3 خواندم، مطمئنم که قسمت سوم هم بازی بزرگی خواهد بود. با وجود اینکه Halo3 از نظر بصری در E3 امسال حرفهای زیادی به میان آورد، اما از نظر گیم پلی مورد توجه قرار گرفت چرا که استودیی Bungie حدود 2 سال است که بدون وقفه روی Halo3 کار میکند و میخواهد تعریف دوباره ای از FPS کنسولی ایجاد کند.
دیدید که نظر منتقدان و صاحب نظران شماره یک کشورمون روی گیم پلی بازی بود نه گرافیک. کلا داشت گرافیک فوق العاده برای عنوانی مثل Halo3 که گیم پلی عالی و متنوع + داستان شخصیت پردازی ان که در اوج قرار داره الضامی نیست.
پیروز و بهروز باشید