Forza Motorsport 3

• Thread starter Thread starter Fratos
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز
درود

دوستان امروز یه نکته جالب تو بازی دیدم گفتم برای شما هم بزارم شاید خوشتون بیاد . اونم این که موقعی که ترمز شدید میکنید ( البته اگه لاستیک ها قفل نشن ) دیسکهای ترمز بر اثر حرارت قرمز رنگ میشن .

jj8zwrrjriw8.jpg

بزرگتر

دوستان من تا جایی که نقد ها و نظرات کساین که بازی کردن رو خوندم، منوجه شدم بازی بسیار پیشرفته و حرفه ای هست...
و برای کسانی مثل من که برای تفریح و سرگرمی بازی میکنن، نه باخطر تیونینگ پیچیده و این حرفا شاید زیاد جالب نباشه !
ولی از یکی رفیقام که بازی کرده و زیاد هم اهل بازی های ریسینگ نیست، میگه این بازی شاهکاره !
من موندم این بازی با این همه امکانات پیچیده، چه جوری میتونه کسی رو که اصلاً هل بازی های ریسینگ نیست ترغیب به بازی کنه !

اگه میشه یه توضیحی بدین یا ویژگی های برجسته ای که از بازی های دیگه متمایزش کرده رو بگین تا من از این گمراهی در بیام...

ممنون

دوستان من تا جایی که نقد ها و نظرات کساین که بازی کردن رو خوندم، منوجه شدم بازی بسیار پیشرفته و حرفه ای هست...
و برای کسانی مثل من که برای تفریح و سرگرمی بازی میکنن، نه باخطر تیونینگ پیچیده و این حرفا شاید زیاد جالب نباشه !
ولی از یکی رفیقام که بازی کرده و زیاد هم اهل بازی های ریسینگ نیست، میگه این بازی شاهکاره !
من موندم این بازی با این همه امکانات پیچیده، چه جوری میتونه کسی رو که اصلاً هل بازی های ریسینگ نیست ترغیب به بازی کنه !

اگه میشه یه توضیحی بدین یا ویژگی های برجسته ای که از بازی های دیگه متمایزش کرده رو بگین تا من از این گمراهی در بیام...

ممنون

دوست عزيز اين بازي يكي از ويژگي هاش اينه كه همه ميتونن بازي كنن ! از كساني كه اصلا اهل اين سبك بازي نيستن و با اين سبك مشكل دارن بگير تا حرفه اي ها ! تنظيمات بسيار زياد بازي اين اجازه رو ميده كه همه جور آدم بتونن اين بازي رو انجام بدن ! اون تيونينگ هم واجب نيست ! ميتونين ازونا استفاده نكنين اگه براتون سخته

Review: Forza Motorsport 3

مقدمه

forza3.jpg

Forza 3 بازیی هست که میتواند تا مدتها شما را با مسابقات فصلی و حدوداً 200 رقابتی که دارد سرگرم کند، اما مسابقه دادن و برد و باخت تنها وجهه این بازی نیست . Forza 3 فقط برای راندن ماشینهای تکراری و تجربه پیستهای تکراری نیست ! این بازی چیزی فراتر از یک بازی ریسینگ هست و میتونه یکی از بازیهای ماندگار در آرشیو بازیهای شما باشه . این بازی اولین بازی شبیه ساز ریسینگ کنسولی هست که با نمونه های موجود روی PC مقایسه شده و به گفته تیم ISR از بسیاری از این ریسینگ ها نیز بهتر است و میتوان گفت استاندارد جدیدی را برای شبیه سازهای کنسولی به ارمغان آورده .

میتوان گفت Forza 3 تقریباً همان نقشی را دارد که Halo در سبک شوتر کنسولی ایفا کرده . T10 با ساخت Forza 3 عنوانی رو خلق کرده که با تعدد فراوان ماشینها ، تعداد زیاد محیطها و پیستها ، آپگرید های فراوان ، فیزیک فوق العاده برای یک عنوان کنسولی ، تیونینگ های فراوان و مؤثر روی گیم پلی ، قابلیت ساخت برچسب ها و ... و در نهایت در اختیار گذاشتن قابلیت شخصی سازی فراوان در سختی بازی ، میتونه PC بازها رو به حسادت بندازه . البته این عنوان نقایصی هم دارد که به آنها هم خواهیم پرداخت ، ولی بهتر است که در همین ابتدای کار بدانیم با چه عنوانی و چه ابعادی سر و کار داریم تا بعداً بتوانیم نظر دقیق تری بدهیم .

روند بازی

original.aspx

این بازی یکی از بهترین و شناورترین سیستم هایی رو داره که تا به حال دیدم ، به این صورت که شما در ابتدا می توانید یکی از ماشینهایی را که بازی به شما پیشنهاد می دهد را انتخاب کنید و یک هفته مسابقاتی که به شما پیشنهاد می شود بازی کنید تا بعد از آن خود هوش مصنوعی با توجه به توانایی روش و سلیقه شما در انتخاب ماشینهای بعدی مسابقات سبک خاصی را به شما پیشنهاد کند . شما در این بازی همواره بعد از پایان یک هفته سه نوع انتخاب :

1- تجربه پیستهای جدید
2- رانندگی با ماشینی که در اختیار دارید
3- تجربه ماشینهای جدید

را خواهید داشت . که میتواند در نوع خود جالب باشد و فشار وارد بر شما در رقابتهای سخت را با برگذار کردن مسابقاتی در یپستهای جدید و یا تجربه ماشینهای جدید برطرف رده و استراحتی به خودتان بدهید . از طرف دیگر شما چنیدن نوع مسابقه در این بازی رو خواهید داشت درگ ، دریفت و ... که هر کدام جذابیت خاص خود را دارند .

همچنین هوش مصنوعی به شما این امکان را میدهد که با زدن یک دکمه ماشین دلخواهتان را تا مرتبه مورد نیاز آپگرید کنید و وارد مسابقه شوید و یا اینکه خودتان با توجه به مهارتتان به این کار بپردازید . این بازی با داشتن قابلیت ریوایند و ترمز خودکار و سایر تنظیمات سختی در این بازی میتوانند تا حدود زیادی باعث شود که تازه واردها و افرادی که زیاد با این سبک آشنا نیستند کمتر دچار دردسر شوند و افرادی که از خود اشتیاق به یادگیری نشان میدهند را به درجات و مهارت های بالاتری برسانند .

دیگر امکان و یکی از نکات جالب و جذاب این بازی قسمت ساخت برچسبها هست . آموزشی را که مبتنی بر تجربیات خودم هست ( برای اولین بار !! ) رو در قسمت قبل گذاشتم و بهتر میدونم که زیاد راجع بهش توضیح ندم و چند عکس رو برای نشون دادن جادوی Forza 3 در طراحی را براتون میذارم ، امیدوارم که از دیدن این تصاویر لذت ببرید . برای دیدن تصاویر به این لینک برید ( میتونید در این تاپیک طراحیهای اعضای سایت و کارهای خارجی ها رو هم ببینید ) .

و در نهایت دیگر امکان این بازی که متأسفانه من موفق به تجربه کردنش نشدم قسمت مولتی پلیر بازی هست که وصفهای زیادی رو در خصوصش شنیدم و میتونه تا مدتها دوستداران ریسینگ رو سرگرم کنه ، و در بخش Store Front می توانید انواع ماشینهای کاستمایز شده ، تیونینگ شده ، عکسها و ویدئو های زیبای گرفته شده در داخل بازی و برچسبهای ساخته شده رو خریداری کنید که میتونن بازی رو همواره با استفاده از محتویات ساخته شده سایر کاربرها تازه نگه دارند ! البته اگر به این قسمت دسترسی داشته باشیم که نداریم !! :( و فلسفه پول در آوردن در این بازی هم به همین بی انتها بودن انتخابهای شما در خرید اجناس هست !! یعنی فکر نکنید پولها الکی و برای تزئین است !! ضمن اینکه برای استفاده از این سرویس باید اشتراک Gold هم داشته باشید !

گیم پلی

original.aspx

اولین و بزرگترین خصوصیت Forza 3 فیزیک این بازی هست . سازندگان بازی به خوبی میدانستند که مهمترین و اصلی ترین قسمت یک شبیه ساز ، فیزیک بازی هست . به همین خاطر آنها همانند Forza 2 موتور پردازشگر فیزیک بازی را روی 360Hz قرار دادند . با این تفاوت که کیفیت و کمیت نکات شبیه سازی شده در این بازی رو کاملاً ارتقاء دادند ، برای مثال تغییر شکل چرخها تحت شرایط مختلف یکی از بارزترین نکاتی است که به Forza 3 اضافه شده . همانطور که در مقدمه گفتم Tuning این بازی میتونه بسیار تأثیر گذار و مؤثر باشه و شما از طریق تغییراتی که در ماشین خودتون ایجاد می کنید می تونید از همان امکانات سابق به صورت بهینه شده استفاده کنید ، به عبارت دیگه میتونید ماشینتان را اونطور که می خواهید optimize کنید و میتوانید این کار را از طریق گزینه Tuning موجود در قسمتی که پیش از شروع مسابقه قسمتهای مختلف پیست را نمایش میدهد انجام دهید و تأثیراتش را به شکل واضحی در عملکرد ماشینتان ملاحظه کنید .

و یا به عنوان مثالی دیگر دمیج مکانیکی موجود در این بازی بسیار تحسین برانگیز است . هر قسمتی که آسیب ببیند تأثیر درستی روی فیزیک بازی و برد و باخت شما خواهد داشت . اگر فنر ، موتور ، دیفرانسیل ، گیربکس ، فرمان و یا ترمز های شما آسیب ببینند نتیجه مستقیمش در بازی حس خواهید کرد . Forza 3 تنها بازی کنسولی هست که امتیاز کامل قسمت Damage رو از ISR گرفته و همین هم نشاندهنده عمق و کیفیت موتور فیزیک به کار گرفته شده در بازی هست . البته مثل هر بازی ممکن است مشکلاتی رو در بازی ببینید اما بسیار به ندرت ( بنده در حین بازی مشکلی در خصوص فیزیک بازی ندیدم ) . همین فیزیک قوی و مناسب به همراه کنترلر XBOX360 میتوانند حس درست راندن یک ماشین را به شما بدهند فقط کافی است که به بازی اجازه دهید تا شما را در خود غرق کند ! این بازی بهترین ماشینهای شبیه سازی شده به لحاظ مکانیکی روی کنسول ها رو داراست طوری که 5امین ماشینی که درلیست بهترین ماشینهای شبیه سازی شده ISR قرار داره متعلق به Forza 3 و ساخته T10 است ! آنهم فقط با دو امتیاز اختلاف نسبت به بهترین ماشین !! که واقعاً جا داره به سازنده بازی تبریک گفته بشه در این خصوص !

از طرف دیگر Forza 3 یکی از بهترین IA ها را در اختیار داره و شما میتونید به واقع با حریفانتان رقابت داشته باشید . آنها شما را می بینند و درک می کنند ، با شما رقابت می کنند و رفتارهای شما در قبال خودشان را به خاطر می سپارند و شما نیز می توانید با تحت فشار گذاشتن آنها را وادار به اشتباه کنید . وقتی شما در جاده منحرف میشوید ماشینها شما را می بینند و سرعت خود را کم می کنند ، البته در بعضی موارد هم حماقتهای خاص بازیهای کامپیوتری را می توان در رفتار آنها دید ، البته شاید هم از قصد اینکار را میکنند ! :-" ولی بعضی اوقات ماشینهای رقیب مثل مگسی رفتار می کنند که پشت شیشه گیر افتاده و میخواهد از آن رد شود !! یعنی به صورت نادر پیش می آید که شما در مسیر منحرف شوید و یک ماشین نتواند ترمز کند و به شما برخورد کند و تا وقتی که شما ماشین خود را تکان ندهید نتواند از شما عبور کند ، در حالی که جاده ای که در آن مسابقه میدهید به اندازه 3-4 ماشین عرض داشته باشد . نکته اینجاست که هوش مصنوعی دنده عقب را فراموش کرده و فقط میخواهد با هل دادن ماشین شما به مسیر خود ادامه دهد . که البته همانطور که گفتم کم پیش میاد همچین حالتی و در بیشتر مواقع در درجه سختی بالا با کوچکترین اشتباه ممکن است رتبه اول خود را با رتبه 8 ام عوض کنید . تنها اشکال واقعیی که به هوش مصنوعی وارد است درجات سختی آن است . بهتر می بود که T10 امکان انتخاب 4 لول را فراهم می کرد به این صورت که یک لول بین آخرین درجه و درجه متوسط قرار میداد ، تا لذت بازی دو چندان شود که البته با کمی تلاش می توان بر این کمبود ( برای کسانی که بین مهارتشان بین لول آخر و موتسط است ، مثل من :biggrin1: ) فائق آمد .

صداگذاری

original.aspx

در این بازی صداگذاری یکی از مهمترین قسمتها به شمار می آید و صدای هر ماشین تحت شرایط مختلف به خوبی به گوش خواهدرسید . از صدای تعویض دنده گرفته تا صدای ترمز کردن و یا صدای هرزگردی ماشینها روی زمین ، همگی بسیار عالی کار شده اند . از طرف دیگر صدای برخورد ماشینها و تصادفها هم بسیار خوب کار شده و می توان صدای غر شدن ماشینها را شنید !! نکته ای که Forza 3 را یک گام نسبت به Forza 2 پیش می اندازد وجود موسیقی های زیبا در این بازی هست و بازی را از یکنواختی و تکراری شدن خارج میکند و البته اشکالی که می توان به این بخش از بازی گرفت کمبود موسیقی های بکار رفته در بازی هست که شایسته عنوانی با این وسعت و امکانات ریز و درشت نیست . هر چند همین موسیقی های محدود هم اکثراً زیبا هستند و شنیدن هر باره آنها برای من خوشایند است .

گرافیک

original.aspx

گرافیک این بازی نسبت به نسخه قبل بسیار پیشرفت کرده و می توان آن را به عنوان نقطه قوت عنوان جدید برشمرد ، چیزی که Forza 2 تا حدودی فاقد آن بود . بافتها و نور پردازی در این بازی بسیار زیبا و با کیفیت هستند و سیستم نور متغیر همواره میتواند چشم نواز باشد و هست . از طرف دیگر تعداد زیاد پیستها و مناطقی که پیستها در آنها ایجاد شده اند عاملی هستند برای خارج کردن بازی از یکنواخت شدن . مسابقه دادن در جاده های کوهستانی ، جنگل ها و تپه ها ، درختان زرد پاییزی ، پیستهای فانتزی و مناظر دور دستشان که همگی زیبا و پر جزئیات کار شده اند در کنار پیستهای واقعی و شبیه سازی شده و که رنگ و بوی واقعیت می دهند می توانند جذابیت بیشتری را با خود به ارمغان بیاورند . بخصوص سه پیست بزرگ که در دیسک دوم هستند نقطه اوج گرافیک این بازی را به رخ بیننده خواهند کشید . و همه اینها در حالی هست که بازی در فریم ریت 60fps اجرا میشود و این کار را یز به نحو شایسته ای انجام میدهد . به ندرت پیش می آید که دچار افت فریم شوید که بیشتر در تصادفهای شدید ماشینهای کلاس بالا رخ می دهد که با توجه به حجم کاری بزای برای پردازش فیزیک ماشینها و در سرعتهای زیاد قابل درک است . اما همین افت فریم ها هم به سرعت جبران می شوند و تصویر دوباره با عدد ثابت 60fps اجرا خواهد شد .

از طرف دیگر مدل سازی ماشینها هم بسیار خوب کار شده و به شخصه وقتی آن مدل مینی کوپر که در دموی این بازی سر و صدای زیادی به پا کرد و انتقادهای فراوانی را به همراه آورد را با مدلسازی های موجود در بازی مقایسه میکنم :eek: میشوم . مدلسازی های موجود در بازی به طور واقع با آنهایی که در منوی بازی میبینید متفاوت هستند ولی نه آن تفاوتی که از فاصله یک متری ( در ابعاد بازی ) از ماشین به چشم بیاید . نمای داخل کاکپیت هم که در این شماره اضافه شده از نظر من مناسب و زیباست مخصوصاً وقتی که رنگ ها و مختلف با حالات مختلف را در شرایط نور پردازی متفاوت میبینم لذت می برم و تا به حال چنیدن بار شده که غرق در بازی شدم و یکهو به خودم اومدم . T10 دو امکان همزمان را برای گرفتن تصاویری زیبا از بازی فراهم کرده است . اولین امکان دوربینی هست که همه چیز دارد ، از زوم و حرکات عمودی و افقی و ... گرفته تا انواع افکتهای تصویری و دومین امکان ماشینهایی هستند که با جزئیات فراوان مخصوص گرفتن عکسهای زیبا ساخته شده اند . و متأسفانه اولین امکان برای افرادی که فلواقع هدفی جز زشت جلوه دادن بازی ندارند نیز مفید واقع میشود . تصورش را بکنید که یکی از این فراد روی درختی که در فاصله 100 متری از پیست قرار دارد با استفاده از دروبین بازی زوم کند و بگوید که درختهای بازی بی کیفیت هستند !! حال آنکه آن درخت برای فاصله 100 متری ساخته شده و نه 1 متری !!

original.aspx

گرافیک بازی علی رغم وسیع بودن و کامل بودن نکات منفیی هم دارد از جمله سایه های ماشینهای حریف که به طور متناوب تغییر می کنند و جابجا می شوند ( که نباید بشوند ) و یا برخی اوقات پیش می آید که بافتهای قسمتی از بازی لود نشوند و شما یک سطح بی کیفیت را ببیند که البته این یکی هم با توجه به تعداد ساعتی که با بازی درگیر بودم کمتر پیش آمده ولی با این وجود باز هم برای بازیی در این سطح مناسب نیست که البته با استفاده از پچ هایی که از طرف T10 آمده میتوان آنها را برطرف کرد .

آخرین قسمتی که می توان در این قسمت بررسی کرد دمیج ظاهری بازی است که تعریف چندانی ندارد و شاید برای بازیهای نسل پیش و یا حتی عنوانی مثل Forza 2 خوب بود اما برای عنوانی مانند Forza 3 چندان مناسب نیست . هر چند که ذات دمیج اسکریپت شده همین است و سایر بازیهایی هم که از این نوع دمیج ظاهری استفاده کرده اند در نهایت با همین جملات روبرو خواهند شد . اما با تمام این تفاسیر باز هم خط و خش ها و رنگ ریختگی هایی که در ماشینها میشود دید و یا غر شدگی ها به لحاظ بصری زیبا هستند و اگر نخواهید روی شکل و شمایل آنها دقت کنید می توانند بازی را زیباتر کنند . هر چند با دمیج فوقالعاده داخلی بازی تناسب چندانی ندارند !!

------------------------------------------
----------------------------------
----------------

در انتها من به بازی امتیاز فنی 9.5/10 رو میدم ! در حالی که ارزش این بازی 10/10 خواهد بود !! قوی ترین بازی ریسینگ روی XBOX 360 بدون شک همین بازی هست و به دوستانی که این بازی رو تهیه نکردن به شدت توصیه میکنم که این بازی رو در آرشیو خودشون داشته باشن ! یکی از بهترین ریسینگ های تاریخ که تا به حال ساخته شده رو میتونید روی کنسولتون تجربه کنید ، این عالی نیست ؟

محسن جان من الان لول 45 هستم ولی تا حالا drag و یا drift بازی نکردم.مطمئنی داره؟
اگر داره که معرکه میشه:p

داره ! یه سر بزن به Event List میتونی پیداشون کنی ! ;) اصلش هم توی مولتیش هست که با شرایط و قوانین مختلف میشه کلی حالت متفاوت براشون درست کرد و رقابت نفس گیر انجام داد ! البته اگر به ش به لایو وصل شد ! :(

داره ! یه سر بزن به Event List میتونی پیداشون کنی ! ;) اصلش هم توی مولتیش هست که با شرایط و قوانین مختلف میشه کلی حالت متفاوت براشون درست کرد و رقابت نفس گیر انجام داد ! البته اگر به ش به لایو وصل شد ! :(

راست گفتیا محسن جان:biggrin1:آره drag رو دیدم.ولی بازی نکردم:biggrin1:دارم نصیحتت رو گوش میکنم تا آپدیت های جدید + انیمیشن دنده که اضافه شد اونوفت برم بازی کنم.نمیدونی بدجوری عطشش رو پیدا کردم.دارم له له میزنم.:biggrin1:از این انیمیشن هم خبری چیزی داشتی مارو مفتفیض بفرماید:blushing:

دوستان من دستگام آرکید جاسپر هست بدون هارد.1: نمیتونم این بازی رو اجرا کنم؟حتی دیسک 1 رو؟
2:میتونم برای دستگاه هارد بخرم؟
عزیزم بدون هارد میتونی بازی کنی.ولی دیسک 2 رو نمیتونی ازش استفاده کنی چون باید تو هارد نصب بشه و تقریبا 120 تا ماشین هم تو دیسک 2 بازی هست.ولی برای بازی کردن مشکلی نداری فقط این 120 تا ماشین قفل هست.بله هارد هم میتونی بگیری.اگر مشکل مالی نداری یه هارد 120 بگیر حالشو ببر.

ولی دیسک 2 رو نمیتونی ازش استفاده کنی چون باید تو هارد نصب بشه
روی مموری کارت هم میشه ریخت. برای همین دیسک 2 رو قسمت بندی کردن تا اگه کمبود جا داشتیم , فقط قسمتهای دلخواه رو بریزیم.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or