خوب الان من دوتارو نسخه کامل تجربه کردم میتونم مقایسشون کنم
فیفا که همیشه بازی میکنم از 5 سال پیش و PES رو هم این نسخه آخرو از زمان ریلیز دارم بازی میکنم و اونقدری بازی کردم که بتونم نظر درست در موردش بدم نه مثل بعضیا که بازی رو میگیرن و بعد از یک بازی 5 دقیقه ای انتظار دارن خوششون بیاد و خوششون هم نمیاد و فرداش میزارن واسه فروش بعدم میان اینجا سر و صدا راه میندازن!
اول باید بگم بنظرم هنوز فیفا بازیه کامل تری هست، یعنی مثلا مشکل خیلی جدی اصلا نمیشه تو گیم پلی ـش پیدا کرد که بگی این حالتش حالمو بهم میزنه نمیتونم تحملش کنم در صورتی که PES با اینکه گیم پلی ـش فوق العاده شده نسبت به نسخه های قبلی این دروازه بانای اسکلش و شوتای پر سرعت تخیلیش اینقدر رو اعصاب هست که ممکنه خیلیا رو همون اول بیخیال بازی بکنه.
کافیه تک به تک بشی توی PES دیگه مگه اینکه چقد افتضاح شوت کنی که دروازبان بتونه بگیره اما برعکس فیفا وقتی تک به تک هم بشی کلی آدمو استرس میگیره که توی این وضعیت چجوری شوت کنی که دروازبان نتونه بگیره.
روند گیم پلی فیفا 16 آروم تر از 15 شده که دلیلشو میشه تغییر حالت پاس دادن توی بازی دونست، واقعی تر شده اما خیلی سخت تر شده و مثل قبلا نمیشه راحت انداخت جلو و حرکت کرد ولی PES در این زمینه حالت آرکید تری داره و راحت میشه با یک پاس تو عمق بلند حمله سریع انجام داد که اینجا فک کنم بستگی به سلیقه طرف داره که با کدوم حالت حال میکنه.
از نظر گرافیک هم من نسخه PC ـه PES رو بازی کردم گرافیک بازی افتضاح بود اما نسبت عکسا و تریلرایی که از PS4 دیدم گرافیک Fifa در هر صورت از PES خیلی بهتر بوده.
اما از نظر انیمیشن باید بگم بشدت فیفا رو اعصاب هست، چیزی که هر سال انتظار دارم بصورت کامل فیکس بشه اما هیچ وقت درست نمیشه و هر سال فقط شاید یکم بهتر بشه، امسال هم فیفا 16 انیمیشنای ناپیوسته و پر باگ داره، داوره میاد کارت بده پشت به بازیکن کارت میده یا بازیکنه باگ میگیره یک دفعه به پشت میشه
انیمیشنای خوشحالی کردناشون هنوز طبیعی و جالب نیست بر عکس PES در این نظر عالی هست، کوچکترین باگی تو خوشحالی بازی کنا یا اعتراض کردناشون یا کارت گرفتناشون مشاهده نمیشه، انیمیشنا پیوسته و خیلی خوب هست.
هوش مصنوعی فیفا که کلا خوب بوده این نسخه هم بهتر شده اما PES بنظرم خیلی پیشرفت داشته نسبت به قبلا، بازیکنا جاهاشونو خیلی خوب پر میکنن و خیلی خوب توپگیری میکنن اما فقط نمیفهمم چرا شانسیه؟ یک بازی میبینی اینقدر خوب بازی میکنن نمیشه توپو نگه داشت یک بازی میبینی از جلوشون رد میشی نگاهت نمیکنن انگار دیفیکالتی بازی داره بین Regular و Superstar سویچ میشه
حالا اگه خیلی خوب هم بازی کنن بدیش اینه کافیه برسی جلو دروازبان حریف یک شوت خوب بزنی دیگه گله از بس دروازبانا داغونن.
توی گزارشگر PES اصلا قابل مقایسه با فیفا نیست، با اینکه PES بالاخره گزارشگرو عوض کرد اما بازم داغونه، اینقدر ساکت میشه بعضی مواقع آدم فک میکنه گزارشگره مرد
بعد یک مدت میبینی نهایت اسم دو سه تا بازیکنو تلفظ میکنه دیگه ساکت میشه در صورتی که فیفا یک سره حرف میزنه از نتایج بازی های همزمان گرفته تا مشکلات بازیکنا و وضعیتشون و ترنسفرایی که توی این فصل انجام شده و ... که کاملا حس گزارشگر زنده رو داره.
در کل این مدتی که PES بازی میکردم خیلی لذت بردم واقعا عالی بود بنظرم زحمتی که سازنده روی این بازی کشیده خیلی بیشتر از سازنده های فیفا 16 چون فیفا 16 فقط خودشو کامل تر کرده اما PES 16 تحول ایجاد کرده و دلیل نمرات بالاشم همین بود بنظرم.
اما هنوز بنظرم فیفا بازی کامل تری هست و تازه PES 2018 که بیاد میشه اسم بازی کامل روش گذاشت چون هنوز نقصای رو اعصاب زیاد داره که بالا اشاره کردم اما فیفا به اون درجه کمال خودش رسیده که فقط هر سال داره خودشو بهتر میکنه واسه همین تحولی مشاهده نمیشه.
کاملا درسته!
اما fifa وقتی از PES تقلید کرد بازی رو به کمال رسوند که تونست اختلاف خیلی زیادی پیدا کنه و PES تا 2013 شده بود تکرار مکررات و هیچ ایده جدیدی نداشت که باز نوبت PES شد که تقلید کنه و از فیفا تقلید کرد و 2014 رو داد که تقریبا سیمولیتور کرده بود خودشو مثل فیفا و زیاد جالب در نیومد و همون طرفدارای آرکید گذشتشو هم از دست داده بوده که با 2016 تونست خودشو بکشه بالا، امسال رقابت خیلی خوب بود سال بعد فیفا جدی میگیره و خیلی بیشتر روش کار میشه و PES هم نقصاشو رفع میکنه و دوتا شاهکار خواهیم دید
در کل جز بهترین سالای فوتبال بود.