به عنوان کسی که نزدیک به 400 تا بازی آنلاین فیفا 15 تا حالا انجام دادم، و با دوست آشنا هم زیاد بازی کردم. میتونم بگم فیفا 15 اگه اون اعتبار سالهای قبل رو نداشت، نمراتش ازینی هم که هست کمتر میشد. گیم پلی بازی فوق العاده بد شده. تو تاپیک فیفا به اندازه کافی در موردش حرف زدیم.
اما من بازم فیفا رو ترجیح میدم، یکی به این دلیل که لایسنسها، پرزنتیشن از جمله گزارشگر و صدای استادیوم و .... برام مهمه. PES تو این موارد به قدری زیر خطر فقره که حاضر نیستم به خاطرش هزینه کنم. گزارشگر بازی باعث میشه خوابم بگیره
هسته گیم پلی PES توی دمو بهتر از فیفا بود به نظرم، اعصابم به هم نمیریخت وقتی گل میخوردم، احساس میکردم کنترل بازیکن و بازی دست خودمه، توی فیفا 15 بارها و بارها شرایطی پیش میاد که قشنگ احساس میکنید هیچ کنترلی روی بازی ندارید. کافیه توی دیویژن 1 تا 3 بازی کنید تا حریفتون بازیش خوب باشه، عملاً موقع دفاع کردن دوست دارید دسته رو بکوبید تو دیوار. فقط منتظرید توپ بیاد دستتون تا حمله کنید. هیچ لذتی از دفاع کردن نمیشه برد.
انیمیشن های اضافه هم توی بازی زیاد هست، یه سری انیمیشن ها که هیچ جوره نمیشه کنسلشون کرد و باعث میشه کنترل بازیکن از دستتون برای مدتی خارج بشه و عملاً گند بزنه به حس بازی.
به طور خلاصه:
فیفا:
گرافیک بهتر، پرزنتیشن به مراتب بهتر که اصلاً قابل قیاس با PES نیست، لایسنس های تقریباً کامل، مودهای آنلاین به مراتب متنوع تر و کیفیت سرورهای به مراتب بهتر.
PES:
گیم پلی بهتر.
حالا خودتون سبک سنگین کنید ببینید کدوم مهمتره، به نظر من گیم پلی PES هنوز اونقدر نسبت به فیفا بهتر نشده که مثل سالهای 2005-2006 بیخیال اون همه جنبه های مثبت فیفا بشم. حتی اگر اونقدر هم بهتر شه، ولی فکری به حال لایسنس و مودهای آنلاین و کیفیت سرورها نکنن، بازم سمتش نمیرم. الان سال 2014ـه و استانداردهای گیم و توقع گیمرها از سازنده فرق کرده. نداشتن یه آنلاین متنوع و با ثبات برای یه بازی ورزشی = عدم فروش.
اینکه پی ای اس ماله نوبا هست رو صد در صد مطمئن هستم وگرنه شما برو همین الان روی PC فیفا رو نصب کن مثلا همین دمو فیفا 15 رو ، عمرا بتونی به درجه سختی Semi-Pro گل بزنی چه برسه به لجندری ... اما توی پی ای اس تا زمانی که من بازی میکردم خیلی وقت پیش ... درجه تاپ پلیر داشت که از آسون ترین درجات سختی هم آسون تر بود پس نتیجه میگیریم که بعله ... فیفا ماله نووب ها نیس ...
من رو حالت لجندری، اگه تیم 5 ستاره بردارم، زیر 4 تا به CPU نمیزنم، گل هم نمیخورم. اصلاً فلسفه قیاس دو بازی با درجه سختی و بازی با CPU مسخرست. CPU هر چی هم که باشه بعد از یه مدت تکراری میشه. هوش مصنوعی بازی رو باید تو قرار گیری بازیکنا، عکس العمل دروازه بان ها و ... مورد مقایسه قرار داد. به نظر من تو این مورد هم PES و هم Fifa مشکلات خودشون رو دارن.