Multi Platform DOOM: The Dark Ages

سازنده
id Software
تاریخ انتشار
2025 May 15
ناشر
Bethesda Softworks
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
DOOM-TheDarkAges_Premium_16x9.jpg

Developer: id Software
Publisher: Bethesda Softworks
Composer: Finishing Move
Engine: id Tech 8
Genre: First-person Shooter
Platforms: Microsoft Windows, Xbox Series X|S, PlayStation 5

Release Date: May 15th, 2025

DOOM,_The_Dark_Ages_Game_Cover.jpeg

Key Art

هشتمین نسخه از فرنچایز افسانه‌ای DOOM و سومین نسخه از از سری مدرن آن در شوکیس اکس باکس در 9 ژوئن 2024 معرفی شد. داستان این نسخه در ادامه نسخه Eternal روایت می‌شود و همانند نسخه قبلی، از لحاظ داستانی برای نسخه 2016 حکم پیش درآمد را دارد.
اید سافتور کار بر روی این نسخه را پس از انتشار آخرین بسته الحاقی اترنال، یعنی Ancient Gods شروع کرد و این بازی در سال 2022 وارد مرحله full production شد. بر خلاف دو نسخه قبلی که بر گیمپلی سریع و نفس‌گیر تاکید داشتند، این نسخه از دووم اسلیر یک تانک متحرک و مخرب ساخته است که با استفاده از سپر اره‌ای خود، دشمنان را قطعه قطعه می‌کند.

50a64b3a-b0e4-4dc8-a9a2-039c48084c26.jpg doom-the-dark-ages-demon.jpg

فضای این نسخه بر خلاف دو نسخه قبلی، تاثیرپذیرفته از المان‌های Dark Fantasy و قرون وسطایی است که می‌توان گفت روح جدیدی به این سری بخشیده است.
آهنگساز افسانه‌ای این سری یعنی میک گوردون، با توجه به دعاوی حقوقی که با ناشر این سری، یعنی بتزدا پیدا کرد، دیگر بر روی این سری کار نمی‌کند. هم‌اکنون، گروه Finishing Move که سابقه کار بر روی چند نسخه از Halo را در کارنامه خود دارند، وظیفه ساخت موسیقی برای این عنوان را بر عهده گرفته‌اند. باید دید که آیا آن‌ها می‌توانند جای خالی بزرگ میک گوردون را برای عاشقان این سری پر کنند یا خیر.

426810637_founditonreddit.png dtda_reveal_05.jpg

نکته متمایزکننده این نسخه با نسخه‌های قبلی آن این است که به بازیکن اجازه می‌دهد گیمپلی را بنا بر سلیقه دلخواه خود تغییر دهد، برای مثال سرعت آن را کم یا زیاد نماید. بنا بر ادعای اید سافتور، این نسخه بزرگ‌ترین بخش داستانی ساخته شده برای این فرنچایز را دارا خواهد بود.

آخرین ویرایش:
خود جنسه

تم ترکیب قرون وسطی و اهریمن عجیب به اتمسفر بازی و سلاخی نشسته
اتمسفرش دیوانه واره. بعضی از مراحلش نظیر ندارن.
مرحله مورد علاقه من harbor of souls هست. هم طراحیش، هم آرتش، هم اون خشم slayer پس از اتفاقات مراحل قبلیش و علی الخصوص سکانس افتتاحیه مرحله ش. اونایی که بازی کردن میدونن چی میگم.
یکی از دارک ترین بازی هایی بود که به طور کلی بازی کردم. دنیاهای لاوکرفتی رو عجیب عالی ساختن. بازیش به لحاظ هنری کمتر نمونه ای میشه براش پیدا کرد با این ستینگ. دووم ترین دوومی بود که بازیش کردم، دووم های کلاسیک هم فضاسازیشون و جو حاکم بر بازی همین شکلی بود. اکشن و کامبت بازی هم از تمام نسخه های جدید به دو نسخه اول نزدیکتر بود و قشنگ انگار داری سال 93 دووم بازی میکنی.
فقط ناراحتیم از اینه که نسخه بعدی رو باید یه 5 6 سالی دوباره براش صبر کنیم احتمالا اونم حداقل و اگر بخوان دوباره وارد دنیای دووم بشن.

آخرین ویرایش:
مرحله مورد علاقه من harbor of souls هست. هم طراحیش، هم آرتش، هم اون خشم slayer پس از اتفاقات مراحل قبلیش و علی الخصوص سکانس افتتاحیه مرحله ش. اونایی که بازی کردن میدونن چی میگم.
یکی از دارک ترین بازی هایی بود که به طور کلی بازی کردم. دنیاهای لاکرفتی رو عجیب عالی ساختن. بازیش به لحاظ هنری کمتر نمونه ای میشه براش پیدا کرد با این ستینگ. دووم ترین دوومی بود که بازیش کردم، دووم های کلاسیک هم فضاسازیشون و جو حاکم بر بازی همین شکلی بود. اکشن و کامبت بازی هم از تمام نسخه های جدید به دو نسخه اول نزدیکتر بود و قشنگ انگار داری سال 93 دووم بازی میکنی.
فقط ناراحتیم از اینه که نسخه بعدی رو باید یه 5 6 سالی دوباره براش صبر کنیم احتمالا اونم حداقل و اگر بخوان دوباره وارد دنیای دووم بشن.
همون مرحله که کشتی های شکسته حالت دزدان دریایی کارائیب رو داشت می گی ؟؟؟

من با اون مرحله خیلی حال کردم

• Like
Reactions: uriel
همون مرحله که کشتی های شکسته حالت دزدان دریایی کارائیب رو داشت می گی ؟؟؟

من با اون مرحله خیلی حال کردم
ببین توی چپتر temple of lomarith هم کلی کشتی شکسته و اینا توی کازمیک ریلم افتاده. منظورم مرحله ایه که اسلیر توی اسید میفته و میمیره بعد زنده میشه و قیافش شبیه به زامبی ها شده. معرکه هست اون مرحله.مراحل لاوکرفتی کازمیک ریلم به لحاظ لول بازیسازی و طراحی مراحل بهترینن منتها اون مرحله هاربور اف سولز به لحاظ رنگبندی و فضاسازی و قصه گوییش عالیه.

یکی از دارک ترین بازی هایی بود که به طور کلی بازی کردم. دنیاهای لاوکرفتی رو عجیب عالی ساختن. بازیش به لحاظ هنری کمتر نمونه ای میشه براش پیدا کرد با این ستینگ. دووم ترین دوومی بود که بازیش کردم، دووم های کلاسیک هم فضاسازیشون و جو حاکم بر بازی همین شکلی بود. اکشن و کامبت بازی هم از تمام نسخه های جدید به دو نسخه اول نزدیکتر بود و قشنگ انگار داری سال 93 دووم بازی میکنی.
من آخرین و تنها Doom ی که بازی کردم شماره 3 بود :D
و خب اون زمان خیلی باهاش حال کردم شاید بخاطر داستان و اتسمفر ترسناکش.
نسخه ۲۰۱۶ و اترنال رو هم نشد بازی کنم البته ۲۰۱۶ را کمی بازی کرده بودم منتها چون خیلی سریع بود نمیدونم چرا دراپش کردم اون زمان.
تا رسیدیم به این و گفتیم بخاطر Path Tracing که داره یک تستی بکنم و در عین ناباوری خیلی چسبید و یکهو نشستم پاش دیدم چپتر ۵ هستم.
گرافیک فوق العاده، گیم پلی سرگرم کننده و صداگذاری هم عالیه. یه مقداری هم حس Serious Sam رو بهم داده این نسخه :D
فعلا که واقعا حال داده و امیدوارم تا آخرش هم همینطوری بمونه و تکراری نشه.

نسخه ۲۰۱۶ و اترنال رو هم نشد بازی کنم البته ۲۰۱۶ را کمی بازی کرده بودم منتها چون خیلی سریع بود نمیدونم چرا دراپش کردم اون زمان.
تا رسیدیم به این و گفتیم بخاطر Path Tracing که داره یک تستی بکنم و در عین ناباوری خیلی چسبید و یکهو نشستم پاش دیدم چپتر ۵ هستم.
گرافیک فوق العاده، گیم پلی سرگرم کننده و صداگذاری هم عالیه. یه مقداری هم حس Serious Sam رو بهم داده این نسخه :D
توی دووم ها اول شماره ۳ بعد همین شماره و تماااااام

توی دووم ها اول شماره ۳ بعد همین شماره و تماااااام
Doom the dark ages که قطعا بهترین نسخه Doom هست. برای من شخصا بهترین شوتری هم هست که تا الان بازی کردم در کل حتی بالاتر از Half life و Quake. منتها Doom 3 بهترین که نیست قطعا 😁 شاید بشه گفت خاص ترین نسخه دووم بوده. من اگر بخوام رتبه بندیشون کنم این مدلی رتبه بندی میکنم:

1- Doom the dark ages
2- Doom eternal
3- original Doom
4- Doom 2
5- Doom 64
6- Doom 2016

Doom 3 هم کلا در رتبه بندی قرارش نمیدم چون کلا یک بازیه جذاگانه و خاص هست که البته عاشقشم و جایگاه بسیار ویژه ای برام داره

آخرین ویرایش:
Doom the dark ages که قطعا بهترین نسخه Doom هست. برای من شخصا بهترین شوتری هم هست که تا الان بازی کردم در کل حتی بالاتر از Half life و Quake. منتها Doom 3 بهترین که نیست قطعا 😁 شاید بشه گفت خاص ترین نسخه دووم بوده. من اگر بخوام رتبه بندیشون کنم این مدلی رتبه بندی میکنم:

1- Doom the dark ages
2- Doom eternal
3- original Doom
4- Doom 2
5- Doom 64
6- Doom 2016

Doom 3 هم کلا در رتبه بندی قرارش نمیدم چون کلا یک بازیه جذاگانه و خاص هست که البته عاشقشم و جایگاه بسیار ویژه ای برام داره
دواین جانسون معروف به راک یک فیلم به نام Doom بازی کرده بود توی یک سفینه فضایی تعدادی کماندو مسلح می روند تا پرده از راز اون سفینه به ظاهر خالی دربیارند ولی وارد جهنم هیولاها می شوند

اتمسفر و فضاسازی دد اسپیس مانندی داشت . ترسناک

ترکیب اتمسفر ترسناک و مرموز دد اسپیس و سفیه فضایی با گیم پلی اول شخص سرعتی دووم واقعا چیز حقی می شود

• Like
Reactions: uriel
دواین جانسون معروف به راک یک فیلم به نام Doom بازی کرده بود توی یک سفینه فضایی تعدادی کماندو مسلح می روند تا پرده از راز اون سفینه به ظاهر خالی دربیارند ولی وارد جهنم هیولاها می شوند

اتمسفر و فضاسازی دد اسپیس مانندی داشت . ترسناک

ترکیب اتمسفر ترسناک و مرموز دد اسپیس و سفیه فضایی با گیم پلی اول شخص سرعتی دووم واقعا چیز حقی می شود
فکر کنم اقتباس سینمایی از doom رو میگین که سال 2005 منتشر شد درسته؟ کارل اربن و راک بازی میکردن.
البته فیلمش شدیدا مورد انتقاد قرار گرفته بود چون فقط از ستینگ دووم بستر رخداد حوادثش و کمپانی UAC داخل بازی بود و داستانش هیچ ربطی به دووم نداشت و در کل جزو بی مووی ها هم محسوب میشد.
متاسفانه یک فیلم درست و درمون نتونستن از دووم در بیارن، Annihilation هم با اینکه سعی کرده بود فضای دووم رو بیشتر از نسخه 2005 از کار در بیاره ولی اصلا موفق نبود.
الان اگر یه فیلم سینمایی با محوریت اسلیر بسازن و اگر خوب ساخته باشه در کیفیت خود بازیش در بیاد توی ژانر اکشن واقعا میتونه بترکونه.

میان تمام trivia ها و رفرنس های که از بازی quake در این نسخه از دووم دیدم یکیش خیلی خیلی جالبه که میزارم داخل اسپویلر برای اونایی که بازی کردن
shubb.jpg
ایشون Shubb niggurath خدای لاوکرفتی دنیای quake هست. تنها راه از بین بردنش اینه که به نحوی خودمون رو تلپورت کنیم داخل بدنش و امحا و احشاش رو از داخل نابود کنیم و به جز این هیچ راهی برای کشتنش وجود نداره و به تمام گلوله ها و سلاح ها مصون هست.
حالا ایشون
الد وان.jpg
ایشون هم old one هست که یک ماهیت لاوکرفتی و خدای بعد کازمیک ریلم هست. اینجا هم باز باید فقط از داخل این عزیر رو از بین برد، اینجا البته خودش اسلیر رو میبلعه و ما شبیه نقشی که رنجر در کوئیک 1 ایفا کرد اینبار با دووم گای یک ماهیت لاوکرفتی رو از داخل نابود میکنیم. واقعا جالب و جذابه. و بسیار بعید میدونم اینهمه مشابهت و رفرنس و تریویا خودبهخود و ناگاهانه و تصادفی در بازی قرار داده شده باشه.

دوتا قبلیم بازی کن. حیفن. بخصوص اترنال.

البته گفتنیارو دوستان گفتن ولی به عنوان کسی که تو این یه دهه اخیر ولفنشتاین های هایmachine games رو به سری جدید doom ترجیح میدم ، قطعا این نسخه از همه اونا بالاتره ( تا چپتر ۱۱ ) ، دقیقا همه اون چیزی بوده شخصا از یه FPS داستانی انتظار داشتم و اینکه اینا واقعا نابغه ان ، سه تا doom ساختن هر کدوم یه تجربه جدید و متفاوته ولی در عین حال همون حس و حال خاص doom رو حفظ کرده
یه نکته ام در مورد چپتر های Atlan بگم با تمام مکانیزم های ساده اش ولی حس عظیم بودن نبرد ها رو قشنگ منتقل می‌کنه ،شاید نزدیک ترین نمونه تو این چند سال اخیر final fantasy 16 بود و قسمت های eikon،که با تمام خفن بودنش این حسو نمی‌تونست منتقل کنه ( نمی‌دونم چطوری توضیح بدم :D)
قربون اسلیر هم برم که از موقعی کریتوس پدر مهربون شده داره جای خالی اون کریتوس کله خر و خفن واسه گیمرا پر می‌کنه
درخواستی هم دارم از id که یه گوشه چشمی هم به ادامه doom 3 داشته باشن :دی (که اگه اشتباه نکنم تو یه دنیای موازی اتفاق میوفته )

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or