Carmack : بازی های نسل بعد بر روی 30 فریم خواهند بود.

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

RattleSnake

کاربر سایت
carmack-quakecon.jpg

John Carmack یکی از بنیانگذاران id Software و برنامه نویس افسانه ای در توییتر خود در پاسخ به سوالی که پرسیده شده بود آیا بازی های نسل بعد مانند Rage و Doom 3: BFG Edition بر روی 60 فریم اجرا خواهند شد یا 30 فریم ریت؟ او در پاسخ گفت :" متاسفانه من تقریبا می تونم تضمین کنم که خیلی از بازی های نسل بعد هنوز هم هدف خودشون رو بر روی تأمین 30 فریم بر ثانیه قرار خواهند داد.
او می گوید: سازندگان نرم افزار ها و بازي ها در نسل بعد باز هم به سراغ عناويني كه با 30 فريم در ثانيه اجرا می شوند می روند.

carmack-tweet.jpg

این درحالی است که انتظار می رود کنسول نسل بعد Sony و مایکروسافت قدرت پردازش بیشتری داشته باشند، توانایی فریم دهی بیشتر و حمایت از resolutions بالاتر را داشته باشند.

پاسخ Carmack این منظور را می رساند که سازندگان به جای 2 برابر کردن فریم و رساندن آن به 60 فریم ریت بیشتر روی چند ضلعی های بیشتر، رزولیشن بیشتر برای تکسچرها و رندر بهتر برای رساندن آن به 30 فریم ریت تلاش می کنند.

انتظار داریم کنسول های نسل بعد به جز رزولیشن 720p از قدرت 1080p بهره ببرند یا حتی مثل شایعه PlayStation نسل بعد از خروجی 4K حمایت کنند.
600px-john_carmack_e3_2006.jpg
John-Carmack.jpg

در همین نسل کنسول ها سری Call of Duty و بازی id Software یعنی Rage در 60 فریم اجرا می شدند بیشتر بازیهای این نسل که دیده ایم بر روی 30 فریم اجرا می شدند.

خوشبختانه کسانی هستند که 60 را تجربه کنند و طرفدار آن باشند، 60 فریم ریت برای سخت افزار PC هنوز هم در حال اجر است و با پرداخت هزینه بیشتر می شود از گیم پلی روان تر لذت برد.

آخرین ویرایش:
دوستان سواد ما در این زمینه بسیار اندک و در حد دسته کنسول بیشتر نیست یکی بیاد توضیح بده نور اسکریپت شده نور از پیش تعیین شده چه صیغه ای از نورپردازیه ؟ بعد سایه ای که از نور اسکریپت شده درست میشه چه فرقی با سایه تشکیل یافته از نور داینامیک داره ؟ با تشکر .

آخرین ویرایش:
با بحثتون کار ندارم اما یه چیزی. کوروش پیدا کردن عکس هایی از بازی هایی که هنوز تکستچرشون لود نشده کار خیلی سختی نیست. واقعا الان منطق بکار میبری توی این بحث با گذاشتن این عکس ها؟
فردین جان فقط عکس سوم این مشکل رو داره !
نخیر، دوست عزیزمون gartall داره منطق به کار میبره که فقط تکسچر های راه دور رو میذاره !
ریلی ؟
یعنی واقعا؟ :-??

Last edited by a moderator:
با بحثتون کار ندارم اما یه چیزی. کوروش پیدا کردن عکس هایی از بازی هایی که هنوز تکستچرشون لود نشده کار خیلی سختی نیست. واقعا الان منطق بکار میبری توی این بحث با گذاشتن این عکس ها؟
فردین من هم با بحث کاری ندارم ولی تقریبا تمام عکس هایی که کوروش گذاشته بعد از لود شدن تکسچر هاست :دی خودم تقریبا همشون رو تو بازی دیدم.

کلا مشکل تکسچرینگ بازی علاوه بر لود شدن تکسچر ها این بود که دورنما ها عالی به نظر میرسید ولی از نزدیک فاجعه بار.

کلا در مورد گرافیک بازی بگم که نور داینامیکی نداشت، نور ها همه اسکریپت و از پیش تعیین شده بود (قبول داری؟)
با توجه به نور اسکریپت خیلی راحت میشه نتیجه گرفت که سیستم سایه هم همین عملکرد رو داره (قبول داری؟)
آسمون بازی عکس بود (قبول داری؟)
فیزیک مطلقا هیچی (قبول داری؟)
اما در مورد تکسچر های بازی، من عاشق عکس بازیَم دوست عزیز :x

موندم تو بازی هم کردی یا فقط از دور وایسادی نماهارو نگاه کردی که انقدر محو دورنماها شدی که محیطی پیرامون بازی رو ندیدی؟؟
من انتظار ندارم حرف منو باور کنی
انتظار دارم بذاری عقلت جای احساست و علاقه ی افراطیت به هیلو و id تصمیم بگیره که کی درست میگه !
عکس دوم رو ببین، متلک پیشوای زندگیت ign به بازیه !!!!
خدایااااااااااااااا این بازی 60 فریم نبود اینا به چی بَند میشدن یعنی !!!

rage مشکل هوش مصنوعی نداشت ! که به راحتی بین 3 هوش مصنوعیه برتر این نسل هم طبقه بندی میشه ! قبول داری ؟ که خودش مربوط به تکنیکال میشه !
rage یه بازی نبود که همش زیر 30 فریم اجرا بشه با کلی افت فریم ! قبول داری ؟!
rage انیمیشن دشمنهای بینظیر داشت قبول داری ؟!
rage محیطش حداقل 10 برابر بزرگتر بازیهای نام بردی داشت ! قبول داری ؟
rage تو محیطهاش یکدونه ابجکت لودینگ (با توجه به محیط بزرگتری هم که داشت ) نداشت قبول داری ؟!
rage یه DD واقعی و قابل دسترس تو اون محیط بزرگش داشت ! قبول داری ؟!
rage از معدود بازیهایی بود که اون محیطی که قرار داشتی تمام ابجکتها و حتی از سخره ها بگیر مدل سازیه 3d داشت قبول داری ؟!
rage از معدود بازیهایی بود که از یه سیستم dof بینظیر به سر میبرد قبول داری !
rage از معدود بازیهایی بود که جزئیات محیطی بینظیری را خلق کرده بود قبول داری ؟!
rage تنها بازی این نسل بود که روی 60 فریم قفل شده ! قبول داری ؟!
rage فقط به جزء چندتا صحنه که افت رزولیشن داشت کله بازی تو 720 اجرا میشد و مثل بعضی بازی ها به کلی در رزولوشن پایین اجرا نمیشد . قبول داری ؟!
rage از جمله بازیهایی بود که یکدونه پارگیه تصویر تو بازیش نبود ! قبول داری ؟!
rage مثل خیلی بازیها نیست که DD شون کاملا 2 بعدی و با یه تیکه کاغذ ساخته شده باشه ! قبول داری !
تقریبا میشه گفت هیچ بازی تو دورنما جزئیات rage را نداره قبول داری ؟

باز خوبه RAGE اسمونش 2 بعدی بود بقیه بازیها تمام محیط دوربرش 2 بعدی هست :lol:

پس کارمک هم بلد بود با نصف فریم ریت و اونم با کلی افت فریم ! با کلی پارگیه تصویر با رزولیشن همش زیر 720 ! با هوش مصنوعیه چغندرقند با انیمیشن افتابه ! با ابجکت لودینگهای شرمسار با محیطهای کوچیک و بسته تر و....بیاد گرافیک خیلی بهتری نسبت به بازیه مربوطه تحویل بده .

البته شما که هیچ مرجعی را قبول نداری ! و مهمترین مرجع خودت هستی 1 و دانش خیلی فراوانی داری ! مثلا DF که تخصص و دانشش در مورد گرافیکه از شخص شما کمتر میدونه که اومده گرافیک RAGE را خارق العاده دونسته !

تا حالا از خودت پرسیدی چرا ضعیفترین بازیهای شوتر و اکشن این نسل هم نتونستند 60 فریم ثابت اجرا بشند ؟! اخه 60 فریم بودن خیلی اسونه نه ؟!

آخرین ویرایش:
rage مشکل هوش مصنوعی نداشت ! قبول داری ؟ که خودش مربوط به تکنیکال میشه !
rage تو محیطهاش یکدونه ابجکت لودینگ (با توجه به محیط بزرگتری هم که داشت ) نداشت قبول داری ؟!
rage یه DD واقعی و قابل دسترس تو اون محیط بزگش داشت ! قبول داری ؟!
rage از معدود بازهایی بود که اون محیطی که قرار داشتی تمام ابجکتها و حتی از سخره ها بگیر مدل سازیه 3d داشت قبول داری ؟!
rage از معدود بازهایی بود که از یه سیستم dof بینظیر به سر میبرد قبول داری !
rage از معدود بازهایی بود که جزئیات محیطی بینظیری را خلق کرده بود قبول داری ؟!
rage از تنها بازی این نسل بود که روی 60 فریم قفل شده ! قبول داری ؟!
rage فقط به جزء چندتا صحنه که افت رزولیشن داشت کله بازی تو 720 اجرا میشد و مثل بعضی بازی ها به کلی در رزولوشن پایین اجرا نمیشد . قبول داری ؟!

پس کارمک هم بلد بود با نصف فریم ریت و اونم با کلی افت فریم ! با کلی پارگیه تصویر با رزولیشن همش زیر 720 ! با هوش مصنوعیه چغندرقند با انیمیشن افتابه ! با ابجکت لودینگهای شرمسار با محیطهای کوچیک و بسته تر و....بیاد گرافیک خیلی بهتری نسبت به بازیه مربوطه تحویل بده .

البته شما که هیچ مرجعی را قبول نداری ! و مهمترین مرجع خودت هستی 1 و دانش خیلی فراوانی داری ! مثلا DF که تخصص و دانشش در مورد گرافیکه از شخص شما کمتر میدونه که اومده گرافیک RAGE را خارق العاده دونسته !
لود آبجکت رو که شدید موافقم، یعنی اصلا نداشت، مثلا اسکایریم و همین فارکرای 3 خیلی لود آبجکت داشتن. DD هم هم کاملا واقعیه یعنی تقریبا تمام دورنما رو میتونی بهش برسی و لمس کنی.
طبیعیه بازی با اون وسعت و نرخ فریم دو برابر نور پردازی و افکت های داینامیک در حد عنوانی مثل کرایسیس نداشته باشه، همین بازی های اسکایریم و فارکرای بخدا با نرخ فریم نصف Rage خیلی از این امکانات رو نداشتن.

rage مشکل هوش مصنوعی نداشت ! که به راحتی بین 3 هوش مصنوعیه برتر این نسل هم طبقه بندی میهشه ! قبول داری ؟ که خودش مربوط به تکنیکال میشه !
rage یه DD واقعی و قابل دسترس تو اون محیط بزvگش داشت ! قبول داری ؟!
rage از معدود بازهایی بود که اون محیطی که قرار داشتی تمام ابجکتها و حتی از سخره ها بگیر مدل سازیه 3d داشت قبول داری ؟!
rage از معدود بازهایی بود که از یه سیستم dof بینظیر به سر میبرد قبول داری !
rage از معدود بازهایی بود که جزئیات محیطی بینظیری را خلق کرده بود قبول داری ؟!
rage از تنها بازی این نسل بود که روی 60 فریم قفل شده ! قبول داری ؟!
rage مثل خیلی بازیها نیست که DD شون کاملا 2 بعدی و با یه تیکه کاغذ ساخته شده باشه ! قبول داری !
تقریبا میشه گفت هیچ بازی تو دورنما جزئیات rage را نداره قبول داری ؟

باز خوبه RAGE اسمونش 2 بعدی بود بقیه بازیها تمام محیط دوربرش 2 بعدی هست :lol:

تا حالا از خودت پرسیدی چرا ضعیفترین بازیهای شوتر و اکشن این نسل هم نتونستند 60 فریم ثابت اجرا بشند ؟! اخه 60 فریم بودن خیلی اسونه نه ؟!

من موندم چرا شما هیچ وقت نمیتونی درست بحث کنی . خب پسر خوب اول جواب سوال کوروش رو بده بعد تو هم سوال کن و جوابش رو بشنو . تا ما هم ببینیم از بین حرف های شما چیزی در میاد یا نه ؟
عادت کردید به پیچوندن و سوال رو با سوال جواب دادن

من فقط موندم این جمله بهترین برنامه نویس جهان یعنی چی؟:))=))
آخه وقتی 2 ریال هم از برنامه نویسی سر در نمیارید مگه مجبورید در موردش حرف بزنید؟:d
گیریم این آقا در مورد برنامه نویسی گرافیک و انجین بازی ها نفر اول جهان(یعنی کرایتک+اپیک گیمرز+نافی داگ+سونی سانتامونیکا+گوریلا گیمز+343+بانجی+.... کلا به کنار) برنامه نویسی در زمینه گیم و اینها بی اهمیت ترین قسمت برنامه نویسی هست(چون هیچ سود علمی توش نیست و صرفا جهت سرگرمی هستش).

من موندم چرا شما هیچ وقت نمیتونی درست بحث کنی . خب پسر خوب اول جواب سوال کوروش رو بده بعد تو هم سوال کن و جوابش رو بشنو . تا ما هم ببینیم از بین حرف های شما چیزی در میاد یا نه ؟

پس الان داریم چیکار میکنیم:d؟ بحث میکنیم دیگه. اون مواردی که کوروش اشاره کرده بازی نداشته یا توش ضعیف بوده، البته بازی نورپردازیش اسکریپت نبود، توی محیطای باز منبع نوری آسمون نیست ولی شما به سایه ی زیر ماشین هنگام حرکت نگاه کنی متوجه تغییر جهت زوایای نور و سایه میشی. مواردی که فرخ هم اشاره کرده بازی توش عالی عمل کرده شما این بازی رو عظمت فضاهاش هم در نظر بگیرین و با فریم ریت ثابت با بقیه ی بازی های OW مقایسه کنین، افکت های بازی محدوده ولی اصلا نمیتونیم بگیم افکت خاصی نداره مثلا همون افکت ذرات. بازی دقیقا این افکت رو داره ولی خوب استفاده ی محدودتری شده ازش. راجع به فیزیک هم بازی فیزیک اشیا نداشت ولی فیزیک دشمنا و جسمشون موقع افتادن روی زمین و حرکاتشون فوق العاده بود. یعنی فیزیک دشمنا و جسمشون عالیه.

من فقط موندم این جمله بهترین برنامه نویس جهان یعنی چی؟:))=))
آخه وقتی 2 ریال هم از برنامه نویسی سر در نمیارید مگه مجبورید در موردش حرف بزنید؟:d
گیریم این آقا در مورد برنامه نویسی گرافیک و انجین بازی ها نفر اول جهان(یعنی کرایتک+اپیک گیمرز+نافی داگ+سونی سانتامونیکا+گوریلا گیمز+343+بانجی+.... کلا به کنار) برنامه نویسی در زمینه گیم و اینها بی اهمیت ترین قسمت برنامه نویسی هست(چون هیچ سود علمی توش نیست و صرفا جهت سرگرمی هستش).

موندم این پست رو دیگه کجای دلمون بزاریم!!:d
دوست عزیز من فقط یه نکته بگم که همه ی صنعت بازی که تو این نسل خلاصه نمیشه,درسته که تو این نسل id از اینایی که گفتی عقب افتاده ولی در مجموع مطمین باش از همشون در ضمینه گرافیک و انجین بازی سرتره!!
البته خودم هنوز کرایتک رو مطمین نیستم چون خیلی حرفه یه بازی مال 5 سال پیش هنوز بالاترین گرافیک رو تو کل صنعت گیم داشته باشه!!:d

پس الان داریم چیکار میکنیم:d؟ بحث میکنیم دیگه. اون مواردی که کوروش اشاره کرده بازی نداشته یا توش ضعیف بوده، البته بازی نورپردازیش اسکریپت نبود، توی محیطای باز منبع نوری آسمون نیست ولی شما به سایه ی زیر ماشین هنگام حرکت نگاه کنی متوجه تغییر جهت زوایای نور و سایه میشی. مواردی که فرخ هم اشاره کرده بازی توش عالی عمل کرده شما این بازی رو عظمت فضاهاش هم در نظر بگیرین و با فریم ریت ثابت با بقیه ی بازی های OW مقایسه کنین، افکت های بازی محدوده ولی اصلا نمیتونیم بگیم افکت خاصی نداره مثلا همون افکت ذرات. بازی دقیقا این افکت رو داره ولی خوب استفاده ی محدودتری شده ازش. راجع به فیزیک هم بازی فیزیک اشیا نداشت ولی فیزیک دشمنا و جسمشون موقع افتادن روی زمین و حرکاتشون فوق العاده بود. یعنی فیزیک دشمنا و جسمشون عالیه.
من روی صحبتم به Gartall بود . چون دیدم سیستم بحث کردنشه چجوریه گفتم.

مسئله اینه که تکنیک ها تو ریج به جا استفاده نشده بودن. که از نابغه ی برنامه نویسی بعید بود.

آدم FPS بازی نمی کنه که دور نما ببینه. FPS به قول کوروش یعنی یه لوله تفنگ و اون چیزایی که جلوش میبینی.
اون صخره ی که 2 کیلومتر جلوتره چه با قلوه سنگ پر شده باشه چه یه مدل دو بعدی ساده باشه هیچ فرقی به حال من که دارم بازی میکنم نداره. مگه میخوام برم توش تونل بزنم؟!
اون DD چه واقعی باشه چه یه دونه عکس باشه فرقی به حال من نداره.
اون محیط بزرگش با اون رنگ بندی کدر و مات هیچ ارزشی برا من نداره.
حتی 60 فریم بودنش هم اون چنان مسئله ای نبود که نبودنش مشکل حادی درست کنه. این همه بازی 30 فریم. به کسی برخورده مگه؟
رو همون 30 فریم رو قفل میکرد که افت نکنه خیلی هم عالی میشد.
به جاش یه AA میذاشت برا بازی.
یه فیزیک درست حسابی برا اشیاء میذاشت که وقتی نارنجک پرت میکنی دشمنا گوشت چرخ کرده نشن از اونور تمام اشیاء سر جاشون چسبیده باشن. فیزیک اجسام COD جلو این پادشاه بود!
تکسچر های نمای نزدیک رو یه دستی سر و گوششون میکشید که آدم میبینه حالش بهم نخوره.
رو نسخه ی PS3 یه مقدار بیشتر کار میکرد یه خاکی تو سرش میریخت که بعد از 6 گیگ!! (اگه اشتباه نکنم) نصب اجباری اون همه تکسچر لودینگ و افت رزولوشن نره رو مخمون.

یکی نیست از این آقا بپرسه بگه شما که این همه سوال میپرسی تا حالا از خودت پرسیدی که شاید سازنده های دیگه هم میتونستن بیخیال خیلی چیزا بشن از اونور بازیشون رو 60 فریم کنن و یه مقدار هم محیطش رو وسیع تر کنن ولی حتما دلیلی داشتن که این کارو نکردن دیگه؟

همون نسخه ی کنسولی Crysis 2 با همه ی ایراداتش و افت فریمش سگش شرف داشت به RAGE. حداقل وقتی نزدیک چیزی میشدی ناخودآگاه به کنسول نگاه نمیکردی که ببینی نکنه اشتباهی PS2 رو روشن کردی؟!

Gartall
دوستِ من اصلا بله، اونها رو قبول دارم !
ولی به چه قیمتی
همه دنیا میدونن فیزیک و نورپردازی و سایه زنی و تکسچر سنگین ترین فشار رو وارد میکنن به سخت افزار کنسول واسه پردازش !
اینها از یک بازی حذف بشن چی میشه؟
به اندازه کافی جا باز میشه برا یه رزولیشن 720 و 60 فریم اجرا شدن !
خوب که نگاه بکنی میبینی شاهکاری نیست، یبار خوب نگاه کن !!!!!
حالا بگذریم از بحث هایی که کردی در مورد فقط نسخه کنسولش بود، چون مثلا اسکرین تیرینگ نسخه ی pc کولاکی بود واسه خودش

اهان ! اونوقت کل دنیا نمیدونند 60 فریم بودن و هوش مصنوعی و محیطهای بزرگتر چه فشاری رو سخت افزار میاره ؟! یا انیمیشن های تمام ریل تایم چه فشاری رو سخت افزار میاره ؟!

بعد همه دنیا نمیدونند رزولیشن پایین و افت فریم های شدید با پارگیه تصویر ابجکت لودینگهای شدید چه فشاری از سخت افزار کم میکنه ؟!

یکی نیست از این آقا بپرسه بگه شما که این همه سوال میپرسی تا حالا از خودت پرسیدی که شاید سازنده های دیگه هم میتونستن بیخیال خیلی چیزا بشن از اونور بازیشون رو 60 فریم کنن و یه مقدار هم محیطش رو وسیع تر کنن ولی حتما دلیلی داشتن که این کارو نکردن دیگه؟

شما از خودت پرسیدی همین الان rage بین بازیهای 30 فریم هم بود یکی از بهترین هاست ! اهان یادم نبود اینجا سایها ملاک نیست و جناب شما ملاک هستی ! rage هرچی کم داشته باشه اون تعداد حسن داره تو بازیش نسبت به بقیه بازیها و اینم حقیقته که هیچ احدی نمیتونست با گرافیک rage بازیه 60 فریم بسازه میتونی کل بازیها هم سبک با شرایط محیطی rage را باهاش مقایسه کنی .

آخرین ویرایش:
هر تکنیک و فناوری و... که پا به عرصه وجود میزاره ممکن هست سریع به بازار تجاری عرضه بشه یا نه چندین و چند سال روش کار بشه بعد این اتفاق بیوفته. که با همه این تفاسیر بعد از گذشت زمان هنوز هم جای بهبود و پیشرفت داره. حالا یه شرکت و شخص یه تکنیک رو خلق کرده و تونسته تو همون مراحل اولیه درصد زیادی بهبودش بده و یکی مثله کارمک هم یه تکنیک استفاده کرده و جای کار زیاد داره اما تو مراحل بعدی و با رفع شدن نواقص هر بازیکنی ازش لذت میبره و شاید بشه یه استاندارد برای خودش.

مشکل ما این هست که وقتی یکی خوبه , اونقدر میبریمش بالا که دیدن یه خطا و اشتباه به معنی تموم شدن همه چیز و زیر پا گذاشتن تمام گذشته طرف هست و بر عکس قضیه هم همین طور. کارمک یه جا کار خوب داده بیرون یه جا نه شرایطش رو نداشته. یکی هم هست شرایطش رو نداشته و نمی تونسته خودش رو نشون بده ولی حالا امکانات در اختیارش هست و داره ازش بهره میبره.

نیما جان دیگه عادت کردیم به جاده خاکی زدن اقایون محترم !
من الان با سیستمم همه ی اولویت هارو یجا میخوام !!!
همه ی اولیت ها
گرافیک، گیم پلی، داستان
مثل فارکرای 3 !
مثل هِیلو !
مثل بتلفیلد
مثل اسکایریم
اونقدری محدود نیستم که بخوام انتخاب کنم گرافیک واسم مهم تره یا داستان
همشو میخوام یجا
دقیقا
کوروش عزیز خودتو خسته نکن الان اگه بگی گرافیک می خوام سریع ی عده میان می گن نه فقط عشق گرافیکی و ..................
بحث داستان و غیر که جداست الان خودم به شخصه بهترین بازی این چند سال اخیر راElder Scrolls V: Skyrim, و , The Walking Dead می دونم
الان خودت هم مثل من و چند تا از دیگر دوستامون می مونی که هم کنسول داری و هم pc خوب
وقتی بازی rage امد با توجه به تعریف های که از بازی قبلا شده بود و من شما و خیلی های دیگه که باز یهای مولتی پلتفرم را رو pcانجام می دهیم انتظار داشتیم تفاوت زیادی با نسخه کنسولی داشته باشه که متاسفانه به هیچ عنوان اینطور نبود رو pcو بعدا موجب عذر خواهی اقایون هم شد که کار بسیار شایسته ای بود از نظر من و خیلی های دیگه !
به شخصه وقتی هر سال سیستم pcرا ارتقا می دم حداقل انتظار دارم بازی های نسخه pc تفاوت های زیادی با سایر نسخه ها داشته باشه نه اینگه بیام ی پورت ساده را بازی کنم فقط با اضافه کردم رزولیشن 4 تا ابشن که به هیچ دردی نمی خورن و بود نبودش اصلا تفاوتی ایجاد نمی کنه !
وگرنه خیلی راحت میشه رفت نسخه کنسولیشو بازی کرد
................

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or