Blizzard vs. Valve - Round One - Fight

حق با کدوم شرکته؟

• مجموع رای دهنده‌ها
    108

mahi58

کاربر سایت
شرکت Blizzard که ادعا می کند در سال های گذشته در ساخت DOTA دخالت داشته است، رقیب خود Valve را متهم کرده است که تلاش می کند محصولی را که حاصل سال ها تلاش و حسن نیت Blizzard و طرفداران وارکرفت 3 بوده است به انحصار خود در آورد!

ماجرا این است که DOTA یا همان Defense of the Ancients، در ابتدا یک Mod برای بازی Warcraft III بوده است که توسط فردی معروف به IceFrog ساخته شده. این مد به مرور زمان محبوبیت فوق العاده ای به دست آورده است. بعد از موفقیت این مد، Valve نویسنده این مد رو جذب می کند و تصمیم می گیرد یک بازی جداگانه به اسم DOTA 2 بسازد. در طی ماه های اخیر Valve تاریخ عرضه دقیقی از این بازی را ارائه نکرده بوده و برای همه سوال بوده که چرا تاریخ عرضه اعلام نمی شود، ولی اخیرا مشخص شده که Valve و Blizzard در طی ماه های گذشته بر سر DOTA دعواهای قانونی داشته اند و شاید این یکی از دلایل مهم اعلام نشدن تاریخ عرضه دقیق برای DOTA 2 بوده است.

ابتدا Blizzard در تاریخ 16 نوامبر ادعای خود را به مضمون زیر مطرح کرده است:

"از طریق این شکایت، Blizzard تقاضا می کند که از ثبت عنوان DOTA توسط شرکت Valve جلوگیری شود، زیرا این عنوان بیش از هفت سال به طور انحصاری توسط Blizzard و طرفداران آن، و تحت لیسانس بلیزارد استفاده شده است. با تلاش برای ثبت این عنوان، Valve دارد تلاش می کند تا نتیجه هفت سال حسن نیت بلیزارد در عنوان DOTA و بازی وارکرفت 3 را برای خود ضبط کند. Valve چنین حقی ندارد! اگر چنین امری صورت بگیرد نه تنها Blizzard ضربه می خورد، بلکه گروه بزرگ طرفداران آن نیز ممکن است دچار زیان شوند و به اشتباه فکر کنند بازی های Valve مورد تایید، یا در ارتباط با Blizzard است".

پاسخ Valve به این شکایت در تاریخ 22 نوامبر ارائه شده است، که در آن Valve گفته اطلاعات کافی برای رد یا تایید این گفته ها ندارد. Valve به این موضوع که DOTA با یک مد وارکرفت شروع شده است اعتراف نکرده، ولی قبول کرده که وارکرفت 3 دارای یک World Editor بوده که با آن "مدهایی" برای بازی طراحی شده است.

نکته جالب این که اولا تصمیم گیری در این مورد سخت است و هر دو شرکت این وسط حقوق غیر قابل انکاری دارند (Valve سازنده مد را در اختیار دارد، و بلیزارد نیز ادعا می کند که سال ها این مد به نام آنها شناخته شده بوده)، و دوم هم این که در حال حاضر هر دو شرکت در حال طراحی بازی هایی براساس عنوان DOTA هستند و نتیجه رای این دادگاه برای این دو غول دنیای بازی های کامپیوتری بسیار تعیین کننده خواهد بود.

منبع: Eurogamer

تجربه نشون داده بلیزارد در دعاوی حقوقی همیشه برنده است! من خودمم حق رو به بلیز میدم.

نزن این حرفا :| یعنی دوتا 2 نیاد ؟ یک جوری حلش کنن گور بابای جفتشون :دی ما جفتشو میخوایم هم دوتا بلیزارد هم دوتا ولو :دی
دوتا بلیزارد که شخصیت های استارکرافت توشن فعلا هم 10-12 تان اما باید جالب باشه !

یعنی 1 نفر داره DotA 2 رو میسازه :))من گفتم گروهی نگفتم کل تیم
ساده ی ساده توضیح میدم که متوجه بشی IceFrog نیک نیم یه نفره نه اسمه یه تیم الانم به عنوان لید دیزاینر رو Dota 2 کار میکنه
یک مقایسه کنی بین جمعیتی که DOTA بازی میکنن با کسایی که وارکرافت (بازی نورمال رو میکنن) میفهمی این شمایی که کفر میگی به قول خودت :)
بیخیال

اصولا همیشه بازی های خیلی خوب یک سری Hater هم دارن که همیشه مینالن . LOL هم همینه دیگه . این همه Player داره تو دنیا و یه عالمه امکانات عالی و ساپورت فوقولعاده . همیشه هم تو بازی های آنلاین همه میدونن یک سری که که کلا بازیشون خوب نیست و زرت و زرت میمیرن به اولین چیزی که گیر میدن بالانس نبودن بازیه . تو همه مدل بازی از این جور آدم ها داریم . از بازی های اول شخص گرفته تا سوم شخص و استراتژیک . به هر حال نظر شخصی هر کسی محترمه ولی دیگه یه چیزی که خوبه , خوبه دیگه . کسی نمیتونه بگه آنچارتد بازی ـه بدیه . میتونه بگه من خوشم نمیاد .
[TABLE="width: 233"]
[TR]
[TD]Gamespy[/TD]
[TD]Gamer's Choice Award for PC Game of the Year (2009)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]IGN[/TD]
[TD]Reader's Choice Award for PC Best Strategy Game and PC Best Multiplayer Game (2009)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gamasutra[/TD]
[TD]2010 Best Online Technology
2010 Best Online Visual Arts
2010 Best Online Game Design
2010 Best New Online Game
2010 Audience Award[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: wikitable, width: 1"]
[TR]
[TH="bgcolor: #F2F2F2, align: center"]Date[/TH]
[TH="bgcolor: #F2F2F2, align: center"]Awards[/TH]
[TH="bgcolor: #F2F2F2, align: center"]Category[/TH]
[TH="bgcolor: #F2F2F2, align: center"]Result[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]December 14, 2009[/TD]
[TD]IGN PC Best Strategy Game 2009[/TD]
[TD]Readers' Choice[/TD]
[TD]Winner[SUP][47][/SUP][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]December 21, 2009[/TD]
[TD]Gamespy Gamers' Choice Awards 2009[/TD]
[TD]PC Gamers' Choice[/TD]
[TD]Winner[SUP][48][/SUP][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]October 8, 2010[/TD]
[TD]1st Game Developers Online Choice Awards[/TD]
[TD]Audience Award[/TD]
[TD]Winner[SUP][49][/SUP][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]October 21, 2011[/TD]
[TD]Golden Joystick Award[/TD]
[TD]Best Free-To-Play Game[/TD]
[TD]Winner[SUP][50][/SUP][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
ممد خان یه چیزی که رو اعصابه هیچ وقت نمیشه رنک مثل آدم بازی کرد اینه که لامصب مثلا من 600 تا Win دارم میرم تو رنک با کسی میوفتم که 120 تا Win به زور داره مثل بنزم نوبه :دی
ولی کلا نباید DOta 2 رو با lol مقایسه کرد فقط باید بگی در یه سبک هستن و از لحاظ Gameplay متفاوت هستن :دی

نزن این حرفا :| یعنی دوتا 2 نیاد ؟ یک جوری حلش کنن گور بابای جفتشون :دی ما جفتشو میخوایم هم دوتا بلیزارد هم دوتا ولو :دی
دوتا بلیزارد که شخصیت های استارکرافت توشن فعلا هم 10-12 تان اما باید جالب باشه !
نگفتم که نیاد! اگه نام بازی و بعضی کاراکترها رو عوض کنند دیگه مسئله ای وجود نداره.
البته راستم میگی. بعیده ولو با یه اسم دیگه اصلا راضی بشه بازی رو منتشر کنه!!! با دوتا: یه شبه ره صد ساله رفتن، بدون دوتا: شروع از بیخ صفر. :d

حق کاملا با بیلیزارد ه .......
کلی از بازیهای موفق تاریخ سیستم مد سازی داشتن ، فکرشو بکنید که یه سری از شرکت های رقیب بیان عامل ساخت مد های بازیهای معروف رو بخرن و با همون اسم بازی بدن بیرون . این یعنی بی قانونی ......................... یعنی سنگ رو سنگ بند نمیشه
در مورد کیفیت بازی Dota 2 هم به غیر از گرافیکش هیچ چیزی مشخص نیست من شخصا با تغییر قیافه کاراکتر ها کاملا مخالفم ، قیافه بعضیاشون افتضاحه ،

آخرین ویرایش:
حق کاملا با بیلیزارد ه .......
کلی از بازیهای موفق تاریخ سیستم مد سازی داشتن ، فکرشو بکنید که یه سری از شرکت های رقیب بیان عامل ساخت مد های بازیهای معروف رو بخرن و با همون اسم بازی بدن بیرون . این یعنی بی قانونی ......................... یعنی سنگ رو سنگ بند نمیشه
در مورد کیفیت بازی Dota 2 هم به غیر از گرافیکش هیچ چیزی مشخص نیست من شخصا با تغییر قیافه کاراکتر ها کاملا مخالفم ، قیافه بعضیاشون افتضاحه ،
چه حقی ؟ IceFrog با World Editor اون رو ساخته ، مثل این میمونه که یه شرکت یه برنامه واسه جاوا درست کنه با کامپایلرش ، بعد 2 سال که داره با یه زبان دیگه مینویسه اونو جاوا بیاد شکایت کنه که مال من بوده !
عادت می کنی ، خیلی بهتر شده در کل به نظر من ، خرید کردن توش خیلی راحت تر شده ، من با گرافیکش اتفاقا زیاد موافق نیستم ! یکم لطیف شده ! پروانه های دور دیوار بیس مثلا !
سرور های Dota 2 هم از ساعت 11 دیشب آف شدن تا 11 امشب احتمالا :(

چه حقی ؟ IceFrog با World Editor اون رو ساخته ، مثل این میمونه که یه شرکت یه برنامه واسه جاوا درست کنه با کامپایلرش ، بعد 2 سال که داره با یه زبان دیگه مینویسه اونو جاوا بیاد شکایت کنه که مال من بوده !
عادت می کنی ، خیلی بهتر شده در کل به نظر من ، خرید کردن توش خیلی راحت تر شده ، من با گرافیکش اتفاقا زیاد موافق نیستم ! یکم لطیف شده ! پروانه های دور دیوار بیس مثلا !
سرور های Dota 2 هم از ساعت 11 دیشب آف شدن تا 11 امشب احتمالا :(
هر مپی که تو در ادیتور war3 ساخت شده باشه به نوعی جزوه املاک بیلزارد هستش بحث کامپلیر این یه موضوع جداس دوتا با استفاده از ابزار war ساخت شد بله اگه از پایه ساخت میشد تو مپ دوتا هیچی جیزی از war3 استفاده نمیشد میشد که گفت بیلزارد حقی نداره اسم dota برای بیلزارد خواهد بود مگر اینکه اسم دوتا عوض بشه یه چیزی شبی به لیگ او لجنز
بیشتر دقت کنید تا مساله با هم قاطی نشه []==[]

هر مپی که تو در ادیتور war3 ساخت شده باشه به نوعی جزوه املاک بیلزارد هستش بحث کامپلیر این یه موضوع جداس دوتا با استفاده از ابزار war ساخت شد بله اگه از پایه ساخت میشد تو مپ دوتا هیچی جیزی از war3 استفاده نمیشد میشد که گفت بیلزارد حقی نداره اسم dota برای بیلزارد خواهد بود مگر اینکه اسم دوتا عوض بشه یه چیزی شبی به لیگ او لجنز
بیشتر دقت کنید تا مساله با هم قاطی نشه []==[]
یکی بازیو ساخته بلیزارد هم هیچ نقشی تو اون نداشته بعد بعد بخاطر اینکه یه مپ برای یه بازی ه دیگس جزو املاک بلیزارد حساب میشه؟اگه که دادگاه بلیزارد رو برنده اعلام کنه که I Dont Want to Live On This Planet Anymore:|
من خودم یکی از رزمنده های راه بلیزارد و استارکرافت و بقیه ی بازی هاشم پس ترول نکنید:d

یکی بازیو ساخته بلیزارد هم هیچ نقشی تو اون نداشته بعد بعد بخاطر اینکه یه مپ برای یه بازی ه دیگس جزو املاک بلیزارد حساب میشه؟اگه که دادگاه بلیزارد رو برنده اعلام کنه که I Dont Want to Live On This Planet Anymore:|
من خودم یکی از رزمنده های راه بلیزارد و استارکرافت و بقیه ی بازی هاشم پس ترول نکنید:d
بلیزارد نقش نداشته ؟! :|
بعد شخصیتها چی، مال بلیزارد نیست ؟!
در ضمن هر چیزی که به نفع ما نیست و یا ما مخالفش هستیم دلیل بر ناحق بودنش نیست !

خیلی از این کارکتر های Dota ریشه تو تاریخچه ی بیلیزارد دارن ، چطور یه شرکتی ( حالا چه محبوب و چه غیر محبوب ) به خودش اجازه میده بوسیله یه مد بیاد یه بازی مستقل از روی همون مد بسازه ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
درضمن ادیتور مدسازی یه بازی چیزی نیست که شما بتونید با جاوا مقایسه کنید چون مصارفشون با هم فرق میکنه ، شرکتهایی که سیستم مد سازی رو تو بازیشون قرار میدن قوانینی رو برای استفاده از اون در نظر گرفتن . تازه اکثر کاراکترهای dota از بازی وارکرافت Import شدن !!
به نظر من این یه جور خیانته ، خیانت مد ساز ها به شرکتی که به اونا اعتماد کرده
مد های محبوب زیادی الان تو بازی SkyRim ساخته شده ،سوال من اینه : طبق صحبت بعضی از دوستان هرکسی حق داره از روی مدهای محبوب بیاد بازی مستقل بسازه ، این درسته ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!

مد های محبوب زیادی الان تو بازی SkyRim ساخته شده ،سوال من اینه : طبق صحبت بعضی از دوستان هرکسی حق داره از روی مدهای محبوب بیاد بازی مستقل بسازه ، این درسته ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
اگر سازنده مد خودش بخواد با اون شرکت دومی همکاری کنه و شرکت سازنده از موتور جدیدی استفاده کنه چرا که نه؟

البته حقیقتا اینجا قضیه بین این دو تا غول واقعا پیچیده تر از این حرف هاست، و همون طور که می بینی رای های نظرسنجی هم خیلی به هم نزدیکه و بچه های با اطلاع تر هم تو نظرسنجی خیلی هاشون به Valve رای دادند و خیلی هاشون به Blizzard.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or