لیست واقعا ایرادهای بزرگ داره و از حد ایرادهای معمول این جور لیست ها هم گذشته قضیه اش!
بتسدا بیستم شده؟ Crytek سی و دوم؟ ID سی و هفتم؟ Relic پنجاهم؟ یعنی 19 تا استودیوی موفق تر از سازنده سری Elder Scrolls و 49 تا استودیوی کاردرست تر از سازنده Company of Heroes وجود داشت و ما نمی دونستیم؟
اون وقت اون From Software با اون افتضاحی که سر پورت کردن Dark Souls به PC راه انداخت و با افتخار عنوان بدترین پورت تاریخ رو به خودش اختصاص داد هشتم شده؟ Arkane (با این که خودم دوزش دارم واقعا) شده نهم؟ Playdead با یه دونه بازی Limbo اومد تو لیست 50 استودیوی برتر؟ Vlambeer دیگه چه جور خوردنی یا پوشیدنیه؟ Telltale این وسط چی کار می کنه اصلا؟
یکی دو تا نکته مثبت هم داره، مثل انتخاب Valve به عنوان استودیوی اول و قرار دادن Harmonix توی لیست (که می تونست بالاتر باشه البته)، ولی نکات مثبت لیست در مقابل سوتی هاش گم هستن!
--------------------------------------
من شونصد و سی و پنج تا دلیل برای عرضه نشدن HL3 تا به حال از این و اون شنیده بودم، ولی این دلیل شما دیگه...
البته این که شما عاشق گرافیک هستی، ولی مثال هاتون از یه گرافیک عالی بازی های کنسولیه خوب سلیقه خیلی تک و منحصر به فردیه، ولی گذشته از اینها می دونی که اون Valve یکی از ثروتمندترین کمپانی هاییه که توی صنعت گیم فعال هستند. به نظرت برای اینا کاری داره که موتور بازی شون رو Modify کنند و یه موتور قوی تر بدن؟ اونم در شرایطی که شرکت هایی با ابعاد 100 برابر کوچک تر از Valve دارند این کار رو می کنند؟ وقتی بازی های CD Projekt و 4A فک ملت رو می اندازه پایین به نظرت برای Valve تولید یه همچین گرافیکی کار سختیه؟ اگر این کار رو نمی کنند به خاطر سیاست های زیرکانه همیشگی شونه. Valve اکثر بازی هاش (البته نه همه شون) از لحاظ گرافیک خیلی سنگین نبودند و طوری بودند که روی یه کامپیوتر متوسط (یا حتی ضعیف) هم به سادگی قابل اجرا بودند و هیچ وقت دنبال گرافیک سنگینی که مثل Crysis یا Metro پوست از کله کامپیوتر بکنند نبوده. این یکی از دلایل موفقیت فوق العاده بازی هایی مثل سری Counter-Strike یا پرتال بوده که با وجود گرافیک قابل قبول خیلی سنگین نیستند، و این باعث شده هر کسی با یه کامپیوتر یا لپ تاپ معمولی هم بتونه از اکثر گیم هاشون استفاده کنه و نیازی به گرافیک 1000 دلاری برای اجرای بازی هاشون نباشه...
به نظر خودم هم عرضه نشدن Half-Life 3 تا به حال به علت سیاست ها و زیرکی های همیشگی Valve هستش. یا می خوان یه حال اساسی به گرافیک بازی بدن و ترجیح میدن نسخه بعدی انجین شون روی نسل بعد پیاده بشه، یا این که یه برنامه اساسی برای تغییر و تحول استیم دارند و می خوان HL3 رو اون موقع عرضه کنند که همه به سیستم جدیدشون عادت کنند (HL2 هم عرضه اش رو انقدر طول دادند که استیم راه افتاد و یکی از دلایل موفقیت استیم تو اون قدم های اولش همین HL2 بود).
به عبارت دیگه: مولتی پلیر قوی دارند که همه مون می دونیم یکی از مهم ترین مزایای یه بازی کامپیوتری قویه و دلیلی هم برای انکار کردن این قضیه نداریم.
وگرنه چی؟ یعنی اگر فروشگاه استیم نبود به نظرت الان سازنده Half-Life ورشکست شده بود؟ Valve خیلی خیلی قوی تر از اونیه که فکر می کنی...
دست رو دلم نذار که دلم خونه!
پارسال Skyrim کلی بازی هیولا مثل Portal 2 و Batman: Arkham City که واقعا لیاقت GOTY شدن داشتند رو زد له کرد، اون وقت امسال یه دونه گیم درست و حسابی که واقعا شخصیت GOTY شدن داشته باشه نیومد (شاید به استثنای BL2 که اصلا کاندیدش هم نکردند)!