آره... بحث تلو 2 در مورد داستانش بود، بحث پوکمون هم در مورد گرافیکش، بحث اینم در مورد قیمت گذاری شه.
ولی همشون بایکوت شدن مثلا
همشون هم عین خر فروختن
این شون یکیه!
من حقیقتا عین شما خیلی امیدوارم سیستم قیمت گذاری نینتندو منصفانه تر شه.
بالاخره من خودم بر خلاف شما، مشتری کمپانی ام
(تقریبا تو این تاپیک تنها کسی هستم که میتونم بر اساس تجربه خرید اورجینال از نینتندو تو دوران سوییچ کامل نظر بدم تا این جا
)
سیستم قیمت گذاری سوییچ یکم عجیبه...باید توضیح بدم.
بازی های AAA جدیدی که میده رو که کلا میده 60 دلار... (ie. Zelda:BotW, SMO, FETH, XC2 و...) چیز عجیبی نیست تا این جاش. همه جا همینه.
بازی های خودش که AAA نیستن رو هم 20~30 دلار میده
تا این جاش چیز عجیبی نداریم... از این جا به بعد عجیب میشه
نینتندو عملا هیچ بازی AAA ای رو زیر 40 دلار تخفیف نمیزنه. نمیتونم تایید کنم قدیم هم این جوری بوده یا نه. ولی احتمالا این جوری بوده.
عوضش وقتی وارد فاز آخر عمرش میشه یه کنسولش، یه بخش عظیمی از بازی های فرست پارتی اش کامل میخوره تو سر قیمت شون و میشن 20 دلار (اینو احتمالا سر سوییچ هم ببینیم. ولی نه تا آخر 2021)
نینتندو تقریبا، هیچ وقت! کالکشن نمیده. هیچ وقت! تو این همه سال که ما داریم با هم تو تاریخ 40 ساله ی نینتندو تو صنعت گیم مرور میکنیم، جمعا اندازه انگشت های یه دست نینتندو کالکشن داده
یکی همین کالکشن ماریو 3D آل استارز
یکی کالکشن ماریو آل استارز قدیمی که برمیگرده به دوران SNES و 25 سال پیش
یکی کالکشن Zelda: OoT + MM روی گیم کیوب
یکی Metroid Prime Trilogy روی Wii
نمیدونم کالکشن Yoshi's Cooking + Panel De Pon روی GBA هم حسابه یا نه...
واسه همین چیزی که این جا می بینیم یکم شبیه پدیده است. زیاد اتفاق نمی افته
از بین کالکشن هایی هم که براتون نام بردم، فقط Mario All Stars قدیمیه که نینتندو رو بازی های تو کالکشن اش دست کشیده!
Metroid Prime Trilogy هم حقیقتش چون اون قدر تفاوت بین سخت افزار Wii و GC نبود تغییری ایجاد نشد ولی نحوه کنترل Metroid Prime 3 رو روی دو تا بازی قبلی هم به عنوان آپشن آوردن تو اون کالکشن. (کاری بود که نینتندو اون موقع با ری ریلیز خیلی از بازی های گیم کیوب رو Wii می کرد)
همشون هم فول پرایس عرضه شدن! عرضه فیزیکی Metroid Prime Trilogy هم حقیقتا محدود بود
(بعدا که رو Wii U نسخه دیجیتالی اش اومد، دوباره بازی رفت رو رادار
)
واسه همین خیلی به حرف احسان گوش نکنید. اینا خیلی وقته این کاره ان... یا بهتره بگم این کاره نیستن
. واسه چند وقت اخیرشون نیست
خب داشتیم در مورد شیوه های قیمت گذاری عجیب نینتندو صحبت می کردیم
هر ریمیک و ریمستری = فول پرایس
واسه دوران سوییچ هم نیست این موضوع به خصوص
ریمستر زلداهای گیم کیوب روی Wii U فول پرایس بودن تا موقعی که WW HD رفت تو بخش Select نینتندو تو 2015 و شد 20 دلار. TP HD هنوزم 50 دلاره
F-Zero 64 و Zelda:OoT و Zelda:MM هر سه تاشون فول پرایس روی 3DS ریمستر و عرضه شدن. عقب تر که بریم میرسیم به دوران Wii و GC که کلا نینتندو آن چنان چیزی ریمستر نمی کرد.
این قضیه در مورد همه پورت های Wii U به سوییچ هم برقراره. هر چند نینتندو همچین هم رها نکرده بازی ها و به غیر از NSMBU که با DLC اش صرفا باندل شد و عرضه شد. بقیه شون به یه نحوی محتوا یا فیچرهای جدید داشتن (جدا از رفع یه سری مشکلات و بهتر شدن پرفورمنس بازی به صورت کلی + بازی کردن تو حالت قابل حمل)
در مورد ریمیک ها هم همینه به طبع. احتمال این که نینتندو بازی ای رو ریمیک کنه هم البته دوباره خیلی کمه. به غیر از سه مورد Zelda: Link's Awakening روی سوییچ و Mario 64 DS و Fire Emblem: Echoes عملا چیزی به ذهنم نمیرسه. همه ی اون ها هم تو سه دوره متفاوت و همشون هم فول پرایس.
=========
اینا رو نمیگم که فکر کنید نینتندو حریص نیست و اینا. (البته حریص که نع... عین سگ خسیس بگیم بهتره. چون در کل تو 90 درصد مواقع محصول خوبی تحویل میدن
)
هست! ولی میخوام بگم خیلی وقته هست و پدیده ای نیست که اخیرا رخ داده. مدل تجاری شون بدجور با چیزی که بقیه دارن فرق می کنه. محصولی که میدن اون قدری خوب هست که باهاش تونستن از زیر این انتقادات اکثرا با خیال راحت عبور کنن تا الان.
دلیلی که Mario 3D All Stars این قدر بهش گیر میدن، افت نینتندو نیست
بیشتر به خاطر اون الگوی خفنیه که اکتیویژن الان با سه تا کالکشن Tony Hawk's Pro Skater 1+2 و Spyro Trilogy و Crash Bandicoot Trilogy درست کرده است. قدر Vicarious رو بدونید. تا الان سه تا فرنچایز زنده کردن زیر دست اکتیویژن
آه و البته این که عرضه اش محدوده. این ربطی به اکتیویژن و بقیه نداره... عجیب غریب بودن نینتندوئه...
با این وجود بازم میفروشه
دلیلشم ساده است. سه تا بازی ای که داریم ازش صحبت می کنیم سه تا بازی به شدت خفن از سه دوره مختلف اند. و این که میشه پورتابل رو سوییچ زدشون.
کالکتور آیتم محشری هم هست.
سر همین هم میفروشه. هیچ کاریش نمیشه کرد.
واسه همین میگم تنها امیدی که هست اینه که یه آدم کله گنده ای تو نینتندو قلبش به رافت بیاد به خاطر انتقادات ما و کلا سیستم قیمت گذاری نینتندو رو مثل بقیه جاها نرمال کنه. که به شدت بعیده
در نتیجه باید صبر کنیم تا سیستم Select روی سوییچ هم موتورش راه بیفته... اوه یادم افتاد الان... کالکشن 3D All Stars عرضه اش محدوده...
فکر کنم الان فهمیدید مشکل اصلی کجاست
===
پ.ن: بازم لپ تاپ اومد زیر دستم و من شروع کردم طومار نویسی