تصور کنید تو دهه ی 80 دارید زندگی میکنید دارید با سگا یا نینتندوتون بازی میکنید هر کاتریج بازی هم براتون 50 دلار آب میخوره یه نفر برمیگرده بهتون میگه در آینده یه وسیله ای اختراع میشه که باهاش میشه همه جا بازی کرد تو تاکسی تو خیابون و.... بازیاش مجانین میتونی به جای اینکه دوستتو ببری خونه با هم بازی کنید اون تو خونش باشه تو هم تو خونت با هم دونفره بازی کنید. شما اول باور نمیکنید بعد یواش یواش میگید وای اگه بشه چی میشه! اصلا رویاییه.
حالا اون آینده محقق شده بهش میگن موبایل گیمینگ منتها یه بدی بزرگ داره واونم اینکه هیچکدوم از اون بازیای مجانی نمیتونن اون لذت بازی رو بهت بدن.
بله آینده تصورش قشنگه ولی خودش همیشه چیز قشنگی نیست. شما فکر میکنید اگر روزی این مدل گیمینگ مدل سنتی رو از بین ببره چی میشه؟ یه کمپانی مثل گوگل ماهی ده دلار از شما میگیره بعد RDR2 و Witcher 3 , TlouII بهتون تحویل میده؟
نگاه کنید کیفیت فیلمای نتفیلیکس در چه حده؟ همشون در سطح تله فیلمای صدای و سیمای گرامیه. فیلمای درست درمون فیلمایی هستن که درآمدشون از باکس آفیسه نه اشتراک ماهیونه.
یه نگاه به خریدای مایکرو بندازید یه دو جین استودیوی در جه 2 و 3 کوچیک. چرا؟ چون قراره ماهی ده دلار بگیره نه 60 دلار برای هر بازی
صنعت موسیقی همین بلا سرش اومد تو دهه ی 60 و 70 یه گروههایی مثل Pink Floyd و Deep Purple و امثالهم بودن چون اون دوران باید صفحه با کاستشون رو میخریدی وقتی دانلود اینترنتی اومد و یه سرویسایی مثل اسپاتیفای اومدن کیفیت موسیقی تا قهقرا پیش رفت.
بله امثال من جلوی این سیستم گارد میگیرن چون میدونن قراره به کجا بره
صحبت های من هیچ فکتی روش نیست ! هیچ فکتی ! میتونه از بیخ و بن اشتباه از آب در بیاد ولی این نظریه که من به هر حال دارم ! و گارد گرفتن دوستان دیگه و خود شما هم مشکلی نیست و اصلا تو این زمینه انقدر نظرات و دیدگاه ها متفاوته که فقط باید نظرات رو نوشت و خوند و دربارش فقط فکر کرد .
هم صحبت های شما و هم دوستمون Ali Venom هم قابل فکر کردن هستش رو اینم هیچ بحثی نیست .
و اما درباره گوگل و دوشیدن گیمر ؟ و بخواد سیاست های دیکتاتور گونه و کثیفی داشته باشه خب دوست گرامی این طوری مشخصه نابود میشه ! وقتی رقابت باشه و پای سونی و مایکرو در کار باشه و همین طور نینتندوی دوست داشتنی که اونا هم بی کار نمیشینن و در ادامه صحبت هام هر کدوم اشتباه هر چند کوچک هم بکنن با کله میخورن زمین ! نمونه مثال اشتباهات سونی اوایل نسل هفتم در قبال پلی استیشن 3 و همین طور اشتباهات فاجعه بار مایکرو به خصوص اونم در اوایل نسل هشتم . و کمپانی ها همیشه ایده هاشون درست از آب در نمیاد ؟ بله اینم درسته و همیشه کارایی که میکنن درست از آب در نمیاد و رو اینم بحثی نیست ! گوگل اشتباهاتی داشته ؟ بله داشته ولی چندین برابر اشتباهاتی که داشته بسیاری از پروژه های این کمپانی موفق بوده و از هیچ به این غول بی شاخ و دم رسیده !
رقابت پویایی به وجود میاره ! رقابت بیشتر و وسیع تر باعث و بانی این میشه پویایی و تحرک و خلاقیت به وجود بیاد و ایده های جدید هم میان وسط و در ادامه امکان داره یک سری از ایده ها شکست بخوره ! کمپانی ها از این قائده مستثنی نیستن ! یک زمان هایی ریسک میکنن و خلاف جهت آب شنا میکنن ! امکان داره موفق بشن و امکان داره با کله بخوره زمین ! گاهی برای جلو گیری از پریود ایده ها و ایست تکنولوژی های جدید تر ، کمپانی ها ریسک هایی میکنن و خیلی هاشون موفق شدن و خیلی هاشون هم نه ...
صحبت اصلی من نسل های آینده و این اتفاقاتی هستش که به هر حال رخ میده ! من خودم 35 سالمه و با آتاری و کمودور و آمیگا و ... بزرگ شدیم و به این جا رسدیم و سنت ؟ و صحبت سر سنت باشه مشخصه هم نسلی های من که باید دیگه دیوانه وار به کنسول فیزیکی علاقه داشته باشن و دلایلش رو هم همه میدونن و نیازی به گفتنش نیست ! ولی دنیا داره تغییر میکنه ! واقعا اگه در نسل هفتم به من میگفتن اگه تو روزی بازی دیجیتالی میخری من بهش به راحتی میخندیدم ولی در کمال شگفتی این نسل هشتم چشم باز کردم و دیدم ای دل غافل ! من چقدر این نسل هشتم بازی دیجیتالی خریدم !!! واقعا برام اینم عجیبه ! یعنی یک طورایی با دنیای مدرن و دنیای امروز خودم رو وفق دادم ! و نا خواسته توش حل شدم ! آدمیزاد همینه ! خودش رو با دنیای مدرن وفق نده عقب میفته و سر آخر محکوم به شکسته ....
تغییر نسل ها و گذر زمان خیلی چیز ها رو عوض میکنه ! و بنا به گفته شما همه چیز بهتر نمیشه ؟ بله همه چیز بهتر نمیشه و میتونه مشکلاتی رو هم با خودش همراه داشته باشه و این بخش صحبت هات کاملا درسته ولی صفر و صد و سفید و سیاه بهش نگاه نکنیم و دنیای مدرن خوبی های خودش رو هم داشته و اصولا نوستالژی و خاطرات گذشته خب همیشه شیرین تر از حال هستش برای آدمیزاد ! ولی مدرنیته و تحول و انقلاب همیشه بد نبوده ! روزی ما باید خودمون رو سرویس میکردیم و دنبال یه پول خورد و باجه تلفن و منتظر میموندیم شخص صحبتش تموم بشه و بریم باجه تلفن و بعدش هم سکه رو بندازی تو صندق تلفن و میدیدی ای داد بیداد تلفن محترم !!!! پولت رو خورد و بعدش هم که اعصاب خرابی لگد و مشت به تلفن نگون بخت و باقی داستان !!!! و امروزه ؟؟!! بخش بزرگی از مردم جهان گوشی های هوشمند دارن و به راحتی میتونیم هر زمان و هر جایی در دور ترین نقاط جهان به صورت تصویری با فامیل و دوست و ... ارتباط برقرار کنیم و این شگفت انگیزه ! به این میگن افسانه !!! دقیقا همون واژه افسانه ای که درباره کنسول های مرکزی و ... صحبت کردم و الان گوشی های هوشمند برامون عادی شده ولی باور کنید این چیزا واقعا باور نکردنی هستش و خلاصه باید همین طور درباره این چیزا صحبت کرد ....
صحبت کلی من این بود اگه صنعت گیم روزی از بازی های کلود استفاده بهینه ای بکنه و مثلا اینترنت پر سرعت همه گیر بشه و کنسول در دیتا بیس های اصلی باشه و با قدرتی عظیم سازندگان بازی دستشون باز تر میشه و میتونن بازی های بهتری رو بسازن و قیمت بازی ها هم رویه درست و منطقی خودش رو حفظ کنه و من از دید خوش بینانه دارم نگاه میکنم و شما هم روی بد داستان رو نگاه کردی و میتونه اتفاق بیفته ولی رقیب های دیگه هستن و اشتباهات کوچک باعث شکست های بزرگ برای هر کدومشون میشه !
مثلا این رو در نظر بگرین بخشی از خوبی این پروژه کنسول مرکزی !! دیگه مشکل خرابی کنسول نداریم و یه سری خوبی های خودش رو داره و کنسول مرکزی سال به سال میتونه قوی تر بشه و یا چند سال به چند سال و کمپانی ها یه سری ایده ها و خدمات جدیدی عرضه کنن و باور کنید این دنیا چه دوست داشته باشیم و چه نه داره میره جلو و نکات منفی و مثبت در هر گذر نسلی بله وجود داره و هیچ کاریش هم نمیشه کرد .
امیدوارم هر اتفاقی که میخواد بیفته برای قشر گیمر و جامعه گیمر ها خوب باشه و مثبت ! و امیدوارم هم گوگل موفق بشه و این به نفع من گیمر هستش ( هیچ کاری به این مملکت خراب شده ندارم و دیدم جهانی هستش وگرنه بخوام جهان سومی فکر کنم میگم ای کاش کنسول های این نسل هشتم هم هک درست حسابی میشدن و قیمت بازی ها هم همون 7 هزار تومن میموند و .... !!!! ولی دنیای مدرن و پیشرفته برای من عقب مونده متحجر جهان سومی هم تره خورد نمیکنه و اونا تخته گاز دارن میرن جلو و ما هم اندر خم یک کوچه ایم ) و حالا شما نگاه کنید نسل نهم چه نسل پویا تر و بهتر و قدرتمند تری نسبت به نسل هشتم میشه و واقعا هم خودم سر گوگل موندم که واقعا موفق میشه یا نه و به هر حال آینده همه چیز رو نشون میده .....
پاینده باشید ...