Over
10,000 people test Firefox every day to help keep you safe on the Web.
با درود
بیش از 13% مردم جهان بر بر طبق آخرین آمار از مرورگر فایرفاکس استفاده میکنند و در بعضی از کشورهای اروپایی از قبیل فنلاند و اسلوونی این رقم به 50% درصد نزدیک میشود. چند در صد از کاربران فارسی زبان با این مرورگر آشنا هستند؟ آیا واژه مرورگر برای کاربران ما آشناست و یا اینکه واژه اینترنت یا شبکه جهانی با Internet Explorer مترادف شدهاست؟
نظر ویکیپدیای فارسی در مورد مرورگر وب
سال 95 کاملا عادی بود که همه از مرورگر
Netscape استفاده کنند و حالا مروگر مایکروسافت زیاد استفاده میشود.
نوشتن با قلم فارسی نیز تاریخ طولانی دارد. اول از همه از تصویر به جای حروف استفاده میشد یا اینکه کل مطلب به صورت تصویر نمایش داده میشد. سپس از قلم عربی (تازی) استفاده شد. این قلم که در رمزبندی
ANSI موجود بود و با کد Windows 1256 قابل نمایش بود. سپس رمزبندی
یونی کد طراحی شد که شامل تمام قلم های مورد استفاده در دنیای کامپیوتر بود. از جمله این قلمها، زبان فارسی (پارسی) است. با این وجود این قلمها در هر سیستم عاملی در دسترس نبود و یا به راحتی قابل استفاده نبود. امروزه برای مثال در سیستم عامل Windows با افزودن خط فارسی برای صفحه کلید، نوشتن فارسی امکانپذیر است.
افزونه برنامههای فارسی فایرفاکس برای کسانی که قلم فارسی را نصب نکردهاند و از صفحه کلید انگلیسی استفاده میکنند، که بر طبق آمار
Google Analytics حداقل برای سایت من به بیش از ۸۴٪ میرسند، قابلیت نوشتن فارسی را در مرورگر فایرفاکس فراهم میکند.
اول این افزونه را
دریافت و نصب کنید،
صفحه راهنمای این افزونه به پارسی
پس از راهاندازی مجدد فایرفاکس، به صفحه دلخواه خود بروید و با کلید راست ماوس از منوی جعبه متن مورد نظرتان، منوی فارسی را انتخاب کنید. برای مثال در بخش ارسال نظر این روزنوشت این کار را آزمایش کنید.
جعبه متن شما از راست به چپ شده و شما میتوانید به راحتی متن فارسی خود را ویرایش کنید.