نینتندو نسبت به پورت PC غیر رسمی بازی Super Mario 64 واکنش نشان داد

• Thread starter Thread starter Ludens
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Ludens

Fallen Angel of the Night
Loyal Member
مدتی پیش یک پورت غیر رسمی اما با کیفیت از بازی Super Mario 64 بر روی رایانه‌های شخصی منتشر شد. حال شرکت Nintendo همان‌طور که انتظار می‌رفت، نسبت به این پورت اقداماتی را انجام داده‌است.

Super-Mario-64.jpg

بنا به گزارش TorrentFreak، وکلای نینتندو اقدامات قانونی را نسبت به حق کپی رایت و از بین بردن محتویات مربوط به پورت غیر رسمی بازی Super Mario 64 بر روی PC انجام داده‌اند. تاکنون پست‌های مربوط به این پورت در ردیت و همچنین یک ویدئوی 12 دقیقه‌ای از روی سطح اینترنت حذف شده‌اند.

این پورت که برای مدتی سر و صدای زیادی به پا کرد، در ابتدای همین ماه به‌صورت رایگان عرضه شده‌بود و از قابلیت‌های جذابی مثل Ultra-widescreen و رزولوشن 4K پشتیبانی می‌کرد. همچنین کاربران این امکان را داشتند که با کنترلر اکس باکس به تجربه بازی بپردازند. بر خلاف اکثر بازی‌های Nintendo 64 که با شبیه‌سازهای مختلف بر روی PC در دسترس هستند، این پروژه با DirectX 12 و به‌صورت Native اجرا می‌شد.

طبق گزارش TorrentFreak، نینتندو با کمک شرکت Wildwood Law Group حتی برخی از نتایج جستجوهای گوگل را نیز از بین برده‌است. به هر حال، چنین چیزی شاید برای برخی طرفداران چندان هم تعجب‌آور نباشد. مدتی پس از عرضه بازی Dreams، این شرکت از سونی درخواست کرده‌بود که بازی‌های خلق‌شده مربوط به شخصیت ماریو در این عنوان را حذف کند.

Continue reading...

دیکامپایل کردن هم مشکل قانونی داره چون بازهم کد همون کد هست که حقوقش در اختیار نینتندو هست اما اگر یک نفر بشینه بازی رو انجام بده و با توجه به خروجی کد رو مهندسی معکوس بکنه دیگه چون کد متفاوتی ایجاد شده خود کد کپی رایت رو نقض نمی کنه اما باز هم طراحی کاراکترها و ... مشمول کپی رایت میشه.
من جایی راجع به کپی رایت پورتش صحبت نکردم ولی حرف شما نادرسته
دیکامپایل اصن کار ساده ای نیست و نمی تونه عین کد روز اول رو بده و هزار تا مسخره بازی داره این پروژه هم وقتی یه ابزار خفن مثل قیدرا اومد انجام شد اونم طی یه سال

الان این کدای خروچی این شباهتی به کدای نینتندو نداره

ولی کلا نینتندو به خاطر حق trademark ای که سر ماریو و بقیه کاراکترا داره می تونه جلو این پورت رو بگیره

ولی نمی تونه جلو پروژه دیکامپایلشو از لحاظ قانونی بگیره

من جایی راجع به کپی رایت پورتش صحبت نکردم ولی حرف شما نادرسته
دیکامپایل اصن کار ساده ای نیست و نمی تونه عین کد روز اول رو بده و هزار تا مسخره بازی داره این پروژه هم وقتی یه ابزار خفن مثل قیدرا اومد انجام شد اونم طی یه سال

الان این کدای خروچی این شباهتی به کدای نینتندو نداره

ولی کلا نینتندو به خاطر حق trademark ای که سر ماریو و بقیه کاراکترا داره می تونه جلو این پورت رو بگیره

ولی نمی تونه جلو پروژه دیکامپایلشو از لحاظ قانونی بگیره
حرف اصلی سر حق نینتندو در خصوص مقابله با انشار این پورت بود. که البته همنطور که خودتون گفتید فارق از کد هم حقوق معنوی بازی با نینتندو هست.
در مورد دیکامپایل اگر بتونید منبعی بهم بدید میتونه دید بهتری بهم بده.
اما اگر اشتباه نکنم همین تیم قبلا یک پچ برای بازی اصلی دادن که افت فریم در برخی موارد رو رفع میکرد که نشون میده به نوعی کد اصلی رو دارن.

من تو عمرم یه کنسول نینتندو هم نداشتم... منتها یه ایده احمقانه به وجود اومده که آثار هنری، تولیداتی مثل فیلم، بازی و موسیقی، و انرژی هسته ای بیت المال و عام المنفعه و حق مسلم ما هستن...

دیگه پایرت باز ها خیلی باحالن به جای اینکه از کارشون شرمنده باشن از عالم و آدم هم طلب کارن...

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: need to fight
حرف اصلی سر حق نینتندو در خصوص مقابله با انشار این پورت بود. که البته همنطور که خودتون گفتید فارق از کد هم حقوق معنوی بازی با نینتندو هست.
در مورد دیکامپایل اگر بتونید منبعی بهم بدید میتونه دید بهتری بهم بده.
اما اگر اشتباه نکنم همین تیم قبلا یک پچ برای بازی اصلی دادن که افت فریم در برخی موارد رو رفع میکرد که نشون میده به نوعی کد اصلی رو دارن.
نکته یک من کاری به اون بحث نداشتم یکی گفتش که این به خاطر اون لیکه ساخته شده توضیح دادم که این بازی ربطی به اون لیک نداره

نکته دو پچ ندادن موقع کامپایل دوباره از optimization کامپایلر استفاده کردن که باعث بهبود فریم میشه

نکته سه اینه که الان واسه کل بازی های pc پچ بهبود فریم میاد (توسط modder ها) این معنیش این نیست که به کدای اصلی بازی دسترسی دارن (لزومی نیست حتی به بخشی از کد هم دسترسی داشته باشی واسه این کار)

نکته اخر این که کد اصلی معنی پیدا نمی کنه تو دیکامپایل
خروجی دیکامپایل یه کدیه که عملکردش شبیه کد اصلیه ولی اگر کد اصلی رو یکی داشته باشه و مقایسه کنه می بینه خط به خط شبیه هم نیستند ( و نمی تونند هم باشند چون کامپایل عملکرد برگشت پذیری نیست)
نینتندو خیلی نمی تونه جلو پروژه دیکامپایلش رو بگیره الان هم این کدا رو اینترنته
https://github.com/n64decomp/sm64
اگر کدای رسمی بود نینتندو بلافاصله می تونست پروژه رو شات داون کنه

نکته یک من کاری به اون بحث نداشتم یکی گفتش که این به خاطر اون لیکه ساخته شده توضیح دادم که این بازی ربطی به اون لیک نداره

نکته دو پچ ندادن موقع کامپایل دوباره از optimization کامپایلر استفاده کردن که باعث بهبود فریم میشه

نکته سه اینه که الان واسه کل بازی های pc پچ بهبود فریم میاد (توسط modder ها) این معنیش این نیست که به کدای اصلی بازی دسترسی دارن (لزومی نیست حتی به بخشی از کد هم دسترسی داشته باشی واسه این کار)

نکته اخر این که کد اصلی معنی پیدا نمی کنه تو دیکامپایل
خروجی دیکامپایل یه کدیه که عملکردش شبیه کد اصلیه ولی اگر کد اصلی رو یکی داشته باشه و مقایسه کنه می بینه خط به خط شبیه هم نیستند ( و نمی تونند هم باشند چون کامپایل عملکرد برگشت پذیری نیست)
نینتندو خیلی نمی تونه جلو پروژه دیکامپایلش رو بگیره الان هم این کدا رو اینترنته
https://github.com/n64decomp/sm64
اگر کدای رسمی بود نینتندو بلافاصله می تونست پروژه رو شات داون کنه

اون پچی که گفتم برای N64 هست

• Like
Reactions: reza8 and Z-fan
من تو عمرم یه کنسول نینتندو هم نداشتم... منتها یه ایده احمقانه به وجود اومده که آثار هنری، تولیداتی مثل فیلم، بازی و موسیقی، و انرژی هسته ای بیت المال و عام المنفعه و حق مسلم ما هستن...

دیگه پایرت باز ها دارن به جای اینکه از کارشون شرمنده باشن از عالم و آدم هم طلب کارن...
این قضیه ربطی به پایرت نداره

ولی حرف شما درسته نینتندو و 2k این حق رو دارن ولی الزاما سیاستشون تایید نمیشه

شما ولو رو ببین پروژه بازسازی hl1 رو که دید به جای این که بزنه شات داونش کنه اومد انجینش رو داد بهشون و تو استور خودش امکان فروش پروژه رو فراهم کرد
هم خودش به یه پولی رسید هم طرفدارا از دستش خوشحال شدن

این حرکات نینتندو و 2k به ضرر خودشون تموم میشه چون هم پیش طرفدارا منفور میشن هم پولی دستشون نمیاد (تا حالا خبر قطعی از بازسازی red dead 1 یا mario 64 ندیدم اگر همچین پروژه ای خودشون دارن که بحثش جداست)

تازه می تونند به جا تهدید کردن اون فرد رو بیارن تو تیم خودشون برای توسعه پورت ماریو ۶۴

اون پچی که گفتم برای N64 هست
حرف منم در مورد همون پچ بود که گفتم فلگ optimization زدن تو اینترنت مطالعه کنید هست توضیحاتش

حالا شما اگر دلیل منطقی با توضیح برنامه نویسی برای مخالفت دارین بگین

من دقیقا کدوم قسمت حرفم گفتم انحصاری های سونی و مایکرو اهمیتی ندارن؟ حداقل قبل از نقل قول کردن پست هارو درست و کامل بخونید!

یه نفر که PS یا Xbox میگیره الزاما برای بازی کردن انحصاری ها نیست و میتونه بخاطر یه عالم بازی مولتی باشه، اما با توجه به اینکه بیشتر بازی های مولتی ورژن سوییچ ندارن، بیشتر مخاطب های این کنسول متشکل از یه قشر دیگه ان و این کنسولو رو حساب تجربه انحصاری های متفاوتش میگیرن. این به معنای بی اهمیت بودن انحصاری های سونی و مایکرو نیست، فکر کنم خیلی مطلب ساده ای باشه.

نه این حرفت دیگه برای سوییچ کاربرد نداره چرا که الان خیلی از بازی ها برای سوییچ هم داره میاد حتی همین کرش ریسینگ برای PC همچنان نیومده که برای سوییچ همون لحظه اومد در غیاب سونی دیگه هیچ کنسول دستی نیست و نینتندو داره حسابی می تازونه

حرف منم در مورد همون پچ بود که گفتم فلگ optimization زدن تو اینترنت مطالعه کنید هست توضیحاتش

حالا شما اگر دلیل منطقی با توضیح برنامه نویسی برای مخالفت دارین بگین

در موردش سرچ زدم در مورد اصل دیکامپایل کردن حق با شما بود اما طبق چیزهای که دیدم همچنان پخش کد (در اختیار عموم قرار دادن کد) میتونه براشون مشکل زا باشه

• Like
Reactions: reza8
در موردش سرچ زدم در مورد اصل دیکامپایل کردن حق با شما بود اما طبق چیزهای که دیدم همچنان پخش کد (در اختیار عموم قرار دادن کد) میتونه براشون مشکل زا باشه
حالا که این پروژه به طور پابلیک یه ساله تو اینترنت هست و نینتندو هیچ غلطی نتونسته بکنه :D
مالک اون کد نینتندو نیست اوناییند که دیکامپایل کردن اونا هر کاری دلشون بخواد با کد می تونند انجام بدن

در راستای این پورت pc هم این بازی حتی پایرتینگ هم از لحاظ قانونی حساب نمیشه در واقع چیزی که تعریف میشه اینه که این یه بازیه خیلی شبیه به اون چیزی که ماریو ۶۴ بوده

ولی خب چون حق اسم و طراحی کاراکترها و موسیقی بازی به نام نینتندوهه نینتندو تونست جلو انتشارش رو بگیره وگرنه به خاطر قانون پایرت نیست

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سیاست غلط نینتندو همینه
این اشتباه رو atlus سر persona 5 کرد

وقتی p5 رو rpcs3 اجرا شد این سایت اومد عکس این رو گذاشت تو سایتش ولی اتلوس گفتش که حق نداری جایی از سایتت ذکر کنی که شبیه سازت می تونه بازی من رو اجرا کنه (حتی سونی هم بخواد نمی تونه جلو خود پروژه شبیه ساز رو بگیره چه برسه اتلوس)
همین خبر که اتلوس این کارو کرده تو کل اینترنت صدا کرد و باعث شد ملت بفهمن که این بازی رو شبیه ساز اجرا میشه

نینتندو با این کاری که کرد جلو انتشار این بازی رو نگرفت چون بالاخره تو اینترنت هست
فقط باعث شد که تبلیغات پروژه اش رو کنه

حالا که این پروژه به طور پابلیک یه ساله تو اینترنت هست و نینتندو هیچ غلطی نتونسته بکنه :D
مالک اون کد نینتندو نیست اوناییند که دیکامپایل کردن اونا هر کاری دلشون بخواد با کد می تونند انجام بدن

در راستای این پورت pc هم این بازی حتی پایرتینگ هم از لحاظ قانونی حساب نمیشه در واقع چیزی که تعریف میشه اینه که این یه بازیه خیلی شبیه به اون چیزی که ماریو ۶۴ بوده

ولی خب چون حق اسم و طراحی کاراکترها و موسیقی بازی به نام نینتندوهه نینتندو تونست جلو انتشارش رو بگیره وگرنه به خاطر قانون پایرت نیست

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سیاست غلط نینتندو همینه
این اشتباه رو atlus سر persona 5 کرد

وقتی p5 رو rpcs3 اجرا شد این سایت اومد عکس این رو گذاشت تو سایتش ولی اتلوس گفتش که حق نداری جایی از سایتت ذکر کنی که شبیه سازت می تونه بازی من رو اجرا کنه (حتی سونی هم بخواد نمی تونه جلو خود پروژه شبیه ساز رو بگیره چه برسه اتلوس)
همین خبر که اتلوس این کارو کرده تو کل اینترنت صدا کرد و باعث شد ملت بفهمن که این بازی رو شبیه ساز اجرا میشه

نینتندو با این کاری که کرد جلو انتشار این بازی رو نگرفت چون بالاخره تو اینترنت هست
فقط باعث شد که تبلیغات پروژه اش رو کنه

اینو تو stackoverflow خوندم که گفته بود اشتراک گذاریش ممکنه دردسر ایجاد کنه. اما به هر حال به نظرم شرایط احتمالاً مشابه AM2R به دلیل در دست ساخت بودن ریمیک با این پروژه مقابله میشه (شایعه ساخت ریمیک چند وقت قبل آمد) اما اینکه نینتندو نتونه جلوش رو بگیره که در مورد همون ریمیک متروئید کاملاً تونست تازه اونجا همه چیز رو خود سازنده بازی از صفر ساخته بود و فقط همون شباهت ظاهری که میگید وجود داشت. که نقض کپی رایت محسوب میشه، اینجا هم اگر تهیه کننده کد خودش باقی محتوای بازی رو به کد دیکامپایل شده اضافه کرده باشه که مستقیماً کپی رایت رو نقض کرده و اگر شخص دیگه اینکار رو کرده باشه در صورتی که این بنده خدا شرطی درخصوص رعایت کپی رایت هنگام اشتراک گذاری قید نکرده باشه بازم میتونه Sue بشه.

پ.ن: فارق از این بحث ازتون ممنونم چون چنتا لوپ حول بدرد بخور تو این زمینه یاد گرفتم که اتفاقا بدردم میخوره

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: reza8 and Z-fan
اینو تو stackoverflow خوندم که گفته بود اشتراک گذاریش ممکنه دردسر ایجاد کنه. اما به هر حال به نظرم شرایط احتمالاً مشابه AM2R به دلیل در دست ساخت بودن ریمیک با این پروژه مقابله میشه (شایعه ساخت ریمیک چند وقت قبل آمد) اما اینکه نینتندو نتونه جلوش رو بگیره که در مورد همون ریمیک متروئید کاملاً تونست تازه اونجا همه چیز رو خود سازنده بازی از صفر ساخته بود و فقط همون شباهت ظاهری که میگید وجود داشت. که نقض کپی رایت محسوب میشه، اینجا هم اگر تهیه کننده کد خودش باقی محتوای بازی رو به کد دیکامپایل شده اضافه کرده باشه که مستقیماً کپی رایت رو نقض کرده و اگر شخص دیگه اینکار رو کرده باشه در صورتی که این بنده خدا شرطی درخصوص رعایت کپی رایت هنگام اشتراک گذاری قید نکرده باشه بازم میتونه Sue بشه.

پ.ن: فارق از این بحث ازتون ممنونم چون چنتا لوپ حول بدرد بخور تو این زمینه یاد گرفتم که اتفاقا بدردم میخوره
اره دقیقا نکته اش اینه
اگر خود کسایی که دیکامپایل کردن نسخه pc میدادن کل پروژه شات داون میشد تا زمانی که فقط سورس کده خیلی قابل شکایت نیست:>
چون فقط میتونه از کپی بودن سورس شکایت کنه که خب کد اینا مالکش نینتندو نیست

پروژه متروید به خاطر مالکیت کد شات داون نشده به خاط مالکیت اسم بازی شات داون شده

در کل قوانین جالبیه :)

پ.ن: خواهش میکنم وظیفه بود پستامو لایک کن پس:D

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or