معماری و فضا در بازی ها

سلام
دیدم این دمه آخری :-" یه حرکت 1/4 مفید انجام بدم :biggrin1: . و یه سری چیز راجع به معماری بازی ها و تفاوتشون در سبک ها و ریشه اونه از گذشته با استفاده از معلومات فوق العاده ضعیف خودم در باره معماری:biggrin1: براتون بذارم . بلکه یه معماری خونده هم تو بازی سنتر پیداش بشه .( به امید اون روز ) :love: . دوستان .... هیچی ولش کن :-"

والا منم همینطور فکر میکنم . علاوه بر اون چون جاهای مقدسی هستن مسجد وکلیسا . همه چیز رو رو به اسمون طراحی میکنن که نظر ادم رو به اسمون یعنی خدا جلب کنن . البته . یه مورد دیگه هم هست که کلا آدم دوست داره هر چه قدر که میتونه از زمین ارتفاع بگیره . از همون اول بشریت :biggrin1:
البته فکنم ربطی به موضوع نداشت :biggrin1:

آخرین ویرایش:
دوست عزیز تا اونجایی که یادم میاد معمولا هدف استفاده از ارتفاع بلند در اماکن مذهبی (عظمت وبزرگی نسبت به اشل انسانی) بخصوص کلیساها ( خصوصاگوتیک )یاد اوری حقارت و کوچکی انسانهاست در برابر افریدگار والقائ این حس.
دوست من اول از همکاری و تشویقتون ممنونم.
دوم اینکه حرف شما درسته.کلیساها در گوتیک این خاصیت رو دارند طوریکه آدم احساس میکنه این خطوط ظریف و مرتفع و رو به بالا سعی در متوجه کردن انسان از وجود خدا و نشان دادن او به انسان هستن(منظورم همون جهت بالا هست;) ) البته این قضیه در همه بناهای مذهبی صدق میکنه.انصافا هم این کلیساها زیبا هستن ولی به نظر من این دلیل نمیشه همون طور که توی پست قبلیم گفتم ، معمار بیاد و به خاطر تاکید بیشتر روی موضوع اصلی و هدفش، پایه و اساس بنا رو سست بکنه...تا جایی که مشکلی برای بنا پیش نیاد خب خیلی هم خوبه ولی جایی که حتی حس کنه ممکنه مشکلی پیش بیاد نباید ادامه بده ;) ...
به طور مثال جایی خوندم که این حرکت در کلیسایی به نام « بووه » انجام گرفت ( البته اولین دفعه در کلیسای سنت شاپل معروف در فرانسه انجام شد) ولی مسئله اینه که این کلیسا در سال 1272 ساخته شد ولی به علت ارتفاع زیاد ( دقیق بخوام بگم فکر میکنم 47 متر) ، در اثر ارتفاع زیاد طاق هاش کاملا فرو ریخت و در سال 1284 مجبور شدن کاملا بازسازیش کنن.

در مسجد امام اصفهان (شاهکار با شکوه صفویه) هم این بزرگنمایی در فضاها دیده میشود.(با همین هدف)اگه رفته باشین ادم واقعا خودشو کوچیک حس میکنه!!!
درسته دوست خوبم.بنای به معنای کلمه شاهکار....

آخرین ویرایش:
شاهزاده ایرانی
سلام
این بار میخوام یه صحبت کوچولو :-" در باره معماری این بازی و تفاوتش با اسم بازی رو بدم . خیلی ممنون میشم که دوستان عزیز مواردی رو برای تکمیل این نوشته بزارن

خوب اول در مورد زمان بازی باید بگم.تاریخ معماری واسه ما ایرانیا به 2 دسته تقسیم میشه . قبل از اسلام ( ساسانیان آخرش بوده) . وبعد از اسلام ( که اوجش صدر اسلام بوده و دوران صفوی که آخرش بوده ) . هر دوره هم دست آوردهای خاص خودش رو داشته که بعدا پیشرفته تر وزیباتر شدن .

که تا اونجای که من میدونم و اشاراتی که تو بازی بهش شده نشون میده . معماری و فضای بازی 99% عربی هست تا ایرانی . نوع پوشش و در و دیوار خیلی واضح هستن . اگه کتاب هزار و یک شب رو خونده باشین فضای که جلو روی شما هست دقیقا عین توصیفتی میمونه که گهگاه تو کتاب اومده . یعنی ساختمون ها قصرها و برج وباروها نشانه های معماری عربی دارن . که مال زمان هارون الرشید هستش . انگار از روی اون کتاب ساختنش . و شبیه فضای کارتون علائدین و چراغ جادو .
حالا بگزریم که از المان های غربی هم تو بازی استفاده شده بود . اما زمان واقعی وقوع داستان
خوب تو قسمت سوم شهر بابل رو نشون میده پس تاریخش بر میگرده به زمان حکومت عیلامیان و تقریبا 600 سال قبل از میلاد مسیح بوده . یه توضیح در مورد شهر بابل
2h51jrr.jpg

ن
باغها بنا به نظر بسیاری از مورخین و محققین توسط نبوخدنصر (Nebuchadnezzar) شاه بابل در قرن 600 قبل از میلاد برای همسرش ملکه آموهیا (Amuhia) ساخته شده است. با توجه به منابع مکتوب یونانی، باغهای معلق دارای چنین مشخصاتی بوده اند:
"باغها مربع شکل بوده و دارای گنبدهای قوسی شکلی بوده که بر روی کف شطرنجی مکعبی شکلی قرار داشته است. ایوانی که دور بام ایجاد شده بوده توسط پلکان با پایین مرتبط میشده است. باغهای معلق از گیاهانی که بالاتر از سطح زمین کاشته شده بودند ایجاد شده و ریشه گیاهان و درختان به جای کاشته شدن در زمین، در کف ایوانها جاسازی شده بودند. تمام این مجموعه بر روی ستونهایی قرار داشت و آب از طریق وسایل بالا برنده در کانالهای شیب دار ریخته و در کل باغ جریان میافت. آبیاری گیاهان و رطوبت موجود در فضا از همین آب بود. درواقع این بنا با چمن همیشه سبز و درختان محکمش، کاری هنری و تجملی شاهانه بود. یکی از جالبترین جنبه های بنا این بود که کار باغبانی و زراعت در بالای سر بیننده انجام میشد."
همانطور که میبینید، بیشترین اطلاعات درباره باغهای معلق مربوط به مورخین یونانی است و جالب اینکه در کتیبه های بابل هیچ اشاره ای به این باغها نشده است در حالی که توضیح مفصل قصر و شهر بابل در آنها وجود دارد. بنا به نظر تاریخ نگاران امروز، باغهای بابل محصول تخیل شعرا و تاریخ نگارانی است که شرح بابل را از زبان سربازان اسکندر شنیده و به آن شاخ و برگی شاعرانه داده اند.
البته این که مال باغها بود . خوب حالا چرا من انقدر اسرار دارم که معماریش عربیه خوب به چند دلیل
1. گنبدها : .البته منظورم از گنبد ها اونای هستش که مال بعد از اسلامه . اکثر فضا های که دیدم یکم شبیه مسجد های اموی (بنی امیه ) بود . مثل مسجد ایا صوفیه و مسجد اموی سوریه .استفاده از گنبد با قوس کم .و نشانه حلال یا قمر یا همون ماه خودمون روی گنبد ها که مال سنی هاست
2d2j7a1.jpg
. ونمونش تو کشور عربستان فراونه . حالا چرا گفتم عربستان . چون همه میدونیم که تا قبل از اسلام . سرزمین حجاز یا عربستان اصلا چیزی به عنوان معماری یا مسجد نداشت . حتی تو این عکس
2vjc1fa.jpg
از گنبد های اون وری یعنی مال هند استفاده کردن .اصلا بزارین یه توضیح بدم راجع به این نوع از گنبد ها
در عرف به این نو گنبد ها میگن (( نار )) و به اون گنبد ها که مخروطی هستن میگن (( رک )) . تنوع زیادی داره اما میشه سه تا دسته بندی کرد گنبد های که مثل پیازن و بیشتر طرفای هند استفاده میشده مثل تاج محل . نوع دیگه مثل گنبد امام رضا و نوع سوم گنبد هایی با ارتفاع یا قوس کمتر مثل مسجد ایا صوفیه ترکیه
2. کاشی ها : و یرانی حاصل از تهاجم اقوام مغول در اواسط قرن هفتم هجری، تنها مدت کوتاهی بر روند تولید کاشی تأثیر گذاشت و در واقع هیچ نوع کاشی از حدود سالهای 642-654 ه.ق بر جای نمانده است
خوراک کاشی مال دوره اسلامی بوده
4hx689d.jpg
. مثل معرق کاشی که خیلی خوشگله اینم یه نمونه
2mfzp5t.jpg

3. تزئینات نرده ها نورگیر ها
2icbrrb.jpg
2emfwpv.jpg
2l9iq06.jpg
. لبه بام ها نما کاری دیوار ها
2w7qupy.jpg

4.استفاده از طاق ها و قوس های که بعضی از اونها مربوط به معماری بنا های اندولوس میشه . حتی مسجد النبی اون خط های سفید وسیاه زیر قوس رو دقت کنید
44imn90.jpg

خوب تا همین جا بسه . چون دوستان میان اشکالات رو میگن و درست تر توضیح میدن که چی به چیه .
موفق باشین

به طور مثال جایی خوندم که این حرکت در کلیسایی به نام « بووه » انجام گرفت ( البته اولین دفعه در کلیسای سنت شاپل معروف در فرانسه انجام شد) ولی مسئله اینه که این کلیسا در سال 1272 ساخته شد ولی به علت ارتفاع زیاد ( دقیق بخوام بگم فکر میکنم 47 متر) ، در اثر ارتفاع زیاد طاق هاش کاملا فرو ریخت و در سال 1284 مجبور شدن کاملا بازسازیش کنن.

والا من پامو از قم پایین تر نگذاشتم .انگار طلسم شده. و اما در مورد ارتفاع زیاد . بازم احتمال میدم اونا واسه رقابت با بنا های رفیع این طرف دنیا این کار رو میکردن اما .بلد نبودن چطوری مقاوم سازی کنن . نمیدونم چه ربطی به قضیه پرنس داشت ;)

مهدی جان ممنون ;)
من متن رو هنوز نخوندم.امشب میخونمش و فردا نظرم رو میگم;)
یه چند تا عکس محشر از بابل داشتم ببینم میتونم پیداشون کنم...
والا من پامو از قم پایین تر نگذاشتم .انگار طلسم شده. و اما در مورد ارتفاع زیاد . بازم احتمال میدم اونا واسه رقابت با بنا های رفیع این طرف دنیا این کار رو میکردن اما .بلد نبودن چطوری مقاوم سازی کنن . نمیدونم چه ربطی به قضیه پرنس داشت
به قول یکی از استادها کلمه جالبی بود میگفت یورش گوتیک به سمت آسمان ;)
احتمالا همچنین چیزی بوده مهدی جان...هونطور که توی پست بالا گفتم این کار رو اولین دفعه در کلیسای سنت شاپل در فرانسه انجام دادن.معمارهای دیگه وقتی این ارتفاع زیاد رو در این کلیسا میبینن یه دل نه صد دل عاشقش میشن :cheesygri و جوگیر میشن که بناهای خودشون رو با استفاده از استخوان بندی سنگی و به قول تو عدم اطلاع از مقاوم سازی ، مرتفع بسازن که نمونش همون کلیسای « بووه » هست...

شاهزاده ایرانی
سلام
این بار میخوام یه صحبت کوچولو در باره معماری این بازی و تفاوتش با اسم بازی رو بدم
ممنون.انتخاب هوشمندانه ای بود.
هنوز نتونستن(یا نخواستن )از فضاها وتاریخ وفرهنگ بزرگ وبا شکوه ایران توی گیمها یا فیلماشون استفاده کنن.(البته تو این بازی استفاده کردن!!وتوفیلم 300 !!!)
ما به ازای -ساموراییهای ژاپنی-کابویهای امریکایی(با 200 سال قدمت تاریخی!!)-فراعنه مصری-سرداران رومی ویونانی و... -چقدر تا حالا از تاریخ2500ساله خودمون دیدیم.

تبصره مهم:لطفا عکس بروس ویلیس رو ندید بگیرین!!!!؟

ممنون.انتخاب هوشمندانه ای بود.
هنوز نتونستن(یا نخواستن )از فضاها وتاریخ وفرهنگ بزرگ وبا شکوه ایران توی گیمها یا فیلماشون استفاده کنن.(البته تو این بازی استفاده کردن!!وتوفیلم 300 !!!)
ما به ازای -ساموراییهای ژاپنی-کابویهای امریکایی(با 200 سال قدمت تاریخی!!)-فراعنه مصری-سرداران رومی ویونانی و... -چقدر تا حالا از تاریخ2500ساله خودمون دیدیم.

تبصره مهم:لطفا عکس بروس ویلیس رو ندید بگیرین!!!

واقعا همینطوره . خیلی جالبه در مورد همه تمدن ها حتی گمشده ها فیلم و تبلیغ ساخته میشه میشه . نمونش رو هم گفتین .
والا به نظر من جدای از سیاست . ایران رو اکثرا با اسلام میشناسن . چیزی هم که فراوون هستشو جلوی دید عمومه معماری بعد اسلام ایرانه . خیلی خنده داره . این همه آثار باستانی رو نادیده میگیرن بدون تحقیق و برسی میگن خوب روشنه یه قوم مسلمون با لباس عربی و دیگر هیچ

...............................
برووس ویلیس رو عشقه ;)
ممنون

خسته نباشید ;) تو این دوره زمونه از این تاپیکها کم پیدا میشه
در مورد معماری این بازی یه چیزایی بگم شاید بدرد بخوره البته ممکنه که بعضی هاش هم غلط باشه
شما اشاره کردین به این که معماری این بازی معماریه عربیه یا بعضی از اماکن مثل تاج محل هند هست.
من یه جایی که یادم نیست خونده بودم که معماری عربی از یک جا شروع شد که اون سبک معماری بین اعراب رایج شد وسبک معماری این قشر دونستند اون هم از بغداد قدیم بوده که همه از معماری اون موقع این شهر حیرت زده بودن.اما جالبه بدونید(که حتما میدونید) که بغداد توسط معماران ایرانی ساخته شده بود که خود کلمه بغداد یک کلمه کاملا فارسی هست که تشکیل شده از بغ+داد که تو فارسی بغ به معنی خدا هست و داد هم که تابلو علت این نام گذاری این بوده که وقتی این شهر و ایرانی ها میسازن از بس که زیبا بوده میگفتن که این شهر ساخته دست بشر نیست و خدا این رو آفریده.این از این اما اون تاج محل هم که کار خودمونه پس نتیجه ای که میشه گرفت اینه که سبک معماری هندی یا عربی برمیگده به این جمله "هنر نزد ایرانیان است و بس"

خسته نباشید ;) تو این دوره زمونه از این تاپیکها کم پیدا میشه
در مورد معماری این بازی یه چیزایی بگم شاید بدرد بخوره البته ممکنه که بعضی هاش هم غلط باشه
شما اشاره کردین به این که معماری این بازی معماریه عربیه یا بعضی از اماکن مثل تاج محل هند هست.
من یه جایی که یادم نیست خونده بودم که معماری عربی از یک جا شروع شد که اون سبک معماری بین اعراب رایج شد وسبک معماری این قشر دونستند اون هم از بغداد قدیم بوده که همه از معماری اون موقع این شهر حیرت زده بودن.اما جالبه بدونید(که حتما میدونید) که بغداد توسط معماران ایرانی ساخته شده بود که خود کلمه بغداد یک کلمه کاملا فارسی هست که تشکیل شده از بغ+داد که تو فارسی بغ به معنی خدا هست و داد هم که تابلو علت این نام گذاری این بوده که وقتی این شهر و ایرانی ها میسازن از بس که زیبا بوده میگفتن که این شهر ساخته دست بشر نیست و خدا این رو آفریده.این از این اما اون تاج محل هم که کار خودمونه پس نتیجه ای که میشه گرفت اینه که سبک معماری هندی یا عربی برمیگده به این جمله "هنر نزد ایرانیان است و بس"

دقیقا همینطور ه دوسته عزیز . تاکیید کردنه من به کلمه عربی همون اسلامیه . اخه اعراب که معماری بلد نبودن . اونقدر هم که به اسم معماری اسلامی در رفته به خاطر هنر مندی ایرانیا بوده به قول خودت . و گرنه عراق که مال ایران بوده . واقعا هم آخر هر چی معماری بوده ایران قدیم . .
منظورم این بوده که تو دنیا با داشتن این شناسنامه تابلو معماری اسلامی-ایرانی که خیلی هم چشم گیره به نام عرب ها به حساب میارن . نه ایران و فقط یه اسم ایران رو روش اضافه میکنن.
نقشه ای که دیده بودم از اون دوران معماری اون زمان اصلا تو عربستان نبود بس که اعراب ن....... بودن . خوب ممنون که توضیح دادی;) :love:

خوب دوستان ما دیگه رفتنی شدیم . حیفه این تاپیک بخوابه . هنوز خیلی بحث باقی مونده . از دوستای خوبم می خوام که گهگداری یه مطلب بزارن .
موفق باشین

ما دیگه رفتنی شدیم...
کجا دوست عزیز؟؟ تازه تاپیک داشت گرم میشد.
رفتن به همین راحتی ها نیست.فعلا پست پایین وداشته باش.
باهات کار دارییم حالا حالا ها...

آخرین ویرایش:
ضمن تشکر از دوستان ارشیتکتم

عنوان: د لایل ماندن mehdijeyjey در صحنه.زیرا:

معماری یکی از مهمترین تخصصها در ساخت بازی است.زیرا:

برای ساخت یک بازی (پروژه ساخت) -نقش یک ارشیتکت حیاتی است.پس از مشخص شدن ژانر بازی وسبک ان بر طبق داستان –محیط و فضای بازی تعریف می شود.محیط بازی بطور قطع توسط یک ارشیتکت به صورت ارائه نقشه های فنی ارائه​
میشود.نقشه هایی که بسیاری از انها به صورت واقعی کاملا قابل ساختند .این فضاها شامل ساختمانها-تونلها-جاده ها-فضاهای شهری-تاسیسات –مبلمان شهری وغیره میباشدکه میبایست دقیقا بر اساس اشل انسانی طراحی بشوند.(در فضاهای فانتزی بزرگنماییها ومقیاس وابعاد و اندازه نیز کاملا حساب شده است.)​
در بعضی از بازیها که شبیه سازی از روی نمونه های واقعی انجام گرفته این نقش بسیار پر رنگ تر است مثل شبیه سازی یک ساختمان- پیست مسابقه اتومبیل رانی یا بخشی از یک شهر... بطور مثال در بازی گوست ریکون یکی از شهرهای مکزیک شبیه سازی شده (با خصوصیات اقلیمی و محیطی)ویا در بازی وگاس که اوج هنراین شبیه سازی است(با معماری داخلی فوق العاده جذاب وچشمگیر)​
زمانیکه ما در این فضاها حرکت میکنیم(معمولا با یک شات گان!) درحکم یک اشل انسانی هستیم بنابر این تمام المانهای محیط(درب –پنجره –میز-صندلی-ظروف و...)میبایست بر اساس این اشل(ما)- طراحی و اندازه گذاری شوند.(ارگونومی)تا همه چیز طبیعی به نظر برسد.​
گستردگی کار در انست که برای محیطهای مختلف بازی(MAP)این نقشه ها ترسیم میشوند.
(لازم به ذکر است مپ های اماده از محیطهای طبیعی ومصنوعی نیز در ساخت و ایجادفضای بازی زیاد کاربرد دارند.وبه همراه موتور ساخت بازی ارائه میشوند.)

در این میان تخصصهای دیگری نیز همسان با ارشیتکتها -بشدت همکاری میکنند.
مثل:
گرافیستها: طراحی وانتخاب رنگ- بافت وتکسچر- لگو (عنوان) منوها –تیتراژو...​
طراحی صنعتی: طراحی دکوراسیون داخلی وکلیه فرمهایی که با کاراکترهای یک بازی در ارتباطند(فانتزی و رئال):وسایل نقلیه-اسلحه ها و المانهای محیطی و...​
مهندس مکانیک:طراحی مکانیزمها رو در حرکات پیچیده انیمیت شده روبوتهای کارگر در دووم 3 یاد اوری میکنم.​
باور کردنی نیست که یک کارشناس اسلحه در این جمع نباشد.(حد اقل بعنوان مشاور) در بعضی از بازیها میبینیم:مکانیزم دقیق اسلحه ها –طراحی اسلحه های فانتزی با جزئیات کامل وعملکرد درست به لحاظ فنی.انتخاب نوع اسلحه بر اساس تاریخ وقوع داستان بازی...​
وبسیاری تخصصای دیگر ...برنامه نویس-اهنگساز-صدابردار-نویسنده-انیماتورو....(باور کنید حتی روانشناس.)
همه این مجموعه(بعلاوه انچه که گفته نشد) با استفاده از ویژگیهای موتور بازی و.... موجب خلق یک بازی کامپیوتری خواهد شد.
برگردیم به معماری.
در این تاپیک چند بازی رو از دید دو کارشناس معماری دیدیم وخیلی جالب بود(هر چند هنوز کامل نیست وباید ادامه بدن!!).مسلماجالبتر خواهد بود که بازیها رو از منظر متخصصین دیگه هم ببینیم .مطمئنم یک گرافیست بازی رو جور دیگه میبینه وبازی میکنه یا یک مهندس مکانیک ...​
بنابراین دوستان متخصص(در هر رشته ای)اگه میتونن تو این بحث شرکت کنن.(تحصیلات اکادمیک شرط نیست)​
دیدن بازی از نگاه شما مطمئنا باعث میشه فقط بعنوان سرگرمی بازی نکنیم.​

بنابر این:
همچنان منتظرادامه مطالب ارزنده از mehdijeyjey ودیگر دوستان در موردمعماری و.. در بازیها..هستیم.

آخرین ویرایش:
سلام مجدد

دوستان شانسی 1 هفته دیگه هم در خدمتتون هستیم :biggrin1: به به .
( فعلا یه هفته گذشت از خدمت )

خدمت استاد خودم .tv47. هم سلام میکنم .
بابا شما که دست اساتید ما رو تو معماری از پشت بستین .:love:
کجا دوست عزیز؟؟ تازه تاپیک داشت گرم میشد.
رفتن به همین راحتی ها نیست.فعلا پست پایین وداشته باش.
باهات کار دارییم حالا حالا ها...
دستت درد نکنه. دیگه سربازیه و شترش که در خونه ما میخوابه :)
تا جای که بتونم .دریغ نمیکنم . به امید موفقیت . شرمنده جواب pm رو ندادم .

به به هر چی پیش میریم به خواست گاهمون نزدیکتر میشیم . البته در حد خودمون :p
واقعا بیانات نابی بود . لذت بردم :love:
. امید وارم . دوستان کم محلی نکنن و دیدگاه های خودشون رو اینجا بیان کنن .
خیلی دلم می خواست یه همچین روزی رو میدیدم :(( :(( :(( . :) :)
فکر کنم با این فرصتی که پیدا کردم برسیم در مورد چنتا بازی دیگه صحبت کنیم

وبسیاری تخصصای دیگر ...برنامه نویس-اهنگساز-صدابردار-نویسنده-انیماتورو....(باور کنید حتی روانشناس.)

واقعا فکر میکنم یکی از مهمترین چیزا همین روانشناسیه . که خیلی تاثیر میزاره حتی رو فروش بازی

خیلی طلبم در مورد ش صحبتی بشه و دوستان اهل فن کمکی بکنن :love:
خوب تا مطلب رو ردیف کنم یکم طول میکشه

موفق باشین :love:

دوست عزیز وقت کردی درباره معماری ساختمان هایی که توی Thief : Deadly Shadosبود یه توضیحی بده. بعد از چند سالی که میگزره به نظرم این بازی معماری خیلی قشنگی داشت و محیط به قدری بزرگ و زیبا طراحی شده بود که موقع بازی خیلی اثرگزار بود
ممنون

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or