معماری و فضا در بازی ها

سلام
دیدم این دمه آخری :-" یه حرکت 1/4 مفید انجام بدم :biggrin1: . و یه سری چیز راجع به معماری بازی ها و تفاوتشون در سبک ها و ریشه اونه از گذشته با استفاده از معلومات فوق العاده ضعیف خودم در باره معماری:biggrin1: براتون بذارم . بلکه یه معماری خونده هم تو بازی سنتر پیداش بشه .( به امید اون روز ) :love: . دوستان .... هیچی ولش کن :-"

مهدی جان خوشحالم که فعلا کنارمون هستی ;)
من یه کم سرم شلوغ شد وقت نکردم سر بزنم به اینجا.
خوشحالم که این تاپیک کم کم داره جاشو باز میکنه...

طبق خواسته ی دوستمون با Thief : Deadly Shadows موافقی؟

دیگه سربازیه و شترش که در خونه ما میخوابه :)
تا جای که بتونم .دریغ نمیکنم . به امید موفقیت

خوشحالیم که هستی...

بابا شما که دست ...

ممنون لطف داری..

هر چی پیش میریم به خواست گاهمون نزدیکتر میشیم ..

کاملا وبا همت دوستان..

...درباره معماری ساختمان هایی که توی Thief : Deadly ShadosThief : Deadly Shadosبود یه توضیحی بده. بعد از چند سالی که میگزره به نظرم این بازی معماری خیلی قشنگی داشت و محیط به قدری بزرگ و زیبا طراحی شده بود که موقع بازی خیلی اثرگزار بود

انتخاب خوبیه مرسی..

من یه کم سرم شلوغ شد وقت نکردم سر بزنم به اینجا.
خوشحالم که این تاپیک کم کم داره جاشو باز میکنه..

علیرضا جان ممنون اومدی منتظر مطالب ارزشمندت هستیم.

Thief : Deadly Shadows . . . یامه یکمی از اون رو بازی کردم . ولی همش شبه :) .
باشه حتمی گذاشته میشه
تو این بازی دیگه دوستان مثل همیشه کمک کنن . تا یه تحلیل کامل بشه
ممنون

thief-deadly shadows
63.jpg

بازی که در فضای تاریک و معماری قرون گذشته اروپا اتفاق می افته . والا من این بازی رو خیلی کم میشناسم . فقط میدونم تو کار دزدیه :)

فضا : خوب از اونجای که همه ما میدونیم برای یه همچین کارایی شب بهترین موقع هست .
پس شب به خاطر استتار (درسته؟):biggrin1: کردن طبیعی اشیا یه عامل اصلی محسوب میشه همینطور نور کم مشعل ها و چراغ های عابر پیاده . نور مهتاب هم کمک میکنه به نا امنی و هم امینیت بیشتر برای شخصیت اول بازی . نا امنی همون حس ترس و ... از اطراف که در شب نمیشه اطراف رو به خوبی دید و این برای نگهبان ها نا امنی ایجاد میکنه
150454ss_sm2.jpg
. بر عکس برای آقا دزده :biggrin1:
خوب میدونیم که اون زمان ها مثل الان روشنایی به وفور نبوده پس میشه گفت این فضای قدیم اروپا تقریبا تعمدی انتخاب شده . و هم به دلیل افسانه ها و داستان های که در مورد ترسناک بودن اون زمان گفته شده ( بخشی از اون )
مورد بعدی اینه که بیایم فکر کنیم یه سرقت به چه چیزهای احتیاج داره ;)
1. تاریک بودن هوا
2. دزد ها به این معروف هستن که از دیوار مردم بالا میرن .
thiefds_8.jpg
پس فضا های که بشه ازونا بالا رفت .
پس وجود اختلاف ارتفاع تو بازیشون خیلی مهم بود .
3.هر دزدی برای امنیت خودش بعضی مواقع باید یه جاهای مخفی بشه .پشت ستون ها
thief-deadly-shadows-3.jpg
دیوار ها
1079607476.jpg

4. حرکت کردن بدون جلب توجه
052804_Thief_PC_01.jpg
که یکی از جالبترین کارا تو بازی هاست که ایجاد استرس میکنه
و.....
با با یه وقت فکر نکنین چون اینا رو میگم . خودم دزدم :cheesygri
کاش خودم بازی رو انجام داده بودم .یه اصل مهم تو به وجود اوردن یه فضا یا یه بنا اینه که ببینیم طبق داستان . محلی که باید در اون قرار بگیریم چطوری باشه . باید فکر کنیم ببینیم که موارد اصلی . مهم و شبیه برای اون کدوماست .
مثل این میمونه که بگیم . مسجد . خوب از اسمش پیداست که باید یه فضای معنوی ومقدس داشته باشه . چه چیز های معنوی هستن . دعا . ایاته قران . اسم معصومین . با این کار خیلی راحتر میتونیم یه فضا رو طراحی کنیم که با خواسته ها هم خوانی داشته باشه

معماری : والا چون اساتید من اینجا هستن. منم سواتم :p ناقصه .دلم نمی خواد اطلاعات اشتباهی بدم . امیدوارم همکارا :biggrin1: :biggrin1: زود تر بیان من رو در یابن :biggrin1: و مثل همیشه ازشون کمک بگیرم

خوب معماری سنگی وشکل شمایل بنا ها نشون میده که بخشی از بازی توی قصر انجام میشه
دیوار های سنگی بلند . ستون های قطور . دقیق نمیدونم .اما انگار به خاطر تخیلی بودن داستان
زمان ها هم با هم ادغام شدن
thief-deadly-shadows-d.jpg
. لوله کشی . چراغ عابر پیاده ( قرن19 )
1079607476.jpg
.
سقف های شیب دار .شیرونی ها . خونه های 2 طبقه ونوع پنجر ها . کلیسای که طرح پنجره وارتفاعش و ستون هاش ادم رو یاد ه ..........................
فکر کنم همکارا در موردش توضیح بدن بهتره :blushing: . مخم تعطیل شده . میترسم چیزای بگم که اشتباه باشه .من که دیگه کشش ندارم :-" :biggrin1:
ایشالا در بازیهای بعدی جبران میکنم
خیلی عکس گذاشتم . :( :-"
شرمنده . موفق باشین

سلام

همگی خسته نباشید :cool:

تاپیک خیلی خوبیه . . . با تشکر از مهدی و علیرضا

منم چند روزه میخوام در مورد آبلیویون عکس بذارم . . .
در نهایت امروز ظهر دست به کار شدم و گرافیک بازی رو تا ته بردم بالا و رفتم تو بازی و کلی عکس گرفتم . . . از نماهای هنری . . . ولی . . . وقتی از بازی اومدم بیرون . . . یه ضد حال اساسی خوردم . . . دیدم همه ی عکسا خراب شدن . . . :(

خلاصه عصر دوباره دست به کار شدم ولی دیگه حوصله ی قبلی رو نداشتم . . .
به هر حال دور تا دور بازی گشتم و عکس های مناسب با این تاپیک گرفتم که در پایین مشاهده میکنید. . . ;)

توجه : همه ی عکس های این پست با هم ، به زحمت به 1.5 مگابایت میرسند.

The Elder Scroll IV : Oblivion​

اول از همه بگم که من اطلاعاتی در مورد معماری ندارم و هرچی میدونم ، از همین 3 صفحه و نوشته های مهدی و علیرضاست . :cool:
به نظر من آبلیویون نمونه ی زنده ی سبک معماری ِ گوتیک هستش .
وقتی عکسای علیرضا رو نگاه میکردم ، همشون منو یاد آبلیویون مینداختن . . . مخصوصا اون عکسی که از داخل یک کلیسا بود. ;)

فکر میکنم دیگه هر حرفی لازم بوده در مورد معماری گوتیک زده بشه ، گفته شده و در این مورد مفصلا بحث شده .

مونطور که بیشترتون میدونین بیشتر از معماری سبک گوتیک در این بازی استفاده شده پس اول یه توضیحاتی راجع به این سبک از معماری میدم.

معماری گوتیک در اواخر قرون وسطی (اواخر قرن 12 میلادی) در جریان بازسازی کلیسای سنت دنی در فرانسه متولد شد و تا اواسط قرن 16 میلادی در اروپا معمول بود. درباره واژه گوتیک این رو بگم که اول واژه گوتیک فقط برای معماری استفاده نمیشه و به هنرهای دیگه مثل نقاشی یا تندیس سازی هم گفته میشه ولی چون معماری نسبت به این هنرها اهمیت بیشتری داره به همین خاطر گوتیک را بیشتر مترادف با معماری میدونن.دوم اینکه واژه گوتیک اصطلاحی هست که معمارهای دوره رنسانس بهش دادن برای تحقیر معماری قرون وسطایی اروپا مخصوصا در فرانسه ...
در شکل گیری این معماری دو نفر نقش خیلی موثری داشتن...اولی « سوژر» رئیس دیر سن دنی و دومی شخصی به نام « برنارکلرویی».
این سبک هم مثل بیشتر سبکهای دیگر معماری مراحلی رو گذرونده که به سه بخش تقسیم میشن : گوتیک آغازین ، گوتیک پیشرفته و گوتیک پسین.
راجع بهشون زیاد توضیح نمیدم فقط اینکه گوتیک آغازین ، مرحله ابتدایی سبک گوتیک بود که دوره متمایز شدن از معماری رومانسک (معماری متداول در اروپا قبل از گوتیک) و تکاملش بود که به انگلیس هم نفوذ پیدا کرد. در دوره پیشرفته این معماری به اوج رسید و در دوره پسین این عظمت به پایان خودش نزدیک شد .
اینم بگم که وقتی معماری گوتیک در فرانسه متولد شد و به نقاط دیگه در اروپا گسترش پیدا کرد، باعث شد که این معماری در هر کدوم از کشورها با هم کمی متفاوت باشن چرا که هرکدوم ویژگیهای مخصوص به خودشون رو داشتن . این تفاوت در کشورهای انگلیس ، ایتالیا ، آلمان بیشتر احساس میشد.
شاید تابلوترین نمونه از این معماری، کلیسای نوتردام در پاریس هست که میشه گفت مربوط به گوتیک آغازین هست ...
اول میریم سراغ کلیساها از داخل

طاق های جناغی و قوس های تیزه دار از المانهای مهم معماری گوتیک هستن.
طاق ها

نمای واقعی :

STmaximin-Solitude%201.jpg

http://alireza862002.persiangig.com/image/STmaximin-Solitude 1.jpg

عکس مشابه از داخل یک کلیسا در آبیلویون :

http://tinypic.com/view.php?pic=2rcbeh2

نمای واقعی:

475px-Cathedrale_de_Coutances.jpg

http://alireza862002.persiangig.com/image/475px-Cathedrale_de_Coutances.jpg

عکس مشابه از داخل یک کلیسا در آبیلویون :

4bdtb21.jpg

http://tinypic.com/view.php?pic=4bdtb21

به شکل طاق ها توجه کنید.

450px-Salisbury_Cathedral_Detail_Arches%201.jpg

http://alireza862002.persiangig.com/image/450px-Salisbury_Cathedral_Detail_Arches 1.jpg

تشابه دقیقا بارزه .
همون طاق های جناغی و قوس های تیز دار رو براحتی میشه در آبلیویون تشخیص داد.

شیشه های منقوش :

شیشه های نقش دار ( به اصطلاح شیشه بندی منقوش )رنگی رو نباید فراموش کرد چون نور محیط در این بناها وابسته به این عنصر هست.این شیشه ها به نحوی در بناها استفاده شدند کهبا توجه به زاویه تابش و نوع تابششون باعث بلندتر نمایان شدن طاق ها میشن.
http://tinypic.com/view.php?pic=4gywk9c

توی آبلیویون دور تا دور کلیسا ها از این شیشه ها با نقش و نگار متفاوت وجود داره.

خوب حالا میریم سراغ نمای بیرونی کلیسا ها :

معمارهای این سبک خیلی علاقه داشتن که ارتفاع کلیساها رو افزایش بدن که همین باعث افزایش ارتفاع طاق ها و بعضا باعث تخریبشون میشد . اگه اشتباه نکنم طوری بود که ارتفاع بعضی بناها به نزدیک 50 متر رسید...
این دقیقا چیزیه که در کلیسا های آبلیویون مشاهده میکنیم.;)

همونطور که میبنید ارتفاع کلیسا ها زیاده ؛ البته در بازی آبلیویون ، بناهای بلند تری هم وجود دارند. :)
بلندترین بنا ، برج امپراتوریه . ;)

http://tinypic.com/view.php?pic=4bhphjl

این هم از یک نمای دیگه که سر در مشخص باشه.

http://tinypic.com/view.php?pic=2m5mlbl

نکته ی جالبی که هست ، اینه که دو تا دور ِ برج امپراتوری ، یک قبرستان هست . یعنی بعبارت دیگه ، برج امپراتوری ، در وسط یک قبرستان واقع شده ، که من نمیدونم آیا این هم از ویژگی های معماری ِ گوتیکه ؟ :confused:

با بالارفتن از کوه و دشت و دمن ! ، تونستم به یک نما از بیرون پایتخت برسم که فکر میکنم برای نشون دادن ارتفاع بلند برج ها مناسب باشه. ;)

به شکل دیوار دور شهر هم دقت کنید.
این هم از ویژگی های معماری گوتیکه ؟ :confused:

حالا به بافت شهری و شکل خونه ها دقت کنید .

نمای واقعی :

Paris.notre.dame.750pix%201.jpg

http://alireza862002.persiangig.com/image/Paris.notre.dame.750pix 1.jpg

عکس از آبلیویون :

http://tinypic.com/view.php?pic=44g6ey9

:biggrin1: :biggrin1:

دو تا عکس دیگه از نمای شهری:

خوب دیگه فکر میکنم کافی باشه ! :blushing:

به هر حال در مورد معماری گوتیک زیاد بحث شده و فکر کنم بهتر باشه بریم سراغ سبک های دیگه.

برای من خیلی جالبه که بدونم سبک معماری ِ بازی آبلیویون ، در داخل جهنم ، نمونه ی واقعی هم داره ؟ :confused:

همونطور که مهدی گفت سر در بنا خیلی مهمه و تا حدودی نشون میده که توش چه خبره .

سر در ِ جهنم ! :

http://tinypic.com/view.php?pic=2a4v1i8

دو تا عکس از داخل جهنم :

به نظر شما این معماری مربوط به سبکی هست اصلا ؟! :confused:

امیدوارم که کافی بوده باشه .

امیدوارم علیرضا منو ببخشه که از عکس هاش ( نما ها ی واقعی ) توی پستم استفاده کردم. :blushing:

با تشکر . . .

Last edited by a moderator:
سلام...
اول از وحید تشکر میکنم. خوشحالم که اطلاعات کمم بدردت خورد ;)
عکسها هم قابل نداشت :cheesygri
والا من آبلیویون رو بازی نکردم و با استفاده از عکسهات میگم. معماری داخلی یعنی داخل بناها با توجه به اینایی که من میبینم تقریبا همونه.راجع به داخل جهنم بگم که حتما لازم نیست که نمونه واقعی داشته باشن مخصوصا توی بازی ها که ممکنه از ذهن بازیساز بیرون بیاد.
راجع به اون برج امپراطوری هم بگم که فکر نمیکنم گوتیک به حساب بیاد. درسته بناها بلند بودن ولی اون کشیدگی ، ظرافت و لبه های تیز که در گوتیک هست رو ما توی این برج نمی بینیم.
این عکسی که دو صفحه قبل هم گذاشته بودم رو نگاه کن متوجه منظورم میشی ;)

450px-Cologne_Cathedral%201.jpg

ولی بازم کارت قشنگ بود. مقایسه عکس به عکست جالب بود.

راستی از مهدی عزیز هم تشکر میکنم.
من اول از بابل که توی POP (مخصوصا شماره 3) استفاده شده بود شروع میکنم.
توضیحات که زیاده ولی قبلش یه چند تا عکس راجع به بابل میزام که دیدنش خالی از لطف نیست.
اینم بگم که اول یه مجموعه عکس داشتم که بابل هم جزوش بود ولی متاسفانه پیداش نکردم. برای همین توی نت سرچ کردم و چند تا عکس پیدا کردم که براتون آپ کردم.
امیدوارم براتون جالب باشه...

توضیحاتش ایشالا باشه برای فردا شب ;)
بعدش هم نوبت Thief هست...

خب اینم اون عکسها که البته بعضی هاشون در قالب نقاشی هست. چون صفحه خیلی سنگین شده من عکسها رو کوچیک میذارم.
دوازه ای به نام « اشتر » هست که من توی بازی همچین چیزی رو ندیدم که باشه همچنین زیگورات ها و باغهای معلق....

دروازه اشتر که میگم منظورم اینه :

خب بقیه عکسها رو هم ببینین...
بازم هست که ایشالا اونا رو هم میذارم ;) (سایت پلان جالبی از بابل پیدا کردم ;) )

این عکس جالبی هست که از ورودی و دوازه شهر بابل هست ( زیگورات « مردوک » رو میتونین سمت چپ تصویر ببینین ;) )

در ضمن اینم بگم که در بعضی تصویرها هم ممکنه یه کم تخیل داخل تصویر شده باشه ;)
مثلا این عکس رو ببینین. همچین بنایی وجود نداشته ( توی بعضی عکسها یه بنایی توی همین تیپ هم هست که وجود خارجی نداشته و نداره;) )

موفق باشین...

آخرین ویرایش:
فکر میکنم این شرکت copcom خیلی از برج خیالی بابل خوششون میاد که تو 3 4 تا بازی ازش استفاده کردن ;)

در مورد شاه زاده فارس هم از همون زمانی که رو nes همون میکرویه خودمون :p بازی میکردم . خیلی تابلو بود اون زمان فکر میکردم این بازی در مورد سند باده یا یه شاهزاده ای از کتاب هزار ویک شبه :p . نمیدونستم دیگه .سوات انگلیسی نداشتم اون موقع :cheesygri

سلام

در مورد . قسمت جهنم بازی .Oblivion. .باید گفت درسته که تخیلی هستش . اما بازم میشینن فکر میکنن که نماد جهنم چه چیز های میتونه باشه . خوب تصور همه ما از جهنم یه جای قشنگ و سر سبز و چه چه بلبل ها نیست :) . پر از آتیش و دود و رنگ های بر افروخته . هستش که سر آمد همشون رنگ قرمزه . فرم های وحشتناک و چندش آور المان های از عناصر جهنم مثل غول و دیو های شاخ دار و کریح المنظر ستون های که فرم عجیبی دارن . اسمون بر افروخته و آتیشی . یه چیزی که خیلی جالبه هرم ( درسته؟ ) :biggrin1: آتیشه که انگار دورو بر ادم چیزی جز اتیش نیست و جرقه های اتیش که تو هوا پخش شده . فیلم hellboy که یادتونه وقتی تصویر جهنم رو نشون میداد .
خوب به تصویر کشیدن جهنم میشه گفت هم سخته و هم اسونه . سخت واسه اینکه . ضمیر همه ادما ( البته اکثرا ) :) زیبا دوسته . زیبایی رو بیشتر دوست داره و درک میکنه و در آخر به تصویر میکشه. اما از درک بهشت عاجزه :p . آسونه چون تجسمی از جهنم تو کتاب های انبیا و ... اومده . شعله های اتیش .آهن گداخته . سرب داغ . سیخ . زنجیر و مامور های شکنجه کریح المنظر ( که بنده حتما اینا رو خواهم دید :p ) . مورد بعدی فضای جهنم نصبت دادن اون به شیطانه . بازم چیزی که به چشم میاد نشانه ای شیطانیه . اما خیلی برام جالبه که تو هیچ بازی خود شیطان رو نشون نمیدن :) و همیشه فرستادگان . و نوه نتیجه شیطون رو نشون میدن با هیکل های نخراشیده و نتراشیده و کریح ( من چقدر خوشم اومده از کلمه کریح :biggrin1: )

یه مطلب دیگه هم یاد اومد که بگم . البته کامل یادم نیست .شرمنده
ارتباط رنگ قرمز با شیطان . جای خونده بودم که این یارو از رنگ قرمز خیلی خوشش میاد ویه جورای در بعضی قوم ها رنگ قرمز نماد شیطانه . نویسندش میگفت . مثلا حکومت های که شیطان صفت هستن از این رنگ تو پرچمشون یا نماد شون استفاده میکنن. و پرچم آلمان نازی رو مثال زد. یه چیز دیگه هم اینکه حتما توجه کردین که چرا بت پرست های قدیم آدم هارو قربونی میکردن واسه خدایانشون . ریخته شدن خون سرخ که خدای خیالیشون خشنود بشه خوب اینم از روی گم راهی بوده که این کارو میکردن و چی شیطون رو خوشحال میکنه گمراه کردن آدما :)
. والا یادم نیست اما میگن 16 یا 13 تا شیطون داریم که بچه شیطونن :biggrin1: . هر کدوم هم مسئول انجام کاری هستن ...
دروغ گفتن. . تمیز نبودن . چشم چرونی . ریا . غیبت . مشغول کردن ذهن آدم سر نماز که از همه گردن کلفتره و هر کدوم هم اسم خودشون رو دارن و ....
وقتی اینا رو شنیدم به خودم گفتم به به دورو برم چقدر شلوغه :)

تاپیک رو به قهقرا بردم :p

موفق باشین

ضمن تشکر از دوست عزیز علیرضا برای مستنداتش در مورد بابل و...

تاد هاوارد (Todd Howard)خالق اصلی ابلیویون فارق التحصیل کالج ویلیام ومری ایالت ویرجینیا-دومین کالج قدیمی کشور امریکا است.

سالهای طولانی تحصیل هاوارد در کالج ویلیام و مری تاثیر زیادی روی او گذاشته است.
کلیه مناظر طبیعی وسبک معماری استان سایرودیل کشور تمریل (در بازی ابلیویون)حتی در کوچکترین جزئیات مانند نحوه ارایش وتنوع گیاهان-درختها و ساختمانها همچنین طراحی دکور داخل ساختمان وحتی پله های مار پیچ بین طبقات ساختمانها دقیقا با کالج ویلیام ومری که جزو اثار باستانی ایلت ویرجینیاست-مطابقت دارد.

تیم طراحی ابلیویون همچنین برای خلق محیطی کاملا طبیعی از همکاری اکولوژیستهای حرفه ای استفاده کرده اند.

بازیهای Elder Scrolls همواره به وسعت معروف بوده اند
استان سایرودیل کمی از موروویند بزرگتر است واین نسبت در ابلیویون مراعات شده. مساحت سایرودیل حدود 41 کیلومتر مربع وموروویند تقریبا 26 کیلومتر مربع است که در هر دو بازی شبیه سازی شده.
. از لحاظ مساحت این دو بازی –هرگز به پای Daggerfall نمیرسند.
مساحت بازی Daggerfall تقریبا دو برابر مساحت انگلستان است!!(اینو تو یکی از تاپیکها گفته بودم)
او در ان بیش از 15000 شهر و روستا... وجود دارد.
بنا بر اظهارات هاوارد-تقریبا یک میلیون برابر مساحت Morrowind است. بر اساس ازمایش واقعی انجام گرفته توسط تیم تولید کننده –بیش از دو هفته کامل طول میکشد تا یک بازیباز که بدون وقفه میدود –از یک لبه نقشه بازی به لبه دیگر ان برسد.واین کار در ابلیویون حدود 5 ساعت زمان میبرد.

گزیده ای از مقاله ابلیویون...مجله بازی رایانه-شهریور 85

آخرین ویرایش:
نتونستم اینو بالا بیارم..
یه سرچ کردم کردم ببینم کالج تاد هاوارد محیطش چطوری بوده که تونسته اینقدر الهام بخش برای طراحی فضاهای ابلیویون باشه..
College of William & Mary in Williamsburg
چند تا عکس پیدا کردم عکسها مربوط به کالج
ومحیط اطرافش هستند یه نگا بندازین بد نیست:
http://www.revolutionaryday.com/usroute60/williamsburg/default.htm

آخرین ویرایش:
.tv47 . دستت درد نکنه . راستش تو عکسا به جز طبیعت اطراف ساختمون ها یه چیزی تو همه عکسا خیلی به چشم میاد واونم دودکش شومینه هاست . وساختمون کلیسا . فکر میکنم بی تاثیر نبوده تو طراحی بعضی فضا ها
یه عکس از منظره زیبای از حومه کالج به اسم Crim Dell bridge
CrimDell.jpg

سلام مجدد
بعد از یه مدت 2 ماهه سر و کله زدن با فرمانده ها و برو بچ و بالا اومدن جون ما تو هفته آخر آموزشی واسه خاطر درجه و سان دیدن سردار ما رو فرستادن مرخصی پایان دوره با اعمال شاقه ( درسته؟ )
فکر کنم به اصل موضوع پرداخته بشه بهتره چون خودمم دیگه داغون شدم ...........

بعد از یه مدت طولانی دوباره یه چنتا بازی رو از لحاظ معماری وفضا هاشون مقایسه شایدم تحلیل کنیم
فکر میکنم این دفعه در باره کارهای خالق ماریو و زلدا صحبت کنیم بهتره .
فعلا بای

اقا فقط g o d w a r 2
لطفا وقتی تایپیکی ایجاد میشه جزیی نگاه نکنید کلی نگاه کنید
با تشکر از هییت بازی بازها
ps1'ps2'ps3'xbox'xbox360 nintendo' gamecube'wii'sega'و دیگر کنسولها.

در ضمن اگر فقط بخاید یه بازی رو نام ببرید.godofwar2.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or