Mayak
کاربر سایت
به نظرم این image sharpening یه جاهایی ارتیفکت درست میکنه مخصوصا چیزایی که تو بک گراند تصویر هستن مخصوصا لبه ها .تصویر ثابته یه جا وایسادی همه چی خوب و شارپه تو بازی ولی وقتی حرکت میکنی خودشو نشون میده. شاید بخاطر همین دیفالت خودش روشن نیست.دوست عزیز، برادر، من چرا باید بیام بی دلیل یک موضوع عجیبی مثل این رو باز کنم؟ شاید آخرین چیزی که به ذهن یک فَن بوی برای تخریب خطور کنه، همین صحبت های من باشه!
فقط دارم مشاهده های خودمو می گم، نه بیشتر، نه کمتر!
در ضمن، شما که سال هاست NVIDIA داری اجازه بده ریز به ریز کارهائی که انجام دادم رو بهت بگم تا مطلع بشی چقدر پیگیر بودم! اگر موردی رو از قلم انداختم شما راهنماییم کن، شاید من اشتباه کردم!
اول از همه در مورد کارت های AMD بگم. بعد از نصب درایور AMD سه تا حالت جلوی پات می ذاره که یکیش حالت GAME هست! از اسمش مشخصه که کارت گرافیکُو روی حالت بازی تنظیم می کنه! دیگه نیازی به هیــــچ کاری نیست، همه چی خودکار انجام می شه! تنها یک مورد برای تغییر باقی می مونه که Image Sharpening ـه که در صورت تمایل می تونی از 80 بالاتر ببری! تمام.
اما کارت NVIDIA که شما خودت همه چی رو در موردش می دونی! وقتی درایور NVIDIA رو نصب می کنی، در حالت عادی و بدون تنظیمات در مقایسه با AMD نابوده! جدا نابوده! تصویر تار و بی روح! باید وارد geforce experience یا nvidia control panel بشی تا تنظیمات ـو درست کنی! اصلا برام سواله چرا NVIDIA همچین کاری می کنه! چرا خودش اوکی نمی کنه!!!
وقتی وارد nvidia control panel بشی، دنیائی از آپشن داری! از نظر من خیلی شلوغ و گیج کننده ـست! تو بخش رابط گرافیکی AMD با Adrenalin خیلی بهتر از nvidia control panel عمل کرده! خیلی ساده و راحته! یادمه قدیما GTX 950 داشتم همین ریختی بود NVIDIA، هنوزم همونه!!!!
بگذریم، بریم ادامه...
اولین شُک فرهنگی که بعد از کوچ AMD به NVIDIA باهاش مواجه می شی، صد در صد Image Sharpening ـه! بازی ها نسبت به AMD تار هستن. حالا باید بری برای حل این مشکل! چون عمرا بتونی باهاش کناری!
برای رفع مشکل Image Sharpening باید چی کار کنی؟ باید وارد بخش Image Sharpening در Manage 3D setting بشیم و sharpen رو ببریم بالا! امــــــا... اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که برنامه اخطار می ده اگر Sharpen رو افزایش بدی، رزولوشن رو میارم پائین!!! اینجاست که قطعا می گی WTF!!! یعنی چی!!!! خب چرا باید این کارو بکنم؟؟؟ یه عده اینجا ناامید می شن و تنظیمات رو تغییر نمی دن و با همون تصویر نسبتا تار کنار میان، اما یه عده مثل بنده می رن برای حل مشکل!
حالا مشکل چطوری حل می شه؟ باید بری Adjust desktop size. اینچا چهار تا گزینه ـست. Aspect ratio، Full-screen، No scaling و Integer scaling. اگر گزینه Integer scaling رو انتخاب کنی، می تونی Sharpen رو بدون افت رزولوشن بالا ببری. با این کار بازی واقعا شارپ تر و بهتر می شه! خب، این مشکل حل شد.
مشکل بعدی رنگه! چون رنگ ها به صورت پیشفرض نسبت به AMD ضعیف تره! برای حل این مشکل هم وارد Adjust video color settng می شی و در تب Adanced کزینه Dynamic range ـو روی Full (0-255) قرار می دی. بعش وارد Change resolution می شی و Output dynamic range رو می ذاری روی Full و تمام. رنگ ها بهتر می شن.
و باز هم مشکل بعدی وقتی فیلم پلی می کنی...
فیلم پلی می کنی می بینی باز هم خوردی به تاری تصویر! باز باید بری بگردی مشکلو حل کنی! چطوری؟ وارد Adjust video image setting می شی و گزینه های اونجا رو تا حُلقوم بالا می بری و مشکل حل می شه!
حالا به نظر همه چی برای استفاده آماده ست! دونه دونه بازی ها رو باز می کنی و می بینی خیلی خیلی بهتر شدن، ولــــی بازم حس می کنی AMD بهتره! و دیگه هیچ راهی برای تغییر نداری!
من تمام این توضیحات رو نوشتم تا شما خیال نکنی همینجوری چشم بسته اومدم یه چی نوشتم و رفتم! کارهائی رو انجام دادم که شاید یه NVIDIA فَن انجام نداده! الان شما به من بگو کاری مونده؟ اگر آره، بفرمائید من با جان و دل گوش می دم.
ما که نیومدیم اینجا کَل کَل کنیم! اومیدم از هم یاد بگیریم! اگر شما راهی برای بهتر شدن سراغ داری، به من بگو تا اونم تست کنم.
اینو بگم، الان تصاویر NVIDIA با این تنظیمات خیـــــــــلی خیـــــلی بهتر شده! اما با این حال از نظر من، تصاویر AMD تا حدودی چشم نوازتر بود! این نظر منه، فقط و فقط دارم نظر شخصی خودمو می گم!
و اضافه کنم، کارت 4090 به شکل وحشتناکی قدرتمنده! خصوصا Optical Flow که لذت تماشای فیلم رو باورنکردنی بالا بُرده! ما اینجا فقط داریم در مورد رنگ و لعاب تصاویر صحبت می کنیم! ممکنه این موارد رو بشه با تنظیمات دستی حل کرد، شــــاید، نمی دونم! اما خب، واجب دونستم بگم، چون خیلی برام عجیب بود!
اگر نکته ای چیزی هست خوشحال می شم بگید.
ممنون♥
خیلی ممنون. حتما تست می کنم نتیجه رو می گم.♥