من ميخواستم سيستمم رو اورکلاک کنم.تا حالا هم اين کار رو انجام ندادم.ميشه يه کمکی بکنید.اينم مشخصات سيستمم:
main:m2n e
cpu 3800 amd x2
ram:2*1 gig ocz bus 800 ops edition xtc series
vga: pixelview 7600 gt
اول بگم که ASUS M2N-E زياد اورکلاک نميشه اما شما براي نتيجه بهتر لازمه آخرين نسخه بايوس رو از سايت Asus دانلود و پروگرام کني.
اما 3800 با فرکانس 2000 رو فکر کنم بتوني برسوني به 2400 يعني سرعت 4600 چون رمت براي اينکار مناسبه
اما بطور خلاصه نحوه اورکلاک رو توضيح ميدم
-اول سرعت رم رو تاحد ممکن بيار پايين (مثلا 400 يا 533)تا مطمئن باشي رم دچار مشکل نميشه.
- ضريب HT اگر روي 5 هست بايد روي 4 يا 3 باشه نميتونم بگم کدومش بهتره بايد خودت آزمايش کني. اول با 4 شروع کن
- 0.1 ولت به CPU اضافه کن و باس رو کم کم ببر بالا ( مثلا به اين شکل 200-220-230-235-237-238-239-240-...) تا يه وضعيت پايدار پيدا کني.
- هر بار که باس رو زياد کردي يه برنامه سنگين که از دو هسته استفاده ميکنه(و يا دو تا برنامه يک هسته اي) مثلا Windows Media Encoder رو بزار ران بشه بعد دما رو نگاه کن اگر از 65 نزد بالا بازم به CPU ولت بده( هر چي بيشتر ولت بدي توي باس بيشتري ميتوني پايدار کني ولي بايد مواظب دما باشي)
- حالا ميتوني سرعت رم رو يکم بيشتر کني
- بعد از اينکه باس پايدار و ولت مناسب رو پيدا کردي حالا بايد يه مدت با سيستم کار کني( شايد چند روز) بيبني سيستم دچار مشکل ميشه يا نه ميتوني از نرم افزارهاي سنگين- 3dmark- بازي و ... استفاده کني حتي نرم افزار خاصي بدين منظور وجود داره. اگر توي اين مدت سيستم هنگ کرد بدون Cpu رو زياد اور کردي اگر سيستم ريست شد بدون سرعت رمت زياده پس يا سرعت رم رو کم کن يا به رم ولت بده تا پايدارتر بشه( دماي رم رو ميتوني با دست زدن بهش کنترل کن)
- بعضي از موارد ولت دادن به چيپست هم ميتوني مفيد باشه
در کل يه کار سعي و خطا هست مراحلي که من نوشتن لزومي نداره به ترتيب انجام بشه حالا برو اور کن ببينيم چکار ميکني.
خب اين در مورد اورکلاک سيستمه. اورکلاک کارت گرافيک خيلي ساده تر هست.