مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

بچه ها من یدونه رم کینگستون fury beast non ecc dimm سی و دو گیگ سفارش دادم فقط یه چیزی بود این non ecc dimm چیه ؟ این ۷۹۰۰ قیمتش بود کورشیر هم ۹ تومن یکم پولم کم بود این رم مشکلی پیش نمیاره میخام روی asus b760 prim ddr5 بندازم و cpu رو هم احتمالا ۱۳۴۰۰f بگیرم

• Like
Reactions: beshush
در ضمن یه سوال دیگه هم داشتم مادربورد asus b760 p ddr5 یا asus b760 m a ddr5 csm کدومشون خوبه حدودا ۴ تومن اختلاف قیمتشونه مادربورد سری m ارزونتره؟ میخاستم بدونم بنظرتون ارزش داره ۴ تومن گرونتر بخرم مادربورد اولیو بخرم؟

بچه ها من یدونه رم کینگستون fury beast non ecc dimm سی و دو گیگ سفارش دادم فقط یه چیزی بود این non ecc dimm چیه ؟ این ۷۹۰۰ قیمتش بود کورشیر هم ۹ تومن یکم پولم کم بود این رم مشکلی پیش نمیاره میخام روی asus b760 prim ddr5 بندازم و cpu رو هم احتمالا ۱۳۴۰۰f بگیرم

این گزینه اول برام خیلی جالب بود، و من حقیقت تا حالا بهش دقت نکرده بودم، ولی در کل ecc ساپورت کردن میشه ساپورت کردن error correcting code هست که برای کامیپوتر های خانگی ملاک تعیین کننده‌ای نیست و بیشتر برای سرور های اهمیت پیدا میکنه که پرداز و ذخیر داده ها اهمیت بالاتری داره در کنار امنیت بالاتر هم گرونتره هم کمی سرعت پایینتری داره. سر رم همون فرکانس و تایمینگ خوب و اینکه تا حدودی هم برندش معتبر باشه کافیه و kingston هم برند معتبریه.

در ضمن یه سوال دیگه هم داشتم مادربورد asus b760 p ddr5 یا asus b760 m a ddr5 csm کدومشون خوبه حدودا ۴ تومن اختلاف قیمتشونه مادربورد سری m ارزونتره؟ میخاستم بدونم بنظرتون ارزش داره ۴ تومن گرونتر بخرم مادربورد اولیو بخرم؟

درباره مادربورد هم انتخاب با خود شما هست، مهمترین فرق دوتا گزینه سریه m میشه mATX و خوب تو یک سری کیس های جمع و جور هم جا میشه حالا و در کنارش یک سری کم کاستی ها داره، یکی که شاید به چشم بیاد حداکثر دو اسلات برای حافظه های M2 SSD داره و از طرف دیگه PCIe اصلی در مدل m محدود به ورژن 4 هستش (که البته در حال حاضر مثلا گرافیک های سریه 5 هزار انویدیا که PCIe 5 هستن هم به اون صورت راندمانشون فرقی نداره که وقتی از بایوس شما به 4 محدودشون کنی، اتفاقا تو بعضی جاها روی 4 پایدار تر هم بودن)
تو بقیه موارد هم بازم مدل بزرگتر برتری های ریز داره (مثلا فن هدر مدل m فقط 2 تا برای کیس داره جدا از پمپ و سی پی یو (که مثلا یک AIO هر دو اینا رو اشغال میکنه)، ولی مدل p سه تا داره و مثلا فن جلو عقب کف رو میشه جدا سرعتشون رو تنظیم کرد) پورت های بیشتر و...
ولی در نهایت اگر کیس خاصی مد نظر باشه شاید مدل m تنها گزینه باشه براتون.

مادربرد B760P بدون شک بهتره، ساپرت USB 4 دارید، یک اسلات M.2 بیشتر دارید و مهم‌تر ساپرت PCIE 5.0 داره. البته بر اساس نیاز تصمیم بگیرید اگر داشتن این آپشن‌ها بدردتون می‌خوره بیشتر هزینه کنید اما اگر مهم نیست مدل m a هم مادربرد خوبیه.

• Like
Reactions: tokio_hotel

دو پست پشت سرهم رو باید ادغام و پست قبلی رو با ویرایش آپدیت میکردید.
اول این که مادربردهای رده تجاری و خانگی PC هیچ وقت ECC ساپورت نیستن و بنابراین رمی که خریداری میکنید هم نباید ECC باشه. این قابلیت فقط برای سرورها مزیت داره و نه پی سی خانگی/اداری.
دوم این که تک ماجول نصب کردن روی مادربردهای فعلی اشتباه محض هست اگر این کار رو کردید. باید همیشه پک دوال (شامل دو ماجول) رو سفارش بدید و نصب کنید.
باید دوتا ماجول 16 گیگی یکسان خریداری و نصب کنید.

تفاوت عمدتا در امکانات جنبی، تعداد اسلاتها و تعداد پورتهای جانبی هست. خودتون بررسی کنید که قابلیتهای جنبی مادربرد گرونتر بدردتون میخوره یا نه.

مادربرد B760P بدون شک بهتره، ساپرت USB 4 دارید، یک اسلات M.2 بیشتر دارید و مهم‌تر ساپرت PCIE 5.0 داره. البته بر اساس نیاز تصمیم بگیرید اگر داشتن این آپشن‌ها بدردتون می‌خوره بیشتر هزینه کنید اما اگر مهم نیست مدل m a هم مادربرد خوبیه.کدوم نسل کارت گرافیک

دو پست پشت سرهم رو باید ادغام و پست قبلی رو با ویرایش آپدیت میکردید.
اول این که مادربردهای رده تجاری و خانگی PC هیچ وقت ECC ساپورت نیستن و بنابراین رمی که خریداری میکنید هم نباید ECC باشه. این قابلیت فقط برای سرورها مزیت داره و نه پی سی خانگی/اداری.
دوم این که تک ماجول نصب کردن روی مادربردهای فعلی اشتباه محض هست اگر این کار رو کردید. باید همیشه پک دوال (شامل دو ماجول) رو سفارش بدید و نصب کنید.
باید دوتا ماجول 16 گیگی یکسان خریداری و نصب کنید.

تفاوت عمدتا در امکانات جنبی، تعداد اسلاتها و تعداد پورتهای جانبی هست. خودتون بررسی کنید که قابلیتهای جنبی مادربرد گرونتر بدردتون میخوره یا نه.
ممنون فرشید جان
رم رو همون دو تا ۱۶ گیگ دوال سفارش دادم فقط تو توضیحات دیجیکالا non ecc dimm نوشته بود برام جای سوال بود شاید از امکاناتش کمه
در ضمن مادربورد رو همون asus b760 m a ddr5 سفارش دادم هم قیمتش خوب بود هم اینکه تفاوت جانبی که داشتن زیاد به دردم نمیخورد
الان فقط میخام بدونم kingstone fury beast non ecc dimm به این مادربورد asus b760 ma ddr5 میخوره مشکلی پیش نمیاره؟
راستی یه سوال دیگه هم داشتم الان قیمت ۱۳۴۰۰f چنده؟ فروشگاه معتبری غیر از دیجیکالا میشناسین من سفارش بدم
در ضمن رم دو کاناله همون دوال چنل میشه

ممنون فرشید جان
رم رو همون دو تا ۱۶ گیگ دوال سفارش دادم فقط تو توضیحات دیجیکالا non ecc dimm نوشته بود برام جای سوال بود شاید از امکاناتش کمه
در ضمن مادربورد رو همون asus b760 m a ddr5 سفارش دادم هم قیمتش خوب بود هم اینکه تفاوت جانبی که داشتن زیاد به دردم نمیخورد
الان فقط میخام بدونم kingstone fury beast non ecc dimm به این مادربورد asus b760 ma ddr5 میخوره مشکلی پیش نمیاره؟
راستی یه سوال دیگه هم داشتم الان قیمت ۱۳۴۰۰f چنده؟ فروشگاه معتبری غیر از دیجیکالا میشناسین من سفارش بدم
در ضمن رم دو کاناله همون دوال چنل میشه

بله رم‌های معمولی همون None ECC DIMM هستن، پس مشکلی نیست. اما اصل اینه که فرکانسشون برای پردازنده و مادربرد شما مناسب باشه که توی این پیام‌ها ذکر نکردید.
قیمت قطعات هم تا بازار بازگشایی نشه قابل ابتیاع نیست و دقیق نمیشه اعلام کرد.
رم دو کاناله هم همون دوال چنل هست، بله.

بله رم‌های معمولی همون None ECC DIMM هستن، پس مشکلی نیست. اما اصل اینه که فرکانسشون برای پردازنده و مادربرد شما مناسب باشه که توی این پیام‌ها ذکر نکردید.
قیمت قطعات هم تا بازار بازگشایی نشه قابل ابتیاع نیست و دقیق نمیشه اعلام کرد.
رم دو کاناله هم همون دوال چنل هست، بله.
سی پی یو رو ۱۳۴۰۰f میخام بگیرم
رم هم fury 5200
?

سلام اقا فرشید
عزیز بنده ی ryzen 5 9600x گرفتم الان توی حالت idle فرکانس cpu به 5200mhz هم میرسه مادربوردم msi هست و گیم بوست هم خاموشه طبیعیه همچین چیزی؟ دمای idle هم بین 41 تا 45 هست با aio cooler
احیانا ارتباطی به optimized default setting مادربورد که نداره؟ ی ویدیو دیده بودم میگفت این ستینگ cpu رو اورکلاک میکنه و ولتاژ لیمیت رو تغییر میده و ...
ممنون

سی پی یو رو ۱۳۴۰۰f میخام بگیرم
رم هم fury 5200
?

رم رو اگه 6000 مگاهرتز به بالا بگیرید بهتر هست. برای ارتقای بعدی هم کفایت میکنه و نیازی به تعویضش نخواهد بود.
اما مشکل سازگاری ندارن و تاییده.

سلام ببخشید اینجا میپرسم تایپیک مشکلات کسی جواب نداد من یه مشکلی با کارت 5080 پیدا کردم توی 2 تا بازی MGS V و kingdom come 2 بازی هاشور قرمز میشه مثل عکس زیر چندتا بازی دیگه تست کردم اینطوری نبود نمیدونم از گرافیک یا باگ درایور هستش

Attachments

• rtx-5080-blacks-turning-red-in-games-possible-hdr-issue-v0-hl0htndg06he1.png
    rtx-5080-blacks-turning-red-in-games-possible-hdr-issue-v0-hl0htndg06he1.png
    2.3 MB · مشاهده: 24
  • Like
Reactions: beshush
سلام ببخشید اینجا میپرسم تایپیک مشکلات کسی جواب نداد من یه مشکلی با کارت 5080 پیدا کردم توی 2 تا بازی MGS V و kingdom come 2 بازی هاشور قرمز میشه مثل عکس زیر چندتا بازی دیگه تست کردم اینطوری نبود نمیدونم از گرافیک یا باگ درایور هستش
شاید از درایور کارت گرافیک باشه چون کارت جدیدیه

• Like
Reactions: punished-snake

احتمالا این مشکل فقط با برخی بازیها و در حالت HDR پیش میاد. حالت HDR ویندوز و تنظیمات داخل بازی رو غیر فعال کنید، دوباره تست کنید. شاید با آپدیتهای بعدی درایور یا بازی برطرف بشه.
درایور گرافیک رو آپدیت کنید.

فرشید جان یه سوال داشتم ۱۴۴۰۰f با ۱۳۴۰۰f حدود ۲ تومن اختلاف داره میخاستم ۱۴۴۰۰f بگیرم خنک کننده gmaxx 400 براش کافیه؟ نسبت به ۱۳۴۰۰ پردازنده داغتریه؟
و یه مشکلی که دارم مادربورد asus b760m a ddr5 میترسم بایوسش آپدیت نشده باشه برای ۱۴۴۰۰ و منو به دردسر بندازه بعدش بیا و دنبال یه ۱۲۴۰۰ بگرد بعد آپدیت کن اینطوریه؟ یه جایی شنیدم مادربوردهای جدید بدون سی پپی یو آپدیت بایوس میشن

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
    اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
    or