ماجرای عجیب دزدان قلب‌ها | نقد و بررسی Persona 5

Oakenshield

Fire and Cold Ashes
کاربر سایت
Persona-5-Wallpaper.jpg
پر بی راه نیست اگر نسل هشتم بازی‌های رایانه‌ای را زمان اوج گرفتن دوباره عناوین ژاپنی بدانیم. اگرچه در نسل هفتم به واسطه تصمیمات اشتباه، آزمون و خطاهای متعدد برای به دست گرفتن بازار و صد البته حضور قدرتمند عناوین غربی، سازندگان ژاپنی کم و بیش به حاشیه رانده شده بودند اما در نسل فعلی، به واسطه عبرت گرفتن از یک نسل اشتباه، شاهد عرضه عناوین بسیار خوبی توسط آن‌ها هستیم. عناوینی که در بازار بسیار خلوت این روزها و در میان رقبای ضعیف غربی، به خوبی می‌درخشند. (Nier) ،(NioH) ،(Yakuza) و… مصداق‌های بسیار خوبی برای ادعای فوق هستند...

ادامه مطلب:

ماجرای عجیب دزدان قلب‌ها | نقد و بررسی Persona 5 - بازی سنتر

@Minato Arisato
دوستان جواب دادن اما منم یه دو خط مینویسم.
اول از همه یه مورد که به صورت کلی نیاز دارید بدونید اینه که مواردی که شما ازشون به عنوان چیز های خارع العاده ای که انتظارات را بالا برده یاد می کنید از نظر من حداقل هایی هست که تو هر بازی این نسل باید رعایت شده باشه. و باید هم بدونید که بر خلاف نظر شما پرسونا 5 به هیچ وجه یک عنوان انقلابی و شاهکار بی همتا نیست و به هیچ وجه من الوجوه از سطح یک عنوان عالی فراتر نمیره.
این شاهکاری که شما میگید از نظر من تو سبک JRPG آخرین بار تو دهه 90 و با عرضه FF VII مشاهده شد که با عرضش تحول عظیمی تو این سبک ایجاد کرد.
در مورد نقد لست گاردين هم اون نقد،نظر منتقدش و نمره ای که بهش داده شده مطلقا به من ربطی نداره. من مسئول نقد خودمم نه دیگران و با توجه به معیار های خودم نقد می کنم نه دیگران.
و مواردی که تک تک گفتید :
در مورد صداگذاری :
از نظر من خیلی وقته آون زمان گذشته که ایراد های اینچنینی صدا گذاری قابل قبول بود. در حال حاضر انقدر استاندارد های بازیسازی بالا رفته که وجود یه صداگذاری بی نقص اونم برای کاراکتر های اصلی از موارد بدیهی باشه. این چیزی هست که من تو پرسونا ندیدم. صدا گذاری ریوجی هم به هیچ وجه فراتر از تصور و خارع العاده نبود. صرفا چیزی بود که انتظار می رفت. صداگذاری ژاپنی بازی هم کیفیتش مطلقا به من ربط نداره چون زبان معیار من برای نقد انگلیسی هست و حتی تو متن میتونستم به صداگذاری ژاپنی حتی اشاره هم نکنم. اما اشاره کردم صرفا برای اینکه از قلم نیانداخته باشمش.
در مورد گرافیک :
گرافیک ممکنه برای شما ایراد محسوب نشه. اما از نظر من صد در صد میشه. تو نقد از گرافیک هنری بازی به اندازه کافی تمجید شد. اما این گرافیک هنری به هیچ وجه باعث نادیده گرفته شدن ایراد های تکنیکی گرافیک توسط نگارنده نمی شد.

مورد آخر هم به اندازه کافی توضیح دادم. در ازای هر یک نفری که شما بیاری من ده نفرو میارم که نظری مخالف دارن.
در مورد فروش هم اصلا نقطه قابل اتکایی نیست از نظر من. بازی خوب، خوب میفروشه. به خصوص تو این برهوت این نسل.
این حرفتون درباره شاهکار بی بدیل بودن پرسونا 5 هم فقط فقط نظر شماتت و از نظر من این بازی نه تنها این بازی این غولی نیست که شما ازش ساختید، بلکه حتی بهش نزدیک هم نمیشه.
به عنوان نکته آخر هم اینو در نظر داشته باشید که من برای تمام کاربرای این فروم و سایت این بازی را نقد کردم. نه فقط برای هواداران سری پرسونا.

@Phantom Thief
پارسا به اندازه کافی تو تلگرام توضیح دادم بهت.
متاسفانه ایراد هایی که تو میگیری کاملا از نظر من غیر منطقی و غیر قابل هضمه. چرا باید از داستان بازی ایراد بگیرم وقتی 90% بازیها داستانی با کیفیت حتی یک پنجم این عنوان نمیتونن ارائه بدن، چرا باید از داستان ایراد بگیرم؟ صرفا چون داستان بازی کاملا بی نقص نیست؟ متاسفانه داستان کاملا بی نقص در حال حاضر نه تنها از استاندارد های صنعت گیم نیست، بلکه اکثر قریب به اتفاق بازیا تو این مورد به شدت مشکل دارن.

@The End Of Ps
ممنون که خوندید.
ببینید توضیح دادن در مورد این چیزا ها داره واقعا برای من خسته کننده میشه.
اگه قرار بود ایراد الکی بگیرم میومدم از این ایراد میگرفتم که تو بازی این همه مدل یکسان از مردم هست که کلا هیچ فیزیکی ندارن. میومدم ایراد می گرفتم که چرا کاراکتر از همه npc های فرعی رد میشه. و....
اما انقدر میدونم که چی مربوط به استایل گرافیکی بازی هست و چی ایراد تکنیکی و به هیچ وجه ایراد بی جا گرفته نشده. این مورد هم که گرافیک بازی چون سل شید هست از نظر تکنیکی ایرادی بهش وارد نیست اصلا قابل قبول نیست برای من.
مورد دوم هم به اندازه کافی بحث کردم در موردش و چیزی هم نبوده که از خودم در آورده باشم.

@Minato Arisato

@Phantom Thief
پارسا به اندازه کافی تو تلگرام توضیح دادم بهت.
متاسفانه ایراد هایی که تو میگیری کاملا از نظر من غیر منطقی و غیر قابل هضمه. چرا باید از داستان بازی ایراد بگیرم وقتی 90% بازیها داستانی با کیفیت حتی یک پنجم این عنوان نمیتونن ارائه بدن، چرا باید از داستان ایراد بگیرم؟ صرفا چون داستان بازی کاملا بی نقص نیست؟ متاسفانه داستان کاملا بی نقص در حال حاضر نه تنها از استاندارد های صنعت گیم نیست، بلکه اکثر قریب به اتفاق بازیا تو این مورد به شدت مشکل دارن.
اگه میخواین این جوری به قضیه نگاه کنید منم خیلی از بازی ها رو میشناسم که نصف کیفیت صداگذاری و گرافیک پرسونا 5 هم ندارند.پس نباید از این بخش هم ایراد بگیرید
تازه همین صداگذاری و گرافیک هم میتونه یا نقطه ی قوت ریز حساب بشه یا اصلا ایراد حساب نشه.با این که مشکل داره،خوبا بیشتر از ایراداشه.الان طرز استفاده ای که گرافیک بازی با GUI داره عالیه.یا بخش مبارزات که استفاده کردن از Skill ها که خیلی خوب کار شده
برای داستان هم بازی های دیگه هم هستند که داستانش رو تونسته خیلی خوب اجرا کنه.همین Nier Automato هم تونسته داستانش رو بهتر از P5 اجرا کنه.
این ایراد داستانی P5 که داره قشنگ توی نیمه ی دوم بازی مشخصه.مخصوصا توی ارک پنجم بازی که همین جاست که طرز روایت داستان بازی خر تو خر میشه.
همچین چیزی قشنگ نشون میده ضعف اصلی بازی چیه.
ویرایش:
حالا فرض کنیم هم بیایم طبق حرف شما عمل کنیم و از اونجایی که بازی نسبت به بقیه ی RPG ها بهتر عمل کرده تو این بخش، از این بخش ایراد نگیریم
ولی شما از داستان و شخصیت پردازی بازی کلی تعریف کردید،اونم موقعی که کلی مشکل داره این بخش.
حالا بازی چون نسبت به بقیه ی هم سبک های خودش توی این بخش بهتر عمل کرده،دلیل نمیشه که این جوری اغراق بکنید

آخرین ویرایش:
اگه میخواین این جوری به قضیه نگاه کنید منم خیلی از بازی ها رو میشناسم که نصف کیفیت صداگذاری و گرافیک پرسونا 5 هم ندارند.پس نباید از این بخش هم ایراد بگیرید
تازه همین صداگذاری و گرافیک هم میتونه یا نقطه ی قوت ریز حساب بشه یا اصلا ایراد حساب نشه.با این که مشکل داره،خوبا بیشتر از ایراداشه.الان طرز استفاده ای که گرافیک بازی با GUI داره عالیه.یا بخش مبارزات که استفاده کردن از Skill ها که خیلی خوب کار شده
برای داستان هم بازی های دیگه هم هستند که داستانش رو تونسته خیلی خوب اجرا کنه.همین Nier Automato هم تونسته داستانش رو بهتر از P5 اجرا کنه.
این ایراد داستانی P5 که داره قشنگ توی نیمه ی دوم بازی مشخصه.مخصوصا توی ارک پنجم بازی.
همچین چیزی قشنگ نشون میده ضعف اصلی بازی چیه.
ویرایش:

شما از داستان و شخصیت پردازی بازی کلی تعریف کردید،اونم موقعی که کلی مشکل داره این بخش.حالا حساب کنیم طبق حرف شما عمل کنیم و از اونجایی که بازی نسبت به بقیه ی RPG ها بهتر عمل کرده تو این بخش،بیایم ازش ایراد نگیریم.
ولی این دلیل نمیشه که این جوری اغراق بکنید
اون بازی ها مطمئنا تو نکات منفیشون ذکر میشه گرافیک و صداگذاری افتضاح.
برای بار آخر میگم صداگذاری و گرافیک تکنیکی این بازی از نظر من ایرادهاش هستن. شما مختاری نظر خودتو داشته باشی. اما من این دو مورد را مطلقا جزو نکات مثبت نمیبینم. چون چیزی که به عنوان حداقل ها تو این نسل می بینم بالاتر از چیزی هست که اینجا ارائه شده.
به نیر کار ندارم اما وادار کردن مخاطب به 60 دور انجام دادن بازی برای نشون دادن داستان هنر نیست از نظر من و در مقابل نیر هم n تا بازی با داستان ضعیف تر از پرسونا هست تو این نسل. متاسفانه تو انتظار داری داستان بی نقص باشه که از نظر من انتظار بی جاییه.
______
من توی این تاپیک دیگه بحثی ندارم چون هر حرفی که من میزنم دوستان کماکان حرف خودشون را تکرار می کنن.

سلام دوستان

من طرفدار بازی های RPG و JRPG هستم ولی هیچکدوم از نسخه های قبلی این بازی رو انجام ندادم

خواستم بدونم اگه شماره های قبل رو بازی نکره باشی باز هم متوجه داستان بازی میشی یا نه؟!

سلام دوستان

من طرفدار بازی های RPG و JRPG هستم ولی هیچکدوم از نسخه های قبلی این بازی رو انجام ندادم

خواستم بدونم اگه شماره های قبل رو بازی نکره باشی باز هم متوجه داستان بازی میشی یا نه؟!
داستان مخصوص خودش رو داره بنابراين مشكلي پيدا نميكنيد

• Like
Reactions: bazikhorpcpsp
یعنی مثل FF که هر نسخه کلا شخصیتاش هم فرق میکنن؟
بله
کامل کامل متفاوت نیستن یه سری چیزای ریز بین نسخه ها مشترکه ولی خب ربط خاصی به داستان و اینجور موارد که نیازی به دونستن چیزی از نسخه های قبل داشته باشه اصلا نداره و بدون دونستن هیچ چیزی از بازی میتونید ازش لذت ببرید.

• Like
Reactions: bazikhorpcpsp

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or