خوب
آقای دکتر من خودم میدونم محاسن مانیتور اولد در مقابل ips چیه ! معایبش رو هم میدونم چه ربطی داره دارم میگم اولد رو فقط برای گیم میشه استفاده کرد و هنوز جای پیشرفت داره از مشکل سوختگی پیکسل بگیر تا اغراق رنگ - بالا بودن کنتراست مانیتور اولد رو داری با ips مقایسه میکنی پرفسور سیستم اولد به خاطر نوع پنل و چینش پیکسل ها و بحث خاموشی پیکسل ها برای رنگ مشکی کلا کنتراست بالایی داره چه ربطی داشت هر وقت یه گرافیست کار حرفه ای تو دنیا اومد از اولد استفاده کرد اونوقت شما بیا از پوشش محدوده رنگی برای من صحبت کن یعنی هنوز تولید کننده های مانیتور های حرفه ای نمیدونن و اشتباه دارن هنوز پنل های حرفه ای ips میزنن برای طراحی و تدوین !!!! همین که نمیدونی 3 4 میلی ثانیه اختلاف اینپوت لگ چه تاثیری تو گیم آنلاین داره به نظرم بهتره شما اصلا سمت انلاین نری قطعا در مورد تی وی ها اطلاعات کمتری دارم چون هیچ وقت تی وی نمیخرم جای مانیتور بندازم رو سیستم کار کنم و گیم بازی کنم
بله برای من 60 فریم به بالا تفاوتی ایجاد نمیکنه به لحاظ عملی هیچ کار خاصی قرار نیست انجام بده گیم روی 60 فریم روون اجرا میشه روی 120 هم روون چرا باید درگیر این بشیم که از گیم فریم تا بیخ بگیریم ! شدید مثل اونایی که سر اورکلاک کردن سیستم پدر پردازنده رو در میارودن که نهایت فرکانس رو بگیرن خب تهش چی ؟ ضمنا پروفسور فضای رنگی srgb به درد کار طراحی نمیخوره همین که نوشتی مقایسه مانیتور من با اولد خنده داره واقعا بله خنده داره که یک مانیتور گیم و طراحی رو داری با یک مانیتور فقط گیمینگ مقایسه میکنی الان من بخندم با 15 سال سابقه کار طراحی و تدوین و عکاسی ؟ضمنا ماینتور من پنلش nano ips هست با فیلتر پلاریزه مخصوص رنگ مشکی فضای رنگش هم DCI-P3 98% (CIE1976) قطها از ماینتور من حرفه ای ترم هست اما بحث اینه که شما چه استفاده از سیستم میخوای بکنی ضمنا یکی از ویزگی های مثبت مانیتوری که من گرفتم اینه که دیگه نیازی به خرید دستگاه کالیبراسیون رنگ نداری چون خود کارخونه دو پروفایل رنگی کالیبره شده دقیق برات تو تنظیمات گذاشته
ببینید دوست صحبت هایی که بین شما و Persia Tech الان هست، در ابتدا به صورت جذابی پیش میرفت و در این حال که هر طرف صحبت هایی داشت بهش نقد هایی هم وارد بود.
ولی در حال حاضر به نظر ترازو سمت Persia Tech داره سنگین تر میشه به خصوص الان که شما مانیتور/تلویزیون های OLED رو مورد انتقاد دارید قرار میدید.
همین پنل سری C ها LG رو شرکت های دیگه هم مثل Asus به عنوان مانیتور OLED 42 اینچی الان تو کاتولوگ خودشون داشتن. در ادامه هنوز پنل های OLED به اون صورت در سایز های کوچیک موجود نبود که قرار باشه مانیتور های سایز پایین تر با این پنل ها برای خرید انتخابی باشه، LG پارسال تازه پنل 27 اینچ 2K خودش رو منتشر کرد، که حالا Corsair، Asus و Acer از اون در مانیتور هاشون استفاده کردن. یک مدل دیگه هم پنل 34 اینچ خمیده ساموسنگ بوده بازم خیلی گزینه خاصی بود. امسال سه مدل پنل OLED جدید هم توسط LG و سامسنوگ معرفی شده و فعلا Asus (بین شرکت های مطرح) هم کاتالوگ مانیتور های گمینگ و همین طور مانیتور های Pro Art خودش که با استفاده از این پنل ها معرفی کرده. با همه گیر تر شدن و ارایه آپشن های متنوع تر هم مطمئن در آینده 1-2 سال دیگه گزینه های خیلی بیشتری خواهد بود و احتمالا با فراگیر شدن و رفع معدود مشکل های که اشاره کردید جای پنل های IPS رو خواهند گرفت. در ادامه همون پنل های IPS هم بیشتر برای کارای حرفه استفاده میشه برای دقت رنگ بیشتر Mini-LED هستن مثل مانیتور های Pro Display XRD اپل یا باز هم مانیتور های رده بالای ایسوس یا دیگر برند ها که برای این کار طراحی شدن. هر کسی البته میشه با هر کامپیوتری کار کنه و خروجی داشته باشه ولی اینکه مثلا فلان دیسپلی گرون خرید الکی هست، یا فلان هدفون چند هزار دلاری خرید الکی هست، شاید برای هر کاربری منطقی نباشه، ولی بالاخره نیازی بوده که کالا هم وجود داره و خط تولیدی برای طراحی شده.
------------------------------------------------------------------------------
به هر شکل منم سه چهار سال پیش 1070 داشتم با Core I7 6700 اواخر یادم Control برای فریم ریت بالای 50 یادم هست گرافیک بین Medium-High تنظیم کرده بودم رو Full-HD یا همون Red dead و AC: Valhalla رو هم به همین صورت در Medium-High بازی میکردم. Warzone هم نه در بالاترین تنظیمات نزدیک 100 فریم در Full-HD و پایین تر از 60 در 2k با حداکثر تنظیمات بازی میکردم. اینکه 1070 بازی های روز رو روی 2k اجرا کنه برای من کمی جای سوال داره.
------------------------------------------------------------------------------
جدا از صحبت مربوط به دیسپلی ها، من اگر اشتباه نکنم اصل مطلب از نقدی که Persia Tech به شما بابت خرید نسخه ROG کرده بود شروع شد.
همون طوری که Need More Speed هم اشاره کردن، یک سری مسائل عشقی هست و لزوما به صرفه ترین قطعه نیست.
شما دوست داشتی 4070Ti و کیس راگ داشته باشید، علاقه بوده و لذتش رو هم میبرید. صحبتم هم همینه.
از ادامه مطلب که اشاره میکنید چه نیازی هست خرید 4080 های مدل پایه وقتی همین 4070Ti برای 2K کافیه اینها میشه دقیقا جایی که حساب کتاب که کدام قطعه به صرفه تر هست مطرح میشه و نقطه مقابل صرفا جهت علاقه و ظاهر بهترش یک قطعه رو تهیه کردم.
من خودم هم مثل شما 4070Ti دارم (البته مدل Ventus) و رو رزلوشن 2K بازی میکنم حقیقت زمانی که خریدم گرافیکم 1100$ CAD قبل مالیات قیمت و 4080 مدل Ventus هم قیمت حدود 1700$ CAD داشته، تفاوت قیمتش برای من معنی دار بود و منم 4070Ti رو تهیه کردم. این کار رو با دانش به اینکه گرافیک محدودیت پهنای باند رم و کلا رم نسبتا کمی داره انجام دادم.
واقعیت مطلب هم اینکه 4070Ti گرافیک بدی نیست ولی برای اجرای بازی های با حداکثر تنظیمات به خصوص زمانی که RT مطرح باشه نیاز داره به DLSS و به خصوص Frame Generation. در کل هم این مسئله و استفاده ازش بد نیست ولی خروجی تصویر تحت تاثیر قرار میگیره. از طرف دیگه همین الانش تو بعضی عنوان های روز 12 گیگ رمش هم خیلی لب مرز کافی هست برای حداکثر کیفیت Texture ها. این مسئله بیشتر خودش رو نشون میده، زمانی که بنچمارک هاش با 3090Ti مشاهده میشه تو مثلا 1080P جلوتر هست و در 4K عقب میفته. در 2K هم تقریبا شانه به شانه ظاهر میشن اگر اشتباه نکنم. (البته همه این اختلاف ها هم خیلی جزیی هستن).
برای جمع بندی هم، یک سری دلایل مثل علاقه، یا موجود نبودن مدل های پایین قیمت تر از 4080 در بازار و... کاملا قابل درک هستن ولی اینکه بگین بین 4070Ti Strix و 4080 TUF من مدل4070Ti رو انتخاب میکنم چون 4080 برای 2K زیادی قوی میشه بیشتر یک توجیح ضعیف هست که شاید خیلی بقیه افراد رو در مسیر فکری که شما داشتید قرار نمیده.