خب برای شروع عکس چند تا از پر کاربرد ترین شکلها برای طراحی این طرح خاص رو میذارم و بعد بر اساس شماره ای که به اونها اختصاص دادم توضیح میدم ! از همین الان هم بابت کیفیت بد نمایشگرم عذر میخوام !

من برای طراحی سر الطیر ابتدا خطوط اصلی رو کشیدم بر اساس طرح اصلیم که در عکس زیر میتونید ببینید ! برای این کار بیشتر از تصاویر شماره 1 ، 2 ، 5 ، 4 استفاده کردم و بیشتر از همه شماره 1 !! :biggrin1: برای اینکار باید وقتی رنگ تصویرتون رو مشخص کردید با گزینه SIZE ، SPIN ، SKEW ، TRANSPARENCY استفاده کنید ! گزینه جابجایی یا MOVE هم که اولین امکان هست ! SPIN رو که همه میدونیم برای دوران هست ، SKEW برای کج کردن فرمت کلی شکل هست مثلاً با این گزینه میتونید مستطیل رو تبدیل به متوازی الاضلاع کنید و ... و گزینه آخر TRANSPARENCY برای تغییر کمرنگ شدن و یا پر رنگ شدن طرحتون هست ! طوری که اگر عدد رو ( که فقط بین 1 و 0 تغییر میکنه ) رو به سمت 0 نزدیک کنید شاکال زیر اون شکل مورد نظر معلوم میشن ! مثل این هست که پارچه ضخیم باشه یا نازک و ... :biggrin1:

بهتون پیشنهاد میکنم حتماً اشکال مختلف رو روی گزینه SKEW امتحان کنید تا به چگونگی تغییراتش پی ببرید ، مثلاً شکل شماره 2 رو برای رنگ آمیزی زیر چونه ( خط چونه ) بکار بردم که کاملاً باهاش مچ شد بعد از تغییر شکل ! و یا سوراخهای بینی رو با شکل شماره 4 کشیدم هر دوش رو ! و سمت راستی رو با همون گزینه SKEW به شکل مورد نظر رسوندم که واقعاً ساده بود !
نکته بعدی اینه که هر وقت از گزینه SKEW استفاده کردید میتونید شکل رو دوران بدید به وسیله گزینه SPIN و باز هم از SKEW استفاده کنید و ... کلاً امتحان کنید بهتر متوجه میشید ( الان میگین این دیگه کیه ! همش میگه امتحان کنید ! :laughing: )
برای تمام خطوطی که در تصویر بالا میبینید از این روش استفاده کردم !
اما در ادامه برای راحتی کار حاشیه های سیاه کلاه رو ( سایه ها ) به وسیله اشکال مختلف از مثلث و مربع و شکل شماره 4 و 1 و ... و خلاصه هر شکل دیگه ای که مناسب بود استفاده کردم تا طرح به این مرحله رسید و برای این کار از دو گزینه SKEW و SPIN و در عین حال تغییر اندازه شکلها استفاده کردم !

از اینجا به بعد شروع کردم به کار کردن روی سایه ها ! برای در آوردن سایه ها باید یه رنگ زمینه مناسب روی طرحتون پیاده کنید با مناسبترین شکل ممکن و بعد ادامه کار رو پیش بگیرید ! مثلاً برای سایه اصلی صورت یا رنگ پس زمینه از شکل شماره 4 استفاده کردم که بیش از 3/4 صورت رو میپوشوند ضمن اینکه از گزینه TRANSPARENCY هم برای نزدیک کردن رنگ صورت و شدتش به رنگ مورد نظر استفاده کردم ! و بعد از اون با یکسری اشکال صفحه اول و همچنین اشکال شماره 9 ، 10 ، 11 استفاده کردم ! که هر کدومشون برای یه جا مناسب بودن مثلاً از شکل شماره 10 برای مرز بین سایه و روشنایی باید استفاده کنید اونهم در قسمتی که صورت تیره تره ! به این صورت که دایره رو تبدیل میکنید به بیضی ( با تغییر ابعاد ) و بعد دوران میدید تا پاره خط مورد نظر رو بپوشونه ( نه کم نه زیاد ) اگر خط مورد نظر راست نیست سعی کنید به صورت فرضی اون رو به چند خط تقسیم کنید و برای هر قسمت این کار رو به صورت جداگونه انجام بدید ! نتیجش خیلی خوب خواهد شد و خیلی راحت سایه رو به روشنایی ربط میده مخصوصاً اگر دقیقاً نیمه شکل رو روی مرز بذارید ! و رنگش رو هم نه سیاه بگیرید و نه مثلاً رنگ صورت ( اگه میخواید صورت بکشید ، البته این اصل در همه جا صادقه ) رنگ مابین این دو تا رو انتخاب کنید تا نتیجه مورد نظر رو بگیرید !
از شکل شماره 11 هم میتونید با تغییر شکل دادنش خیلی استفاده کنید ! مثلاً برای سایه کلی سمت چپ صورت این شکل رو از کناره ها کشیدمش و تغریباً تبدیل شد به مستطیل ! و دورانش دادم تا با راستای سایه صورت در عکس پیشفرض یکی بشه ! و رنگش رو هم سیاه یا قهوه ای پر رنگ گرفتم که خیلی خوب جواب داد ! لبه تاریک یا تیرش رو انداختم کمی قبل از مرز سایه و روشنایی تا بتونم شدت یافتن تدریجی روشنایی رو نشون بدم !

یا مثلاً از شکل 9 برای نور مایل به زرد سمت راست صورت استفاده کردم ! و همونطور که میبینید اینجا یه تفاوتی با سمت چپ صورت داره ! تفاوت اصلی این هست که وقتی سمت چپ صورت رو میکشیدم مرز سایه و روشنایی ( روشنایی نسبی ، در مقایسه با سایه ) رو به تدریج و به کمک قهوه ای پر رنگ نشون دادم تا بتونه عمق صورت و اینکه از تاریکی بیرون اومده رو نشون بدم ! اما در سمت راست چون میخواستم هم شدت نور رو زیاد نشون بدم و هم اینکه صورت از محدوده کلاه تا حدودی بیرون اومده دیگه مرزی رو قایل نشدم و میتونید به راحتی ببینید که مرز سایه و روشنایی در سمت راست صورت به وضوح معلومه !
البته بدون دانستن این چیزها هم میتونید فقط و فقط با اتکا به تصویر اصلیی که از روش دارید طراحی میکنید و رعایت کردن همون الگو به نتیجه دلخواه برسید !
نتیجه کارم در نهایت این شد تا این قسمت از کار

همونطور که میبیند هنوز خیلی ناقصه ! برای اینکه بهتر بتونید شکل رو در بیارید حتماً از تعداد لایه های بیشتر با همون سبکی که گفتم استفاده کنید مثلاً برای قسمت زیر چونه 5 بار از تصویر شماره 10 استفاده کردم ! تازه این بجز سایر تصاویری هست که استفاده کردم !
همیشه سعی کنید برای سایه ها از رنگ های میانه دو رنگ اصلی استفاده کنید !
برای سایه های کلاه هم از همه رنگ ها و شکلهای مربوطه استفاده کردم ! از شکل شماره 11 و 4 و 5 و ... به همراه گزینه TRANSPARENCY و SKEW خیلی راحت چین و چروکهای پارچه رو کشیدم ! و باز هم میگم که تعداد لایه هایی که بکار میبرید و تنوع رنگ و ظرافت کارتون تاثیر مستقیم روی نتیجه کارتون داره !
فقط یه نکته مهم دیگه مونده که بگم و تمام ! اونهم اینکه وقتی از گزینه TRANSPARENCY استفاده میکنید رنگ پس زمینه روی رنگه تصاویری که ساختید اثر میذاره ! مثلاً برای اولین بار که این تصاویر رو کشیدم و انداختم روی یه ماشین آبی دیدم الطیر آبی شده !

به همین زودی رنگ عوض کرده بود !! نامرد ! :laughing:
برای جلو گیری از این اشکال ، یه تصویر پس زمینه ساده با رنگ آبی با استفاده از شکلهای مختلف کشیدم و انداختم روی شکل اصلی و بعد همه تصاویر جدا جدا رو با زدن دکمه RT نشانه دار کردم و با فشار دادن دکمه A روی یکی از اونها گزینه group رو زدم تا با هم یکی بشن ! بعد دکمه X رو فشار دادم و رفتم روی اولین لایه ای که طراحی کرده بودم و دکمه Y رو زدم ! با این کار اون تصویر آبی رنگ رو انداخته بودم زیر کارم ! و بعد هم رنگش رو سفید کردم و لذتش رو بردم !
یعنی این تصاویر مثل خرده کاغذهایی هستند که روی همدیگه میچینید ! و با همون روشی که در بالا پر رنگ کردم این تصاویر رو جابجا کنید ! اون کله آبیه که میبینید دقیقاً همون چیزی هست که راجع بهش توضیح دادم ! برای روشن شدنتون گذاشتمش ! :biggrin1:
امیدوارم مفید بوده باشه !